13 September 2014

OUDEHASKE 1-NAGELE 1   0-2

Na het echec van vorige week, een onnodige maar wel gevoelige nederlaag 0-5 op eigen veld, kon Nagele vandaag tegen Oudehaske laten zien of ze deze klap al te boven was.
Nagele had vandaag problemen met de personele bezetting want naast de zowel geschorste als geblesseerde Gert Jan Hulsman waren ook basisspelers, Jos Withaar (geblesseerd),  Bart Prins en Rick Bloo afwezig. Zo kon het gebeuren dat Gerrit Bien weer een beroep moest doen op een paar oudgedienden, Robin Staes en Michiel Eilander. Daarnaast moest er noodgedwongen een beroep gedaan worden op een 3-tal A-junioren die er al een wedstrijd op hadden zitten.

De ploegen waren vanaf het begin af aan redelijk aan elkaar gewaagd. Oudehaske speelde wel iets meer op de helft van Nagele maar was qua veldspel niet echt beter. Bij Nagele was achterin een belangrijke rol weggelegd voor Michiel Eilander. Juist het stukje routine wat hij brengt is dat wat Nagele nodig heeft. Mede daardoor had Nagele verdedigend de zaken goed op orde. Oudehaske wist zich niet echt veel grote kansen te creëren. Het meeste gevaar van Oudehaske kwam uit corners maar goals leverde(n) deze corners niet op. Nagele wist in de eerste helft ook niet al teveel kansen te creëren. Toch mocht Nagele met een 0-1 voorsprong gaan rusten. Een schot van Emiel Krops van de punt van de 16 werd van richting veranderd waardoor de keeper het nakijken had: 0-1.

In de 2e helft, na een minuut of 10 spelen, kwam Oudehaske met 10 man te staan toen een van de verdedigers van Oudehaske Emiel Krops alleen kon tegenhouden door hem vast te houden: rode kaart.
Nagele had daarna even moeite hoe om te gaan met het numerieke overwicht. Maar naarmate de tweede helft vorderde ging dat beter. Oudehaske probeerde nog wel om terug te komen in de wedstrijd maar de beste kansen waren voor Nagele. Zo kreeg Huub withaar een 2-tal goede kansen maar wist deze niet te verzilveren. Moegestreden maakte hij plaats voor een andere A-junior Sander Koene terwijl ook Remon Kappers (eveneens A-junior) nog binnen de lijnen kwam. Nagele kwam niet echt meer in de problemen. Sterker nog, Nagele kwam aan het eind van de wedstrijd zelfs op 0-2 toen Emiel Krops van dichtbij mocht intikken, zijn 2e goal. De wedstrijd was gespeeld.

Jammer voor Nagele was dat Matthijs van Arendonk vlak voor tijd viel waardoor zijn schouder uit de kom ging. Al met al hield Nagele aan deze wedstrijd een goed gevoel over. Het voetbal was niet fantastisch maar er werd wel strijd geleverd en dat was vandaag voldoende om de 3 punten mee naar huis te nemen.
========================================================================

NAGELE 3 UIT DE STARTBLOKKEN MET TWEE GELIJKE SPELEN

Vorige week  liet Nagele 3 uit bij Urk 9 twee kostbare punten liggen (1-1). Afgelopen zaterdag werd er wederom met 1-1 gelijkgespeeld. Dit keer was Creil 2 de tegenstander en dit keer kon er gesproken worden van een gewonnen punt. 

Veel veranderingen dit jaar bij Nagele 3. Coach Zev nam op zijn hoogtepunt met een kampioenschap  afscheid. Lars Nitschkowsky  durfde het aan om in te stappen. Geen Hollandse school dit jaar maar meer het Duitse zusammenspiel met de bekende driehoekjes van Lars’ profeet Joachim Low. Dat dit er in de eerste wedstrijden nog niet helemaal uitkwam was jammer, maar niet meer dan dat.

Urk 9 uit

Nagele 3 deed vandaag een beroep op drie Nagele 2 spelers. Saillant detail is dat beide teams in dezelfde competitie uitkomen. De spontane snelle aanmelding van Buzzy was lichtelijk verdacht, maar niemand ging uit van doorgestoken kaart. Na de wedstrijd werd echter door sommige spelers het woord sabotage in de mond genomen…

De drie Nagele 2 spelers (Jorn, Buzzy en Julien) weigerden de ballen tussen de palen te schieten, maar verkozen voor afzwaaiers richting Urker vuurtoren.  De ene mispeer was nog mooier dan de ander. Toch kwam Nagele op 1-1 door een doelpunt van Buzzy na afleggen van Jorn. Toen Buzzy zelfs  tot tweemaal toe op drie meter van de goal weigerde een keepende veldspeler te passeren, was het duidelijk dat er niet meer gescoord zou worden. Goede zaken dus voor Nagele 2; immers ook een andere concurrent, Urk 9, werden twee punten afgesnoept.

