16 Maart 2013

VENO 1 – VV Nagele 2

Zaterdag Vollenhove. Op een zaterdag middag in de prille lente treden de mannen van coach Mees tegen het eerste zaterdag elftal VENO. Met een krappe selectie winnen de Nagelezen uiteindelijk verdiend met 2-5.

Met maar liefst 12 fitte spelers moest coach Mees het doen deze week. Bovendien werd vedette Harrie  Bloo opgeroepen. Nagele startte met de inmiddels vertrouwde 4-2-3-1 opstelling. De twee Zuid Europese parels moesten de flanken bestrijken, zodat Kees de achterlinie van VENO kon bestormen. Deze tactiek pakte goed uit want het vertrouwde tikkie takkie kwam tot leven doordat Sjepe de regie op het middenveld in handen nam. Zijn creativiteit werd beloont na 15 minuten spelen. Een ingooi van Allard op Todd, die zich knap losmaakte van zijn tegenstander en vervolgens de bal voor het doel langs slingerde. Sjepe stond op dat moment op het juiste tijdestip, op de juiste plaats. 0-1.

Nagele liet zich wat inzakken maar had in balbezit het betere van het spel. 20 minuten na de 1-0 scoorde VENO uit een scrimmage. Voor Todd duurde de wedstrijd maar kort. Hij moest na 34 minuten het veld verlaten met een voetblessure. Miquel was zijn vervanger op de nummer 10 positie. Nagele kwam met vertrouwen ongewijzigd uit de rust. Dit resulteerde in een snelle goal van Fransisco die op aangeven van Miquel laag in de hoek schoot. Nagele bleef de betere ploeg en Bas Bouma had eigenlijk een hele rustige middag. Vedette Harrie Bloo bewees maar eens te meer dat hij ook in dit elftal heerlijk kan voetballen. Met een droge knal binnenkant paal na een ongelooflijke lichaamsschijnbeweging, en dat op zijn oude dag, tekende hij voor de 1-3. Kees pakte na lange tijd weer eens zijn doelpuntje mee. Na 4 keer op doel te hebben geschoten, passeerde hij de keeper met een wonderbaarlijke stift. Een goal die hij nodig had om zijn vertrouwen te winnen bij coach Mees.

De Portugezen bewezen deze middag weer eens te meer, de smaakmakers te zijn in voor Nagele. Sandro maakte na een goede kapbeweging met een harde trap in de verre hoek zijn goal. Het is overigens al zijn 3e goal dit seizoen. Het is nog onduidelijk of de Zuid Europeanen ook volgend seizoen in Nagele actief zijn. Coach Mees reageerde na afloop op de vraag of hij zich zorgen maakt bij hun afwezigheid. “ We gaan hoe dan ook een stukje creativiteit verliezen maar ik denk dat wij als ploeg dit prima kunnen opvangen. In de wandelgangen wordt al voorzichtig gefluisterd dat het 2e van Nagele in gesprek is om Landman aan te trekken die zijn contract aan het einde van het seizoen niet verlengd. Nagele kreeg in laat in de wedstrijd een doelpunt tegen maar dik verdiend gingen de Nagelezen met drie punten terug naar huis.

 ========================================================================================

SVM5-Nagele 3  4-1 (rust 1-0)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
SVM 3e 12 23 58 25
Nagele 6e 13 18 39 52

Nagele 3 had thuis nog met maar liefst 1-10 verloren van deze tegenstander. Afgelopen zaterdag waren beide ploegen een stuk beter aan elkaar gewaagd. Tot in de 80e minuut wist Nagele het SVM knap lastig te maken, maar uiteindelijk won SVM wel met 4 – 1. 

Omdat de lente nog steeds niet doorbreekt, leek het grasveld van SVM wel een ijzige toendra. De wind had vrij spel op de open vlakte en maakte het de spelers knap lastig. Nagele was de eerste helft in het voordeel met de wind in de rug en SVM kon maar lastig van eigen helft geraken. Kansen waren er over en weer wel te noteren, alleen de doelpunten vielen pas in de laatste 5 minuten. Eerst dacht Nagele dat het via een mooie combinatie tussen De Shadow en Lambik op voorsprong was gekomen, maar de scheidsrechter vond een doelpunt voor Nagele nog wat vroeg.

