27 Oktober 2012

Nagele 2 in blessuretijd onderuit

Het trainersduo Mees en Roon waren not amused met het spel van hun helden. Nagele probeerde het wel en toonde de goede wil, maar het spel was blijkbaar niet losjes genoeg. Bij vlagen leuke aanvallen, maar ook Olde Veste had een paar behendige spelers waar Nagele het in de tweede helft bijzonder lastig mee had. Het kwartje kon beide kanten op maar vlak voor tijd viel die richting Steenwijk: 2-3 verlies.

Enkele verassingen in de opstelling. Todd mocht centraal achterin spelen samen met Allard. En met name Todd was daar uitbundig over. Voetballen met het spel voor je, de opbouw verzorgen, passjes geven etc. Welke speler wil dat nou niet? Todd speelde zo goed op zijn nieuwe positie dat de coaches de volgende wedstrijden voor een luxeprobleem staan. Feit is dat hij zijn visitekaartje afgaf, en dat je eigenlijk niet om Todd heen kan op die positie. Met de afwezige Paul, Reinder, en Gaizka wordt het volgende week dringen.

De wedstrijd dan. Na een slippertje van keeper Bas stond het zomaar 0-1. Nagele ging niet bij de pakken neerzitten en speelde met veel druk vooruit. Nog voor rust werd de stand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Via twee fraaie aanvallen bediende Emiel de spits Kees die daar wel raad mee wist. Nagele had recht op meer, maar miste wat zorgvuldigheid voor de goal.

Na rust ging ook Olde Veste zich met het spel bemoeien en ontspon zich een spannend gevecht waarbij al snel de 2-2 viel. In de slotfase kansen voor Nagele maar hij viel aan de andere kant. Iets met voetbalwet. Zonde, want de laatste weken zijn onnodig vijf punten weggegooid. En dus is het weer tijd voor een inhaalrace. Te beginnen volgende week uit bij koploper SVM.
========================================================================================================

El Salvador neemt Nagele 3 aan de hand   

Meppel 7- Nagele 3 1-3 (rust 0-2 )

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Nagele 3 4e 3 9 14 6
Meppel 7 11e 5 3 10 25

 

Het heeft even geduurd, maar onder luid applaus werd El Salvador weer binnen de lijnen verwelkomt. El beloonde dit warme bad met 2 prima goals en Tomba maakte de zegereeks compleet: Nagele 3 won in en van Meppel 7 met 1 – 3. 

Met 12 man toog Nagele 3 naar Meppel voor een heerlijk potje voetbal in een herfstzonnetje!
Nadat Meppel 7 ook bij elkaar geraapt was, ving de wedstrijd aan en bleek Meppel helemaal nog niet zo gek te kunnen voetballen. De 1-na-laatste plaats op de ranglijst doet immers anders vermoeden. Nagele werd de eerste 20 minuten compleet overklast met roulerend positiespel en iedereen kreeg elke keer 2 tegenstanders op zich af lopen. Door de verdediging 1-op-1 te laten spelen kwam Lambik opeens vrij te staan en ging Nagele eindelijk aan het voetballen. Inmiddels had Meppel al wel een groot aantal kansen gehad, maar de verdediging van Nagele, inclusief onze doelman Kaïn verijdelden die allemaal zonder problemen. Aan de andere kant kregen De Shadow, Tomba en El Salvador ook alle 3 grote kansen, maar de motor liep nog een beetje stroef. Na 25 minuten was El het zat en ging hij het verschil maken. Houdini had El prima vrijgespeeld aan de rechterkant en El stond inmiddels op 20 meter van de goal. Met een weergaloze stift liet hij de keeper van Meppel kansloos: 0 – 1.

10 minuten later was het weer raak voor Nagele. Dat verdedigen bij de aanvallers begint toonde de hele voorhoede van Nagele. Nadat Tomba en De Shadow hun tegenstanders afjaagden, belandde de bal bij de keeper van Meppel. Deze dacht El Salvador wel even uit te kappen, maar daar heeft El te lang voor op topniveau gevoetbald. Met zijn teen veranderde hij de bal van richting en met een overtuigende sliding ramde hij de bal in de goal: 0 – 2.

Na in de rust ging toch Meppel weer door met goed voetbal en combineerde er lustig op los. De verdediging van Nagele gaf echter geen krimp, alhoewel Abel even dacht dat ie weer op doel stond, want hij had de bal midden in het veld nog net niet klem-vast. Abel mocht echter blijven staan en niet lang daarna kreeg Meppel een vrije trap op de rand 16 van Nagele. Met een gericht schot laag in de hoek was zelfs ook Kaïn kansloos: 1 – 2.

