11 Oktober 2014

ENS 1-NAGELE 1  4-4

De eerste wedstrijd op het splinternieuwe kunstgrasveld van Ens, een wedstrijd die grotendeels in de regen werd gespeeld. Hoewel  het niveau van deze wedstrijd niet bijzonder hoog was bood deze wedstrijd 90 minuten lang spektakel, vanaf minuut 1 tot en met minuut 90. Voor beide doelen gebeurde er het nodige en zowel  Nagele als Ens hebben misschien wel de gehele wedstrijd het idee gehad dat ze de wedstrijd winnend zouden afsluiten. Hoewel Ens gezien de gehele wedstrijd misschien recht had op iets meer, verdiende deze wedstrijd geen echte winnaar, daarvoor was het onderlinge verschil niet groot genoeg.

Nagele trad vandaag aan zonder Bart Prins (vakantie) maar met Hugo Jongejan die dit seizoen voor de eerste keer zijn opwachting in de basis van Nagele 1 mocht maken.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Nagele. Na een mooie pass vanaf het middenveld mocht de snelle Emiel Krops alleen op de keeper afgaan. Op het laatste moment aarzelde hij waardoor een van de verdedigers van Nagele hem nog net uit balans wist te brengen. De overtreding, als daar al sprake van was, was in de ogen van de scheidsrechter niet voldoende voor een penalty. Even later was het aan de andere kant wel raak. Vanaf links mocht een van de spelers van Ens vrij opkomen waarna zijn voorzet vanaf de rechterkant keurig werd binnengetikt.
Daarna ging de wedstrijd op en neer. Er kwam een grote kans voor Nagele, Robin Staes, maar  daar stonden halverwege de eerst helft een paar goede kansen van Ens tegenover. Geen van deze kansen leverden doelpunten op.

Bij Nagele liep Kees Geschiere in de 27e minuut van de eerste helft tegen een terechte gele kaart aan  toen hij te laat reageerde waardoor een van de spelers van Ens onreglementair ten val werd gebracht en daarmee een bijna vrije doorgang verloren zag gaan.

In de 33e minuut van de wedstrijd kwam Nagele op gelijke hoogte met Ens. Robin Staes kwam in een keer vrij voor het doel van Ens. Hoewel de grensrechter van Ens nog wel vlagde voor buitenspel nam de scheidsrechter  dit signaal niet over: 1-1.

In de 37e minuut kwam Nagele op voorsprong. Een van de spelers van Nagele mocht in buitenspelpositie doorgaan. Er werd door de grensrechter van Ens wel gevlagd maar dit signaal werd ten onrechte door de scheidsrechter genegeerd. De grensrechter gaf bij de scheidsrechter nog wel aan dat het Nageler-publiek, dat achterom hem stond ,ook van mening was dat er van buitenspel sprake zou zijn maar de scheidsrechter kwam niet op zijn beslissing terug: 1-2.

Ruststand Ens-Nagele  1-2, een mooie stand voor Nagele om te gaan rusten.

Na rust maakt Emiel Krops bij Nagele plaats voor Sander Koene.De eerste kans na rust was voor Nagele maar deze kans leverde geen goal op.In de 7e minuut van de 2e helft kwam Ens op gelijke hoogte met Nagele. Een voorzet/vrije trap van de linkerkant werd door iedereen wat Nagele was gemist: 2-2.

Nog geen 10 minuten later kwam Ens op een 2-3 voorsprong. De opkomende laatste man Remco de Olde van Ens werd geen strobreed in de weg gelegd waarna Ens vrij eenvoudig de 3-2 kon laten aantekenen.

Nagele leek even te wankelen maar nog geen 10 minuten later kwam Nagele toch weer op gelijke hoogte met Ens. Na een fraaie actie van Jacco Vessies kon Robin Staes vrij eenvoudig scoren: 3-3. Nog was de wedstrijd niet gespeeld. Eerst werd bij Nagele de niet erg gelukkig spelende Jos Withaar gewisseld voor zijn jongere broer, Huub.  Nagele kreeg daarna wat mogelijkheden maar Ens aan de andere kant zeker evenveel.

