18 mei 2013

C2 boekt 4e overwinning op rij

Dat de C2 aan een goede reeks bezig was stond vast en daar kwam vandaag nog geen eind aan door een prachtige overwinning op nummer 3 Steenwijkerwold. Uit werd in een nogal nare wedstrijd met 5-3 verloren maar vandaag was dit geheel anders. Voor het eerst konden wij een beroep doen op onze laatste aanwinst Gerco en dit kwam het team zeker ten goede. Vanaf het begin was Nagele vooral voetballend veel beter en na een paar kansjes was het Gerco die de score opende 1-0. Even later werd het 2-0 door Koen na een goede actie van Dennis die niet geheel fit was. Steenwijkerwold deed er een schepje bovenop en even nadat ook Wessel geblesseerd uitviel viel de 2-1 en dit was tevens de ruststand.

In de rust werd erop gehamerd dat we vooral door moesten blijven gaan en zowaar begon Nagele sterk aan de 2e helft. Koen stond aan het eind van een mooie aanval 3-1 en even later tekende hij ook voor de  de 4-1. Steenwijkerwold begon nu vooral uit frustatie fysiek te voetballen maar dankzij scheidsrechter Michiel Eilander liep het niet uit de hand,want hij stuurde zowel een speler van Nagele en Steenwijkerwold volkomen terecht 5 minuten naar de kant om even af te koelen. Het was Leon die met zijn linkerpootje rustig inschoot zodat de eindstand op 5-1 werd bepaald.Al met al een goede reeks die wij volgende week tijdens het 10-dorpentoernooi voort hopen te zetten.

========================================================================= 

E2 verovert glansrijke 2e positie

Vandaag stond voor onze E2 Vikingen de laatste wedstrijd op het schema.De 1e plaats was na vorige week uit zicht, dat betekent dat Sjoerd Postma nu ook het trapje van het terras achter de kantine kan aftimmeren want hij had het tropische hout al apart gelegd voor de E2 prijzenkast maar dat is jammer genoeg niet meer nodig. Deze wedstrijd ging om de tweede plaats tegen concurrent VHK E3M die hetzelfde puntenaantal had. En we deden wat Vikingen nou eenmaal doen “voet aan land, veroveren en met de buit weer huiswaarts” Vorige wedstrijd tegen VHK werd het gelijkspel in Nagele  en ook deze wedstrijd was weer een redelijk gelijkwaardige wedstrijd die alle kanten op kon.

Omdat alle spelers aanwezig waren van beide teams werd er besloten om met acht tegen acht te spelen en VHK gebruikte hun extra vrouw om de boel nog beter dicht te timmeren. We hadden veel moeite om door hun 4-1-2  opstelling door te breken. Bas en Sander verdedigden vandaag erg goed i.p.v. achter elkaar te spelen stonden ze vandaag in de vrouwdekking wat ze erg goed deden. Vooral Sander had zijn handen vol aan zijn twee koppen grotere meisje die normaal gesproken toch de belangrijkste speelster is van VHK, maar door kort erop zitten kwam zij zelden in het spel voor. De eerste helft was Nagele wel de bovenliggende partij maar kreeg toch een tegendoelpunt te verwerken. Uit een corner bleek Rico het meest scherp voor de goal jammer genoeg was dit het verkeerde doel. De 1-1 kwam voort uit een gehaaide Vaneyth die een slechte pass in de VHK verdediging wist te onderscheppen en meteen de bal laag in de hoek legde. De 2e helft hadden wij best wat kansen maar uiteindelijk wist alleen Jurian nog het doel te vinden waardoor de eindstand 2-1 werd. VHK probeerde nog wel een slotoffensief maar Rico ondersteunde de verdediging vanuit het middenveld goed. Het hele team heeft lekker gestreden en daarom won je deze wedstrijd verdiend.

