8 September 2012

 Top 63 – VV Nagele

Na het gelijke spel van vorige week tegen Ens stond nu promovendus TOP ’63 op het programma. TOP had de eerste wedstrijd verloren van Nijland en wilde uiteraard wat recht zetten tegen Nagele deze week.

Dit kwam er in de eerste fase in zijn geheel niet uit. Nagele overklaste TOP aan alle kanten. Binnen 9 minuten stond het 0-2. De 0-1 door Ad Withaar was een mooie aanval over vele schijven vanaf de linkerkant. Zonder tussenkomst van TOP kon Nagele een keer of 8 overspelen en de 0-1 aantekenen. Niet veel later zette Gert-Jan Hulsman goed druk en na een schot van Ad Withaar kon Ruben Rienks eenvoudig de rebound inschieten. Dit betekende de 0-2 binnen 9 minuten en keeper Jos van der Vlekkert had volop kunnen genieten van de zon, want de bal had hij nog niet gezien van dichtbij. Dit was het moment voor TOP om zich ook te gaan bemoeien met de wedstrijd.

Het wedstrijdbeeld kantelde volledig. Evenals vorige week tegen Ens gaf Nagele het initiatief weg. TOP ging meer vooruit voetballen en zette meer druk op de bal. Van achteruit werd er nu ook beter gevoetbald door TOP en werd het veld goed breed gehouden. Aan meelopen met je tegenstander hebben een aantal Nagelezen een hekel en zo kon TOP aanval na aanval opzetten. Binnen het half uur stond het 1-2, nadat Ad Withaar voor Nagele nog wel een grote kans om zeep had geholpen. Echter TOP ging op zoek naar de gelijkmaker en het was een klein wonder dat die niet viel voor rust. Drie maal de lat, een vermeende handsbal redde Nagele van een gelijke stand. De achterste linie van Nagele stond zwaar onder druk en wist met pijn en moeite met 1-2 de rust te halen.

Een terecht boze trainer in de rust probeerde de Nagelezen scherp te krijgen. Er zou meer op de counter gespeeld gaan worden en Nagele ging wat meer achteruit spelen. Een niet echt mooie manier om een wedstrijd naar je hand te zetten, maar zoals de eerste helft werd geëindigd was ook geen optie. Zoals verwacht bepaalde TOP het spelbeeld en Nagele wachte geduldig af op de kansen die zouden komen. Die kwamen af en toe ook wel, maar TOP was veel dreigender. Echter Nagele hield de boel aardig dicht. Mogelijkheden en schoten van afstand genoeg van TOP, maar opgelegde kansen waren er een stuk minder. Toch kreeg TOP (na de zoveelste schwalbe van de nummer 10 of 7) een penalty. Deze werd gekeerd door Jos en zo hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. De wedstrijd leek even later gespeeld toen Robin Staes op prachtige wijze 1-3 aantekende en door de wissels Nagele verdedigend wat beter stond. Vijf minuten voor tijd maakte TOP nog 2-3 en dus werd het toch spannend. Gelukkig voor Nagele bleef het 2-3. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest voor TOP, maar met kunst en vliegwerk hield Nagele stand. Als telt gelukkig niet in het voetbal, maar dit kan niet altijd goed blijven gaan.

Verdedigend zal het alle linies een stuk beter moeten worden en conditioneel mag er ook een hoop verbeterd worden. Misschien dat een combinatie van beide de oorzaak is, maar het lijkt wel of niet iedereen het op kan brengen om mee te lopen met zijn man of niet in de discipline kan spelen. En dat was vorig jaar juist de kracht van dit Nagele en dat zal snel terug moeten komen.
==============================================================================================================

Valse start Nagele 2 op Urk

De eerste competitiewedstrijd was meteen een lastige voor Nagele 2. Uit naar Urk 6. De heren van Urk probeerde zich meteen in de underdog positie te manoeuvreren door een bruiloft van de avond ervoor aan te kaarten. Uitspraken als ‘ Goddeloos, ik kan wel een week slapen’ misten zijn uitwerking niet. Nagele 2 liet zich in slaap sussen en kwam via 2 blunders op een 2-0 achterstand. De tweede helft werd Urk vastgezet maar verder dan 2-1 kwam het niet.

Middels een lange speech van Mees in feilloos Engels werden wat interne strubbelingen besproken. Strekking van het verhaal: voetbal is een teamsport. Nagele 2 liet dit echter op het veld de eerste helft allesbehalve zien. Als los zand liepen de spelers over het veld, de inzet en duelkracht waren matig en het positiespel kwam er maar niet uit. Snel balverlies, verkeerde aannames, passjes die een meter uit de richting gingen. Geen één speler was in goede doen. Kortom, kansen werden er niet gecreëerd. Aan het veld kon dat niet liggen, want er werd op het besproeide kunstgras van het hoofdveld gespeeld. Urk stelde hier ook niet veel tegenover, maar kwam na een blunder van keeper Bas zomaar op 1-0. Wat later was het de beurt aan captain Paul. Hij wilde een diepe bal wegschieten maar miste het leder volkomen. De vrije doortocht leverde de 2-0 op.

