3 November 2012

Bram Glastra schiet Nagele 2 voorbij koploper SVM

We tellen de 94e minuut bij een 1-1 stand. Een paar minuten eerder werd een Nagele goal nog onterecht afgekeurd. Op haar laatste benen marcheert Nagele 2 nog één keer naar voren. Het is Michel die plots in een 3 tegen 2 situatie terecht komt. Links Allard, rechts Bram en daartussen 2 verdedigers. Wachten, wachten, wachten…Tot één van de twee verdedigers ietwat hapt richting Michel om een eventueel schot te verijdelen. Precies op dat moment het passje naar rechts en de afwerking heeft alles wat voetbal zo mooi maakt: rust, inzicht, techniek, dosering, overzicht, snelheid, lichaamscontrole en accuratesse. Een geplaatste schuiver in de korte hoek van niemand minder dan invaller B. Glastra vonnist het oordeel over koploper SVM 3. Een 1-2 overwinning. Gerechtigheid.

SVM mag dan qua ledental een grote vereniging zijn, toch mist er wel wat. Dug-outs op de bijvelden zou namelijk geen overbodige luxe zijn voor kou kleumende wisselspelers. Een agendapuntje voor de volgende vergadering. Bij Nagele ontbreken nog steeds de trainingspakken wat bij een koud, nat en winderig weertype als vandaag de voorbereiding toch danig in de war gooit. Resultaat was dat de warming-up om 14.25u plaatsvond zodat de tenues niet te zwaar zouden worden door intrekkend regenwater. En laat dat nou misschien net het verschil hebben gemaakt in de slotfase.

SVM startte goed en wist met snel positiespel het Nagele behoorlijk lastig te maken. Echte kansen leverde dit niet op. Door Michel door te schuiven naar het middenveld, Kevin de linkerkant te laten bestrijken en het centrale duo Paul en Reinder te herenigen kreeg Nagele steeds meer vat op de wedstrijd. Matthijs was de rechtsback. Op het middenveld Bram, Jochem, Michel en voorin Julian, Kees en Dylan. Bram liet zich na 30 minuten wegens vermoeidheidsverschijnselen vervangen door Francisco. Het zegt wat over de ervaring van Bram die perfect weet hoe een wedstrijd te doseren.

Het was Kees die zijn goede spel beloonde en steeds meer op een spits gaat lijken. Na eerst een prima diagonale kopbal die net naast ging na een voorzet van Sjeppe was het even later wel raak. Michel met een listig passje, en waar ieder een schot van Frituurpan verwachtte was daar plots een elegante kapbeweging waardoor hij vrij voor de keeper verscheen. Met een lichaamsbeweging stuurde hij de keeper de lange hoek in om vervolgens de bal de korte hoek in te sturen: 0-1. Ad Withaar is gewaarschuwd, hij heeft er een concurrent bij.

In de rust kwamen Allard en Sandro Oliveira in het veld. Nagele speelde degelijk en gaf weinig weg. Het centrale duo Paul en Reinder heersten en ook Matthijs verdedigde sterk. Tot de 70e minuut. Een terugspeelbal, althans dat was de bedoeling, van Matthijs gaf vrije doortocht aan een SVM aanvaller. Keeper Bas redde in eerste instantie nog maar was daarna gezien bij een intikker in het lege doel. Gelukkig schoot de SVM’er tot ieders verbazing langs de verkeerde kant van de paal. Nagele kreeg in de omschakeling voldoende ruimte maar miste wat geluk in de afwerking bij enkele mogelijkheden van oa Allard en Dylan. Tien minuten voor tijd leek het toch mis te gaan. Een voorzet viel over iedereen heen bij de tweede paal en werd fraai diagonaal binnen gevolleerd. De goed keepende Bas was kansloos: 1-1.