Niet lang daarna kwam SVM wel op voorsprong. Daar had men wel een verkeerd geraakte doeltrap van Tomba voor nodig 1 – 0. Dit was op zich sneu, want door de afwezigheid van De Kat, moest Tomba alweer voor de 3e keer dit seizoen tussen de palen gaan staan en deed dit echt heel behoorlijk.

Nadat de rust doorgebracht was in nog koudere kleedkamer, had SVM de wind mee. Dit klopte ook nog eens figuurlijk, want Henk de Witte Condor klom zo’n beetje op de rug van zijn tegenstander en stopte hem daarna ook nog eens onder grond in de 16 van Nagele. Een penalty was het gevolg: 2 – 0. Deze stand bleef een half uurtje zo staan en SVM dacht de wedstrijd uit te gaan voetballen. De Shadow dacht daar toch nog steeds anders over en hij was weer eens zijn tegenstander voorbij gestreefd op links. Ook zijn voorzet naar de 2e paal was prima en daar legde Lambik de bal terug op de instormende Jaws. Met een fantastische droge knal verdween de bal in de kruising: 2 – 1.

Nagele was weer terug in de wedstrijd, maar niet lang daarna liep SVM toch weer uit naar 3 – 1. 10 minuten voor tijd counterde Nagele met 3 tegen 2 naar de 16 van SVM. In plaats dat het 3 – 2 werd, maakte SVM aan de andere kant 4 – 1 en was de wedstrijd gespeeld.

De laatste actie van de wedstrijd was voor Henk de Witte Condor die nog net niet de benen van zijn tegenstander afzaagde en het was een wonder dat deze daarna gewoon naar huis kon. Volgende week mag Nagele aantreden in Wolvega en daar mag het de toch wel stijgende lijn proberen voort te zetten.

Opstelling: Sjurrie Blijden, Gideon Molenaar, Daan Schouten, Rens Koene, Jacco Schouten, Jos van den Berg, Erik Peterse, Marco de Jong, Frank Westervoorde (45’: Paul Andela), Zeger Koene en Marc Smit.
========================================================================================

Nagele E1 – VHK E1

Voordat het licht werd buiten, al gauw even op de website gekeken en ja hoor het voetballen gaat door, gelukkig. Er stond nog wel een stevig windje vanochtend maar zo bar als vorige week was het gelukkig niet.  Zoals het in de volksmond vaak gezegd wordt, moeten we er maar mee leven, je kan er toch niets aan veranderen. Ook wij moesten even model staan voor een foto. Ja, ja onze mannen zijn in trek, hoor ik al langs de lijn mensen roepen.  Na alle plechtigheden mochten we eindelijk beginnen aan de wedstrijd.

Vandaag tegen de nummer 1 dus dat wordt spannend.  De éérste paar minuten konden we redelijk meekomen met een paar mooie kansen die helaas niet verzilverd konden worden in een doelpunt. VHK lukte dat wel en liep al vrij snel uit naar 0 – 4  voor hun. Iedereen knokte voor de bal maar de tactiek van VHK was beter en de jongens waren scherper en feller. Waarschijnlijk waren ook onze jongens afgeleid door al dat vrouwelijk schoon op het veld naast ons waar E2 tegen moest spelen. Gelukkig heb ik nog geen blessure meldingen gehoord van verrekte nekken of uitpuilende ogen. Maar goed het spel gaat verder en inmiddels is het al 3 – 6 geworden met doelpunten van Thomas 1x en Cas 2x  voor Nagele. Er is nog hoop, maar dan slaat de vermoeidheid bij een paar spelers toe en jammer genoeg liep VHK uit naar 3-9.  Via Twitter houden we bepaalde fans op de hoogte met het wel en wee van E1, en al snel kregen we een reactie van Van Gaal en Koeman. Ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Tot volgende week.
========================================================================================

E2 vindt Hobbeltje op de weg naar het kampioenschap.

Het waren natuurlijk onzekere tijden maar nu ook de Russische transfermarkt is gesloten kunnen de leiders van E2 weer opgelucht ademhalen. Het sterrenteam is compleet gebleven want dankzij de recessie konden de clubs onze vraagprijzen niet opbrengen. Vandaag stond voor ons de thuiswedstrijd tegen VHK E3g op het programma een tegenstander die op papier zwakker zou moeten zijn.