Creil 2 thuis

Een kanariegele Landman

Een kanariegele Landman

Voorafgaande aan de wedstrijd was er de perspresentatie. Nieuwe sponsor Leo Willlemsen van de Zuyderzeehut ging met de galactico’s van het 3e op de foto. De fraaie plaatjes geschoten door Evelien Doggen zullen binnenkort op de site te bewonderen zijn.

De foto’s mochten dan fraai zijn, het spel van Nagele was dat nog niet.  Men kampt duidelijk nog met wat opstartproblemen en door ziek-zwak- en misselijkheden waren sommige veldspelers  niet helemaal  okselfris. Toch kwam Nagele op 1-0. Todd veroverde de bal en vond met een snelle voetbeweging “De Voorzitter”. Die draaide weg en zag de keeper ietwat voor de goal. Met een mooie boogbal stond de 1-0 op het bord. De voorzitter kon zich helemaal onsterfelijk maken als hij even later een vrije trap van Friso zou hebben ingetikt maar de coördinatie ontbrak.

Na rust was het Creil dat de klok sloeg. Nagele kon niet veel meer dan verdedigen maar deed dat goed. Vooral het centrale verdedigingsduo Dennis en Friso hadden de zaakjes goed op orde. Daarachter stond de kanariegele Landman op de goal. Landman keepte zeer sterk maar moest toch een keer vissen toen een speler alleen voor hem opdook en de uiterste hoek vond.  Goed nieuws dat Landman sinds lange tijd weer kan shinen op het voetbalveld. Ook Gaizka maakte weer zijn eerste minuten na maanden blessureleed. Eindstand 1-1, een prima resultaat.
========================================================================

NAGELE A1 BEHAALT VRIJ EENVOUDIGE OVERWINNING

Vandaag voor Nagele A1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.Tollebeek A1  was de tegenstander en nadat het kunstgras vrij was gegeven afgelopen donderdag hadden wij de eer om deze even goed uit te testen.

Nagele had een sterke start de spelers zette vroeg druk ondanks de hitte, waardoor Tollebeek achteruit aan het voetballen was. Resultaat de keeper ontving de meeste passes waardoor deze alleen nog maar de lange bal hanteerde.Waardoor ons sterke verdedigingskwartet Sjoerd, Anton, Julian en Remon geen enkele moeite hadden de aanvallers af te stoppen.

En vandaag de absolute heerser over het middenveld Sander Claassen speelde ijzersterk, Elke Tollebeker met snode plannen werd door hem opgevangen en onschadelijk gemaakt.Daarom was hij zeker man of the match omdat hij zo bepalend was voor ons overwicht en zeer geconcentreerd speelde met veel strijdlust.Matthijs Koene terugkomend van een blessure ook een goede eerste helft, gretig en vragend om de bal, ook hij zette druk en vond openingen en zijn passing is uitstekend te noemen. Ondanks vele kansen duurde het even maar wist Sander Koene een opening te vinden in de zestien en trok verdediging en keeper mee naar de achterlijn waarna hij hem panklaar kon leggen voor Huub die goed opgesteld stond om hem er in te leggen.

Tollebeek had zich de eerste 20 minuten nog niet voor de goal gemeld maar ze vuurde een vreemd afstandsschot af die via scheidsrechter en een speler op Gerben afging,Gerben dook de goede hoek in en deed alles goed maar het kunstgras liet de bal ineens zo raar stuiteren dat hij over hem heen verdween.Dit gaf Tollebeek meer durf maar controleerde Nagele nog wel de wedstrijd. Nou zit er in Nagele A1 een centrale verdediger Anton Arts genaamd, zeer geliefd bij zijn medespelers, dat uit zich in bijna dagelijks foto’s van Anton op de A1 Whattsapp groep. Gelukkig hoeft hij het niet alleen van zijn looks te hebben want onze pitbull stoomde op en kon zonder teveel moeite de verre hoek vinden. Een uitstekende fluitende scheidsrechter ging jammer genoeg wel eventjes de fout in toen hij het vasthouden op Huub niet bestrafte waardoor hij zijn 1 op 1 actie tegen de keeper niet kon afmaken.En Huub daarop niet eens zo raar reageerde maar wel 10 minuten aan de kant mocht plaatsnemen.

