20 September 2014

NAGELE 1 SPEELT GELIJK

Waterman Onions logoNagele 1 speelde vandaag op eigen veld tegen Heeg 1. Nagele was redelijk compleet en begon met Michiel Eilander als laatste man  en Robin Staes in de spits. Bart Prins en Rick Bloo, vorige week nog afwezig, stonden vandaag ook weer in de basis en Jos Withaar zat na een aantal weken afwezig geweest te zijn weer op de reservebank. Daar mocht Nagele blij mee zijn. Niet omdat hij op de reservebank zat maar omdat hij er vandaag weer bij was.

Nagele begon uitstekend en nam vanaf minuut 1 het initiatief en had meteen een veldoverwicht. Het beloofde een mooie middag te worden. Toch ebde het veldoverwicht rap weg en voordat er 15 minuten op de klok stonden stond Nagele al met 1-0 achter. Er ging een bal over de verdediging van Nagele heen. Er werd door de verdediging niet alert gereageerd en keeper Jos van de Vlekkert kwam te vroeg, of misschien te laat uit het doel, zeg het maar. Feit was wel dat de bal door een van de aanvallers eenvoudig met een boog over Jos heen in het doel belandde: 0-1. Een domper voor Nagele. Deze domper werd even later nog groter toen laatste man Michiel Eilander zonder dat er iemand in de buurt was, uit het niets een zweepslag kreeg. Hij werd noodgedwongen gewisseld voor Jos Withaar, een wissel die naar later bleek Nagele zeker niet  slecht uitpakte. De rest van de eerste helft was redelijk slaapverwekkend. Nagele was niet of nauwelijks in staat om het Heeg moeilijk te maken, Heeg was sterker maar wist zich niet al teveel kansen te creëren.

Na rust kwam Nagele uitstekend uit de kleedkamer. Wat voor rust niet lukte,  lukte nu wel. Heeg kwam onder druk te staan. Het was Jos Withaar die Nagele na ongeveer 10 minuten spelen naast Heeg bracht. Emiel Krops kwam op rechts goed door en gaf de bal terug op Jos Withaar die op de 16 meter stond. De keeper was op zijn schot kansloos: 1-1. Nagele bleef daarna het beste van het spel houden en was de gevaarlijkere ploeg. Er kwamen ook een aantal aardige kansen maar vooralsnog bleef  een 2e goal uit. Die 2e goal kwam er voor Nagele gelukkig toch  toen de bal na enig geluk bij Jos Withaar terecht kwam die de bal vanaf een meter of 15 fraai in de bovenhoek krulde: 2-1.
Heeg leek rijp voor de slachtbank maar dat pakte toch anders uit. Nadat Nagele nog een paar goede kansen gekregen had, Sander Koene die vlak na rust was ingevallen voor een vandaag onzichtbare Rick Bloo, zag een vrije trap door de keeper nog net gekeerd worden terwijl een fraai schot van Ron Staes op de lat belandde, werd Heeg sterker.
Met nog een minuut of 15 te gaan gaf Nagele het in initiatief uit handen of eerlijk gezegd nam Heeg het initiatief. Dit resulteerde met nog een minuut of 7 te spelen in de gelijkmaker. Een van de spelers  van Heeg werd vanaf 25 meter geen strobreed in de weg gelegd en schoot de bal zeer fraai, via de binnenkant van de paal, binnen: 2-2. In het resterend deel van de wedstrijd was Heeg de ploeg die het meest aandrong maar in de 2-2 stand kwam geen wijziging meer.
Al met al kunnen beide ploegen tevreden zijn met de uitslag. Nagele de sterkste ploeg in de aanvangsfase van de wedstrijd, Heeg  het grootste deel van de 1e helft de betere ploeg, Nagele het eerste half uur van de 2e helft de betere ploeg en een slotfase die weer voor Heeg was. De 2-2 stand is dus eigenlijk  een goede afspiegeling van de wedstrijd
==========================================================================