Waar een ieder dacht dat Nagele capituleerde, was het omgekeerde het geval. Coach Mees handelde snel en bracht de weer frisse Glastra binnen de lijnen als rechtsbuiten. Julius verving de oververhitte Frituurpan. Blijkbaar beginnen de trainingen die de spelers door het hele land afwerken zijn vruchten af te werpen. Zowel qua conditie als samenspel. Een mooi voorbeeld was een ingestudeerde vrije trap. Sjeppe stond al een tijde klaar om hem te nemen. Maar plots was daar Fransisco, die een donkerrode aanslag op zijn kuiten had overleefd en ook geen last meer had van zijn opengesprongen krater, met een passje naar zijn neefje die terugkaatste op Sjeppe. De SVM verdediging was zo van slag, dat de voorzet die volgde door Michel vrij kon worden aangenomen op de borst. In plaats van zelf de trekker over te halen liet hij zich leiden door zijn gehoor, het passje werd onderschept. Maar toch, de goal hing in de lucht. En die kwam dan ook in de 90e minuut na een ware scrimmage. Mattie kon de bal vanaf 10 centimeter in het doel schieten maar miste jammerlijk door net daar te schieten waar het niet moest. De bal bleef hangen en via een mêlee van spelers en tikjes was het uiteindelijk Sjeppe die de bal binnenwerkte met zijn knie. Op het moment dat het netje bolde floot de scheidsrechter voor een handsbal van Michel, die zelf van niks wist. De commotie was groot, maar Nagele leek zich te moeten verzoenen met een 1-1 gelijkspel. Tot de 94e minuut dus, toen cultheld Bram Glastra Nagele 2 in extremis toch nog naar de overwinning schoot.

========================================================================================================

Nagele 3 – Olympia”28 7 3 2-2 (rust 0-1)

Stand vooraf:

Ploeg Ranglijst Gesp. Punten Voor Tegen
Nagele 4e 4 12 17 7
Olympia 5e 6 12 33 16

Op een zompig hoofdveld speelde Nagele 3 afgelopen zaterdag tegen Olympia Hasselt dat in punten gelijk stond. 90 minuten lang waren beide ploegen ook qua spel gelijk aan elkaar en was de 2 – 2 dan ook terecht na goals van De Shadow en Lambik. 

Het veld kreeg voor de wedstrijd een regenbuitje te verwerken. Dat was voor de balsnelheid ideaal, maar helaas werd de ondergrond daardoor wel erg drassig. Nagele 3 zou daardoor in het voordeel moeten zijn, want Hasselt was gemiddeld wel een tikkie ouder en zwaarder. Niets was minder waar, want de eerste 20 minuten werd Nagele positioneel helemaal weggespeeld. Dit resulteerde in veel kansen voor Olympia en gelukkig maar 1 goal die via Tappie onhoudbaar werd gemaakt voor De Kat in de goal:
0 – 1.

Daarna schoof De Gier mee naar voren en kreeg Nagele gelukkig de overhand. Jip, El Salvador en De Shadow kregen kleine kansjes. Achterin werd er 1 op 1 gespeeld en bewezen Jaws, Abel en later De Houthakker dat zij uit het goed hout gesneden zijn, want Nagele heeft nu al de minst gepasseerde verdediging van de competitie met maar 7 tegentreffers. Ook De Kat draagt hier zijn steentje volwaardig aan bij, want de meest moeilijke ballen ranselde hij weer eens uit zijn goal.

Na in de rust kon Nagele gelukkig 3 verse krachten inzetten en dat kwam het aanvallende spel zeker ten goede. In de 60e minuut verwelkomden we zelfs Henk de Witte Condor na lange afwezigheid. Dat hij het jagen niet verleerd was, toonde hij meteen binnen 5 minuten, want toen had hij zijn klauwen al weer 3 keer in zijn tegenstander gezet!

De aansluittreffer voor Nagele kwam niet lang daarna, want het waren Tomba en El Salvador die druk zetten op de verdediging van Hasselt. De Shadow mocht het kunstje afmaken, want hij omspeelde een paardenstaart en de keeper: 1 – 1.