Het was Nagele dat met nog ruim 15 minuten spelen op een 3-4 voorsprong kwam.Kees Geschiere werd binnen de 16 onreglementair onderuit gehaald: strafschop. Het duurde ven voor de strafschop genomen mocht worden. De bal bleef lang weg en toen de bal terug was probeerde keeper van Ens de penaltynemer bij Nagele,  Rick Bloo, nog uit zijn evenwicht te brengen. Rick Bloo, die zijn vorige penalty nog gestopt zag worden, schoot de penalty onberispelijk binnen: 3-4.  Met nog ruim 10 minuten te spelen kwam het spel stil te liggen toen Nagele-keeper Jos van de Vlekkert een tik tegen zijn hoofd kreeg. Hij hield hieraan wel een bult op zijn hoofd over maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Bij Nagele werd Kees Geschiere in de slotfase nog gewisseld voor de 3e A-junior, Remon Kappers, de andere 2 A-junioren waren de inmiddels in het veld gekomen Huub Withaar en Sander Koene. Sander Koene is zelfs nog B-junior.

Het laatste deel van de wedstrijd speelde Nagele niet slim. In plaats van op zijn “Kazachstaans” te gaan voetballen bleef Nagele het veld groot houden. Er bleven 3 spelers in de aanval staan terwijl middenvelder Jacco Vessies ook nog erg hoog stond. Deze speelwijze leverde Ens niet meteen kansen op maar elke aanval van Ens werd wel gevaarlijk. In de 88e minuut ging het echter mis. Een vrije trap belandde buiten bereik van keeper Jos van de Vlekkert van Nagele op de paal. De terugspringende bal kon eenvoudig worden ingekopt: 4-4. Daarna leek de wedstrijd nog niet gespeeld want er zou ongetwijfeld een fors aantal minuten blessuretijd bijkomen. Dit bleek echter niet zo te zijn. In de 90e minuut vond de scheidsrechter het welletjes.

Eindstand Ens-Nagele 4-4.

Een uitslag waar achteraf iedereen wel mee zou kunnen moeten leven. Ens vond dat ze 2 punten  had laten liggen maar bij Nagele werd eigenlijk niet anders gedacht want met nog 2 minuten te spelen was het nog wel 3-4 in het voordeel van Nagele. Achteraf mocht zeker Nagele tevreden  zijn met het ene punt.
==========================================================================

NAGELE 3 EN DE CHARME VAN HET AMATEURVOETBAL

Regen, kilte, nul toeschouwers en 22 voetballers op een verlate namiddag in Sint Jansklooster. Afgetrapt werd er pas om 16.30u, terwijl 15.45u was toegezegd. En dat was al rijkelijk laat voor menig Nagele 3 speler. De warming up vond plaats op een smal strookje gras waar bij iedere stap een verzwikking op de loer lag. Bepaald niet ideaal voor de 11 Nagele spelers die, al dan niet fit, op de been waren. Met deze ingrediënten en entourage had je pas echt goed door in de krochten van het amateurvoetbal te zijn beland. Maar toch. Toch zijn er dan altijd een paar momenten die deze tijdsbesteding rechtvaardigen, noem het charme. Zelfs op een middag/avond als vandaag.

Zo was er interim leider/coach Michel die noodgedwongen zelf ook de vlag moest hanteren. Maar met in de ene hand een vlag en de andere een paraplu is het natuurlijk lastig je coördinatie te behouden. En dat kwam tot uiting in de 2e helft. Rennen, stoppen, vlaggen. Met twee benen gleed Michel uit en vijf meter verderop eindigde zijn glijpartij pas. De vlag en paraplu waren elders op het veld achtergebleven. Plots verscheen er bij 22 spelers en de scheidsrechter, in de gestaag neersijpelende regen op een veld tussen de weilanden, een grote glimlach op het gezicht.