NAGELE A1  LAAT ZICHT NIET KENNEN

Nagele A1 mocht vandaag aantreden tegen de A3 van Urk. We begonnen wat ongebruikelijk met 3-5-2  door het ontbreken van Remon Kappers. De 1 op 1 verdediging met Sjoerd, Anton en Julian bleef moeiteloos overeind, De snelheid en overtuiging waarmee Anton Centraal verdediger speelt zorgde ervoor dat hij zelfs nog toe kwam aan rugdekking geven. Koen Westervoorde die de 1e helft Huub zijn plekje mocht overnemen deed dat heel verdienstelijk want ondanks de fysieke verdedigers opende hij de score. Urk kon voetballend de weg naar de goal niet vinden en het gevaar zat hem dan ook in dode spelmomenten zoals corners , de 1-1 was zo’n corner.  De vijf middenvelders bestond uit verdedigende middenvelder Sander Claassen, linkshalf Bas en rechtshalf Jean Rony en de gebroeders Koene stonden naast elkaar als aanvallende middenvelders. Matthijs Koene zette na een hele nette aanval de 2-1 op zijn naam. Daarna weer een corner van Urk na het nodige duw en trekwerk viel daarbij de 2-2.  Matthijs had een beste tik gekregen en moest het veld verlaten waardoor Huub zich weer in de spits kon melden die dan ook maar meteen de ruststand op 3-2 zette. Nagele had prima voetbal op de mat gelegd enig minpuntje was dat nog iets teveel de lange bal werd gehanteerd.

Tweede helft Remon er weer bij en Koen zijn nieuwe positie was kranten bezorgen dus weer terug naar de vaste viermans verdediging oftewel 4-4-2. De gehele tweede helft had niks met voetbal te maken Urk begon de ene overtreding na de andere en goed voetbal was niet mogelijk, ondanks dit heel harde voetbal kwam Urk wel op 3-3. Huub die na een hele mooie loopactie de keeper omspeelde en de bal er even in zou tikken kwam wat bedrogen uit want de keeper werkte hem zonder pardon op de grond. Resultaat keeper geel en 10 minuten eruit. Jammer genoeg wist de invalkeeper de wel goed ingeschoten penalty te keren. Deze gele kaart was het begin van een gele/rode kaarten regen aan Urk kant en zelfs een weggestuurde leidster.  Bas Andela nam de voor-assist voor zijn rekening met zoals hij dat zelf noemt een legendarische dribbel waarna Huub met een hakje Sander Claassen vrij voor de goal zette die de winnende 4-3 intikte.  Blijkbaar is niet alleen deze coach erg onder de indruk van Sander Claassen zijn spel want Sander viel uit na een tackle die geen andere bedoeling had dan om Sander uit te schakelen.  De resterende 8 minuten werd uitgespeeld met 10 man. Wilco was zo verstandig om de wedstrijd geen seconde langer te laten doorgaan dan de 90e minuut.

Over de gehele wedstrijd was nagele voetballend beter en de terechte winnaar, Maar was ik als coach het meest onder de indruk van hoe de jongens hun hoofd koel hielden en niet meegingen in het spelletje van Urk. Van Nagele geen 1 harde overtreding gezien en dat is gezien de wedstrijd zeker een compliment waard.
==========================================================================

FLEVO BOYS B3- NAGELE B1

Zaterdag 20 september stond de wedstrijd Flevoboys B3 – Nagele B1 op het programma. De wedstrijd begon om half 3 s’middags met een warme temperatuur.

De eerste helft moet Nagele snel vergeten, er werd zwak gevoetbald en de inzet was zeer laag. Flevo Boys daarentegen was vele malen feller dan Nagele en zo liep de score snel op. Het ene doelpunt kwam na de andere en zo stond het al snel 7-0 en was Nagele toe aan de rust.

In de rust zei coach Chiel dat we helemaal niet mindere kwaliteiten hadden dan Flevo Boys en moesten we dus in de 2e helft flink aan de bak en vele malen feller dan de 1e helft. Wat Chiel zei kwam dus ook goed uit en na rust begonnen we zeer fel en dat beloonde we met een vroege goal. Leon werd vrijwel een meter in het 16 meter gebied neergelegd maar de scheidsrechter legde de bal erbuiten. Leon trad zelf aan en schoot de bal over de muur in de goal, 7-1. Nagele ging fel door alleen Flevoboys kwam er steeds gevaarlijker uit. Dat beloonde ze ook nog met 2 goals, 9-1. Toen liep de wedstrijd vrijwel gelijk op. In de laatste minuten stuurde Wessel met een steekpass Koen de diepte in en die ronde af, 9-2. En dat was gelijk de eindstand. Al met al heeft Nagele het verpest na een treurige eerste helft, de 2e helft was vele malen beter. Volgende week zaterdag staat om 11:15 de volgende wedstrijd thuis tegen Urk B3 op het programma en zal Nagele vanaf het begin keihard aan de bak moeten.

