13 April 2013

VOETBALLENDE KEEPER EN KEEPENDE VOETBALLER. GEWIJZIGDE STRATEGIE???

Vrijdag 12 april stond de tweede ronde voor de 35+ competitie op de agenda. Met enkele wijzigingen in het team ging VV Nagele vol goede moed naar Marknesse waar deze avond tegen de andere polderdorpen werd gespeeld.  Vanwege een schouderblessure bij Dennis Molenaar was er twijfel over de te kiezen spelstijl. Vol in de aanval en één meer scoren dan je tegenstander? Of compact verdedigend op de 0 spelen met één spits en hopen op een countergoal?

Om een lang verhaal kort te houden: verliezen kan op vele manieren: Ongelukkig verlies, onnodig verlies, afgetekend verlies …

Aan het einde van de avond stond de teller op 2 doelpunten voor en 11 tegen. Het is deze avond in ieder geval duidelijk geworden dat een goede goalie onontbeerlijk is (zonder de vervangende keepers tekort te willen doen).  Voor de komende wedstrijden is het in ieder geval een stuk simpeler geworden. Alle strategieën kunnen overboord. Wil het team van Nagele nog een rol van betekenis gaan spelen op de laatste avond, dan dienen de komende vier wedstrijden allemaal gewonnen te worden. Of het team met deze druk om kan gaan? Volgende week vrijdag zullen we het zien… In ieder geval kunnen we die avond in de persoon van Ron van Elburg een ervaren keeper onder de lat verwachten.

Om toch enigszins positief af te sluiten dient vermeld te worden dat de ‘indoorwedstrijd’ wel met overmacht is gewonnen.

O ja: de doelpunten van deze avond komen op naam van Dolf Riks en Steven van Mourik. De overige spelers deze avond: Bas van Breugel, Sander de Jonge Rens Koene, Dennis Molenaar, Sjoerd Postma, Dolf Riks en Frank Smit
===================================================================================

VV Nagele 2 Flevoboys 5

Zaterdag Nagele. Op een zaterdag middag in de prille lente treden de mannen van coach Mees tegen het vijfde elftal van Flevoboys. Met een krappe selectie en twee jeugdspelers stond er na 90 minuten spelen een remise op het scorebord. 2-2

Met maar liefst 12 fitte spelers moest coach Mees het doen deze week.  Gelukkig waren 2 B junioren (Remon en Roony)bereid het elftal te versterken. Bovendien is ausputzer Michel verhuurd aan het eerste elftal wat de komst van Rick Bloo als gevolg heeft. Nagele startte met de inmiddels vertrouwde 4-2-3-1 opstelling. De twee Zuid Europese parels moesten de flanken bestrijken, zodat Kees de achterlinie van Flevoboys kon bestormen. Deze tactiek pakte niet goed uit want het veld was net zo verschrikkelijk als de oksels van Viola Holt. Nagele probeerde maar het bleef echter bij speldenprikjes. In de 14e minuut sloeg Flevoboys toe na een miscommunicatie tussen Paul en keeper Bas. Het resulteerde in een vervelende 1-0.  Een echte wedstrijd werd het eigenlijk niet. Nagele scoorde een kwartier na de openingsgoal de aansluitingstreffer via een goede vrije trap van Allard die met een droge knal door Sjepe de touwen bereikte. Over het laatste kwartier in de eerste helft kan eigenlijk niets noemenswaardigs geschreven worden. Met 2 jonge honden in het veld betrad Nagele met goeie moed de hobbelige speelmat na rust. Kort de hoogtepunten van deze helft op een rij. 65ste minuut: Schreeuw van Fransisco Oliveira in de 16. Sjepe koelbloedig binnengeschoten. Leek een van de uitblinkers te worden van deze wedstrijd. Tien minuten voor tijd, uit het niets een voorzet voor het doel van Bas en ingekopt door een vrije speler. Het volgende team die zou scoren zou zeker de wedstrijd winnen maar ook in het laatste kwartier werd het publiek niet vermaakt.

===================================================================================

Nagele Urk 9 1-2 (rust 0-1)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gespeeld Punten Voor Tegen
Urk 4e 14 30 65 39
Nagele 7e 17 18 45 66

Op een zonovergoten sportpark was Nagele 3 de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Echter Urk ging veel effectiever met de geboden kansen om, en kwam als winnaar uit de bus met 1 – 2.

De bevreesde Pastoor en nog 2 andere goede spelers waren van Urk afwezig. Daardoor had Nagele gedurende de eerste helft een goede grip op het middenveld en de aanvallers van Urk. Probleem was echter dat Urk een soort handbalverdedigingsmuur opgesteld had en daar was lastig doorheen te komen. Als je dan zelf niet scoort, scoort als zo vaak de tegenstander aan de andere kant. In de 30e minuut maakte een middenvelder van Urk een één-twee met een spits en de middenvelder stond vrij voor Roy Schieving. Roy verving De Kat op een zeer waardige manier, alleen kon hij Urk deze keer niet van het scoren houden: 0 – 1.

