29 Oktober 2012

Nagele F1 – VHK F2  3-2  (rust 1-1)

Nagele F1 ligt op koers

Vanavond mocht Nagele F1 in een thuiswedstrijd aantreden tegen VHK F2. Tussen de herfstbuien door met de verlichting aan spelen is altijd weer een leuke ervaring.We moesten het vandaag zonder Tiemen stellen en begonnen de eerste helft met Corne op het doel.

VHK F2, waarvan we in de voorjaarscompetitie dit jaar nog met 0-4 verloren, had 8 spelers paraat. Vanaf het begin nam Nagele het initiatief met scherpe aanvallen en acties. Er werd goed gespeeld en verdedigd. De gevaarlijke en boomlange nr. 4 van VHK die continu aan de zijde van Nagele op zijn kans stond te wachten kreeg nauwelijks de bal. Na een aantal goede kansen van Nagele scoorde Tijn in de 15e minuut de openingstreffer van de wedstrijd. Corne kreeg het er koud van, want veel keepen hoefde hij niet. Dit gold niet voor de keeper van VHK, deze keepte als de beste en weerde de ene na de andere kans van Nagele succesvol af. Helemaal aan het einde van de 1e helft lette Nagele heel even niet op en maakte de nr. 4 van VHK de gelijkmaker.

Nagele was weer even wakker geschud. Met Arjan op doel begon Nagele aan de 2e helft om daarna direct nogmaals afgestraft te worden door alweer een doelpunt van VHK. Nagele stond nu met 1-2 achter, terwijl het toch duidelijk beter voetbal had laten zien. Nagele had ook in de 2e helft genoeg kansen en speelde duidelijk het betere voetbal maar ze wilden er moeilijk in. Gelukkig kon Branco in de 26e minuut de gelijkmaker scoren waarna Jaron in de 35e minuut VHK definitief op afstand kon zetten. Zo zie je maar dat je ook geluk nodig hebt om te winnen. Iedereen, zonder uitzondering, speelde goed voetbal. Dus Arjan, Branco, Jaron, Corne, Max, Tijn en Tijs – allemaal klasse gevoetbald!!

Nagele heeft 12 punten uit 4 wedstrijden en dat is een uitzonderlijk goed resultaat te noemen. We liggen dus op koers. Zaterdag a.s. spelen we uit in Meppel.

De doelpuntenscoorders van vandaag waren:
Tijn          1x
Branco   1x