Eindstand 9-2
==========================================================================

NAGELE E2-Urk E5  5-4  (RUST 2 – 1)

Nagele E2 troeft Urk E5 af in spannende wedstrijd

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Urk E5 op het programma. Onze selectie was helemaal compleet en nadat de mist van vanochtend was opgetrokken trapten we met Tim op doel af.  De ballen van het inschieten zaten nog maar net in het netje en de waterzak was nog maar net neergezet toen Max in de 1e minuut na een voorzet van Jaron de bal in Urker net legde. Goede gedaan jelui! Dat Nagele er geen gras over liet groeien liet Tijn daarna zien door in de 6e minuut goal nr. 2 te scoren.

Al met al was Nagele zeer kansrijk, maar wist Urk toch vaak gevaarlijk langszij te komen door de verdediging van Nagele uit te spelen. Als alle kansen van Nagele gezeten hadden was de wedstrijd in de 1e helft al beslist. Gelukkig hadden we Tim die menig kans van Urk verijdelen kon. Urk kwam in de eerste helft tot scoren in de 11e minuut. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Urk meer kansen en moest Nagele noodgedwongen met meer mensen in de verdediging spelen. Nadeel hiervan was dat de ballen ook niet meer voorin aankwamen. De eerste helft eindigde dus in een 2-1 voorsprong voor Nagele.

Nadat de mannen van E2 in de rust door de leiders van diverse informatie voorzien waren ging het in de 2e helft weer flink los. Urk bleef zeer gevaarlijk en verraste de verdediging van Nagele keer op keer. Nagele echter liet zien zeer snel te kunnen schakelen en wist een gevaarlijke aanval van Urk vaak snel weer om te zetten in acties voor het doel bij Urk. Zodoende scoorde Nagele in de 2e helft nog 3x maar wist Urk dit ook te doen. Erg spannend allemaal, de toeschouwers stonden met kromme tenen in de schoenen.

Wellicht dat bij Nagele de rek er aan het eind een beetje uit was vanwege de grote clubactie van vrijdagavond en de wedstrijd van vandaag, want aan het eind was iedereen – net als vorige week – erg stil. Moe maar voldaan konden we gaan douchen en de traktatie van Trainer Steven van Mourik in ontvangst nemen die afgelopen maandag weer 365 dagen op de teller mocht bijschrijven (niemand weet precies hoe oud hij is, maar het schijnt dat een Twix nog Raider heette en Talbot een automerk was in de tijd dat hij jong was en dat hij alle WK finales van het Nederlands Elftal heeft meegemaakt…..). Uit volle  borst werd hij daarna toegezongen. Goed gedaan allemaal! Volgende week spelen we uit tegen Creil E1g. Tot op heden hebben we 1x gelijk gespeeld en 1x gewonnen en daarmee dus 4 punten verdiend.

Groeten van E-twee!
==========================================================================

NAGELE F1-URK F3 

Op een zeer mistige zaterdagochtend stond de thuiswedstrijd tegen Urk F3 op het programma. Dat we hen al eens eerder tegen waren gekomen in de bekerwedstrijden bleek al snel want ook de Urkse Johanneeeeeessssssss!!!! was weer van de partij.

Met Yelte op het doel begonnen we aan de eerste helft. De bekerwedstrijd hebben we op Urk met een krappe 2-3 weten te winnen dus we wisten dat het oppassen zou zijn. Nagele wist al snel de overhand in de wedstrijd te pakken. Na een mooie voorzet van Joris was het dan ook Mathijs Doornbos die de bal binnen wist te tikken. Yelte heeft nog 2 ballen uit het net van Nagele weten te houden waardoor de eerste helft de 0 kon blijven staan. Joris, die na het geven van een mooie voorzet natuurlijk zelf ook graag een doelpuntje wilde meepikken maakte dan ook de 2-0. Dit was ook meteen de ruststand.  

In de tweede helft was het Urk dat het eerste doelpunt wist te maken. Nagele liet dit niet op zich zitten en het was Mathijs Doornbos die zijn tweede doelpunt maakte waardoor de stand op 3-1 kwam. Er leek een soort ommekeer in de wedstrijd te komen en door een gat in de verdediging was Yelte kansloos tegenover een nieuw schot van Urkse kant, 3-2. Gelukkig wist Joris vanuit een vrije trap een prachtig mooi doelpunt te maken waardoor de eindstand op een verdiende 4-2 kwam. Een mooie wedstrijd waarin hard werd gewerkt!