Na rust werd Michel doorgeschoven naar het middenveld en werd er 3-4-3 gespeeld. Nagele was beter maar kon ook nu weinig creëren. De voorwaarsten konden maar niet loskomen van hun directe bewakers. Franscesco (op Urk Samaras genoemd) kreeg een goede kans maar faalde in de afwerking. Als het allemaal voetballend niet lukt, dan is er altijd nog het verbale aspect. De Urkers begonnen op elkaar en hun eigen grensrechter te mopperen (die blijkbaar op appèl moest vlaggen), de scheidsrechter maakte een paar foutjes, de Nagelezen begonnen te foeteren, de Urkers reageerden, de Nagelezen probeerden de weinig gelukkig leidende scheidsrechter herhaaldelijk op andere gedachten te brengen. En voor men het wist was het op het normaal zo vredige en rustige Urk een kakofonie van protesten, verwensingen, appèls, scheldwoorden en wat al niet meer. Dit schouwspel hield 45 minuten aan. De scheidsrechter moest met gele kaarten gaan strooien om het (verbale) geweld te bestrijden en besloot een ‘schandalige’ klembal van Laurens bijna ook met geel te bestraffen. 10 minuten voor tijd viel eindelijk de goal. Bart Prins scoorde. Nagele ging door. De driemans defensie (Mees, Paul, Laurens) gaf de tweede helft niks weg. Gevaarlijk werd het nog wel voor de goal van Urk, maar het doelpunt wilde niet vallen.

Volgende week thuis tegen VHK 3 proberen het vertrouwde voetbal weer op de mat te leggen. Aanvang: 12u.

===========================================================================================================

Bekerwedstrijd Nagele E1 – Sc Emmeloord E2

Het seizoen voor ons is weer begonnen en we spelen éérst 3 bekerwedstrijden voordat we aan de competitie beginnen. E1 is versterkt met Sander Cornelis die vandaag zijn éérste wedstrijd op het veld speeld. Vandaag krijgen we sc Emmeloord op bezoek dus afwachten maar wat het gaat worden bij hun éérste wedstrijd na de vakantie.

We begonnen sterk en we kwamen voor te staan door een eigen doelpunt van Emmeloord. niet veel later scoorde Cas de 2 – 0.Maar Emmeloord voerde de druk op waardoor ze via een eigen doelpunt van ons op 2 – 1 terug kwamen. De kansen waren er over en weer, maar de beide keepers hielden lange tijd hun doel goed beschermd.
De stand veranderde na een tijdje  naar 3 – 3 gelijk. Maar Emmeloord leek een beetje moe gestreden waardoor we konden uitlopen  naar 7 – 4 met doelpunten van Sem / Thomas / Cas en Rick.

Iedereen van ons wilde de volle 3 punten in Nagele houden en we deden er een schepje boven op waardoor de eindstand werd gezet op 11 -5 voor ons, met doelpunten van Cas en Thomas.  Het is een mooie opsteker voor de mannen om zo te mogen beginnen met de volle winst.
========================================================================================================

Nagele F1 – Ens F1 6 – 6  (rust 2-3)

De kop is eraf! 

Vandaag speelde Nagele F1 haar eerste bekerwedstrijd tegen Ens F1. Nagele was op volle sterkte en trad met 9 spelers aan. Over het weer hadden we niet te klagen want het was fantastisch voetbalweer. We beginnen met het strijdlustige F1 aan u voor te stellen:
 V.l.n.r. Tiemen Kuipers, Tim van Eert, Jaron Kalter, Max Koene, Tijn Riks, Branco van Mourik, Tijs Krops, Arjan Hooyer en Corne v/d Reest.

Met Max op doel begonnen we vol goede moed de wedstrijd. Nagele zat er vanaf het begin goed in, ook mede dankzij de oefenwedstrijd van vorige week tegen F’Boys F3. Dit weerhield Ens er echter niet van als eerste te scoren in de 6e minuut. Nagele had echter direct hierna een antwoord, want Branco maakte de stand gelijk. De beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en zaten op hetzelfde niveau. Dit alles resulteerde in een ruststand van 2 – 3.

Na de rust met Tiemen op doel, opende Nagele de score en liepen de standen weer gelijk op. Nagele kon door goed samenspel zelfs uitlopen en het werd hierdoor zelfs 6-4 voor Nagele, maar helaas hebben we dit niet vast kunnen houden en werd de eindstand 6-6. Al met al een superwedstrijd om naar te kijken. Er werd goed overgespeeld en verdedigd. Goed gevoetbald jongens!!

Volgende week staat de 2e bekerwedstrijd in Bant op het programma.
De doelpuntenscoorders van vandaag waren:
Branco 3x
Jaron 2x
Tijn 1x

===========================================================================================================

Tollebeek F3 – Nagele F3

 

Afgelopen zaterdag speelde Nagele F3 haar eerste wedstrijd uit tegen Tollebeek. Voor een aantal spelers was dit de eerste “echte” wedstrijd en een aantal heeft vorig jaar al wedstrijden gespeeld.

In totaal hebben we nu 10 spelers in ons team en deze waren bij deze eerste wedstrijd ook allemaal aanwezig. Genoeg wissels dus… Aan aanmoediging ook geen gebrek want er waren veel ouders meegegaan naar Tollebeek. Erg leuk! Ently heeft deze wedstrijd gekeept en dat heeft hij goed gedaan.

Helaas was het nog even wennen voor de mannen en in de eerste 15 minuten vielen er al 5 doelpunten in het doel van Ently. In overleg met Tollebeek hebben we daarom 2 extra spelers in het veld gezet zodat er in ieder geval een beetje gevoetbald kon worden. Tot aan de rust bleven verdere doelpunten dan ook uit. Na de rust heeft Tollebeek nog 2 doelpunten weten te scoren maar ook Nagele begon beter te spelen. We hebben 3 doelpunten weten te maken waardoor de eindstand op 7-3 kwam. Alle spelers hebben hun uiterste best gedaan en we kunnen gaan trainen op overspelen en balbezit om volgende wedstrijden nog beter te spelen. Op naar de volgende wedstrijd!

Bijgaande foto: Spelers F3 in de kleedkamer voor de wedstrijd, ze hebben er zin in!