15 November 2014

NAGELE 2 PAKT KOPPOSITIE

Eindelijk mocht de verslaggever van Nagele 2 ook daadwerkelijk een keer mee met een wedstrijd van het Tweede. Nagele 2 is een menging of bij elkaar geraapt zooitje van spelers die bij aanvang van het seizoen nauwelijks met elkaar gespeeld hadden. Maar na een kwart van de competitie moge het duidelijk zijn. Nagele 2 is een kampioenskandidaat. Waar de mannen rekenden op een vrije dag, belde VHK om de eerder afgelaste wedstrijd in te halen. VHK uit is vragen om problemen en met angst en beven ging Nagele 2 akkoord met de wedstrijd.

Gastspelers van vandaag waren een tweetal spelers van het derde, die zich als een vis in het water thuis voelde in de geoliede machine van Nagele 2. Beide spelers excelleerden dan ook vandaag en hebben hun steentje meer dan bijgedragen. Michiel en Toine bedankt!

De wedstrijd ging van start. Hugo speelde zijn eerste competitieminuten van dit seizoen in het tweede als laatste man. Samen Toine (in de goal), Dennis, Tim en Daan gaf Nagele 2 weinig weg in de eerste helft. De wedstrijd werd gecontroleerd door Nagele 2. Na wat speldenprikjes was het in de 12e minuut raak. Een voorzet van Sandro werd keurig binnen gewerkt in eigen doel door een verdediger van VHK. En niet veel later tekende Robin aan voor 0-2. Een te zachte terugspeelbal op de keeper was een prooi voor Robin die als een echte spits zijn goaltje meepakte. VHK had door dat het voetballend niet ging lukken vandaag. En wat dan rest staat niet vermeld in de gedragsregels van VHK. Met hard spel, veel gemekker, een fanatieke grensrechter en opruiend publiek gooide VHK alles wat ze hadden in de strijd. Daan schrok hier zo erg van dat hij per ongeluk de bal in het verkeerde doel kopte. De 1-2 stond niet heel lang op het bord want niet veel later maakte de uitblinker van de eerste helft Joris er 1-3 van. Nagele liet zich in de eerste helft niet meesleuren in het spel van VHK en  de mannen waren zelf zo gretig op de 1-4 dat VHK eenvoudig kon scoren na een vlijmscherpe counter. 2-3 was ook tevens de russtand. Waar het eigenlijk 1-4 had moeten zijn.

Na rust liet Nagele zich wat meer meesleuren in het spel van VHK. Veel overtredingen, veel gemekker en de scheids besloot halverwege de tweede helft dat dit absoluut zijn laatste wedstrijd zou zijn als scheidsrechter. Hij zei dit niet hardop, maar hij was er wel klaar mee. VHK kreeg begin tweede helft een terechte penalty na een niet al te handige overtreding van Hugo. Toine voelde feilloos aan wat Nagele 2 nodig had. Katachtig, zoals hij is, stopte hij de penalty. Voor VHK werkte dit als een rode lap. Elke achterbal, uitbal, overtreding werd vervolgens bediscussieerd bij de scheidsrechter. Die beste man was toch voor VHK en besloot maar een beetje mee te gaan om de lieve vrede te bewaren. Toch kon ook de scheidsrechter er weinig aan doen dat Nagele een penalty kreeg. Een meter of twee binnen de zestienmeter werd Sandro gevloerd op een manier waar menig judo specialist trots op zou zijn. VHK vond het vooral een schwalbe en als het al een overtreding was dan toch zeker buiten de zestienmeter. De arme scheidsrechter kreeg allerlei verwensingen naar zijn hoofd, maar stond zijn mannetje. De penalty werd ingeschoten door Hugo. Niet veel later een vrije trap vanaf de zijlijn. De supporters van VHK riepen al dat het buitenspel was voordat Hugo de vrije trap had genomen. Maar zelfs de grensrechter kon niet vlaggen in dit geval en zo kon Michiel de 2-5 binnenkoppen. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar de 2-5 gooide alleen maar olie op het vuur. De scheidsrechter kwam ogen te kort en ook Nagele liet zich niet geheel onbetuigd. Veel overtredingen, natrappen, ballen tegen tegenstanders aantrappen en ga zo maar door. 4 spelers kregen een tijdstraf. 2 voor Nagele en 2 voor VHK. VHK kwam zelfs terug tot 4-5. De scheidsrechter vertelde in vertrouwen dat hij bij 90 minuten zou affluiten en dat er geen minuut bij zou komen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot bij Nagele. Bij de scheidsrechter werden de nodige excuses gemaakt voor de lastige middag. VHK vond het echter nodig om hun eigen scheidsrechter de volle laag te geven. Tot zelfs een half uur na de wedstrijd bleef het gezeik tegen de beste man doorgaan.

