20 April 2013

NAGELE 3 VERGEET TE SCOREN

 

Nagele 3 – Genemuiden 2-5 (rust 1-1)

Stand vooraf:

Ploeg Ranglijst Gespeeld Punten Voor Tegen
Genemuiden 5e 16 31 52 41
Nagele 8e 17 18 46 68

Op een zonovergoten sportpark was Nagele 3 de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Echter Genemuiden ging veel effectiever met de geboden kansen om, en kwam als winnaar uit de bus met 2 – 5…een identieke inleiding als vorige week!

Met maar liefst 4 spelers van het 2e en ook nog een keeper van de B’s, trad Nagele aan tegen Genemuiden 7. Blijkbaar is 21 spelers op papier niet genoeg om een seizoen lang wedstrijdjes te spelen, ondanks dat het buiten schitterend weer is om te voetballen. Misschien had het te maken met de tegenstander Genemuiden, want daar heeft Nagele het altijd lastig tegen en wint het bijna nooit.
Daar zag het echter het eerste half uur totaal niet naar uit. Nagele zette Genemuiden volledig vast op het middenveld en er werd zeer vroeg gestoord. Iedereen won zijn duel en Nagele kwam dan ook verdiend op voorsprong. Stom had de bal onderschept op het middenveld en stuurde met een schitterende pass Tomba diep. Deze rondde in de zestien beheerst af langs de uitgekomen keeper: 1 – 0. Een zeer verdiende voorsprong en enige smet was eigenlijk dat het de andere grote kansen ook niet verzilverde.
Als zo vaak viel de goal dan aan de andere kant waar de links half naar de achterlijn van Nagele kon gaan en de voorzet bij de 2e paal kon laten inkoppen: 1 – 1. Na een half uur spelen kreeg Genemuiden meer balbezit, maar de ruststand bleef 1 – 1.

Na de rust verloor Nagele de grip op de wedstrijd en ging Genemuiden er fysiek ook nog een bekend portie bij doen. De prima leidende “Landman in zwart” had het er wel druk mee, maar loste alles uitstekend op.
Het was Genemuiden echter wel gelukt om de snelle voorhoedespeler telkenmale te vinden en het liep dan ook uit naar 3 – 1. Stormram Kees was naar de voorhoede geschoven en versierde zeer slim een penalty voor Nagele in de 75e minuut. Dit was een kolfje naar de hand van Lambik: 2 – 3. Je zou zeggen dat dit voor Nagele een signaal was om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar het was echter Genemuiden dat uitliep naar de eindstand van 2 – 5. En dan voorkwam de uitstekend keepende Gerben Hospers ook nog meer tegengoals!
De laatste grote kans voor Nagele schonk Bob aan Tomba, maar deze laatste had het vizier al weer opgeborgen in zijn ski-tas.

Na al de 6e verliespartij op rij voor Nagele 3 en de ploeg is inmiddels afgezakt tot een schamele 8e plaats. Deze zaterdag moesten we al onnodig vroeg verzamelen, maar volgende week is het nog erger: uit naar Hoogeveen vertrekken we op een pupillentijd naar De Weide 6!

Opstelling: Gerben Hospers, Jos van den Berg, Thom Jukema, Gideon Molenaar, Reinder Zelhorst, Kees Geschiere, Erik Peterse, Frank Westervoorde (45’Marco de Jong), Sjurrie Blijden, Paul Bovée en Zeger Koene (45’: Tim Roth).

============================================================================
Nagele C2 wint van MSC 5-2

Na afgelopen woensdag in een goede wedstrijd met 4-3 van koploper Urk verloren te hebben stond vandaag de uitwedstrijd tegen MSC op het programma. Thuis hadden we om onbegrijpelijke redenen nog met 9-3 verloren dus moesten we iets goedmaken. Alhoewel we geen ideale warming up konden doen omdat de kleinste man van ons team de tas had vergeten kon de wedstrijd toch op tijd beginnen. Nagele begon goed aan de wedstrijd en na wat kleine kansen was het Koen die de 0-1 liet aantekenen. Leon viel geblesseerd uit en dat kwam ons voetbal niet ten goede. Toch was de 0-1 de ruststand en er leek verder geen vuiltje aan de lucht. Zoals vaker begon Nagele niet echt scherp aan de 2e helft en MSC begon zijn kansen te krijgen en met name de nummer 7 van hen was erg gevaarlijk. Binnen een kwartier stonden we met 2-1 achter door een velddoelpunt en een terechte penalty omdat dat Ferry een ietsepietsie te laat was. Door een paar goede reddingen van gastkeepeer Ricky bleef Nagele in de wedstrijd. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren voor de man die de tas vergeten had. Dave maakte de achterhoede van MSC helemaal gek en scoorde 4 keer op rij en boog de achterstand om in een 2-5 voorsprong. MSC had het niet meer en met name de laatste man van hun ging over de schreef. Na de zoveelste smerige overtreding op Wessel had de scheidsrechter er ook genoeg van en was het einde wedstrijd. Al met al een mooie overwinning