Ook keeper Landman was weer van de partij. Hoe hij een schot met zijn rechterbeen katachtig wist te pareren was puur genot voor zijn medespelers. Daarbij was ook zijn coaching weer goed verzorgd: ‘JONGENS, NIET ZO MEKKEREN OP DE SCHEIDSRECHTER!!’, schalmde over het veld. Blijkbaar hadden zijn woorden geen goede verstaanders want nog geen 10 seconden later kreeg de scheidsrechter het verbaal alweer te verduren. Dit keer tot ieders verbazing van Landman zelf….

En dan was daar nog Paulus B. Ongetwijfeld last van slapeloze nachten die het vaderschap met zich mee brengt. Om 15.40u was hij het wachten meer dan zat. Hij wilde de wedstrijd per direct aflassen en terug naar huis. Dat we over een kwartier de kleedkamer in konden deed niet ter zake. Een kwartier op een mensenleven is veel, te veel. Gelukkig kleedde ook Paulus zich even later om. Niet alleen dat, hij maakte ook nog eens de 90 minuten vol. En hoe! Nadat hij in de 2e helft diverse tikjes kreeg, zonder dat de scheids hier voor floot, was de normaliter nette middenvelder het in de slotfase meer dan beu. En geef hem eens ongelijk, want wat deed hij in vredesnaam nog op deze herfstachtige avond op een achteraf veldje in Sint Jansklooster? Niet om schoppen te incasseren in ieder geval. En dat terwijl thuis Paulus Junior, vrouwlief en warme chocolademelk op hem wachtten. Deze gedachten maakte van Paulus plots een losgeslagen Bouvier, die blaffend en agressief duellerend over het veld raasde. Tot ieders verbazing bleef een kaart uit. Terug in de kleedkamer stond zijn gezicht nog steeds op onweer. Tot er na een tijdje een vraag/opmerking van één van de spelers kwam: ‘Nou Paulus, het is toch nog een leuke middag geworden of niet?’  Vijf seconden staarde hij boos en zwijgend voor zich uit, totdat zelfs op zijn gezicht een kleine glimlach verscheen.

VHK 3 – Nagele 3: Eindstand 3-2 (0-1). Doelpuntenmakers Nagele: twee eigen doelpunten.
==========================================================================

NAGELE A1 ZET ZEGEREEKS VOOR ZONDER TEGENSTAND

Voor Nagele A1 de 4e competitiewedstrijd alweer en deze keer uit naar Giethoorn A1.  Omdat we nog met elf spelers zijn voor een langere tijd deze week gastspeler Gerco Koffeman weer mee zodat we met 12 spelers konden vertrekken.

De eerste helft leek geweldig te openen, openingen via de flanken en centraal werden makkelijk gevonden en Giethoorn werd weggetikt alsof ze figurant waren aan deze wedstrijd. Een scherpe Huub bleef maar voor doel opduiken en Sander Koene en Huub konden elkaar blindelings vinden en gemakkelijk door de verdediging heen manoeuvreren. de openingstreffer door Huub was al snel gemaakt. Na een tijdje werd  heel duidelijk dat wij wel goed speelden maar Giethoorn ook gewoonweg op elke positie een kwalitatieve betere speler tegenover zich had van Nagele.

Dit werd ook de spelers duidelijk en begonnen gas terug te geven  en wat meer show voetbal te spelen. Vele solo’s en hakjes werden getoond waarop Giethoorn nog steeds geen antwoord had. In de eerste helft werd er 4 maal gescoord, 3 maal Huub en 1 maal Sander Koene. Waarbij het grootste verschil wel werd aangetoond toen Huub de bal drie keer kon hooghouden in de 16 en hem alle ruimte werd gegeven om deze erin te rammen,  De ruststand van 4-0 was stukken lager dan het  had moeten wezen maar speelde een ieder gewoon goed en gemakkelijk maar was de scherpte te laag voor een goede  eindpass of geluk bij de afwerking.