Nagele bleef onverminderd aanvallen en de grootste kans was wel voor El Salvador. Alleen voor de keeper schoot hij hard op de reus in de goal van Urk. Een stiftje of breed leggen op Bob was achteraf beter geweest.

Na de rust bleef Bob aan de kant en dat kwam helaas het spel van Nagele niet ten goede. Bob liet zich namelijk in de 1e helft terugzakken uit de spits en creëerde daardoor ruimte voor Tomba, El Salvador en Boertje. In de 2e helft speelde Nagele meer met 3 spitsen op een rij en dat was gewoon te druk tussen 5 Urkers. Nagele bleef wel beuken op de verdediging van Urk, maar die gaf geen krimp. Sterker nog, Urk kwam vrij snel na de rust op een 0 – 2 voorsprong na een snelle counter.

Toch maakte Nagele een kwartier voor tijd de aansluittreffer. Boertje had voor de zoveelste keer de achterlijn op links gehaald en zijn voorzet kwam perfect bij de 2e paal bij El Salvador terecht. Met deze kans ging El heel wat beter om, want met binnenkant voet plaatste El de bal hard in de goal: 1 – 2. Urk bleef counteren, maar Roy hield zijn goal verder schoon. De grootste mogelijkheid op de aansluittreffer kwam van het hoofd van Sjoerd. Nee, niet Jokertje, maar De With die als B op zijn tandvlees de 2e wedstrijd van de dag speelde om ons te helpen. Wederom een schitterende voorzet van Boertje kwam bij de 1e paal op het hoofd van Sjoerd, alleen hij vergat te springen om hoger uit te komen. Nu verdween de bal over de goal.

Alweer de 5e verliespartij op rij voor Nagele 3 en de ploeg is inmiddels afgezakt tot een schamele 8e plaats. Volgende week ontvangen we Genemuiden 7 thuis om maar liefst 12:15 uur!

Opstelling: Roy Schieving, Jos van den Berg, Daan Schouten, Gideon Molenaar, Jacco Schouten, Arnaud de Zeeuw, Erik Peterse, Marco de Jong (60’: Frank Westervoorde), Sjurrie Blijden, Erik Hup en Zeger Koene (45’: Sjoerd de With).
=====================================================================================
Nagele C2 neemt revanche 6-3

Sinds 6 maart hadden onze dames/heren door allerlei oorzaken geen competitiewedstrijd meer gespeeld dus ze stonden te trappelen. Zonder de geblesseerde Maud moesten we met precies 11 aantreden. De uitwedstrijd was na een 5-0 achterstand in de rust toch nog in 5-4 geeindigd en we wisten dat wij niet geheel kansloos waren. Hoewel het voetballend niet geweldig was waren wij zeer effectief in de afwerking.  Leon schoot een vrije trap hard en hoog in en daarna was het Koen die 3x scoorde waarvan 1 ala van Persie met het hoofd. Urk was zeker niet kansloos maar Olaf was een echte sta in de weg. Rust 4-0.

In de 2e helft had Urk wat wijzigingen aangebracht en al snel werd het 4-1,maar Dave scoorde na een goede aanval gelijk de 5-1. Na een misverstand kwam de 5-2 en daarna de 5-3 omdat een van onze leiders in zijn enthousiasme Olaf een verkeerde aanwijzing gaf. Gelukkig was onze Dave zo slim om gelijk de 6-3 te maken en omdat Olaf verder alles had was dit gelijk de einduitslag.

De komende 2 weken moeten wij nog 4x aan de bak waarvan 1x tegen de nummer 1 en 2x tegen de nummer 2 en het zal niet meevallen om punten te behalen.
=============================================================================================

