2 Maart 2013

NAGELE NOG IN DIEPE WINTERSLAAP

STAPHORST 6-NAGELE 3 5-2 (rust 4-2)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Staphorst 7e 9 9 21 34
Nagele 6e 11 15 30 44

Nadat Nagele 3 thuis nog met 6-3 van Staphorst 6 had gewonnen, was Staphorst afgelopen zaterdag de bovenliggende partij. Veel spelers van Nagele waren nog bezig met hun winterslaap, want de 11,5 die er wel waren, brachten ook niet veel goeds. 

De wedstrijd voor Nagele begon nog voortvarend, want het was Tomba die vanaf het middenveld een prachtige bal gaf op De Shadow. Deze kon helemaal alleen op de keeper van Staphorst af en rondde zeer beheerst af: 0 – 1.
Nog geen minuut daarna toonde het spelverloop Nagele dat het geen prettige middag beloofde te worden. Staphorst kreeg een corner en Jaws dacht de bal in het 5-meter gebied weg te werken. Per ongeluk kwam de bal echter tegen het been van Tappie aan en verdween zomaar in de goal: 1 – 1.

Weer 5 minuten later kwam Staphorst ook nog op voorsprong door twijfelachtig ingrijpen van Kleine Tom: 2 – 1. Vanaf de aftrap gaf Nagele zich echter nog niet gewonnen, want Lambik beloonde de goede loopactie van De Shadow met een slim passje. De Shadow ging weer alleen op de keeper van Staphorst af en rondde weer beheerst af: 2 – 2.

Daarna was het helaas toch weer Staphorst dat het net van Nagele wist te vinden. Wel gingen daar weer fouten van Nagele aan vooraf en was de ruststand voor Staphorst 4 – 2.

Na de rust voetbalde Nagele, net zoals eigenlijk vele andere wedstrijden, beter dan de 1e helft. Lambik, Tappie en De Shadow kregen nog wel goede kansen, maar het was meer vechten tegen zichzelf. In de 85e minuut maakte Staphorst een einde aan de martelgang van Nagele en maakte het de verlossende 5 – 2.

Opstelling: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra, Sjurry Blijden, Daan Schouten, Marco de Jong, Erik Peterse, Jacco Schouten, Tim Roth (40’: Paul Andela), Jaap Jippes, Marc Smit en Jos van de Berg.
========================================================================================

Slechte start Nagele C2

Zonder zieke Leon en leider Henk moest de C2 vandaag uit naar Wolvega C2.Thuis werd het in een sensationele wedstrijd 7-7 maar was toen al duidelijk dat we met een sterke tegenstander te maken hadden. De dames en heren begonnen erg sterk en het waren vooral Dennis en nieuwe aanwinst Dave die met hun snelheid voor gevaar zorgden. Na 10 minuten viel terecht de 0-1 voor Nagele via Dave en ook daarna waren er kansen op meer. Wolvega werd steeds gevaarlijker en toen de 1-1 was gevallen liep Wolvega uit naar een 3-1 ruststand.In de rust werd verteld dat we de 2e helft moesten beginnen zoals de eerste dus vooral lekker voetballen.

De 2e helft begon en het leek wel alsof we stil stonden want aan alle kanten werd Nagele voorbijgelopen en het was dat Wolvega nog veel kansen liet liggen anders had de einstand nog veel hoger als 10-2 geweest.Lichtpuntje in de 2e helft was de goal van Maud die beheerst inschoot. Volgende week alweer een moeilijke uitwedstrijd tegen OldeVeste 54 en hopen dat we dan wat scherper zijn.
========================================================================================

Spannende start van de competitie voor onze E2 zaalkampioenen!

Vandaag was het weer zover. Een nieuwe start van de competitie en waarschijnlijk werd dit leider Gideon toch te spannend want hij lag helaas thuis ziek op bed. Gelukkig heeft dit team twee leiders en dus ging Bert met het complete team op pad naar Genemuiden om te strijden tegen het sterke   E6 team.

De startopstelling van deze eerste wedstrijd was:
Keeper:   Meilo
Verdediging:  Sander en Bas
Middenveld:  Ravi, Tim en Sem
Aanval:  Vaneyth en Jurrian

Al gelijk in het eerste kwartier bleek dat beide teams er volop tegenaan gingen. Alleen wilde bij Nagele de ballen maar niet in het doel belanden maar werd iedere keer de paal geraakt of gingen ze er net langs. Het gevolg was dat Genemuiden al snel voor stond met 2-0. Meilo kreeg het dan ook zwaar te verduren in de eerste helft.  Gelukkig liet Vaneyth zich niet uit het veld slaan en zorgde vlak voor rust nog voor een tegendoelpunt. Met enige achterstand eindigde dus de eerste helft.