Maar Nagele 2 won de wedstrijd dik verdiend. Zowel het Nagele 2 als Nagele 3 hebben niet de beste kant gezien van VHK. Hopelijk is het toeval, maar dat zullen we zien in de thuiswedstrijden. Nagele moet leren niet mee te gaan in het spel van een tegenstander. Maar dat voetbal soms oorlog is bleek vandaag wel.

Nagele 2 is nu trotse koploper. Genemuiden komt volgende week op bezoek en die hebben minder verliespunten dus ook dit wordt een cruciale wedstrijd.
=========================================================================

RKO A1- NAGELE A1   6-4

Zaterdag stond de wedstrijd tegen RKO op het programma. Onze “Angstgegner” zullen we maar zeggen, want in de afgelopen jaren hebben we vaak tegen dezelfde ploeg gespeeld maar heel vaak ook verloren. En zo ook deze middag, alhoewel wij in de stand toch een stuk boven ze stonden. Voor we het wisten stonden met 2-0 achter. Het 1e doelpunt uit een snelle counter, waar we de hele middag eigenlijk tegen aan liepen, de 2e door een verdwaald schot dat bij Remon, onze gelegenheidskeerper vandaag, jammerlijk door zijn vingers glipte. Koen scoorde even later met een listig puntertje de aansluittreffer, 2-1. Maar het zat er vandaag niet in. RKO was veel feller en zat ons iedere keer stevig op de huid. De 3-1 was daar een mooi voorbeeld van. Matthijs werd onder druk gezet en leverde de bal in waarna RKO weer razendsnel uit de counter scoorde, 3-1 en tevens de ruststand.

Na rust kwamen we snel op 3-2 door een mooie vrije trap van Matthijs en het leek alsof we daarmee vleugels kregen. Maar 10 minuten later was het 4-2 door een knappe solo van een van de aanvallers van Rutten, die werkelijk door niemand een strobreed in de weg werd gelegd en 4-2 aantekende. 5-2 werd het door opnieuw een snelle counter en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. We deden nog iets terug door een mooie solo van Huub, 5-3, maar 10 minuten voor tijd werd het 6-3 door opnieuw een snelle counter.

Huub bepaalde een paar minuten voor tijd de eindstand op 6-4. Anton viel een kwartier voor tijd geblesseerd aan de enkel uit en het lijkt alsof we hem ook voor een langere periode kwijt zijn. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.
=========================================================================

NAGELE F1-CVVO F1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper uit onze poule op het programma. Zij waren tot op heden ongeslagen door alle wedstrijden heen gekomen. Het beloofde een behoorlijke kluif te worden.

Met Yelte in het doel begonnen we aan de eerste helft.  Beide partijen leken in het begin aan elkaar gewaagd. Maar toen kwam een speler van CVVO vrij te staan voor het doel van Yelte en hij kreeg een onmogelijke bal om zijn oren waardoor de stand op 0-1 kwam. Nagele liet het hier natuurlijk niet bij zitten. Niet lang na het doelpunt van CVVO gaf Joris een mooie voorzet op Yassin die de 1-1 kon binnentikken. Helaas keerde daarna het tij. CVVO wist in de eerste helft nog 3 doelpunten te scoren. Yelte heeft daarnaast nog wat ballen uit het doel weten te houden. De ruststand 1-4.

