22 Maart 35 +

Verslag 35 + 22 maart 2013

EEN EZEL STOOT ZICH NIET TWEE KEER AAN DEZELFDE  STEEN

Na jaren van stilstand konden de talenten van weleer de krachten weer meten met tegenstanders uit hun gloriedagen. Na twee jaar voorbereiden was het dan eindelijk zover, de seniorencompetitie is van gestart!

Bij aankomst op het mooie sportcomplex van SC Emmeloord lijkt de aanvang meer op een reünie dan een voorbereiding op een voetbaltoernooi. Onder het genot van een kop koffie (en voor sommigen een kopje thee) worden handen geschud en verhalen uitgewisseld. Hierna is het dan toch echt zover. De warme kleding moet verwisseld worden voor het sporttenue. Menig speler heeft voor deze winderige avond de wintersport outfit weer tevoorschijn gehaald en ook de trainingsbroeken worden dankbaar gebruikt.

Tijdens het omkleden wordt de tactiek besproken. Besloten wordt om in een 2-3-1 formatie te starten. Dennis Molenaar op keep, Anton Krops en Paul Andela achterhoede, Sander de Jonge, Steven van Mourik en Dolf Riks middenveld en Zeger diep in de spits.

De eerste tegenstander is Marknesse. De eerste vijf minuten van de wedstrijd zijn voor VV Nagele. Na eerst voorzichtig de bal rond te hebben gespeeld begint Nagele meer aan te dringen. SVM leunt achterover maar lijkt niet echt onder de indruk van de speldenprikken die door Nagele worden uitgedeeld. Sterker nog, door de aanvalsdrift van Nagele ontstaat er ruimte op het middenveld voor SVM om na een afgeslagen aanval de verdediging uit te spelen en een aantal malen gevaarlijk voor de goal van Nagele te komen. De wedstrijd lijkt lange tijd op een brilstand uit te komen, totdat SVM vlak voor tijd het gaatje op het middenveld weet te benutten en met tikkie-takkie voetbal Dennis weet te verschalken. In de resterende minuten doet Nagele nog een wanhoopsoffensief en weet drie 100% kansen te missen.

Na een comfortabele rustpauze start Nagele in een nieuwe formatie (Bas van Breugel en Sjoerd Postma komen in het veld in plaats voor Sander de Jonge en Anton Krops) De tweede wedstrijd speelt Nagele tegen VENO. De wedstrijd lijkt een herhaling van die daarvoor. Wederom weet Nagele de bal mooi rond te spelen en dit keer zelfs te scoren. Nagele blijft aandringen en zelfs de achterhoede schuift bij Nagele mee naar voren. Uit de counter wordt vervolgens door VENO eenvoudig gescoord. Bedrukte gezichten bij Nagele. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Weer opnieuw beginnen dan maar. En weer weet Nagele snel het doel te vinden. Het team gaat  door voor het 3e doelpunt.  Echter in plaats van te scoren weet VENO vrolijk te counteren en 3 keer te scoren. Een eindstand van 2-4. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Wederom wordt de rustpauze benut om de spelwijze door te nemen. Ditmaal wordt besloten om na 10 minuten door te wisselen, zodat tot het eindsignaal het middenveld beter bezet blijft. De laatste wedstrijd treedt Nagele aan tegen buurdorp Tollebeek. De bal rolt heerlijk over het kunstgras en de spelers weten elkaar goed te vinden. Mooie steekpasses en het snel rondspelen van de bal resulteert al snel in een 1-0 voorsprong. Ook nu blijft  Nagele aandringen en weet zelfs de 2-0 binnen te schieten. De zo gewenste ‘veilige’ marge van twee doelpunten verschil is bereikt en Nagele is van plan de wedstrijd aanvallend uit te spelen. Maar zoals de avond al had laten zien zijn alle teams goed aan elkaar gewaagd en moet er voor de winst gestreden worden. Uit een vlotte aanval weet Tollebeek de mannen van Nagele weg te tikken en heeft Dennis het nakijken. Het slotakkoord is echter voor Nagele met een mooie vlotte aanval welke resulteert in een doelpunt. Met nog slechts enkele minuten op de klok is het duidelijke dat deze winst echt niet meer uit handen wordt gegeven. De koude douche volgt dan ook pas na afloop van de wedstrijd, maar ook dat kan de pret niet meer drukken. Dankzij de deo van Zeger kan iedereen toch fris ruikend het sporttenue weer ruilen voor het stapperskloffie.

Zo besluiten we een heerlijke avond voetbal met 3 punten in de tas en een welverdiende borrel na afloop.  Of we hier op tactisch gebied wat van hebben geleerd? Dat zal over een aantal weken moeten blijken wanneer we in  Marknesse de volgende ronde spelen. We hopen dan op betere weersomstandigheden, zodat er ook publiek aanwezig is om onze zegetocht te aanschouwen. Kijkend naar de lange termijn strategie kunnen we in ieder geval concluderen dat we goed op koers liggen, om op 17 mei in Nagele als winnend finalist het toernooi af te ronden…

Heeft u na het lezen van die nog vragen zoals:  wie heeft nu gescoord, op welke wijze en wie gaf op welke fenomenale wijze de beslissende assists? Het beste kunt u daar de spelers zelf op bevragen want dat is de reporter enigszins ontgaan in de strijd voor de punten.