Dit was voor dit legendarische E2 team ook gelijk hun laatste competitiewedstrijd voordat sommigen naar de D’s gaan. Twee competities achter elkaar tweede geworden dus heel goed gedaan. Al denk ik wel dat we twee keer eerste waren geworden als Sjoerd Postma ons het vertrouwen had gegeven om voor ons vooraf een prijzenkast te timmeren, maar goed. Volgende week staat voor ons het tiendorpentoernooi op het programma en daarna het Henk de Graaf toernooi waar we natuurlijk ook hoge ogen gaan gooien. Jurian,Tim,Meilo,Rico, Sem,Ravi ,Vaneyth,Bas en Sander hebben dit seizoen veel karakter getoond dus prima gedaan!

Leiders Bert en Gideon en trainer René hopen dat jullie nog wel even bedenken dat jullie alles destijds in de E’s van ons hebben geleerd als jullie je eerste miljoenencontract bij een profclub ondertekenen.
=========================================================================

DESZ F2 – Nagele F1  5 – 5  (rust 3-1)

Kansrijk Nagele speelt gelijk in zeer spannende wedstrijd 

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DESZ F2 op het programma. DESZ hadden we al eerder in Nagele ontmoet en toen verloren we met 3 – 6.We moesten het vandaag zonder Max, Tiemen en Milan doen maar gelukkig konden we, na wat onderhandelen over de prijs, op de valreep versterking krijgen van Nagele F3 in de persoon van Sem Krops. Met 7 man sterk begonnen we aan de wedstrijd. Corne begon op doel. Nagele bleek meteen kansrijk – er werd goed overgespeeld en de ene na de andere kans miste het doel. Ook DESZ kreeg kansen maar de eerste werd door Corne goed tegengehouden.  In de 11e minuut wist DESZ de eerste treffer te maken. Nagele liet dit niet op zich zitten en Branco scoorde in de 13e minuut de gelijkmaker.Nagele voetbalde goed met de complimenten voor Sem Krops die heel erg goed zijn best deed en als laatste man de 1,5 kop grotere spits van DESZ even terugzette op zijn plek.Helaas kon niet voorkomen worden dat DESZ in de 16e en 20e minuut kon scoren en de kansen van Nagele niet afgemaakt konden worden.

In de 2e helft raakt Nagele verder achterop waardoor de stand ineens zomaar 5 – 1 werd voor DESZ, keeper Arjan was er maar druk mee, maar bleef zijn werk goed doen. En toen kwamen de corners voor Nagele……Tijs tikte doelpunt nr. 2 met zijn hak binnen gevolgd door acties van Jaron, die voor het 3e doelpunt tekende, en Tijn die er nog 2 wist te maken.Over het voorlaatste doelpunt, wat hierboven niet vermeld is, liepen de meningen wat uiteen i.v.m. het wel of niet over de lijn gaan van de bal. Maar ja, zoals altijd beslist de scheidsrechter(die de wedstrijd overigens goed floot) en dat was dit keer niet in het voordeel van Nagele.

Al met al een heel spannende wedstrijd met leuk voetbal. Goed gevoetbald jongens!

Volgende week spelen we het 10-dorpentoernooi voor F pupillen in Nagele waarna we nog 1 competitiewedstrijd op het programma hebben staan.

Met de groeten van F1
==============================================================================

Nagele F3- Genemuiden F7   

Vandaag kregen we Genemuiden op visite. Genemuiden staat op de eerste plek en dat was helaas tijdens de wedstrijd ook wel te merken. Matthijs Eilander heeft de eerste helft gekeept. Hij heeft heel veel ballen weten tegen te houden maar toch wist Genemuiden maar liefst 8 doelpunten te scoren in de eerste helft.

De tweede helft heeft Anthoon gekeept en ook hij heeft er heel wat tegen weten te houden. Maar ook in de tweede helft wist Genemuiden 7 keer te scoren. Met een paar kansjes voor het doel hebben Neetje en Yasin het nog even spannend weten te maken. De eindstand was 0-15. Complimenten aan alle spelers omdat zij de hele wedstrijd gewoon goed door zijn bijven voetballen ook al stonden we achter. That’s the spirit!!