Keeper-Sem
Verdediging – Sander en Ravi
Middenveld-Meilo en Rico
Aanval- Jurian en Vaneyth
Wissel- Bas en Tim

Bij aankomst van de speelsters van VHK E3g bleken het allemaal meisjes te zijn met als gevolg dat Bas voor de wedstrijd zijn nek had verrekt door het nakijken.Dat was de al zoveelste aanvulling op onze lange blessurelijst. Vooraf aan de wedstrijd werden er nog even foto`s geschoten van de 11 jonge goden van de E2 (incl. leiders dus).

Sander heeft ons weer een waardevolle les geleerd namelijk niet spelen bij scherpe voorwerpen. Hij had namelijk vier hechtingen in zijn hand en dat is geen pretje. Bij deze wil ik ook vast zijn ouders waarschuwen, het schijnt dat de volgende waardevolle les die hij ons wil leren is waarom je niet met lucifers mag spelen, dus een blusdeken aanschaffen lijkt mij geen overbodige luxe.

Ook ging er een virus rond binnen de E2 waardoor vele spelers ziek, zwak en misselijk waren maar fanatiek als we zijn toch kwamen voetballen. Kortom het was een strijd om op de wisselbank te komen. Vanaf de aftrap werd het meteen al duidelijk, onze wolven leken wel jonge lammetjes die aan het rond dwarrelen waren op de hei. De E2 strijders blijken gewoonweg te galant om tegen meisjes te voetballen want we lieten ons erg gemakkelijk aan alle kanten passeren. Door gebrek aan inzet, fitheid en voetbalslimheid werd onze tegenstander gelijkwaardig aan ons. Soms heb je gewoon van die wedstrijden dat niemand zijn niveau haalt en het maar niet wil lopen.  De eindstand van 3-3 voelde als een verlies maar was zeker een terechte einduitslag.

Pluspunt deze wedstrijd was dat Bas er erg modieus bij liep met een rode sjaal.Hopelijk is volgende wedstrijd iedereen weer fit en wel en kunnen we weer volop in de strijd. Ik zeg snel deze wedstrijd vergeten en weer vol goede moed er tegenaan.
========================================================================================

 Nagele F1 – Desz F2

Er kon zaterdag gevoetbald worden, extreem koud was het gelukkig niet, maar toch stond er nog een scherp windje over het veld heen.  Zonder leider Martin Kalter en speler Max Koene moest er thuis tegen Desz F2 gevoetbald worden. Nagele was niet gelijk bij de les en de gasten konden al snel scoren, toch wordt de aansluiting gevonden en met een 1-1 stand gaat het spel over en
weer, waarbij Nagele F1 wat te veel vooruit speelt zijn het de gasten die van de ruimte profiteren 1-3 is dan ook de ruststand.

Na rust een wat beter Nagele en de aansluiting is er dan ook 2-3, toch is het uit de kluts snel 2-4, de gasten lopen uit naar 2-5, maar Nagele hervind zich weer en kan op 3-5 komen, alles naar voren betekend veel ruimte achter in en de counter van Desz is 3-6.

Vandaag was Desz een maatje te groot en kon Nagele F1 ze niet bijbenen,volgende x beter.

Volgende week inhaalprogramma is thuis om 09.00 uur tegen Kuinre F1.

========================================================================================

SC Genemuiden F7- Nagele F3 (10-0) 

Het was nog vroeg toen we vertrokken bij de kantine in Nagele. We mochten uit naar Genemuiden, dus de spelers hadden genoeg de tijd om wakker te worden. Dat was maar goed ook want de tegenstanders waren wel even wat groter als wij.  In de eerste helft werd er gekeept door Mathijs Eilander. Hij kreeg geen tijd om stil te staan, want de spelers van Genemuiden wisten continue op onze helft te spelen. Ze zetten de aanval meteen in. Mathijs heeft zich goed staande weten te houden.

De rusttand was 4-0. In de tweede helft ging Anthoon op doel. Ook in de tweede helft werd er hard gevoetbald. Neetje wist nog wel eens te ontsnappen met de bal, maar werd helaas te vroeg tegengehouden door de mannen van Genemuiden.  Al met al is er hard gewerkt, maar helaas zonder doelpunten voor ons.