30 Maart 2013

NAGELE 2 OP SPEELS GEMAK LANGS OLDE VESTE

STEENWIJK – Het notitiepapiertje van speler/coach Mees (dit seizoen meer coach) heeft nog nooit zo vol gestaan als na afloop van de uitwedstrijd tegen Olde Veste 4. De hoogtepunten volgden zich in een razendsnel tempo op. Vanaf de luxe couch konden Mees, de geblesseerde gebroeders Vegterlo en wisselspeler Roy S. genieten van een heerlijk schouwspel, alsof het een CL-avondje betrof. Iets wat vooral Gaizka helemaal gek maakte. De ene vreugdekreet was nog intenser dan de andere. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een makkelijke 2-6 overwinning.

Na 4 minuten was er het eerste wapenfeit. Bas redde bekwaam op een kopbal. Drie minuten later een grote kans voor Nagele. Kees schoot in de handen van de keeper na een pass van Julian. De openingsgoal viel aan de verkeerde kant. Een goede voorzet kon vrij worden ingekopt, Bas kansloos latend: 1-0 voor de thuisploeg. Opvallend was de aanwezigheid van Materazzi. Hij was bij het 2e gehaald voor het betere sloop- en schaafwerk (na afloop bleek hij ook heel lief te kunnen zijn). Materzazzi liet zien ook nog een aardig balletje te kunnen trappen zo bewees een 1-2 tje met de voor hem niet onbekende Julian. In de 14e minuut kunnen we het volgende lezen op het papiertje: Sjeppe-Julian-Sjeppe-Julian-Kees waarbij de laatste de keeper niet kon passeren. Niet veel later viel de 1-1. Er waren dit keer echter twee halve doelpuntenmakers. De vrije trap van Sjeppe leek door niemand te worden aangeraakt en binnen te zeilen in de verre hoek ware het niet dat na bestudering van de beelden er een minuscule afwijking van de balrichting was waar te nemen. Dit na een achter het standbeen toucher van Julian.

Kees schoot even later verwoestend de 1-2 binnen na een passje van Allard. Even stribbelde Olde Veste nog tegen toen Reinder ongelukkig de bal tegen de arm kreeg in eigen zestien. De penalty werd echter uitstekend gepakt door Bas. Kees kon vervolgens weer eens alleen op de keeper af. Het ‘HUP KEES, HUP KEES, HUP KEES’ klonk luid langs de zijlijn van wie anders dan Gaizka. Of dit afleidde is de vraag, Kees miste echter wel. Vooraf pleite Mees voor attractieve football. Door het opstellen van de ultraoffensieve backs Sandro en Fransicso lukte dit. Sandro schoot verwoestend de 1-3 tegen de touwen na een passje van Francisco. Julian testte nog het houtwerk alvorens de 1-4 viel. Michel stoomde op en zocht de 1-2 met Sjeppe. De defensie en de keeper waren na een tweetal passjes nergens meer te bekennen en Michel kon eenvoudig scoren.

Na rust weer prima voetbal. Het hoogtepunt was de 1-5 van Roy (in het veld gekomen voor de geblesseerde Kees). Een aanval over vele schijven van achteruit begonnen bij Paul eindigde bij spits Roy. De felicitaties gingen echter niet uit naar de uitzinnige Roy die hard naar de zijlijn sprintte om zijn schoenen te laten poetsen door Gaizka, maar naar de man van de assist Michel die zijn mannetje heerlijk passeerde met een ouderwetse panna. Concentratieverlies betekende de 2-5. In de 70e minuut was het opnieuw Michel die de achterlijn haalde en dit keer aflegde op Julian die droogjes de 2-6 aantekende. Nagele speelde het prima uit door het balletje het werk te laten doen. Doordat er veelvuldig voor buitenspel werd gevlagd, werd de score niet verder uitgebouwd.

Een prima overwinning waarbij iedere speler minstens een 7 haalde. De afscheidstournee van coach Mees langs de velden mag natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij gaan. De tweede plaats (waar Nagele 2 de laatste jaren patent op heeft) is nog steeds haalbaar en dat mag gevierd gaan worden als een kampioenschap.
=======================================================================================

NAGELE 3 HAALT WOLVEGA BIJNA IN                 

NAGELE 3-MEPPEL 7  Uitslag:3-5(rust 2 – 2)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Nagele 6e 15 18 42 59
Meppel 9e 9 13 28 35

Nagele 3 had uit nog met 3-1 gewonnen van Meppel 7, maar afgelopen zaterdag werd de Polderploeg compleet weggespeeld. Tot aan de rust gaf de stand nog enige hoop (2-2), maar de 3 -5 nederlaag was gewoon terecht. 

Nagele kon deze zaterdag ook weer genieten van de kunsten van El Salvador. Binnen 1 minuut na de aftrap, zette hij De Shadow alleen voor de keeper en deze rondde beheerst af: 1 – 0. Hier kon Nagele een minuutje of 10 van genieten, maar toen was middenvelder Eric van Meppel iedereen te slim af en maakte hij de gelijkmaker: 1 – 1. 5 minuten daarna werkte Nagele een corner van Meppel zeer slecht weg en maakte de linkshalf van Meppel verwoestend de 1 – 2.

