11 mei 2013

NAGELE 3 REVANCHEERT ZICH TEGEN FLEVO BOYS 6

Uitslag: 5-0 (rust 1-0) Stand vooraf:

Ploeg Ranglijst Gespeeld Punten Voor Tegen
Flevo Boys 12e 19 16 41 91
Nagele 8e 20 18 50 76

Op een zonovergoten sportpark was Nagele 3 de hele wedstrijd de bovenliggende partij tegen Flevo Boys 6. Na een verdiende ruststand van 1-0, eindigde de partij in een eenvoudige 5-0 overwinning! Toch had iedereen de wedstrijd voor de winterstop nog helder in het vizier, want daar werd Nagele even door Flevo Boys aan de kant gezet met 7 – 3. Iedereen was dus gewaarschuwd en met name in de eerste 20 minuten bood Flevo Boys een goede tegenstand. De snelle mid-mid van hen kwam een paar keer gevaarlijk voor Roy opdagen, maar deze redde telkenmale zeer bekwaam.   Nagele stelde daar ook een paar behoorlijke kansen tegenover, maar El Salvador had zijn vizier nog niet helemaal scherp staan. In de 35e minuut werd de score geopend door Nagele. Houdini was op karakter doorgegaan op rechts en hij bezorgde de bal op zijn onnavolgbare wijze bij Badr. Deze slalomde door de 16 van Flevo Boys en legde terug op de 16 op Tappie. Tap ramde de bal strak over de grond in de verre hoek: 1 – 0.   Hoogtepunt van de 1e helft moest de uitbraak van El Salvador worden. Alleen voor de keeper op 25 meter van de goal legde El aan voor een schitterende lob, zoals alleen Litmanen dat kon. El had blijkbaar ergens toch een storing in zijn oog/teen coördinatie, want de bal ging behoorlijk naast.   Na de rust pakte Nagele de draad gewoon weer op en na de snelle 2e treffer was de tegenstand van Flevo Boys verdwenen. De 2 – 0 was een vrije trap van Tomba op rechts. De bal kwam voor de voeten van Kees en die ramde de bal in de goal.   Niet lang daarna had keeper Roy de bal in zijn eigen 16 en plaatste de bal met uiterste precisie in de voeten van de op snelheid liggende Tomba. Tomba zette strak voor en vanaf links kwam El Salvador ingegleden en rondde deze schitterende aanval knap af met binnenkant voet: 3 – 0.   Weer 5 minuten daarna pompte Abel een vrije trap in de 16 van Flevo Boys. Kees ontving de bal met zijn rug naar de goal en met een snelle draai, ramde hij de bal onhoudbaar in het netje: 4 – 0. De laatste goal van de middag was uiteraard voor El. El ontving de bal van Tomba die met buitenkant rechts de bal op de 16 legde van Flevo Boys. El speelde vanaf links de keeper uit en zette knap de eindstand op het bord: 5 – 0.       Volgende week speelt Nagele 3 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Genemuiden 8. Aanvang 14:30 te Genemuiden.       Opstelling: Roy Schieving, Jos van den Berg, Thom Jukema, Gideon Molenaar, Daan Schouten, Kees Geschiere, Jacco Schouten, Frank Westervoorde (60’: Peter Dijkstra), Sjurrie Blijden, Marco de Jong en Erik Hup.  
======================================================
 Nagele E1 verrast SVM E1
Afgelopen woensdag moesten we ook al spelen tegen SVM E1 maar we werden daar afgestraft naar huis gestuurd met een 9- 2 verlies.De scherpte en motivatie was er niet, daarnaast misten we 2 vaste krachten van ons team, maar dat mag geen punt zijn, want iedereen is even belangrijk.Dus vandaag (wel een beetje vroeg om te spelen 08:30 uur) was de dag om revanche te nemen op onze wanprestatie van afgelopen woensdagavond.. Ondanks dat we nu heel vroeg moesten spelen zag de selectie er fris uit bij aankomst op het complex (we zien ook wel ééns anders) , geen slaperige oogjes met dikke wallen eronder en kapsels van, ik ben zo uit mijn bed gekropen, nee de haartjes stonden stijf van de gel en de ogen stonden strak en we praatten voor tien. Na een kleine peptalk en een kleine aanpassing in ons speelsysteem werd er afgetrapt. Marknesse was misschien afgereisd met de gedachte dat de buit al binnen was gezien ons spel van afgelopen woensdag.Maar ditmaal kwam de mentaliteit en strijdlust eindelijk weer naar boven en SVM werd verrast door ons en stond zo binnen 20 minuten al met 7-0 achter, door doelpunten van Lukas -Cas en Thomas. Dat viel bij SVM wel een beetje rauw op hun dak denk ik want ze hadden even geen antwoord terug op onze bliksemstart. Iedereen stond op de juiste plek en deed zijn ding waar ze goed in zijn. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn, want SVM kwam terug en wist 2 keer te scoren. Ons spel veranderde wel in de tweede helft, er werd niet meer overgespeeld naar elkaar en de afstanden naar elkaar toe werden ook groter.Dus kwamen er grote gaten vrij waar SVM dankbaar gebruik van maakte. Inmiddels is het nu ook al 9 – 4 voor ons en met nog een paar minuten te gaan werd ons middenveld (Rens / Rick / Lukas) en achterhoede (Martijn / Joell / Silvain K) zwaar op de proef gesteld door SVM. Maar door strijdlust en gedrevenheid werd de eindstand gezet op 10 – 6 winst voor Nagele E1.
===================================================================================

Bant F2 – Nagele F3

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Bant op het programma. Sem heeft deze wedstrijd de eerste helft gekeept en Yelte de tweede helft. We hebben aan Bant een aardige kluif gehad. Het was moeilijk om de ballen voor het doel te krijgen. Bant daarentegen wist in de eerste helft 2 goals te maken. Gelukkig wist Neetje de bal bij Bant in het net te krijgen waardoor er een ruststand was van 2-1.

In de tweede helft ging het aardig gelijk op. Helaas benutte Nagele een aantal kansen niet omdat vrije spelers niet aangespeeld werden wat steeds leidde tot balverlies. Bant maakte nog een treffer en Nagele gelukkig 2. Hierdoor werd de eindstand 3-3.