Tweede helft bracht Nagele te kort en wist het gewoon dat het gespeeld was nadat Huub en Sander vrij snel nog een keer tekende voor de 5 en de 6-0.Dat is op zich niet erg maar waarschijnlijk omdat we zoveel voetballende kwaliteiten hebben vergat Nagele de kwaliteit waar het allemaal mee begint en je je niveau haalt. Namelijk inzet en doorzettingsvermogen en de wil om te blijven voetballen.  Centrale verdedigers die als laatste man twee aanvallers uitspelen, spitsen die niet meer scherp staan en vleugelmiddenvelders die de bal niet meer zo gretig wilde. Dat was het resterende beeld waardoor het nog mogelijk was dat Giethoorn twee doelpunten cadeau kreeg. De eindstand werd bepaald door Matthijs Koene  op 7-2 door een penalty in te schieten.

Al met al kunnen we zeggen dat deze wedstrijd al gespeeld was na 20 minuten voetbal en waren de overige 70 een noodzakelijk goed. Het kwaliteitsverschil was  veels te groot voor spanning en leuk voetbal maar is de 4e wedstrijd op rij ook weer op winst gezet  en blijven we lekker een tijdje bivakkeren op plaats 1 als het aan ons ligt.
==========================================================================

FLEVO BOYS B4-NAGELE B1 1-4 

Vandaag stond de wedstrijd Flevo Boys B4 voor Nagele B1 op het programma, qua uitslagen leken we even sterk te zijn maar dat bleek niet uit de uitslag van deze wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd kreeg Koen gelijk al een kans om de 1-0 te maken, maar dit was niet het geval. Nagele bleef sterk spelen totdat Flevo Boys de kans kreeg om een bal voor te geven, door wat fouten van Nagele kwam de bal toen bij een van de spelers van Flevo Boys en kon hem zonder moeite inschieten. ( 1-0 ).

Door die tegenslag begon Nagele de felheid te verliezen en begon Flevo Boys beter te spelen en met een goede combinatie kon de spits van Flevo Boys de 2-0 maken.  De eerste helft ging nog steeds niet goed bij Nagele, we konden niet meer doen dan lange ballen op Dave geven aangezien er voor de rest weinig ruimte was voor combinatie spel.Daardoor had Flevo Boys meer de bal waardoor ze ook meer vrije trappen uitlokte, zo ook een bij de 16 meter. De vrij trappen nemer kon hem zo op het hoofd van de spits van Flevoboys plaatssen die hem goed in de hoek kopte.

In de rust wist iedereen al wat het probleem was, we misten de felheid. We begonnen meteen goed in de 2e helft creëerde we veel meer kansen dan in de 1e helft, alleen de bal wilde er maar niet in. Totdat er een mooie steekpass op Leon werd gegeven die in de 16 meter een penalty uitlokte. Leon, die ook de penalty nam, bleef rustig en schoot de penalty goed in de linkerhoek. ( 3-1 ).  Het bleef goed gaan alleen Flevo Boys wist ook dat ze dit niet meer uit handen mochten geven dus creëerde ze een kans waar ze 4-1 uit scoorde.
==========================================================================

CVVO C2 – NAGELE C1 C1  3-6 

Om 9:00 uur ging het fluitje van de scheidsrechter dat de wedstrijd begon. We begonnen goed aan de wedstrijd en al snel maakte Sebastian de 0-1. Vlak daarna maakte Sebastian zelfs al de 0-2. Toen bleef het een tijdje rustig met een paar kansen, totdat Okke met een afstandsschot het net had gevonden en hij maakte dus de 0-3. Later nam Stijn nog een vrije trap die de keeper net uit de hoek wist te halen, maar toen de bal terug kwam schoot Bernd hem in de rebound op de lat, dus dat werd net geen 0-4.

Na de rust kwam CVVO al snel op 1-3 waarbij we wel even moesten oppassen. Al snel daarna werd het zelfs 2-3 uit een corner van CVVO. Iedereen zat op het puntje van z’n stoel, want CVVO had daarna ook nog een paar kansen. Totdat Jens de bal kreeg en de keeper uitspeelde en de 2-4 maakte, dat luchtte wel even wat op. Een aantal minuten later kwamen Bernd en Dennis Koene alleen op de keeper af door een vrije trap van Stijn waarbij Bernd hem op Dennis passte en Dennis de 2-5 binnenschoot. Toen waren er een tijdje geen goals totdat een speler van CVVO alleen op de Olaf afkwam en hem er in schoot: 3-5. En op het laatst maakte Jens nog de 3-6.
==========================================================================

