6 April 2013

NAGELE 3 MAAKT HET KOPLOPER KNAP LASTIG

Olympia 27-Nagele 3 2-0 (rust 1-0)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gespeeld Punten Voor Tegen
Olympia 1e 16 37 91 29
Nagele 7e 16 18 45 65

Met dank aan Bas, Paul en Reinder speelde Nagele 3 een heel behoorlijke pot tegen koploper Olympia Hasselt. Na evenveel kansen over en weer was het geluk aan de zijde van de nummer 1 van de ranglijst en won Olympia met 2 – 0. 

Door de aanwezigheid van meer middenvelders en aanvallers dan verdedigers, moesten Badr en Spijker noodgedwongen in de verdediging plaatsnemen. Voordat beide heren enigszins gewend waren, stond Olympia al met 1 – 0 voor in de 1e minuut na een snelle counter. Nagele liet de kop echter niet hangen en hield de aanvallende intenties vast tegen met een 4-3-3 opstelling. Er werd vroeg druk gezet en Olympia had het er knap lastig mee. Zo vielen er aan beide kanten grote kansen te noteren. Olympia raakte nog paal en lat en ook Nagele had zomaar 3 goals kunnen maken. Lambik lanceerde eerst Tomba die alleen op de keeper af kon. Een lob over de keeper was de beste optie geweest, maar Tomba hield de bal net even te lang vast en de keeper had de bal eerder.

Niet lang daarna had Nagele weer een snelle combinatie over meerdere schijven. Tomba soleerde weer door de verdediging van Olympia en gaf een enorme kans aan Boertje. Deze was totaal verrast door de keeper die uit het niets voor de bal leek te gaan liggen. De laatste kans was voor Bob, die net even te veel tegenstanders in zijn rug had om goed voor de goal te draaien. Zoals gezegd: in de rust had het ook zo 3-3 kunnen staan.

Na rust is gingen beide ploegen op dezelfde manier verder en golfde het spel heen en weer. Olympia was wel iets gevaarlijker, maar Nagele hield kranig stand onder leiding van Reinder. Toch had Olympia een cadeautje van de scheidsrechter nodig. Aan de linkerkant van Nagele kreeg Olympia onterecht een vrije trap. De daaropvolgende vrije trap kwam bij de 2e paal bij Badr en zijn tegenstander. Badr had daar net even teveel handen en voeten voor nodig en de penalty was het gevolg. Hier kon de zeer behoorlijk keepende Bas niets meer tegen beginnen: 2 – 0. Nog gaf Nagele niet op, want Jaws versierde een vrije trap op 20 meter van de goal van Olympia. Paul showde zijn fantastische traptechniek, want de bal verdween strak naar de linker kruising. Ook de tegenstander had deze middag een fantastische keeper, want hij tikte de bal nog net aan, zodat de bal via de lat en zijn rug corner werd. Laatste vermelding gaat over onze Shadow, die verkeerd neer kwam en lelijk zijn knie verdraaide. Nadien kon hij nog wel lopen en hopelijk herstelt hij snel.

Een mooi potje voetbal dus voor de neutrale supporter, waar Olympia net even beter afrondde. Volgende week wacht thuis de Pastoor met zijn kornuiten! Eens kijken of de vinger van De Houthakker nog ergens in zijn lichaam steekt J.

Opstelling: Bas Bouma, Jos van den Berg, Reinder Zelhorst, Daan Schouten (45’: Paul Bovée), Jacco Schouten, Arnaud de Zeeuw, Erik Peterse, Marco de Jong (45’: Gideon Molenaar), Marc Smit (50’: Daan Schouten), Sjurrie Blijden en Zeger Koene.

