1 November 2014

NAGELE 1- LEOVARDIA 1  0-2

Een wedstrijd die Nagele het liefst zo snel  mogelijk wil vergeten want bij Nagele lukte er vandaag weinig. En toch had er misschien meer in gezeten maar 1 of 3 punten was  absoluut niet verdiend. De punten gingen naar de ploeg die daar gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd het meest recht op had, Leovardia.

De eerste helft was over zijn geheel gezien  erg saai. Voor de goals gebeurde er nauwelijks iets.De doelpogingen aan beide kanten zijn op de vingers van 1 hand te tellen. In de 4e minuut schoot Emiel Krops voor Nagele aardig in maar daarna gebeurde er een lange tijd niets.  Bij Nagele haalden een paar spelers deze middag niet hun gebruikelijke niveau. Met name centraal op het middenveld was Rick Bloo vanaf de aftrap erg ongelukkig in zijn acties. Gelukkig voor Nagele had dat niet direct consequenties. Pas aan het eind van de  van de eerste helft werd Leovardia sterker, maar echt in de problemen kwam keeper Jos van de Vlekkert van Nagele niet, rust:0-0.

Na rust ging het bij Nagele al snel verkeerd. Eerst maakte Bart Prins, in balbezit, een verkeerde keuze waardoor Leovardia op links uiteindelijk vrij door mocht gaan op keeper Jos van de Vlekkert: 0-1. Een paar minuten later, we spreken over de 8e minuut van de 2e helft kwam Leovardia zelfs op 0-2 toen de verdediging van Nagele, weer over de linkerkant,  vrij eenvoudig werd uitgespeeld.
Nagele ging al snel daarna meer risico nemen. Laatste man Hugo Jongejan werd gewisseld voor de aanvallend ingestelde Sander Koene. Nagele had daardoor aanvallend meer in te brengen maar vooralsnog leverde dat niets op. Omdat Nagele verdedigend meer risico nam kreeg Leovardia in aanvallend opzicht meer ruimte. Gelukkig voor Nagele wist Leovardia van deze geboden ruimte geen gebruik van te maken. Nagele kreeg nog wel mogelijkheden om dichterbij te komen maar  waar de kansen er zeker kwamen wist Nagele deze niet om te zetten in doelpunten. Sander Koene zag een kopbal door de keeper net van de doellijn gehaald worden terwijl hij nog geen 10 minuten later alleen op de keeper af mocht gaan. Hij wilde de bal stiften, deed dat ook, maar de bal verdween ruim over de keeper en over het doel.

Nagele werd een kwartier voor tijd ook nog de 2e centrale verdediger, Thom Jukema (duizelig) gewisseld.  In de slotfase probeerde Nagele  het nog  wel maar de echte overtuiging ontbrak. Nagele verloor uiteindelijk de wedstrijd verdiend van Leovardia ,met 0-2. En toch had er misschien meer in gezeten.  Volgende week staat Nagele de zware uitwedstrijd tegen het ontketende Tollebeek te wachten. Als Nagele daar wat wil halen zal het vanaf de eerste minuut uit een ander vaatje moeten tappen.
=======================================================================
KUINRE B1- NAGELE B1   2-5

Vandaag stond Kuinre B1 – Nagele B1 op het programma. Nagele voetbalde veel op de helft van de tegenstander begin van de eerste helft. Na een paar minuten scoorde Koen ook met een lekker schot strak in de hoek. Toen ging Kuinre ook naar voren, ze hadden een goede actie en die werd dus ook benut 1-1. De hele eerste helft hadden beide ploegen veel acties en het was een gewaagde pot. Alleen bijna alle ballen gingen over. Rond de dertigste minuut veranderde dit, Wessel rende met de bal langs de zijkant en bij de zestien schoot hij, de keeper had hem aangetikt maar Koen stond daar en schoot hem met een intikkertje erin.

Ze hadden pauze en werden toegesproken dat sommige dingen even anders moesten en dat hebben ze dan ook in de tweede helft gedaan. In het begin van de tweede helft, was Kuinre veel sterker, ze hadden veel acties maar die gingen allemaal over of naast. Uiteindelijk was er een ingooi die bij Leon kwam en die gaf een goede pass op Wessel en die maakte hem goed af 3-1. Kuinre had nog steeds veel kansen en daarin hadden ze dus ook nog 1 benut: 3-2. Nagele had een goede opbouw er werd goed gepasst. Uiteindelijk kwam de bal bij Leon in het penaltygebied, alleen werd er een overtreding op hem gemaakt. Steven mocht de penalty nemen en schoot hem goed in de rechterhoek de keeper was kansloos. Nagele en Kuinre hadden beide nog steeds veel kansen. Maar in de laatste minuut gaf Marije een perfecte pass op Koen en hij speelde de man voorbij, de keeper stond voor het doel en hij stiftte hem erover heen. Toen floot de scheids af. Was een gewaagde wedstrijd beide clubs hadden veel kansen, maar Nagele had er meer benut.

=======================================================================

NAGELE E1-KRAGGENBURG E1

E1 Nagele tegen Kraggenburg E1G . We hebben 2-6 verloren.  Joppe heeft er 1 gescoord en Ryan 1.
=======================================================================

KUINRE E1-NAGELE E2   6 – 6  (rust 3 – 4)

Matig Nagele laat punten liggen in Kuinre

Op de mooiste 1 november aller tijden, stond de uitwedstrijd tegen Kuinre E1 op het programma. Na verzameld te hebben in Nagele kregen we een telefoontje van onze wedstrijdsecretaris. Door een misverstand stond Kuinre al klaar op het veld te wachten op ons. Snel gingen we dus naar Kuinre alwaar we de wedstrijd na een korte warming-up konden beginnen. We speelden zonder Arjan die nog geblesseerd is.

Met 7 spelers en 2 wissels trapten we af voor de wedstrijd. Het ging echter zeer moeizaam in het begin. Nagele stond enigzins te slapen waardoor we in no-time 3 – 0  achter stonden. De techniektraining van de avond ervoor zat bij sommigen blijkbaar nog duidelijk in de benen. Het veld speelde daarbij ook nog eens behoorlijk zwaar; het was erg nat en het gras was lang.

Na verloop van tijd nam Nagele echter het initiatief en kon Tijn in de 15e minuut ala Cruijff vanuit de hoek met een mooie boog inschieten. Het liep ineens weer beter en de ploeg werd weer wat enthousiaster. Max kon daardoor in de 17e minuut scoren en Branco in de 22e en 24e minuut. We hadden onze behoorlijke achterstand mooi kunnen wegwerken en stonden weer voor.

Vol goede moed begonnen we daarna aan de 2e helft. Jammer genoeg wist Nagele hier de 1e helft te herhalen. Kwam Kuinre er aan het eind van de 1e helft niet meer aan te pas, in het begin van de 2e helft scoorden ze binnen 3 minuten 2 doelpunten omdat Nagele wederom de scherpte  miste. Erg jammer want we stonden wederom achter en het ging net zo goed. Nagele herpakte zich echter toch weer en wist in de 31e en de 33e minuut te scoren waardoor ze weer op voorsprong kwam, echter konden we het in de 2e helft niet vasthouden waardoor deze wedstrijd in een gelijk spel eindigde.

Door het gelijk spel gaan we slechts met 1 punt naar huis. Kuinre stond helemaal onderaan in de competitie en had tot op heden alle wedstrijden nog verloren. Het gelijk spel was gezien de stand in poule niet nodig geweest. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Volgende week spelen we opnieuw uit tegen Bant E1.

Groeten van Etwee