Tot aan die tijd had Nagele eigenlijk geen vat op het dynamische middenveld van Meppel, maar toen Jaws op de “Eric” was gezet, was de wedstrijd in evenwicht. Ook toen kon De Gier wat meer inschuiven en strooien met passjes. Zo lanceerde hij Lambik vanaf eigen helft, die vervolgens de meegelopen Tappie alleen voor de keeper zette. Tappie maakte zijn 3e treffer van het seizoen: 2 – 2. Om het spannend te maken kreeg Meppel ook nog een penalty van de deze middag sterk leidende Vegterlo. Meppel verzuimde echter op voorsprong te komen voor de rust.

Na rust is Nagele meestal beter, maar deze middag was het omgekeerd. Ook konden we nog maar 1 helft genieten van De Kat, want zijn schouder is nog niet hersteld. Broer Abel nam deze keer de honneurs waar tussen de palen. Veel mocht dit niet baten, want Meppel counterde er lustig op los en liep gestaag uit naar 2 – 5, waar de ene goal nog mooier was dan de andere. Ook De Gier verloor zelfs een stuk van zijn neus, dus was het een 2e helft om maar gauw te vergeten.

Boertje en Tomba stonden er alleen voor in de voorhoede en ze creëerden toch nog 3 grote kansen. Helaas werd alleen de laatste verzilverd in de laatste minuut: Tomba slalomde als vanouds door de hele 16 van Meppel. Op de achterlijn legde hij de bal met een boogje bij de 2e paal, waar Boertje toch aardig heeft bijgeleerd van de vliegkunsten van De Gier: 3 – 5.

Al met al een middag om snel te vergeten en hopelijk kan iedereen deze week trainen, want volgende week wacht koploper Olympia 7….thuis nog op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Opstelling: Dennis Molenaar (45’: Jos van den Berg), Rens Koene, Daan Schouten, Paul Andela, Gideon Molenaar, Jacco Schouten, Erik Peterse, Marco de Jong, Frank Westervoorde (15’: Peter Dijkstra), Marc Smit (45’: Sjurrie Blijden) en Erik Hup (45’: Arnaud de Zeeuw). 

================================================================= 

E2 verwelkomt de lente

Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd tegen Belt schutsloot E1 op het programma. Op papier werd een lastige wedstrijd voorspeld want de bookmakers had SVBS als licht favoriet bestempeld. Na de sneeuwval op vrijdagavond was het nog even de vraag of het door zou gaan. Maar bij aankomst ging de wind liggen, de zon schijnen en begonnen de vogels te fluiten. Oftewel heerlijk paashaasachtig voetbalweer.

Opstelling:-
Keeper-Sem
Verdediging- Bas en Rico
Middenveld- Meilo en Tim
Aanval- Jurian en Ravi

Nagele E2 werd goed op waarde geschat want we mochten spelen op het hoofdveld. De scheidsrechter floot in zijn T shirtje de start van deze kraker. SVBS bleek meteen al een heel sterk voetballende ploeg te zijn want onze witte panter werd meteen volop uitgetest. Gelukkig voor ons was Sem weer in topvorm en sleepte hij het team zoals zo vaak door deze moeilijke fase. In mijn ogen is Sem dan ook paasei van de week.

Bas en Rico hadden het dus heel druk en vingen dat behoorlijk op.  Beide verdedigden ze met veel passie waardoor we goed stand hielden. SVBS combineerde er behoorlijk op los en lieten onze jongens zo behoorlijk wat meters maken. De vraag waarom Tim altijd middenveld staat werd vandaag weer goed duidelijk. Hij blijkt wederom van alle markten thuis. Hij kan goed aanvallen opzetten maar maakte zich vandaag onmisbaar door vele “sluiponderscheppingen”.

Wat zijn “sluiponderscheppingen“? Dat is achter iemand zijn rug uit zijn gezichtsveld opkomen en dan heel sneaky de bal bij hem afpakken. De meeste spelers van SVBS kwamen er vijf meter later pas achter dat ze de bal niet meer hadden. De ruststand was 0-0 en daar mocht Nagele ondanks dat ze dit verdiend hadden wel het meest blij mee zijn. De tweede helft kregen wij iets meer grip op de wedstrijd. Maar kwamen wat ongelukkig op achterstand. Vlak daarna vond Jurian met een strakke pass Ravi die vervolgens een echte “Paul Boveetje” gaf (een oudere vedette steekpass ) waardoor Jurian die daardoor eindelijk los kwam van zijn Jabba the Hut verdediger de bal heerlijk kon afwerken. Ook Meilo speelde lekker mee en maakte behoorlijk wat meters. Weer kwamen we op achterstand en toen werd het aan het einde van de wedstrijd nog even alle hens aan dek. Gelukkig vond de teen van aanvoerder Ravi de voorzet van Jurian waardoor wij een zwaarbevochten 2-2 binnenhaalde. SVBS was weliswaar de betere voetballende ploeg maar Nagele werkte harder en dan voelt een gelijkspel als een overwinning. Hopelijk hebben de E2 spelers ook maandag zoveel succes bij het paaseieren zoeken.