Flevo Boy’s E5  –  Nagele E1  Vandaag vertrok de karavaan richting Emmeloord waar we tegen Flevo Boy’s  E5 moesten aantreden. Na een goede indruk te hebben achter gelaten van de wedstrijd van vorige week zijn we benieuwd wat onze selectie vandaag op de mat kan laten zien Meteen vanaf de aftrap konden we al druk zetten op het doel van onze tegenstander, die toch zeer verrast was van onze vechtlust. Het spel ging op en neer met kansen voor beide kanten, maar tot nu toe leverde  dat geen doelpunten op. Iedereen zette zijn beste beentje voor, maar na zo’n 20 minuten wisten de mannen van E5 toch ons doel te vinden en de 1 – 0 stond genoteerd.Daar lieten wij het niet bij zitten en de adrenaline spoot door de aderen bij ons.Via een grandioze aanval wist Lukas de bal in het net te prikken, en de stand was weer gelijk (1-1).Na een korte tactiek bespreking in de pauze werd de tegenstander verrast door het resultaat hiervan want Thomas wist via een mooi afstand schot de bal achter de goed keepende keeper te leggen en zo was het inééns 1 – 2 voor ons.De leider van E5 was enigszins verbaasd waarom wij onderaan staan, want zo’n tegenstand  had hij niet verwacht.Maar goed Flevo Boy’s gaf gas bij wat ons verraste. Onze verdediging wist hier niet helemaal goed mee om te gaan en ze konden niet voorkomen dat het weer gelijk werd (2-2).Ook onze keeper Silvain kreeg het zwaar te verduren, maar wist de spanning toch op te voeren, want wie gaat er nu winnen.Met nog een paar minuten op de klok wist E5 toch de nodige gaten in de achterhoede te vinden en kreeg de bal uiteindelijk nog 2 keer, op een simpele manier, achter Silvain. Erg jammer, want dat had echt niet gehoeven (4-2).Een compliment aan de spelers is vandaag wel op zijn plaats vinden wij.Nu maar hopen dat we deze lijn door kunnen zetten en dat we over twee weken thuis de 3 punten in Nagele kunnen houden, want dan komt Flevo Boy’s bij ons op bezoek.
============================================================================================
Kuinre F1g – Nagele F1  3-5 (rust 2-0)

Nagele F1 herpakt zich goed in sterke 2e helft

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Kuinre op het programma. We hadden nog niet eerder tegen Kuinre gespeeld en de ploegen leken op voorhand aan elkaar gewaagd. De temperatuur was ook een stuk aangenamer dan bij voorgaande wedstrijden.

Met Branco op doel trapten we af. De ploegen gingen gelijk op, maar de verdediging van de tegenpartij deed haar werk goed. In de 12e minuut wist Kuinre op voorsprong te komen na een goed uitgevoerde actie voor het doel van Nagele. Enkele minuten later, na een mooie redding van onze doelman, wist Kuinre opnieuw te scoren en zo stond Nagele 2 – 0 achter. Aan het eind van de 2e helft had Nagele een mooie kans uit een corner die door Tijn genomen werd maar kon deze helaas niet benutten. Nagele bleef vastlopen op de verdediging van Kuinre.

In de 2e helft, met Max op doel, begon het niet veel beter. In de 24e minuut kregen we opnieuw een tegendoelpunt. Hierna herpakte Nagele zich echter goed, er werd meer overgespeeld, de ballen kwamen aan, er werd beter verdedigd en de verdediging van de tegenpartij begon te haperen. Dit resulteerde in de 27e minuut in een mooie goal van Jaron. En Nagele had de smaak te pakken want hierna wist Branco 2x te scoren – schoot Tijn mooi in via beide doelpalen (!) – en “last but not least” knalde Tijs Krops op de valreep de bal snoeihard naar binnen waarna hij met een glimlach van zijn ene naar zijn andere oor weer terug naar de middellijn liep.

Verdedigend ging het in de 2e helft ook veel beter. Tiemen, Max, Milan, Arjan, Jaron, Branco, Tijs, Tijn en Corne – allemaal goed gevoetbald! Het was een mooie spannende wedstrijd.
Volgende week spelen we uit in T’beek.

Met de groeten van F1
=====================================================================================

Nagele F3 – SVBS 77 F1

Vandaag speelden wij tegen de F1 van Belt Schutsloot. Met 7 spelers aan de kant van de tegenpartij hadden wij 3 wissels waardoor er flink doorgewisseld werd.  Anthoon heeft de eerste helft op doel gestaan maar heeft daar weinig ballen voorbij zien komen. Alle actie gebeurde bijna op de helft van Belt Schutsloot en het duurde niet lang voordat de eerste treffer viel. Het was Neetje die het eerste doelpunt maakte. Daarna bleven de doelpunten komen. Er werd gescoord door Matthijs Eilander, Neetje, Yasin en Joris.

In de tweede helft heeft Mathijs Doornbos gekeept en ook hij had het heel erg rustig op een kans van SVBS na. Er werden nog vele mooie goals gemaakt onder meer van Sem, Neetje, Joris, Matthijs Eilander en Yasin. Links en rechts zagen we nog wat onderdelen van de techniektraining voorbij komen, vooral Yasin liet zien goed opgelet te hebben bij de schijnbewegingen. Al met al hebben de toeschouwers veel actie gezien met een eindstand van 17-0.

Op naar de uitwedstrijd in Sint Jansklooster volgende week.