27 April 2013

De Weide 6 – Nagele 3        

Uitslag3-2 (rust 0 – 0)

Stand vooraf:

Ploeg Ranglijst Gespeeld Punten Voor Tegen
De Weide 10e 17 16 49 70
Nagele 9e 20 18 50 76

Op een pupillentijd vertrekkend Nagele 3 met maar liefst 5 B’s. Door coach Riccardo een uitgestippelde toeristische heenweg kwamen we een kwartier voor tijd aan in Hoogeveen. De tegenstander bleek met 3-2 te sterk voor dit jonge Nagele.  Met maar liefst 5 B’s traden we aan tegen de jonge losgeslagen honden van De Weide.  Zij wilden revanche nemen op de op papier geregelde thuiswedstrijd begin het seizoen.  De eerste helft konden we het nog op 0-0 houden maar vroeg in de 2e helft stonden we al gauw met 3-0 achter. Met wat risico en lef wisten we toch nog aan voetballen toe te komen.  Met 2 snelle goals van Tappie en Arnoud kwam Nagele weer terug in de wedstrijd, maar het laatste kwartier kregen we de bal er niet in. Na het fluitsignaal een 3-2 eindstand, al met al een terechte.  Volgende week een dagje vrij en de week er na wacht ons Flevo Boys 6.  Door het eerste stukje niet te hebben opgeslagen nu een verkorte versie haha. Wij bedanken Remon, Jean-Rony, Sander, Gerben, Ronald en Roy!

Opstelling: Gerben Hospers, Jos van den Berg, Remon Kappers, Gideon Molenaar, Ronald Geluk, (45’Roy Schieving), Marco de Jong, Frank Westervoorde (45’Michel Goossens), Sander Claassen,                           (45’Jean-Rony Wanden), Zeger Koene (45’: Tim Roth) en Arnoud de Zeeuw

===================================================================================

Nagele C2 verrast koploper 4-3

Deze week stond zowel de uit als thuiswedstrijd tegen VWC op het programma.Afgelopen dinsdag verloor Nagele nog kansloos met 6-2 maar vandaag werd het een andere wedstrijd.Er waren wat wijzigingen in ons elftal vanwege de sterkte van onze tegenstander dus Marije en Leon hadden van positie gewisseld en dat pakte goed uit.Het begin van de wedstrijd had VWC het iets betere van het spel en de 0-1 kwam niet uit de lucht vallen. Nagele pakte het goed op maar toch kwam VWC op 0-2.

Daarna kwam eigenlijk het kantelpunt in de wedstrijd want de aanvoerde/spelmaker van VWC kwam zeer ongelukkig terecht en brak daarbij zijn bovenarm. VWC was even van slag en Nagele profiteerde daarvan en uit een corner scoorde Maud de 1-2. In de rust werd verteld dat we vandaag zeker een kans hadden om punten te pakken maar dan moest er nog wel een schepje bovenop. Shanty die eigenlijk ziek was [maar daar was voetballend niets van te merken] kreeg even rust zodat gastspeler van de D’s Sebastian van Breugel speelminuten kreeg.  Deze viel uitstekend in en zorgde met zijn snelheid voor veel gevaar. Het was echter VWC die de 3-1 maakte en iedereen dacht dat het nu een moeilijk verhaal zou worden.  Onze vrouwen en mannen toonden een enorme veerkracht en dankzij veel pressie scoorde Dave 3x op rij 4-3. Daarna kon de wedstrijd nog alle kanten op maar gelukkig bleef de stand tot het laatste fluitsignaal staan en werd het een mooie overwinning.
=================================================================================== 

E2 trakteert supporters op glansrijke overwinning

Vandaag stond voor ons een belangrijke wedstrijd te wachten tegen Desz E5. Zwartsluis staat weliswaar strak onderaan maar had tot nu toe 1 overwinning weten binnen te halen en dat was toevallig tegen ons.Natuurlijk was het dan nu ook tijd om onze gekrenkte trots even flink op te vijzelen. Daarnaast staan wij tegenwoordig 1e met een heleboel ploegen die in onze nek lopen te hijgen dus de opdracht was simpel en luidde “voetbal met plezier en beleving en dan komen de resultaten vanzelf wel”.