Toch bleef het daar bij wat Meppel betreft, want de bal wilde er gewoon niet in bij Meppel. Al moet gezegd worden dat Kaïn een paar super reddingen had met katachtige reflexen!
Aanvallend kreeg Nagele ook steeds meer ruimte, maar dit werd niet uitgedrukt in doelpunten omdat het laatste station net niet bereikt werd. Maar Tomba bewees wel uit het goede Ebbenhout gesneden te zijn, want met 1 van zijn weergaloze slaloms startte hij vanaf de middellijn aan zijn laatste kunstje van de middag. Vanaf links bereikte hij de goal van Meppel en met buitenkant rechts passeerde hij de keeper van Meppel en bepaalde daarmee de eindstand op 1 – 3.

Na alweer de 4e overwinning van de competitie wacht volgende week de nummer 5 van de ranglijst: Olympia ’28 7 uit Hasselt: 14:30 uur in Nagele.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jos van de Berg (45’: Tim Roth), Daan Schouten, Jaap Jippes, Gideon Molenaar, Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde, Sjurry Blijden, Erik Hup en Marc Smit.

========================================================================================================

Nagele C2 in klein dipje

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de competitie Urk C6. Wat opviel waren de enorme lengteverschillen tussen beide teams want er liepen een stuk of 5 reuzen van tegen de 2 meter bij Urk.

In het begin was Nagele daar toch wel van onder de indruk want Urk kwam gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Daarna begon Nagele leuk mee te voetballen en via een prachtig schot van Leon werd het 2-1. Kort daarna was het Koen die een voorzet van Nick goed inschatte en Nagele was terug in de wedstrijd.Vlak voor rust scoorde Urk de 3-2 maar in de rust werd er vooral gepraat over de goede instelling van onze dames en heren en dat ze vooral zo door moesten gaan.

In het begin van de 2e helft kon Nagele nog wel meekomen maar de krachten tegen het fysiek sterke Urk namen af en omdat we ook geen wissels hadden werd de eindstand 9-3.Wat zeker vermeld moet worden is het doelpunt van Dennis die de bal na een goede pass van Leon schitterend inschoot.
Volgende week het thuisduel tegen SVM C3 en we gaan ervan uit dat er dan weer 3 punten gepakt zullen worden.
========================================================================================================

Nagele E1 – Ens E2
Het is 9.00 uur en 2 graden Celsius. Een frisse start van de dag en vanwege de herfstvakantie zijn we vandaag met 7 man sterk en gaan we spelen tegen Ens E2. Wissels hebben we niet, dus de mannen moeten aan de bak, maar dat is niet erg, want dan is iedereen lekker in beweging en is er geen tijd om koud te worden.

Ens trapt af en Nagele weet al snel het 1e doelpunt te maken, toch moeten beide ploegen elkaar even aftasten om te kijken wie ze tegenover zich hebben. Maar al gauw blijkt dat Ens zwakker is en de stand is al snel 6 – 1 voor ons. Het spel gaat verder en door heel goed samen te spelen en over te tikken loopt Nagele verder uit naar 11 – 2.
Uiteindelijk wordt het 16 – 2 voor Nagele E1.

Wat een fantastische prestatie en het is denk ik wel de mooiste wedstrijd die we van onze ploeg hebben gezien, want door het samenspel, een goede stabiele verdediging, knokken voor de bal en het “simpel” overtikken hebben we Ens finaal weggespeeld.  Ik hoop dat er nog heel wat van zulke wedstrijden zullen volgen.

Doelpunten:
Thomas       7
Rick              6
Rens             2
Stijn             1
========================================================================================================

De voetbalgoden van de E2 slaan weer toe!

In een wederom rumoerige week binnen de E2 selectie ging het deze week vooral om geldzaken.

Uit betrouwbare bronnen werd vernomen dat onze penningmeester Annet Sellies al bezig was met jeugdcontracten met doorverkoopclausules voor de E2 spelers. Zodat als deze spelers uit gaan waaieren naar de grote clubs zoals Barcelona, Real Madrid, Cambuur en Arsenal ook VV Nagele weer zo`n miljoentje rijker is. Het schijnt dat daarvoor een aardig leuke nieuwe CV installatie voor aangelegd kan worden. Dus vrees niet VV Nagele leden de koude douches zullen gauw verleden tijd zijn. Andere geldzaken hadden te maken met de prijzige E2 prijzenkast.