De tweede helft gingen de keepershandschoenen over naar Nick en ging Yelte meespelen in het veld. Hoewel Nagele tot op het eind hard heeft gewerkt en zeker het hoofd niet heeft laten hangen kregen we deze helft nog 4 tegendoelpunten. Waardoor eindstand op 1-8 kwam. De tegenstander bleek een maatje te groot en de verdediging van Nagele vertoonde af en toe wat gaten waardoor de spelers van CVVO snel vrij voor het doel kwamen te staan . Beide keepers hebben hun best gedaan maar konden niet alle harde ballen van CVVO tegenhouden. Desalniettemin kunnen we trots zijn op onze mannen omdat zij tot het einde hard gewerkt hebben!
=========================================================================

GENEMUIDEN F3-NAGELE F1 

Vandaag uit tegen Genemuiden wat betekende dat we op tijd mochten verzamelen. Na een zuinigheidsrit achter een auto met trailer die kant op te hebben gereden, kregen we een supergrote kleedkamer toegewezen.  Deze mochten we delen met een damesteam waardoor er enige consternatie was bij het omkleden. Maar goed, even focus bij de heren en toen waren we klaar voor de wedstrijd.

De avond ervoor was er techniektraining geweest en de meeste leken nog wat moe van deze avond. Er werd veel op een kluitje gevoetbald, waardoor er steeds een half veld open lag voor de tegenpartij. Het was dan ook Genemuiden die de eerste kans kreeg en deze benutte door de bal in het net achter keeper Nick te leggen. Het was hollen of stilstaan aan de kant van Nagele; of iedereen ging voor de bal of alle spelers stonden af te wachten tot de bal in hun voet werd gelegd. Hiervan wist Genemuiden handig gebruik te maken door voor de rust nog een tweede doelpunt te maken. Ruststand 2-0.

De tweede helft is Yelte op doel gaan staan. Het ging deze helft redelijk gelijk op maar toch was het Genemuiden wat de goal nog een keer wist te vinden. Zowel Yassin als Neetje hadden nog kansen om te scoren, maar helaas hadden wij het geluk niet aan onze zijde waardoor de eindstand 3-0 was.
==================================================================================

 FLEVO BOYS F4-NAGELE F1

Beide F teams mochten vandaag tegen de Flevoboys aantreden. Wij mochten om 11 uur het spits afbijten. Met de nodige Nagele support aan de zijlijn gingen we van start. Het was een wedstrijd die zeer gelijk op ging. En wat ging het er hard aan toe, de ene na de andere speler werd onderuit gehaald door de tegenstander. Iedere speler die ook maar iets te ver kon komen met de bal werd vakkundig onderuit gehaald. Het schot van Joris, wat in eerste instantie het doel leek te missen, stuiterde toch de lijn over  waardoor de stand op 0-1 kwam. Maar ook de Flevoboys wisten deze eerste helft nog te scoren waardoor de ruststand op 1-1 kwam.

Na een wisseling op doel van Yelte naar Nick was het op naar de tweede helft. Het was Yelte die zijn oom en opa langs de lijn een doelpunt beloofd had. Hij schoot de bal na een hoekschop het doel in waardoor de stand vlak na rust op 1-2 kwam. Dat de Flevoboys niet tevreden waren met deze stand was te merken.  Eerst werd Matthijs Eilander hard geraakt waardoor het spel even stil kwam te liggen, daarna werd Sem hard getackeld. Daarna was Matthijs weer aan de beurt. Nagele werd terughoudender in het spel waardoor er meer ruimte kwam voor de Flevoboys. Zij wisten dan ook voor het eindsignaal nogmaals te scoren. Eindstand 2-2.