Na de peptalk van leider Bert ging iedereen dan ook vol goede moed de tweede helft in. Want, en dat zal blijken, dit E2 team is niet voor 1 gat te vangen. In ene vlogen de keeper van Genemuiden de ballen om de oren. Al gauw was de stand 2-2 en dat gaf onze spelers vleugels. Helaas kregen de spelers van Genemuiden het ook weer op hun heupen en werd deze actie afgestraft met een 3-2 voor de tegenstander. Toen werden onze spelers echt fanatiek. Geen bal kwam er meer door de verdediging en de aanvallers werden superscherp. Het zou toch ook niet gebeuren dat na zo’n glansrijke overwinning in de zaal deze eerst wedstrijd zou eindigen in een achterstand.
En dat gebeurde ook niet. Nagele kwam terug! Een derde doelpunt werd gemaakt en met de eindstreep in zicht gaf Tim nog een prachtige voorzet aan Jurrian die de bal met een ferme trap in het doel van de tegenstander pegelde. Een eindoverwinning van 4-3 voor Nagele E2. Sander,Sem, Vaneyth, Ravi, Meilo, Rico, Tim, Bas en Jurrian jullie zijn een geweldig team en hebben maar weer eens bewezen dat jullie je niet door een beetje tegenslag laten tegenhouden. En om met de woorden van Gideon af te sluiten: Bouw de prijzenkast maar weer uit want dit E2 team gaat er voor!
======================================================================================== 

Nagele F1-Tollebeek F1g   4-4  (rust 1-1)

De kop is er weer af

Met de zaal nog vers in het achterhoofd is het veldvoetbal alweer van start gegaan. Nagele F1 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen Tollebeek F1. Nagele verloor bij de laatste ontmoeting op 22 september 2012 nog met 2-1 van Tollebeek F1 na een gelijk opgaande wedstrijd.

We speelden vandaag zonder Tijn, Corne en Tiemen maar met Joppe en Sem van Nagele F2. Met Sem op doel trapte Nagele af voor de eerste helft. Het was voor de jongens wel weer even wennen, zo’n groot veld in plaats van de zaal en dat was de eerste minuten ook wel te merken. Tollebeek begon net wat scherper en scoorde in de 10e minuut van de wedstrijd. Nagele kwam echter sterk terug en kreeg ook haar kansen. In de 18e minuut weet Max na een mooie actie te scoren en staat Nagele weer gelijk.

In de 2e helft begint Nagele goed en weet direct kansen te creëren. Dit zorgt echter voor wat frustraties bij de tegenstander waardoor Branco in de 24 minuut een penalty toegewezen krijgt en deze mooi afmaakt. Lang genieten van deze voorsprong konden we echter niet omdat Tollebeek in de 26e minuut voor een 2 -2 tussenstand zorgt. Nagele laat het hierna verdedigend een beetje liggen waardoor Tollebeek uitloopt. Met nog een paar minuten speeltijd te gaan heeft Jaron diverse kansen, maar moet daarna helaas enigszins gehavend het veld verlaten na een wat ongelukkige actie van de tegenstander. Branco en Joppe weten echter nog verrassend te scoren waar de eindstand op een mooie 4 -4 eindigt. Al met al een mooie wedstrijd dus en de kop is er weer af.

Iedereen heeft goed voetbal laten zien en Sem en Joppe bedankt voor het invallen!

Volgende week spelen we uit tegen Tonego.

Met de groeten van F1!
========================================================================================
Nagele F3-VHK F4  12-0

Na de warmte in de zaal de afgelopen periode vandaag voor de F3 weer de eerste wedstrijd op het veld. We speelden vandaag thuis tegen VHK, een team wat volledig uit meisjes bestond. Met Yelte op doel mocht, na de toss, Nagele aftrappen. Het was weer even zoeken en vooral weer wat meer meters maken voor de mannen maar al snel wist Joris het doel te vinden. Na de openingstreffer heeft ook Yasin 2 maal weten te scoren en Joris heeft voor rust nog een doelpunt gescoord waardoor de ruststand 4-0 was.

Na de rust hebben we nog 8 keer het doel weten te vinden. Goed naar elkaar kijken en op tijd over spelen heeft hier voor gezorgd! Neetje heeft 3 doelpunten gemaakt, Anthoon 2, Matthijs Doornbos 2 en ook Joris nog een. Heel goed gespeeld dus, en mooi afgemaakt met al deze doelpunten. Op naar volgende week! En Dennis, goed gefloten!