Sjoerd Postma is al gespot illegaal de gevonden voorwerpen te verkopen zoals trainingsjasjes etc. om deze prijzenkast te bekostigen.

Vandaag de wedstrijd VV Nagele E2 – De Weide E11
7.30 was het verzamelen in Nagele in de vrieskou. Vaneyth was iets verlaat omdat deze dacht dat de klok van vrijdag op zaterdag al 15 minuten teruggedraaid moest worden dat kan de beste overkomen. Even na aankomst op het Nagele E2 team waardige complex in Hoogeveen viel er een kleine klap te verwerken. De door leider Molenaar gevraagde schaal met alleen in de Nagele clubkleurige M&M waren niet aanwezig voor bij de limonade. Maar de spelers verwerkten deze klap en gingen rillend door de spelerstunnel het kunstgras op. De vader van Tim vertelde ons vlak voor de aftrap nog even dat het pas koud is als de ijsberen handschoenen dragen. Nu waren er in Hoogeveen geen ijsberen waardoor wij dit niet konden checken dus onze voetbalgoden startten wat verward in de opstelling.

Keeper– Sem Toeter
Verdediging– Rico Busch (aanvoerder) , Bas ellenbaas
Middenveld– Meilo Busch, Sander Cornelis   (8, min Vaneyth Elenora)
Aanval- Tim van Eerten, Jurian Kramer

De wedstrijd kon beginnen nog zonder witte zakdoekjes na de eerste verliespunten van vorige week. Waar normaal gesproken onze spil van het team Sander Cornelis verantwoordelijk is voor het geven van mooie passes  was het vandaag de keeper van Hoogeveen die onze spitsen regelmatig een mooi balletje in de voeten bleef spelen.  Sluwe vos Jurian wist daar wel raad mee en kon weer lekker zijn topscorer status uitbouwen. Ook onze aanvoerder Rico met splinternieuw aanvoerdersbandje pikte nog zijn doelpuntje mee door een bekeken balletje van zo`n minstens 38,53 meter in de hoek te schuiven. Meilo Busch leek soms wat scheef te lopen door al het mooie nieuwe 24 karaats goud in zijn oor. Dit weerhield hem er niet van om weer lekker de bal rond te spelen. Vaneyth liet op het einde van de wedstrijd nog even zien dat hij ook kon keepen. Sem die af en toe als een  woeste buffel uitkwam deed de Hoogenveense  aanvallers zo schrikken dat deze zich wel twee keer bedachten. Tim was wederom een zeker aanspeelpunt en deed nuttig werk in de spits.

Tot slot onze Bassie die sterk verdedigde. Het vertrouwen van de coach is zo groot in hem dat hij soms als enige verdediger speelt. In een wedstrijd die uiteindelijk nooit een wedstrijd werd trakteerden de mannen onze trouwe supporters op hakballetjes en zoals dat van dit team word verwacht aanvallend voetbal. Dat de naam van dit nu al legendarische E2 team zich vooruitsnelt, maakt dat de tegenstanders starten met puur verdedigen. Nagele E2 deed zijn plicht en speelde dit netjes uit en vertrok weer voldaan huiswaarts met de 7-2 winst in de broekzak.

Volgende week tegen concurrent Giethoorn een affiche die elke voetballiefhebber zijn hartje sneller doet kloppen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar in het bijna uitverkochte huis dus voorkom de zin   “Nee ik heb het legendarische VV Nagele E2 team nooit zien spelen”
=============================================================================================

SC Emmeloord – Nagele F3 5 – 0  ( rust: 3-0)

Vandaag mocht de F3 uit naar SC Emmeloord. Dit team zijn we al eens eerder tegen gekomen tijdens de bekerwedstrijden. Toen hadden we met 8 – 0 verloren. We moesten het vandaag niet alleen zonder Yelte doen, ook Marjolein, de eerste leidster van dit team was afwezig. Kees en Judith hebben  dit prima op weten te pakken. Het was een koude zaterdagochtend, waardoor we soms wat afgeleid werden door koude handen en voeten. In de eerste helft stond Anthoon in het doel en in de tweede helft Neetje. SC Emmeloord is een sterke ploeg, toch hebben we laten zien dat we niet zomaar de winst aan Emmeloord gaven. Er werd hard gewerkt om de bal terug te krijgen. Helaas voor ons heeft dit niet geresulteerd in een doelpunt.

Volgende week spelen we thuis tegen Blokzijl.