De E2 strijders hadden dit goed begrepen want er werd weer eens goed gestart met hard werken en binnen no time was het 3-0.  Opvallend was het spel van Ravi Soenessardien na vele wedstrijden van balletjeswachten voorin verbaasde hij de leiders door zich af en toe wat verder terug te laten zakken waardoor hij ook stukken beter voetbalde en de andere spelers de ruimte gaf om door te schuiven naar het doel. Ook speelde hij met meer inzet dan we gewend zijn dus hopelijk kan hij deze opwaartse lijn vasthouden.
Rico had het vandaag wat moeilijk met dikke blauwe wallen onder de ogen van schoolkamp oogde hij en zijn spel wat vermoeid. Gelukkig is het niet elke week schoolkamp denken we dan maar. Dus die verwachten we volgende week weer helemaal fris en uitgerust. Meilo was ook wat vermoeid maar dat was minder zichtbaar door zijn tomeloze inzet. Hij wordt met de week stukken beter nu alleen nog zijn zwakke punt het punteren afleren zodat hij voor nog meer dreiging en aansluiting kan zorgen.
Jurian liet zich vandaag van zijn beste kant zien.Hij zorgde voor dreiging, speelde over maar het allerbelangrijkste hij speelde positief en ongeforceerd. Zoals elke spits zou kunnen beamen is irritatie en geforceerde druk funest voor het goed spelen. Jurian hield vandaag zijn emoties in bedwang en er straalde plezier uit zijn spel en dan is hij op zijn best en belangrijk voor het team.
Tim speelde fanatiek en strooide met passes oftewel eigenlijk weer heel betrouwbaar gespeeld.
Vaneyth kwam vandaag moeilijk in zijn spel maar scoorde er toch weer vrolijk op los. Als leiders zijn we de afgelopen weken heel lovend over Sem en dat heeft hij ook ruim verdiend en dat deed hij ook weer vandaag. De witte panter had het niet druk maar bleef lekker alert.  Het gebeurd niet vaak maar vandaag kregen we een tegengoal te verwerken terwijl niet Sander of Bas op de wisselbank zat. Oftewel het Bas en Sander duo stond er en er werd gescoord door de tegenpartij. Hoe verklaren wij dit? Heel simpel zoals ongeveer 100 procent van de tegengoals bij dit duo werd deze gemaakt door een meisje. Het blijven toch twee heel galante jongens. Los daarvan hebben beide lekker gespeeld en weer de boel goed dichtgetimmerd.

Eindstand 9-2 een hele mooie verdiende overwinning op basis van inzet en beleving. Het plezier straalde eraf, er werd goed overgespeeld en voor elkaar gewerkt. Nog twee wedstrijden te gaan tegen beide onze concurrenten dus dat belooft een spannende afsluiting te gaan worden  van de competitie
=================================================================================== 

Nagele F1 – Kuinre F1

Dat het weer lekker is om te voetballen kunnen we gelijk zien aan de spelers van F1 want ze hebben er maar wat zin in, waar de wedstrijd 3 weken terug nog pittig was en na een dikke achterstand toch nog gewonnen werd, was het nu volle bak richting de goal van de tegenpartij. Al vrij vlot werd na een mooie aanval de 1-0 binnen geschoten, en Nagele dacht dit gaat lekker. Op moment van denken had Kuinre ook weer de 1-1 binnen geschoten. F1 liet het er niet bij en zette vervolgens aan om tot een ruststand van 7-1 te komen, waar een paar prachtige aanvallen te zien waren. Arjan had de eerste helft prima gekeept en wisselde met Thijs. Afspraak om niet met zijn allen naar voren te rennen, was al snel vergeten en voor F1 het wist was de stand 8-3 gezet door Kuinre. Kuinre probeerde wel door te drukken maar de geboden ruimte benutte Nagele F1 goed en de jongens brachten de eindstand op 10-4. Onder het genot van een lekker zonnetje kon men even genieten, de penaltys brachten een mooie mix als afsluiter. Volgend weekend even vrij en dan een week later thuis tegen SVM.