============================================================================

Nagele E1 – Tollebeek E1 

Zo, Pasen is weer voorbij en alle eieren zijn alweer van het  veld gehaald. Eindelijk lijkt het erop dat het weer ook gaat veranderen in het voordeel van ons dus weg thermo onderbroeken mutsen en handschoenen.   Maar Pasen pakt misschien voor E1 wel goed uit want we hebben het voor elkaar gekregen dat we een speler mochten aantrekken van het bestuur. Nee, het koste ons dit keer geen bloed zweet en tranen om iemand te vinden. Deze speler bood zich zelf aan bij ons. Hij toonde al enige tijd interesse in ons team en wilde ons graag versterken. Hier stond natuurlijk wel een medische keuring tegenover, maar daar kwam uit dat het een gezonde jongeman is. De verhuisdozen hoeven ook niet van zolder gehaald te worden, want oorspronkelijk komt hij van Urk, maar  woont inmiddels al in Nagele.

Vandaag hadden we wat goed te maken tegen Tollebeek ( 8-2 verlies) want daar stonden we te spelen  met een gevoelstemperatuur van ver onder de  – 10. En dat is niks voor ons mogen we wel zeggen.  Onder leiding van scheids Harrie Bloo mocht er afgetrapt worden, onze mannen doken meteen op de bal en zetten druk richting het doel van Tollebeek. Onze troef stond nog langs de lijn te wachten wanneer mocht hij spelen van zijn coach. Ja wanneer eigenlijk, nou net na het moment dat Tollebeek met 0 – 1 voor  kwam te staan. Je ziet hem niet over het hoofd in het veld en hij  gaf al vrij snel zijn visite kaartje af door ons weer terug in de wedstrijd te schieten: 1 – 1. Het leek wel of er iets gebeurde bij onze mannen want er werd gestreden en geknokt met vele mooie kansen  voor ons maar ook voor de gasten. Onze rots in de branding (de keeper) heeft zijn kunsten weer laten zien door zijn vele  en mooie reddingen. Zelfs de leider van D1 stond bijna te kwijlen langs de lijn want hij had “onze” Lukas Koffeman ook  al gespot.  Jammer Lars het contract met E1 is net getekend, de inkt was nog nat. We liepen zelfs uit naar 3 -2 voor ons met ja ja weer 2 doelpunten van onze nieuweling.

Maar helaas moesten we toch de 3 punten aan Tollebeek meegeven want in het slot offensief wist Tollebeek de stand in 3 – 5 om te buigen. Toch heb ik goede hoop voor de rest van het seizoen, want ze hebben geknokt voor wat ze waard waren en met goed samenspel kom je een heel eind.
============================================================================

E2 krijgt dure voetballes van hekkensluiter

Vandaag mochten wij aantreden tegen Desz E5. Vooraf werd een makkie verwacht want Zwartsluis was al twee keer kansloos weggespeeld. Sander kwam tijdens het omkleden in Zwartsluis ons nog even melden dat hij de tegenstanders had gezien en dat deze van het formaatje tuinkabouters waren dus dat werd echt wel met twee vingers in de neus eroverheen walsen.

Opstelling:
Keeper-Meilo
Verdediging- Sem en Sander
Middenveld- Rico en Tim
Aanval-Jurian en Vaneyth
Wissel-Bas

Na zo`n twee minuten was het al raak een kleinduimpje van Desz mocht zo door onze middenveld en verdediging heen lopen en scoren. Gelukkig stonden er meteen wat teamgenoten van keeper Meilo op om zijn zelfvertrouwen even flink in de grond te boren, zodat Meilo geen moment meer lekker in de wedstrijd kwam. Desz die ineens weer wist wat scoren was kreeg daarmee dan ook de smaak goed te pakken. Het werd Desz wel heel erg makkelijk gemaakt want de Nagele spelers waren meer bezig met onderling zeuren dan voetballen.
Aan het einde van de eerste helft stond het dan ook 4-4.

De tweede helft Werd Sem weer op doel gezet.  Sem die de laatste tijd lekker in zijn vel zit, is ook weer deze week paasei van de week geworden want hij was weer zeer goed aan het keepen. Hij leek ons nog in de race te houden maar jammer genoeg had hij ook geen antwoord op de enige goal in de tweede helft. Een speler van Desz gaf van zo`n 15 meter een wonderschone onhoudbare boogbal  over Sem heen. Dit verlies voelde zeer zuur maar was wel verdiend gezien er geen enkel moment een team stond.

