1 Juni 2013

ATREDEND COACH MEES LEIDT NAGELE 2 NAAR 3E PLAATS 

Na de thuiswedstrijd op 13 april tegen Flevo Boys (2-2) volgde er een lange radiostilte omtrent Nagele 2. Niet dat er niks te melden was want er volgden enkele opmerkelijke wedstrijden. Zo ging de complete top 4 onderuit op veld 2, de graveyard van Nagele. Tussendoor in de uitwedstrijd tegen Olympia ’28 gingen de mannen van aftredend coach Mees van der Sar keihard onderuit. In het archief kon zo’n dikke nederlaag niet worden teruggevonden. Een unicum. Om Mees toch een passend afscheid te geven, werden de laatste wedstrijden met een ongelooflijke passie gespeeld, wat leidde tot twee overwinningen en een mooie 3e plaats op de ranglijst. Een overzicht van de laatste weken. 

Vlees noch vis voor Urk
Op 27 april kwam koploper Urk 6 op bezoek in Nagele. De Urkers hadden genoeg aan een puntje om kampioen te worden. Ze hadden hierbij geen rekening gehouden met het feit dat de vis duur betaald wordt in Nagele. Vandaag een 3-koppige technische staf met Mees, Roon en Gaizka. Niks werd aan het toeval overgelaten. De 3 matties waren van de partij (Sjoerd, Mattie en Materazzi). Nagele legde 1 van haar betere wedstrijden op de mat en voelde zich als een vis in het water. De Urkers begonnen sterk en wisten met fraaie crosspasses het Nagele lastig te maken. Nagele stond echter compact en gaf weinig weg. Rust 0-0. Na rust gooide Nagele alle remmen los. Met flitsend voetbal werd Urk naar een 3-0 achterstand gespeeld. Eerst was daar een weergaloze goal van Paules die een afgeslagen corner ineens op de pantoffel nam. Daarna stond Sjeppe op de goede plaats om af te ronden na een passje van de ingevallen Julien. Een vrije trap van Sjeppe betekende de 3-0. Urk kwam nog terug tot 3-1 maar viste achter het net voor de titel. Wat enkele frustraties met zich meebracht in de vorm van levensgevaarlijke tackles. 

Winst tegen Rouveen op nieuwe ondergrond
Op 11 mei kwam nummer 2 Rouveen naar Nagele. Het was even schrikken voor de spelers van Nagele toen ze veld 2 gingen inspecteren. Er was geen grasspriet meer te herkennen. In plaats daarvan lagen er overal kranten… Na die teleurstelling te hebben verwerkt, bleek Nagele ook op papier uitstekend uit de voeten te kunnen. Rouveen werd naar een keurige 2-0 nederlaag gespeeld. 

Historische nederlaag in Hasselt
Na deze 2 topduels zat Nagele blijkbaar iets teveel in de wolken. Op bezoek bij de nummer 6 Olympia gaven de Nagelezen niet thuis. De vele afmeldingen deze 18e van mei mogen geen excuus zijn. Met jongens uit de B’s, het 3e en het 2e kon gelukkig een team worden geformeerd (waarvoor dank!). Een complete off-day van het voltallige team en een gebrek aan automatismen in de eerste helft leidde tot een 5-0 achterstand bij rust. Na rust was Nagele zeker niet minder en liet het alleraardigst voetbal zien, maar toch kon het niet voorkomen dat de eindstand maar liefst 8-1 was. Snel vergeten maar. De goal was overigens van Fransisco na een assist van de kersverse schutterskoning Arnoud de Zeeuw. Saillant detail is dat voor de winterstop nog met 8-2 werd gewonnen van dit team. 

