9 Maart 2013

 

NAGELE 3 UIT WINTERSLAAP

NAGELE 3- DESZ 4 7-3 (rust 2-2)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
DESZ 12e 11 6 28 60
Nagele 6e 12 15 34  49

Nadat Nagele 3 uit nog met 5-3 van DESZ 4 had gewonnen, was Desz afgelopen zaterdag ook de mindere partij. Veel spelers van Nagele waren weer ziek zwak en misselijk maar de 11,5 die er wel waren, speelden een goeie pot . DE smet op de wedstrijd was dat Jaap Jippes zijn been brak.

Al kwam Nagele al vroeg op achterstand, bleven we wel goed voetballen. Binnen 2 min na de tegengoal gaf Badr een splijtende pass op de Shadow die de bal nauWkeurig In het uiterste hoekie kopte 1-1.  Nagele speelde zeer aanvallend maar kreeg weer een lullige goal tegen. 1-2.  Tomba voelde zich weer als een vis in de goal en zwom wat door de modder. En gelijk weer Nagele wat de klok sloeg en de 2-2 was een feit.  Arnoud kwam als winnaar uit de scrimmage en schoot vol op de shadow die  nog net op kon springen als afleider  en de bal vloog strak in het net. In de 32e min was het de Jip die ons van een 3e keer op achterstand wou behoeden, Hij gleed met vette overtuiging naar de bal en had deze ook, maar het noodlot sloeg toe. De nr 16 van Desz had stront in zijn ogen en dacht de bal nog te raken maar haalde volle pullie door op het scheenbeen van Jip.

Eerst wilde we nog iemand slaan maar we konden ons nog beheersen, zo zijn wij niet. (toch) We vreesde het ergste en na de wedstrijd was het ook duidelijk dat Jaapio zijn scheenbeen had gebroken. (Beterschap Jaap). 

De 2e helft mochten er geen slidings meer gemaakt worden en de afspraak  was dat er nog 45 min gevoetbald zou worden.(aangezien we de eerste helft maar 32 min gevoetbald hadden).  Gelijk ging Nagele weer in de aanval, weer Tappie die een geweldige pass gaf op Arnoud die beheerst afmaakte. 3-2  Desz deed nog wat terug 3-3 maar dit was ook het laatste wat ze konden doen.  Na een aanval via rechts zette Marc een blok en via de keeper stuite de bal voor de voeten van Arnoud. 4-3.  Nagele ruikte bloed en wilde revanche nemen voor de uitgevallen Jip die een te krappe kous had aan laten meten, een strakke pass op Arnoud die vervolgens de Shadow in de 16 vrij had zien staan en de  5-3 was een feit. In de 60e min een strakke corner van Lambik die fantastisch werd ingeknikt door Arnoud. 6-3. Na een ongeleid projectiel (weet niet waar die vandaan kwam) werd Peter Dijkstra gevloerd en na wat men zei werd hij pas wakker in de dug-out. De voor Peter ingevallen Bob was weer fris en scherp en zette ook gelijk de keeper van Desz op het verkeerde been en prikte de 7-3 binnen. Dit was tevens de uitslag, maar volgens mij zijn we genaaid want Zegertje had ook nog een mooie kopbal die de touwen in vloog.  Dit was weer een beste Thriller in een natte wei, deze overwinning dragen we dan ook op aan onze hardwerkende bikkel die zijn been brak.
Beterschap Jaap!Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd tegen SVM 5, hopen dat alle afwezigen er dan weer bij zijn want de selectie is aardig dun. Hopen dat onze zeer gewaardeerde coach volgende week voor een brede selectie kan zorgen.

Opstelling: Sjurry Blijden, Peter Dijkstra,( Jaap Jippes 32’):  , Daan Schouten, Marco de Jong, Erik Peterse, Jacco Schouten,  (Paul Andela 45’ ), Arnoud de Zeeuw, Zeger Koene, (Malusi Siziba 45’)
Marc Smit en Jos van de Berg.
========================================================================================

C2 wint verdiend 2-3

Onder barre omstandigheden werd vandaag de wedstrijd tegen OldeVeste 54 afgewerkt. Leider Rik had een vooruitziende blik want de eerste helft met wind mee moesten we een gat van 2 doelpunten slaan en dat moest genoeg wezen. Nagele begon scherp en na 10 minuten was het Leon die aan het eind van een mooie aanval stond en beheerst inschoot. Niet veel later maakte Koen de 0-2 en vlak daarna ook de 0-3 na een pass van Leon.  Via een van richting veranderd schot kwam OldeVeste terug tot 1-3 en dit was tevens de ruststand.

