23 Maart 2013

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Nagele 6e 14 18 40 56
Wolvega 8e 9 11 19  35

Nagele 3 had thuis nog met 1-1 gelijk gespeeld tegen Wolvega. Afgelopen zaterdag had Wolvega echter kansen op wel 8 doelpunten. Na 89 minuten spelen stond het echter 2 – 2, maar een boogbal onder de lat van Nagele zorgde toch voor de winst van de thuisploeg: 3 – 2.

Voordat de wedstrijd begon, moest er wel weer geschoven worden met de poppetjes. De Kat had crisis op het werk en meldde zich om 11:30 af. Daarom moest Nagele 3 voor de zoveelste keer een beroep doen op Tomba. Tomba offerde zich hierdoor op voor het team dat hem dan ook zeer dankbaar is. Dat hij wel op dat moment de juiste man op de juiste plaats was, toonde het verloop van de wedstrijd. Samen met (Reinder) De Vos sloeg hij vele 1 op 1 aanvallen af.

Na 20 minuten spelen was Wolvega op 1 – 0 gekomen door een communicatie storing tussen Badr en De Gier. De spits van Wolvega kreeg de bal op een presenteerblaadje en faalde niet. Door de enorme meewind en redelijk spel, speelde Nagele echter vaak op de helft van Wolvega, maar net de precisie ontbrak voor een goal.

Na in de rust weer wat opgewarmd te zijn, kwamen Lambik en De Spijker in het veld voor Houdini en Bob. Ondanks nu tegenwind te hebben, speelde Nagele wederom meer op de helft van Wolvega. Misschien deed Wolvega dit wel bewust om ruimte te creëren achter de achterhoede van Nagele voor hun snelle spitsen. De countergolven bleven namelijk komen en de 2 – 0 was dan ook een feit.

Nagele gaf zich nog niet gewonnen en De Shadow zette vanaf rechts met een lange bal Lambik voor de keeper. Met een langzaam slim balletje passeerde Lambik de keeper: 1 – 2. Wolvega lag nu op de slachtbank en Nagele rook bloed. Via een vlotte combinatie over vele schijven, passte Boertje de bal op Badr en Badr rondde hard af in de verre hoek: 2 – 2.

Na de vele onbenutte kansen, wist Wolvega niet hoe het had. Toch kwam men in 89e minuut weer op voorsprong door een afgeslagen corner met een boog op doel te schieten. De Spijker was net te klein om de bal weg te koppen: 3 – 2. Daarna had Lambik weer kans op de gelijkmaker na een mooie pass van De Shadow, maar dat mocht niet baten.

Volgende week speelt Nagele thuis tegen Meppel dat 10e geplaatst staat. Nagele staat na dit verlies toch nog 6e.

Opstelling
Sjurrie Blijden, Gideon Molenaar, Reinder Zelhorst, Rens Koene, Jos van den Berg, Allard van der Wiel, Marco de Jong, Frank Westervoorde (45’: Jacco Schouten), Zeger Koene (45’: Erik Peterse), Arnaud de Zeeuw en Marc Smit.