Olympia gaf echter niet zomaar op, want het kwam na 5 minuten alweer op voorsprong na balverlies van Nagele op het middenveld: 1 – 2.Nagele liet de kop niet hangen en met name Zjos en De Spijker benutten de ruimtes op de flanken uitstekend met lange rushes naar de achterlijn. In de 85e minuut kreeg Nagele dan toch waar het recht op had. De Shadow versierde een vrije trap op 17 meter van de goal van Hasselt en het was Lambik die ging aanleggen. Met schitterende veeg, zoals Een Gier in zijn beste jaren, krulde Lambik de bal over de muur in de rechter kruising: 2 – 2.

Volgende week ontvangt Nagele 3 Genemuiden 8. Aanvang 12:30 voor de echte voetballiefhebbers.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jos van den Berg (45’: Michel Goossens), Rens Koene, Daan Schouten, Gideon Molenaar (60’: Paul Andela), Jaap Jippes (45’: Jacco Schouten), Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde (45’: Sjurrie Blijden), Erik Hup en Marc Smit.
 ==============================================================================================

 

Makkelijk ochtendje C2 15-1

Na de laatste 3 wedstrijden waarin slechts 1 punt werd behaald kwam het op papier zwakkere SVM C3 op bezoek. Ondanks vele waarschuwingen over slechte warming-up,slappe wedstrijdinstelling ed begon Nagele ontstellend zwak aan de wedstrijd waarbij de coaches dit zichzelf ook aan kunnen rekenen. Het was dat Olaf wel wakker was anders hadden we zomaar op een 0-1 achterstand kunnen staan. Nagele was nu wel wakker en via Leon met een schitterend lobje werd het 1-0.
Het hek was van de dam want Nagele liep makkelijk uit naar een 8-0 ruststand waarbij de toeschouwers zich wel afvroegen of Nagele wel mooi kon scoren.{ Maud en Bas } Wederom begon Nagele zeeeeeer slap aan de 2e helft en de goal van SVM kwam niet als een verrassing.
Nu heeft Nagele zoveel voetballend vermogen zodat er gas werd gegeven en via prachtige combinaties tussen Dennis,Wessel en Koen liep Nagele uit maar een 15-1 overwinning. Wat natuurlijk wel vermeld moet worden is dat Ferry als laatste man goed doorschoof en scoorde. { maar toch jammer van het tegendoelpunt Ferry }
Doelpunten:

Koen 7
Bas 4
Maud 1
Wessel 1
Leon 1
Ferry 1

=========================================================================================================

SC Emmeloord E2 – Nagele E1

Helaas was de selectie niet compleet vanmorgen want Joel melde zich af wegens ziekte. Dus zit er niets anders op dan met 7 man sterk aan te treden tegen de E2 van SC Emmeloord. Het is onze tweede treffen sinds de start na de zomervakantie met elkaar, want we hebben voor de beker ook tegen elkaar gespeeld. Toen was het in ons voordeel want we wonnen toen met 11 – 5 .

Natuurlijk waren de mannen van Emmeloord dit niet vergeten en zouden ze ons het liefst met witte zakdoekje’s uitzwaaien als we weer naar ons honk terug zouden keren.
Hierbij hebben we bedacht dat er twee optie’s zijn om huiswaarts te keren: bij volle winst voor ons zou dat met de auto zijn en bij verlies met de benenwagen. Het zal dus echt niet aan ons (coaches) liggen, maar de mannen hebben het heft in eigen handen.

Met een paar trouw meegereisde supporters langs de zijlijn ( nog net geen bus vol) mochten we toezien hoe er afgetrapt werd. Al heel snel werd duidelijk dat het geen makkie zou worden want Emmeloord stortte zich vol overgave boven op ons, en daar waren we natuurlijk niet van gediend.  Via elk gaatje en hoekje probeerden we om door hun defensie heen te komen, want verdedigen dat kunnen ze wel!  En dan niet te vergeten de keeper van Emmeloord, ik dacht even dat V/d Sar weer was opgestaan.