Gelukkig werd de thee gebracht en konden we gelijk verder.De weersomstandigheden werden alsmaar slechter en onze dames en heren kregen het steeds kouder ondanks het feit dat ze bleven bewegen.  De tweede helft liet Nagele veel kansen liggen en kwam OldeVeste op 2-3. Verder lieten Olaf,Marije,Shanty,Nick en Ferry het niet komen en behaalde Nagele een verdiende overwinning. Volgende week alweer een uitwedstrijd en wel tegen Oldemarkt.  (de verwachting is 3 punten voor Nagele). ========================================================================================

Tollebeek E1 – Nagele E1 (8-2)

Ondanks de barre weersomstandigheden in Nagele reisden we dapper en vol goede moed af naar het “verre” Tollebeek. Jammer genoeg regende het hier ook en een stevig windje zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur onder de -6 graden was beland. (Dat is best wel koud hoor in je korte broekje).  De wedstrijd is begonnen en Tollebeek zette ons meteen onder druk. Wij hadden hier geen antwoord op en al snel was de tussenstand 5 – 0.

De kou deed ons vandaag de das om. De mannen stonden in de houding van een pinguïn op het veld te kou kleumen en konden maar niet in het ritme te komen. Natuurlijk hadden de jongens van Tollebeek hier ook last van, maar zij konden hier net iets beter mee omgaan. Toen wij ons eerste doelpunt scoorden werd er langs de zijlijn stevig gehoopt op het break punt, de supporters bleven hopen, maar het break punt kwam er niet.

Met nog 10 minuten te spelen en een stand van 8 -2 werd besloten om de jongens (en de meegereisde supporters) uit hun lijden te verlossen en is de wedstrijd gestopt. Het is jammer, maar er zat gewoon niet meer in. Bovendien moeten we misschien nog even wennen aan het hogere niveau omdat we nu in de tweede klasse spelen, dat is een klasse hoger dan afgelopen najaar waarin we kampioen zijn geworden. Maar ja, niet getreurd hier hebben de clubs in de eredivisie ook wel eens last van. Je kan per slot van rekening niet altijd winnen.
Er komen nog genoeg wedstrijden om te laten zien wat we waard zijn.

========================================================================================
Tonego F1g – Nagele F1 4-5 (rust 2-4)

Koelbloedig Nagele langs Tonego in ijskoude derby 

Het leek wel december toen we vanochtend naar buiten keken. 2° C en regen waar geen einde aan leek te komen. Met volledige bezetting gingen we naar Luttelgeest. Voor leider Steven van Mourik ook een beetje een thuiswedstrijd daar hij het 1e van Tonego onder zijn hoede heeft.  Met Corne op doel  begonnen we de wedstrijd waarbij we vanwege de kou kozen voor een 8 tegen 8 wedstrijd. Mede hierdoor kun je bij F1 al merken dat er met 8 spelers anders gevoetbald wordt dan met 7. In het begin liepen de spelers elkaar een beetje in de weg. Tonego maakte hier gebruik van en tikte in de 3e minuut de eerste goal binnen. Hierna werd Nagele wakker en ging stukken beter voetballen. Jaron tekende in de 4e minuut al voor de gelijkmaker. Dat hij de smaak te pakken had bleek wel, want ook in de 8e en 11e minuut wist hij te scoren. Al met al eindigde de ruststand op 2-4.

Dat stilstaan tijdens de rust bij de temperaturen van vandaag niet echt bevorderlijk is wisten we al en dat was in het begin van de 2e helft dan ook goed te merken. Er zat bijna geen beweging meer in en iedereen had het steenkoud. Het spel ging hard achteruit en Tonego scoorde nog 2x in de 2e helft. Gelukkig scoorde Nagele ook nog (Jaron had spinazie gehad gisteren en tekende voor alle doelpunten) en deed Corne nog een paar goede reddingen waarvoor hulde. Na een warme douche waren de mannen weer enigszins aanspreekbaar.

Max, Arjan, Tijn, Tiemen, Tijs, Branco, Corne en Jaron  – allemaal goed gespeeld en we hopen voor de volgende wedstrijd op beter weer!

Groeten van F1
========================================================================================

Tollebeek F4 – Nagele F3 (0-10)

Wat was het koud deze zaterdag. Eigenlijk te koud om lekker in het spel te kunnen komen. We zijn van start gegaan, de eerste helft werd er gekeept door Mathijs Doornbos. Nagele speelde ondanks de kou fantastisch! Er werd veel druk gelegd op de tegenstander door Joris, Neetje en Yassin. Het lukte Tollebeek niet om door te breken, waardoor  Mathijs niet veel te doen had.

In de tweede helft stond Anthoon op het doel en we bleven in de aanval. Er waren alleen een aantal spelers van Tollebeek die het inmiddels veel te koud hadden gekregen waardoor er niet lekker meer gevoetbald kon worden. De tweede helft is ingekort en de penals werden afgelast.Ondanks de kou, toch een mooie uitslag!