Tweede helft een ongeveer hetzelfde spelbeeld en een Huub op dreef, hij zette zichzelf vaak voor de goal met de welbekende sleepbewegingen die alleen spitsen beheersen ondanks hij de goal daarbij niet vond heeft hij zeer indrukwekkend gespeeld.Laatste goal van de wedstrijd toch nog op naam van Sander koene een wonderschone volley op gevoel genomen ging over de keeper maar jammer genoeg onderkant lat zodat Sander toch nog even een tikje moest geven. Na deze goal vond Nagele het met deze warmte wel welletjes zakte terug en zette minder druk waardoor Gerben het ineens drukker kreeg en nog even zijn klasse kon tonen. Al met al een goede wedstrijd vooral gezien de omstandigheden. Iedereen heeft goed gespeeld, gedomineerd en druk gezet.
========================================================================

NAGELE B1-SPORTCLUB EMMELOORD B1

Zaterdag 13 september stond de wedstrijd tegen SC Emmeloord op het programma. We zijn dit team al eens eerder tegengekomen en wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Natuurlijk gingen we er vol tegenaan, onder leiding van onze nieuwe coach en trainer Chiel. Beide partijen begonnen fel. Jammer genoeg scoorde Emmeloord de eerste, na wat mislukte acties van ons en hen  nog een. Stand 0-2. Beide teams kregen kansen en zo werd de ruststand 1-3.

Na de rust kregen we meer balbezit en we scoorden! Er kwamen kansen op de gelijkmaker, maar  de keeper van Emmeloord was sterk en hield ze. Emmeloord nam de leiding weer over, na een tijdje geen goals meer, scoort Emmeloord er twee. Hier blijft het bij. Eindstand; 2-5.

Groetjes,Marije
========================================================================

NAGELE C1-KRAGGENBURG C1   2-2

De wedstrijd die we hebben gespeeld Was niet zonder slag of stoot.We begonnen redelijk in de eerste helft. De combinatie’ s liepen goed en het duurde ook niet lang voordat het eerste doelpunt viel Sebastiaan was hiervoor verantwoordelijk. Na het doelpunt ging het alleen maar beter. En kregen de tegenstanders zelfs geen doelpogingen meer. Er werd door gewisseld. En alles liep op rolletjes. Bij de warming upp hadden we gezien dat de tegenstanders groot waren. Dus hadden we veel snelheid nodig voorin. En in de wedstrijd hielp het goed. Het nadeel bij ons was dat Jens tegenover een kast van een verdediger stond en Hij het moeilijk vond om hem te passeren. Sebastiaan daarin tegen had een ventje die hem helemaal niks kon doen. Het was dus simpel als we ze omdraaien kan sebastiaan ook gevaarlijk zijn tegen de oude speler van Jens. Want hij is nou eenmaal groter. En met een stand van 1-0 gingen we de rust in.

De tweede helft was een heel ander verhaal. Ook hier speelde we goed in het begin. Maar langzamerhand begonnen er spelers uitgeput te raken. En voor je het weet ligt de 1-1 in het doel.  Iedereen zat er verbaast bij, want de hele eerste helft was Nagele dominerend, alleen ontbrak het aan de doelpunten. Toch gingen we met goeie moed door alleen de kansen waren er wel maar het doelpunt viel maar niet. Natuurlijk kom je dan op achterstand en niet met een normale goal maar een wereld goal de bal werd over Olaf heen gestift  en de bal beland in de kruising. Maar toen werd er een knop om gezet in het team we begonnen veel harder te spelen. En ja hoor dan wordt je inzet toch beloont Dennis k krijgt ruimte aan de linker kant en benut deze met een toch wel 2de  wereld goal in de wedstrijd. Hij legt de bal op zijn rechter voet en knalt hem over de goalman die gestrekt naar de rechter hoek springt zijn vingertoppen hielden het krachtige schot niet en de bal vloog in de binnenkant van het zijnet goaaaaaaaal

En zo eindigt deze spannende wedstrijd in 2-2.