TOLLEBEEK E1-NAGELE E2 7-5 (RUST 4-1)

Tollebeek E1 een maatje te groot voor Nagele E2

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de koploper van onze competitie op het programma. Tollebeek had weliswaar net zoveel punten als Nagele maar een beter doelsaldo.Tegen Tollebeek E3 hadden we gespeeld in de beker en Tollebeek E2 zit bij de competitie van Nagele E1 in. We speelden vandaag zonder Ently en waren dus met 9 man sterk.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; Tollebeek liet er geen (kunst)gras over groeien hetgeen voor verbeten gezichten zorgde aan de kant van Nagele. We moesten vol aan de bak want Tollebeek melde zich direct na de aftrap meerdere keren bij het doel van Nagele. De verdediging met Tijs, Arjan, Anthoon en Corne en keeper Tim moesten flink aan de bak. Na 6 minuten wist Tollebeek via een speler van Nagele de eerste goal binnen te schieten. Mede hierdoor was Nagele even van het padje af en moest haar best doen zich te herpakken. Dat Tollebeek daarna in de 11e minuut ook scoorde hielp niet echt.

Het antwoord kwam van Tijn die in de 12e minuut van afstand mooi kon inschieten. Dit gaf de mannen een nieuwe impuls en de wedstrijd veranderde direct. Nagele ging beter spelen maar kon niet verhinderen dat Tollebeek nog 2x kon scoren. De eerste helft was overduidelijk voor Tollebeek, daar kan geen misverstand over bestaan.  Dat was even andere koek, want het is vrij lang geleden dat we 3 punten achter stonden met rust. En dat is ook maar eens goed ook want je kunt nu eenmaal niet elke wedstrijd winnen.

Na wat adviezen werd begonnen aan de 2e helft en liet Nagele duidelijk zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven. Twee keer kort achter elkaar werd er gescoord door Tijn en Jaron waardoor de stand ineens 4 – 3 werd en de spanning weer helemaal terug was. Lang duurde het niet want ook Tollebeek wist  2x te scoren. Nagele haalde alles uit de kast en perste er nog eens 3 doelpunten uit. Helaas was 1 van deze 3 een doelpunt in de eigen goal vanuit een corner van Tollebeek en zo wist Tollebeek de wedstrijd verdiend te winnen met 7 – 5.

Nagele heeft zich in de 2e helft wel van haar beste kant laten zien, het middenveld met Tijn, Jaron en Max liep goed, de verdediging schakelde sneller om en aanvaller Branco kon 2 doelpunten optekenen.Al met al mogen we tevreden op de wedstrijd terugkijken. Er is wel een einde gekomen aan de reeks gewonnen of gelijk gespeelde wedstrijden. De laatste keer dat dit team verloor was op 12 april van dit jaar van Genemuiden E5.

Volgende week spelen we om 10.00 uur thuis voor de beker tegen FC Kraggenburg E1g.

Groeten van Etwee!
==========================================================================

DESZ F2- NAGELE F1  1-2

We waren compleet. Op naar Zwartsluis, zonder mist dit keer. We werden zeer vriendelijk ontvangen en doorverwezen. Na een kleine warming up en verdeling van positie, begonnen we heel sterk. Een paar kansen van onze kant, maar elke keer net niet. Keeper was ook sterk. We gingen met 0-0 de rust in.

Even van positie veranderen en even verteld, dat we toch net iets sterker waren en we er toch in ieder geval 1 in moesten schieten. Dat hadden we verdiend. Maar net na rust, viel het eerste tegendoelpunt. Geeft niet, nu gaan we nog tandje bijzetten. Yassin maakte niet veel later dan ook de 1-1. We waren zeker aan elkaar gewaagd. Nick heeft weer een aantal goede reddingen laten zien. En Joris schoot het laatste punt, waardoor we de wedstrijd samen tot een overwinning hebben gebracht. Trots waren we weer op alle mannen. Volgende week door voor de beker!