2 Februari 2013

NAGELE 3 DEELT DE PUNTEN MET WOLVEGA

NAGELE 3-WOLVEGA 1-1 (rust 0-1)
Stand vooraf:

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Wolvega 6e 10 14 29 43
Nagele 7e 7 10 16 30

Na 2 maanden compleet stil gelegen te hebben, moest er afgelopen zaterdag opeens weer bewogen worden. Na een 0 – 1 achterstand, herstelde Nagele 3 zich knap in de 2e helft en tekende Tomba uiteindelijk voor de gelijkmaker.

Op het prima te bespelen 2e veld van onze club, begon Nagele onder een heerlijk voorjaarszonnetje aan de 2e seizoenshelft. Sommigen hebben aangegeven dat dit hun laatste jaar bij Nagele is, dus begint er vanaf vandaag een heuse afscheidstournee langs de velden. Ook was De Houthakker weer langs de lijn te bewonderen. Niet iedereen had meegekregen dat hij zijn wijsvinger op maar liefst 3 plaatsen had gebroken in de wedstrijden tegen Urk voor de winterstop. De overlevering geeft niet aan of deze 3 breuken nu al in het shirt van de Pastoor zijn geschieden, of dat De Houthakker dit zelf in de kleedkamer gedaan heeft, toen hij zijn vinger weer terug in de kom heeft getrokken. Enfin, tot zover het medische nieuws, want er werd ook nog gevoetbald.

Het was eigenlijk een wedstrijd die op en neer ging. Wolvega wist kleine kansen te creëren, maar daar wist De Kat wel raad mee. Hij wilde zich ook bewijzen, want hij voelt opeens de onverwachte adem van Tomba in zijn nek. Aan de andere kant waren Bob en De Shadow dicht bij de openingstreffer. De grootste kans van de 1e helft was echter voor Jaws. Een fantastische counter over meerdere schijven, zette Jaws alleen voor de keeper. Jaws schepte de bal over de keeper heen met een grote boog, alleen sprong de bal via de lat weer het veld in.
Niet lang daarna was het helaas Jaws die een lange bal van Wolvega verkeerd beoordeelde, zodat de aanvoerder van Wolvega vrij naar De Kat op kon stomen: 0 – 1.

Na de rust voetbalde Nagele, net zoals eigenlijk vele andere wedstrijden, beter dan de 1e helft. Of dit door de meewind kwam of door een betere conditie, weten we niet goed. Feit blijft wel dat Nagele continu op de helft van Wolvega speelde en er vele kansen helaas onbenut liet.

De verdiende aansluittreffer kwam er uiteindelijk dan toch in de 75e minuut. Uit een corner voor Nagele kwam de bal bij De Spijker in de voeten. Deze bracht de bal weer hard de 16 in en daar was Tomba als enige alert. Met een pirouette om zijn brede as, ramde hij de bal in de goal: 1 – 1.

Nagele bleef nog wel aandringen, maar mistte het geluk en de precisie voor een voorsprong. Zelfs De Gier zweefde vrijwel continu rond in de 16 van de vijand, maar een echte prooi kon hij deze middag niet vinden.

Volgende week speelt de Polderploeg ver buiten de landsgrenzen tegen De Weide in Hoogeveen. Dat wordt brood meenemen voor onderweg. Hopen dat iedereen dit kan matchen met zijn ochtendprogramma…

Opstelling: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra (45’: Sjurry Blijden), Rens Koene, Daan Schouten, Gideon Molenaar, Marco de Jong, Erik Peterse, Arnoud de Zeeuw, Jacco Schouten, Marc Smit en Zeger Koene.