18 Oktober 2014

NAGELE 3 OVERKLAST ESPEL 3

Het zonnetje scheen, 14.30 uur. Niets stond een zege dan ook in de weg op het bijveld in Espel. En dus rolde Nagele 3 Piwi en kornuiten eenvoudig op met  flitsend spel en mooie goals: 0-5. Opmerkelijk was dat enkele Nagele-spelers hier totaal geen aandacht voor hadden. Zij raakten namelijk niet uitgepraat over een gemiste penalty van Sjeppe. Blijkbaar een zeer uniek moment. En zo kon het gebeuren dat  de wonderschone kopgoal van Emiel ietwat werd ondergesneeuwd.

Penalties dus. Er komt een nieuwe schutter, zoveel is duidelijk. Uw verslaggever schuift Mees naar voren. Maar ook ‘De Gier’ meldde zich razendsnel om de opengevallen vacature op te vullen. Niet alleen dat,  hij beloofde geblinddoekt en met zijn verkeerde been te gaan schieten. U kunt vast raden op welk tijdstip van de dag dit gezegd werd. Ook Michel acht zichzelf kansen toe, maar zijn trackrecord is simpelweg te matig. Hij bungelt dan ook niet onderaan het lijstje met specialisten. Nee, hij komt er niet eens op voor. Keeper Thomas raakte ook niet uitgepraat over de strafschop. Ongetwijfeld baalt hij van het feit dat hij zelf de heldenrol niet kreeg toebedeeld. Hij moest lijdzaam toezien hoe zijn collega aan de andere kant van het veld de absolute held van de middag werd en vele high fives van zijn ploeggenoten mocht ontvangen. Thomas viel ook wel op, maar dat kwam enkel door zijn felgele keepershirt. Een shirt dat hij zo fel mogelijk wil houden, vandaar dat hij deze tijdens de warming up nog niet aan durft te trekken.

Goals vandaag van Rick, Remon en Emiel (3x). Waarbij zijn kopbal in de kruising dus van absolute schoonheid was. Ook Gideon had zijn doelpuntje kunnen maken, maar bewaart zijn moment voor wedstrijden waar het er wel toe doet. Achterin stond het weer als een huis, met de ‘nul’ als bewijs.

Espel 3 – Nagele 3: 0-5 (0-2)

===============================================================
FLEVO BOYS C3-NAGELE C1  6-3 (vriendschappelijk)

Na een rommelige begin van beide ploegen, kansen voor Nagele en Flevo Boys, was het Flevo Boys die de score openende. Nagele was steeds dreigend en aanvallend, maar de kleine kansen wilden er niet in. Flevo Boys dat achterin de bal goed rond speelde en veel counterde. Toch scoorde Thijs Engelchor (speelt bij Flevo Boys C3) de 2-0. Toch bleef Nagele nog steeds de bovenliggende partij en na goede pogingen van Sebastian, Okke en Dennis Koene was het Jens die uit een corner van Flevo Boys een lange pass kreeg naar voren en na een lange rush maakte Jens knap de 2-1. Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar Nagele werd effectiever in de kansen die ze kregen. Na een hardschot van Jens liet de keeper van Flevo Boys de bal los en scoorde Sebastian uit een moeilijke hoek raak: 2-2. Jammer genoeg hield Nagele deze stand niet goed vast tot aan de rust, Flevo Boys scoorde maar liefst 3x achter elkaar: 5-2.

Na de rust hadden we een streep door de 1e helft gezet en begonnen we de 2e helft met meer lef en strijd naar voren, waardoor Flevo Boys alleen achterin goed kon rondspelen.  Na wat kleine kansen voor Nagele en Flevo Boys. Was het Sebastian die een goede voorzet gaf op Dennis Koene die knap twee verdedigers op zij zette en diagonaal de bal goed raak schoot: 5-3. Daarna had Flevo Boys maar één goede kans nodig om de 6-3 te maken en ook de uiteindelijke stand.

Sebastian van Breugel