Geschreven door : Stan Jongman

==========================================================================

NAGELE E1 VERLIEST VAN VHK E2

Dit is een verslag van de E1.
In de 6de minuut scoorde we het eerste doelpunt van de wedstrijd.
Met de rust stonden we met 1-6 achter.
Na de rust scoorde VHK nog 3 doelpunten.
En toen scoorde we nog 1 doelpunt.
We hebben met 2-9 verloren.
==========================================================================

TONEGO E1g-NAGELE E2  3 – 3 (rust 0 – 1)

Spannende openingswedstrijd competitie!

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma en wel tegen Tonego E1. Deze ploeg, waar we vanuit de F-jes al langer tegen spelen, komen we steevast altijd weer tegen. De wedstrijden gaan altijd behoorlijk gelijk op, waarbij de ene keer Nagele de winst pakt en de andere keer Tonego.Vandaag was het niet anders. Wat een mooie pot. Kansen over en weer waarbij Nagele alle zeilen moest bijzetten. Na de eenvoudig gewonnen bekerwedstrijden was dit eindelijk weer een leuke wedstrijd.

Nagele E2 speelt dit najaarsseizoen in de 2e klasse en bestaat uit:
Tim (keeper)
Arjan
Branco
Jaron
Corné
Anthoon
Max
Tijn
Ently
Tijs

Met Tim op doel werd er afgetrapt en direct al was het spannend. Kansen werden over en weer gecreëerd maar door beide keepers en verdediging vakkundig afgeweerd. Nagele komt het eerst tot scoren: Jaron kan in de 12e minuut de eerste goal op laten schrijven. Er wordt goed overgespeeld en kansen zijn er over en weer. Kortom een erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Tonego creëert genoeg kansen om het nieuwe felgele keeperstenue van Tim behoorlijk zwart te maken – tot scoren kwam het echter niet meer in de eerste helft.

In de 2e helft nam Nagele wederom het initiatief en kan Max in de 28e minuut scoren. Hier liet Tonego het niet bij zitten en in de 30 minuut liet Tonego het eerste doelpunt opschrijven. In de 2e helft kwam Tonego meer opzetten en kwam het meer op het verdedigen aan, waar het op scoren beluste Nagele zich vooral voorin bevond. Nagele wist de 2 – 1 voorsprong zelfs in een 3 – 1  voorsprong om te zetten door een doelpunt van Tijn maar daarna keerden de kansen en wist Tonego toch nog knap terug te komen. Een spannende wedstrijd waar er goed verdedigd werd door Corne, Tijs, Ently en Anthoon – zeer goed gekeept werd door Tim – een sterk middenveld met Tijn, Jaron, Arjan en Max – en de voorste post goed bemand werd door Branco.

Volgende week spelen we thuis tegen Urk. Hopelijk wordt het net zo’n mooie wedstrijd als vandaag.

Groeten van E2!
==========================================================================

DE EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD VAN DE MANNEN VAN F2

Voor al onze spelers was het zo ver. Hun competitie debuut. Er werd al nachten slecht geslapen van wegen dit debuut.

De tegenstander CVVO uit lemmer leek aan het begin een kopje groter. Echter bleek dit in de wedstrijd anders te zijn. Het was al in de 5e minuut dat Tristan de eerste goal van de wedstrijd aantekende. Een lage schuiver onder de keeper door. In de opvolgende minuten ging het over en weer. Er werd mooi positie spel gespeeld door de blauwhemden.

Absolute spelmaker aan de kant van Nagele was Jurre, de speler die met plakband in elkaar gezet was om toch mee te kunnen doen. Hij zette een rush van zijn eigen 16-meter gebied met als eind punt de goal van te tegenstander. Hij schoof de bal hard in de goal.

In de 2e helft ging uitstekend keepende Job het veld in en werd hij afgewisseld door Joris Jansen. In de 2e helft kon het publiek genieten van mooie kopballen van Koen en goed verdedigend werk van Cas en Jasper. Ook Job speelde een hele goede wedstrijd! Doelpunten vielen er ook nog, Jurre wist na een mooi opgezette aanval van job en Tristan zijn 2e goal te maken.

Echter wist de tegenstander ook nog te scoren. Een voorzet werd door de scheidsrechter beoordeeld als hands. Waarna hun penalty killer deze verzilverde.

Waar ik eerder Jurre prees om zijn goals en werklust mag er ook gelet worden op Rick. Rick is een echte box to box speler zoals we dat noemen. Waar hij mee doet aan bijna alle aanvallen, maar ook puik verdedigend werk levert. Van wie hij dat heeft weet zijn vader ook niet. De eerste competitie punten zijn een feit. Dat er nog vele mogen volgen.

Groetjes van de trotse leiders,
Ad en Emiel