Nagele mocht van Emmeloord de score in de wedstrijd openen. Cas wist met een zelf genomen corner de bal via een tegenstander in het doel te werken. Natuurlijk pikte Emmeloord dit niet en gaf gas bij. Jammer genoeg kwamen ze gelijk. Alle hens aan dek voor onze mannen. Thomas wist de spanning op te voeren (vooral langs de lijn) en de 1 – 2 voor zijn rekening te nemen. Maar ook dit keer liet Emmeloord het er niet bijzitten en kwam weer langs zij. Weer wisten ze een bal in ons doel te prikken. Stijn en Martijn waren kansloos: 2-2.

Zo nu éérst ff rust en dan weer verder.

Nadat iedereen wat Nageler wonderwater had gedronken, was de batterij weer opgeladen en net toen ik ze de eerder genoemde optie’s kenbaar wilde maken was het weer Thomas (Pellè) die via mooie passes en schijnbewegingen samen met Cas en Rick de stand op 2 – 3 zette, het leek mij beter om nog maar even niks te zeggen. Wat er toen gebeurde, ik weet het niet maar of ons wonderwater wierp zijn vruchten af of de mannen van Emmeloord zagen het zo langzamerhand niet meer zitten, want we liepen uit naar 2 – 5. De spanning was om te snijden, de kansen waren er over en weer, maar het voordeel was bij ons vandaag. We gingen fijn in de auto’s terug naar huis met een uitslag van 3 – 6 in het voordeel van Nagele.
==========================================================================================================

E2 blijft vlammen!
Vooraf aan de wedstrijd had Leider Gideon zijn tondeuse meegenomen. Het idee was om Bas Ellenbaas niet alleen als Jaap Stam te laten voetballen maar er ook zo uit te laten zien.  Dolf Riks, personality en media trainer van de jongens, vond dit voornamelijk een strak plan want hij verneemt dagelijks dat zijn kale koppie hem woest aantrekkelijk maakt. Maar het schijnt dat je voor zulke acties toch nog even de toestemming van de ouders nodig hebt. Vandaar even deze foto zodat Bas zijn ouders even kunnen zien hoe Bas er naar zijn metamorfose uit zal komen te zien. Een duidelijke verbetering is zichtbaar.

 

Vandaag VV Nagele E2 – Giethoorn E3

Dit zou de sterkste tegenstander tot nu toe worden, gezien dat Giethoorn goede prestaties had neergezet en een duidelijke concurrent was. Sommige ouders zweerden dat ze s`ochtends  Tom Selleck hadden gezien die de hoekvlaggen neerzette, maar dit was Harrie Bloo de verwarring is begrijpelijk.The godfather van het jeugdvoetbal had alles weer top geregeld en de titanenstrijd kon beginnen in de opstelling.

Keeper Sem Toeter
Verdediging Bas Elenbaas, Sander Cornelis
Middenveld Tim van Eerten, Rico Busch
Aanval Jurian Kramer, Meilo Busch (8e m Vaneyth Eleonora

De jongens hadden goed de opdracht begrepen dat ze niet moesten terugzakken en verdedigen maar naar voren voetballen en de tegenstander daar het al moeilijk maken. Giethoorn wist niet waar ze het moeten zoeken en raakte totaal de draad kwijt.  Het doorjagen op de verdedigers en middenveld was een hele goede teamprestatie.

Sander Cornelis die nu eens verdediging stond omdat we flinke tegenstand verwachte ving dit erg goed op. Hij behield zijn opdracht en positie in het oog, we hebben hier duidelijk te maken met een slimme voetballer die een echte teamspeler is.Bas Ellenbaas zijn prestatie is goed weer te geven zoals gebruikelijk in de steekwoorden, sterk, betrouwbaar, standvastig en op Duracell werkende pitbull met ADHD.