Revanche in Meppel
Op 25 mei moest Nagele aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. Weer een topduel, wat de Nagelezen wel ligt. Omdat de velden in Nagele bezet waren, moest Nagele uitwijken naar de tegenstander. Uit in Meppel dus waar voor de winterstop met 2-1 verloren werd. Nagele startte onwennig op het kunstgras en kwam 1-0 achter. Sjeppe kon de gelijkmaker maken vanaf de penaltystip, maar de dansende keeper op de doellijn was teveel. De bal belandde op de paal. Even later kon Nagele met 4(!!) spelers alleen op doel af. Dat de bal er niet inging mag een wonder heten. Het passje van Fransisco was te voorspelbaar. Maar Nagele was nu wel gewend aan het kunstgras en begon goed te voetballen. Pelle kwam in het veld als linksbuiten en had het op zijn heupen met enkele assists. Binnen een kwartier stond er plots 1-5 op het scorebord door goals van Sjurry (2), Kees (2) en Bas. Keeper Bas stond in het veld dit maal en bekroonde dat met een ware wereldgoal. Hij zag de keeper uit zijn goal en met een bekeken schot met links 40 meter van de goal vond hij de kruising. Na rust had Nagele het even lastig, maar het wist toch nog uit te lopen naar 1-8 door goals van Fransisco (2) en Kees. De sterk spelende Mattijs had enkele assists. De blamerende nederlaag van 8-1 was daarmee weggevaagd.

Winst op SVM in laatste wedstrijd
De laatste wedstrijd was tegen de nummer 4 SVM. Op 1 juni liet Nagele zien uit het goede hout gesneden te zijn. Nagele had vooraf al goede papieren om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Dit bleek ook zo te zijn. Er werd 2 keer gescoord. Achterin stond het als een huis en werd keurig de 0 gehouden. Eindstand 2-0.
Derde plaats op de ranglijst

Doordat Nagele de laatste weken alle topwedstrijden won eindigde het op een 3e plaats op de ranglijst met 38 punten uit 20 wedstrijden, 1 puntje achter de nummer 2 Rouveen. Vorig jaar greep men net naast het kampioenschap in de 5e klasse en eindigde men als 2e. Het leverde wel promotie op naar de 4e klasse. Ook hier was het kampioenschap het doel, maar door vele afzeggingen gedurende het seizoen en de slepende blessures van Mees en Gaizka was het moeilijk een vast team te formeren. Uiteindelijk zat er niet meer in dan de derde plaats. Tweede en derde dus voor coach Mees de afgelopen 2 jaar. Exact de eindklasseringen van zijn favoriete team Feyenoord dus. Lang meegestreden voor de titel, maar net dat beetje geluk ontbrak.

Mees houdt speech voor bomvol terras
Mees bedankte zijn spelers en supporters voor de afgelopen jaren: ‘Ik heb Nagele 2 laten spelen als Feyenoord. Attractief voetbal gecombineerd met een portie werklust. Het was jammer dat Roon weinig aanwezig kon zijn door verplichtingen bij de dames. Daarbij moest ik gezien het gebrek aan financiële middelen veel jeugd inpassen en konden er geen transfers bekostigd worden. Dat we toch telkens voor de titel meestreden zie ik als een groot compliment voor mijn spelers die zich uitstekend ontwikkeld hebben. Nagele 2 staat weer op de kaart en er wordt in de media weer met bewondering over ons gesproken. Het fundament is gelegd, en het kan niet anders dan dat er de komende seizoenen kampioenschappen worden gevierd, zowel in Rotterdam als bij Nagele 2’, aldus een licht geëmotioneerde Mees.

De resultaten zijn ook bij de kenners niet ongemerkt gebleven. Mees ontving uit handen van voorzitter Rens Koene de oeuvreprijs. Komend jaar de pijlen dus weer volledig gericht op de spelers carrière. Mees, namens alle spelers van het 2e en het trouwe legioen, bedankt voor de afgelopen seizoenen waarbij plezier en prestatie hand in hand gingen.

====================================================================================

 C2 verliest laatste wedstrijd

Vandaag tegen kampioen Blokzijl C1 en wederom waren de dames en heren kansloos.De eerste 20 minuten konden we ons aardig verweren maar in de laatste 10 minuten voor rust werd de 1 en 2-0 gescoord. Na rust deed Blokzijl er nog een schepje bovenop en dit was teveel voor ons. De enige treffer van Nagele kwam op naam van Koen en de eindstand was 8-1. Al met al kunnen we terugkijken op een rommelige competitie maar kunnen we als technische staf ook zeker constateren dat de dames en heren van de C2 behoorlijk vooruit zijn gegaan en vooral veel voetballend vermogen bezitten. Wanneer iedereen ook nog eens fysiek sterker wordt zal de C2 weer bovenin meedraaien.