De zogenaamde betere spelers zeuren liever op hun medespelers i.p.v deze op sleeptouw te nemen. Ook de trainingsinzet van het team is momenteel erg laag. Wil dit team beter worden dan zullen deze twee dingen zeker moeten veranderen. Anders zullen we vast nog wel meer van dit soort wedstrijden gaan zien dit seizoen. 

============================================================================

Nagele F1 – Tonego F1g  4-4 (rust 2 – 1)

Nagele F1 speelt gelijk tegen Tonego

Op deze mooie nawinterdag mochten we aantreden tegen Tonego. Op 9 maart hadden we hier onder zeer winterse omstandigheden ook al tegen gespeeld. We wonnen toen nipt met 5 – 4.
Iedereen was present en Nagele F1 heeft versterking gekregen in de persoon van Milan Fath. We spelen dus met 9 spelers vanaf nu.

Na de aftrap moesten we even zoeken om in het wedstrijdritme te komen. De afgelopen weken waren er immers geen wedstrijden gespeeld vanwege het weer. Met Corne op doel kwamen we na een minuut of 8 sterk opzette en schoot Tijs vol op de paal waarna Jaron de 1 – 0 binnen tikte. Het voetballen ging goed en ook Max schoot de bal heel mooi binnen in de 13e minuut. Na goed keeperswerk van Corne wist Tonego toch nog in de 16e minuut van de wedstrijd te scoren. Tonego werd zelf gevaarlijk aan het eind van de 1e helft omdat de verdediging bij Nagele niet helemaal lekker liep. Met een ruststand van 2 – 1 begonnen we aan de 2e helft.

In de 2e helft keepte Branco en Nagele ging weer flitsend van start. In de 25e minuut wist Jaron weer te scoren uit een ingooi van Nagele die professioneel via diverse spelers naar het doel werd begeleid. Nagele blijft kansrijk maar de doelpunten blijven helaas uit. Aan het eind van de 2e helft komt Tonego toch weer sterk terug en scoort maar liefst 3x in een tijdsbestek van 12 minuten omdat Nagele wederom in de problemen komt qua verdediging. Branco heeft er zijn handen vol aan maar staat zijn mannetje. Gelukkig weet Nagele op de valreep toch nog te score op het eind waardoor een gelijkspel een feit is. Volgende week spelen we uit in Kuinre. In de afgelopen 4 wedstrijden speelden we 2x gelijk, wonnen we 1x en verloren we 1x. We zullen zien wat de volgende wedstrijden brengen.

Groeten van F1
============================================================================

Nagele F3-Tollebeek F4

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Tollebeek op het programma. Een paar weken geleden hadden we hier ook al, uit, tegen gespeeld op een hele koude zaterdagmorgen. Die wedstrijd wist Nagele F3 met 0-10 te winnen maar vanmorgen bleek dat Tollebeek een sterkere partij was zonder de vrieskou.  Het eerste doelpunt viel dan ook aan kant van Tollebeek. Maar de mannen van de F3 lieten zich niet van de wijs brengen en Neetje maakte al snel 1-1. Tollebeek maakte de 1-2 maar ook hierop had de F3 een antwoord, Neetje maakte 2-2.

De tweede helft werd gekeept door Anthoon. Begin van de tweede helft moest de spelers er weer even inkomen wat als resultaat had dat Tollebeek 2-3 maakte. Daarna had Anthoon gelukkig wat minder te doen omdat de druk aan kant van Tollebeek kwam. Er werd nog driemaal gescoord, de treffers waren van  Yelte, Neetje en ook Joris had een mooie treffer. De eindstand: 5-3. Een leuke wedstrijd om te kijken waarbij te zien is dat de spelers elkaar steeds vaker weten te vinden op het veld.