Tim stond middenveld omdat hij ook op de trainingen laat zien hard te werken en voorop in de strijd te gaan, en dat deed hij deze wedstrijd ook. Hij bekroonde zijn prestatie nog met een schitterend doelpunt. Onhoudbaar in de kruising op een van de Vaart waardige manier erin gekruld. Rico liet zich niet het kaas van het brood eten, want hij is gek op kaas en deed verdedigend nuttig mee en lijkt met de week positie vaster te worden.

Jurian onze doelpuntmachine scoorde minder dan we gewend zijn. Elke topspits heeft van die dagen, wel weet hij zich steeds handiger op te stellen om de kansen mogelijk te maken. Meilo begint aan zijn diamant ingelegde oorbel te wennen en pakte zijn doelpuntje mee. Hij werkte hard en stal daarmee de harten van ons massaal opgekomen thuispubliek. Vaneyth heeft het levensmotto de boog kan zelden gespannen zijn en kwam even wat later op het VV Nagele terrein vandaar startte hij als wissel. Dit had een mysterieuze uitwerking hij stal de show en scoorde 5 keer  alle goals omschrijf ik als hakkie takkie actie eromheen onderdoor schaar en dubbele flikflak en beheerst in de hoek gelegd.Sem onze Keeper vond de eerste helft heel wat madeliefjes in de goal en kon zich daarmee lekker vermaken.

Tweede helft was hij als stormram spits ingezet en de tank was onstopbaar. Een mooie eindstand van 8-0 als resultaat.  Een geweldige teamprestatie tegen een sterke tegenstander. En gezien wij natuurlijk onbetwist willen winnen bedanken we ook weer Bas Andela naar een wederom goed onpartijdige wedstrijd te hebben gefloten. Volgende week formaliteiten uitje VVAK Kerkenveld E2 waar we wederom willen vlammen.
=====================================================================================================

FC Meppel F3 – Nagele F1    0-12  (rust 0-9)

Nagele F1 te sterk voor FC Meppel
Vandaag stond er een verre uitwedstrijd op het programma. We mochten naar Meppel om daar te voetballen tegen de laagst geklasseerde tegenstander uit onze poule. Vandaag helaas zonder Arjan die zich wat vergist had in de aanvangstijd. Nagele trad dus met 7 spelers aan tegen FC Meppel.  Na de aftrap nam Nagele direct het initiatief en kon in de 1e minuut al een treffer van Branco noteren. Dit was tevens de toonzetting voor de gehele eerste helft want Meppel kwam er zelfs met 8 spelers niet aan te pas en dat is ook wel terug te zien in de ruststand van 0-9. Nagele scoorde dus bijna iedere 2 minuten…..
Het 2e doelpunt werd overigens door Max gemaakt die de bal haarscherp inschoot. Corne die op doel stond heeft dus niet veel arbeid hoeven verrichten.

In de 2e helft met Tiemen op doel lagen de zaken iets anders. Vele kansen passeerden maar Max en Tijs kregen de bal maar niet in het net. Af en toe kwam Meppel gevaarlijk opzetten en stond onze verdediging op de verkeerde helft, maar aan scoren kwam Meppel niet toe. Tiemen verdedigde het doel goed en ook Corne trapte zijn balletje goed mee. Op momenten dat Meppel wel dacht een kans te hebben stond Tijn er alweer achter om de bal een vliegende vaart weer mee te nemen naar de goede helft.

Al met een goede uitslag die ervoor zorgt dat Nagele F1 tot op heden alle 5 competitiewedstrijden met winst heeft afgesloten. De laatste 3 wedstrijden die nog gespeeld moeten worden, zullen zwaarder zijn daar deze tegen de nrs. 2/3/4 uit de poule zijn. We wachten met spanning af! Volgende week spelen we uit in Ens.

Groeten van Nagele F1