============================================================================

Kraggenburg E1 – Nagele E1

Na een mooie pot vorige week hopen we dat we dat vandaag ook weer kunnen laten zien. Vandaag moet er een kansje zijn voor ons want we hebben allebei nog  0 punten achter onze naam staan. Kraggenburg begon erg sterk aan de wedstrijd en wij hadden daar nog  geen antwoord op mogen we wel zeggen. De beste kansen waren voor hun maar via een corner wist Thomas de bal via zijn hoofd in het doel te koppen en stonden we verrast  op voorsprong.

Langzaam kwamen we op dreef en zo wist ook Cas een graantje mee te pikken want hij had de 0 – 2 gescoord. Maar natuurlijk was de buit nog lang niet binnen, want Kraggenburg zocht naar aansluiting, maar Silvain wist lange tijd zijn doel schoon te houden. Jammer genoeg kon hij niet voorkomen dat het  1 – 2 werd.  Na een korte peptalk in de rust begonnen we aan de tweede helft en daar werd eindelijk het spel gespeeld  wat we willen zien, want binnen een paar minuten werd er gescoord door Cas 1x , Thomas 1x , en Lukas 2x.  Inmiddels staan we dus met 1 – 6 voor en we hebben allemaal de gedachte dat de 3 punten mee gaan naar Nagele. Kraggenburg probeerde nog wel terug te komen maar de stand bleef hangen op een 6 – 3 winst voor Nagele.

Goed gedaan jongens, de eerste punten zijn binnen.
============================================================================

E2 doet goede zaken

Vandaag mochten wij aantreden tegen Genemuiden E6 en dat maar liefst om half negen in de ochtend dus dat was vroeg uit de veren vooral voor de tegenstander.Alle E2 strijders stonden al te popelen om na twee weken eindelijk weer los te mogen.

Bij de aftrap gefloten door Harrie Bloo begon Nagele behoorlijk te jagen en de eerste goal was al vrij snel een feit. Jurian scoorde een heerlijk afstandsschot over de keeper in de verre hoek. Dat was het startschot van de ene aanval na de andere. Genemuiden kon de eerste helft geen vuist maken en konden zelfs met meerdere aanvallers het ons verdedigingsduo Bas Ellenbaas en Sander Cornelis  niet moeilijk maken. Middenvelders Rico, Meilo en Tim waren lekker aan het jagen op het middenveld. Aanvallers Jurian, Vaneyth en Ravi werd door matig verdedigen van Genemuiden behoorlijk vrij spel gegeven. Jammer genoeg gingen deze alle drie meer voor eigen succes waardoor de score na de eerste helft op 5-0 bleef steken. Nadat keeper Sem weer even wakker geschud werd om van doel te wisselen kon de tweede helft beginnen.

Genemuiden begon aan een soort alles of niets offensiefje maar daar hebben we gelukkig Bas en Sander voor staan die dit behoorlijk op konden vangen. Sem had nu iets meer te doen maar werd eigenlijk nooit echt uitgetest. Wel kon onze witte panter even zijn geoefende uittrappen showen en dat zag er gelikt uit. Onze Koning balletjeswachter Ravi kwam vandaag wat meer in het spel voor omdat er ook meer vooruit werd gevoetbald, Hij kan aardig voetballen maar kiest te ver positie voorin om dit te laten zien. Absolute man of the match vandaag was Meilo Busch. Hij werkte verdedigend en aanvallend hard en nam beslissingen in het belang van het team. Houthakker Rico en Hunter Tim waren ook lekker de duels aan het opzoeken. Jurian en Vaneyth zorgden voor veel gevaar en goals voorin. Als beide wat meer zouden overspelen zou de eindstand nog veel hoger zijn uitgevallen.

De 10-1 eindstand was eigenlijk nog wat mager gezien de weerstand die we van Genemuiden kregen. Maar vooruit we zijn er blij mee. Volgende week spelen we tegen hekkensluiter Zwartsluis waar we nog wat tegen hebben goed te maken. Dus dat belooft een kraker te worden.