24 November 2012

NAGELE 3 IN HEUSE HERFSTDEPRESSIE

Nagele 3-SVM 5, eindstand 1-10, rust 1-3.
Vooraf:

Ploeg Ranglijst Gesp. Punten Voor  tegen
Nagele 3 5e 8 13 25 32
SVM 5 2e 8 19 42 15

Tot aan november ging het crescendo met Nagele 3, maar vanaf begin november is het alleen maar bergafwaarts gegaan met nog maar 1 punt uit 4 wedstrijden. Grote vraag is of het dieptepunt bereikt is na de 1 – 10 afstraffing van afgelopen zaterdag tegen SVM 5, dat na deze overwinning de vanwege een beter doelsaldo (!?) op de eerste plaats staat. 

Als De Kat van huis is, dansen de muizen op tafel”, is het spreekwoord. Nou, dat is dan ook volledig gebeurd! Abel nam dit stokje over en toonde na 20 minuten spelen uit hetzelfde hout gesneden te zijn als zijn broer. Met een iets te hoog geheven been vloerde hij 1 van de spitsen van SVM met een penalty tot gevolg. Het mocht een wonder heten dat Abel mocht blijven staan en zowaar stopte hij de penalty ook nog. Het stond toen overigens al 0–2 voor SVM. Toch wist Nagele de aansluittreffer de fabriceren. Tomba vond de telkens inschuivende Gier en deze zette Tappie vrij voor de keeper. Bij Tap kwam deze keer niet de bal op zijn hak, zijn rug of in een gat, want hij rondde beheerst af in de verre hoek: 1–3.

Nagele mocht hier welgeteld 30 seconden van genieten, want toen stond de ruststand op de borden: 1–3.

Na in de rust probeerde Nagele wat het kon om de aansluittreffer de fabriceren. De ingevallen Shadow was er dicht bij en ook anderen hadden wat kleine kansjes. Daar waar Nagele geforceerd zijn best deed, counterde SVM er lustig op los en was zo’n beetje elke aanval raak. Het bouwde de voorsprong door de Nageler Gatenkaas uit naar een schandalige 1–10. Zelfs de al wat belegen Gier kon niet meer herinneren wanneer hij in zijn imposante loopbaan met dergelijke cijfers om zijn oren had gekregen!

Volgende week kan Nagele deze flater rechtzetten, want het speelt in en tegen Genemuiden “zoveel”, dat één plaats boven Nagele staat. Eens kijken of ze Badr nog kennen!

Opstelling: Gideon Molenaar, Jos van den Berg, Michel Goossens (45’: Peter Dijkstra), Rens Koene, Jacco Schouten, Frank Westervoorde (45’: Paul Andela), Marco de Jong, Erik Peterse, Arnoud de Zeeuw, Sjurrie Blijden en Zeger Koene (45’: Marc Smit).
===========================================================================================

Onnodig verlies C2

In dichte mist werd vandaag de inhaalwedstrijd tegen Urk C7 gespeeld. Over de 1e helft kunnen we kort zijn want het leek alsof ons middenveld en voorhoede niets zagen door de mist want alles wat fout kon gaan ging fout maar gelukkig scoorde Maud zodat de ruststand geen 5-0 maar 5-1 werd.

In de rust werd er gezellig gepraat over hoe goed er gevoetbald werd en kreeg niemand de wind van voren en dat helpt zeker bij onze dames en heren van C2. De 2e helft was nog geen 5 minuten oud of Nagele stond al op 5-3 via Bas en penalty van Koen. Nagele had zichzelf herpakt en het was Dennis die na een goede aanval het overzicht behield en Koen vrij zag staan 5-4. Nagele bleef drukken en Urk bleef via de counter gevaarlijk maar Ferry en Marije stonden zeer goed te verdedigen en dankzij fantastische reddingen van Olaf kwam Urk niet tot scoren. Helaas was de tijd iets tekort om gelijk te maken maar C2 mag na een dramatisch slechte 1e helft toch trots zijn dat zij zo goed terugkwamen want dat kunnen maar weinig teams.

Ondanks het verlies is het nog wel de bedoeling in de top 5 te eindigen, maar dan zullen we wel volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop moeten winnen.
==============================================================================================

Nagele E2 beheerst ook counter
Vandaag mocht Nagele E2 voor een oefenwedstrijd aantreden tegen een klasse hoger spelende SC Emmeloord E2.Dit team wordt ook geleid door een leider molenaar maar deze is eens tikje zwaarder, kleiner en grijzer. Maar:  is deze tactisch slimmer?

Startopstelling Nagele

Keeper Sem Toeter
Verdediging Sander Cornelis en Bas Elenbaas
Middenveld Tim van Eerten en Rico Busch
Aanval Vaneyth Eleonora en Ravi Soenessardien
Wissel Meilo Busch en Jurian Kramer

De aftrap werd gefloten door Leonie Krops en de mannen konden los.De eerste acht minuten werd het team van de zwaarlijvige leider Molenaar vooral op tactisch gebied weggespeeld en Nagele liep uit naar 2-0.

Jammer genoeg voor de jongere, frissere leider Molenaar was het toen jong talent Koen Molenaar van SC Emmeloord die de verdediging weer op scherp zette. Het kleine mannetje streed hard en deed de wedstrijd kantelen. Dankzij hem, en niet de leider van SC Emmeloord, pakte SC Emmeloord weer het spelletje op.
V.V. Nagele werd terug gedrukt en bleef deze fase vooral op de been dankzij het goede keeperswerk van Sem Toeter. Bas en Sander blijven een zeer sterk verdedigingsduo en vingen de vele aanvallen van SC Emmeloord behoorlijk op.

Door het uit eigen inzicht opkomen (niet een opdracht van de coach) van Mick Molenaar van SC Emmeloord aan de rechterkant werd ook middenvelder Rico naar achteren gedrukt.Duidelijk werd het wel dat SC Emmeloord een klasse hoger speelt, voornamelijk omdat VV Nagele E2 heel ongewoon voor dit team afhankelijk werd van hun counters. Jurian Kramer blijkt wederom een heel constant presterende aanvaller en ramde er weer drie in.
Onze aanvoerder Ravi speelde vandaag zijn eerste wedstrijd en bekroonde dit met een doelpunt. Meilo, Rico, Tim en Vaneyth werkte heel hard.

Eindstand van deze spannende wedstrijd, 4-6 voor SC Emmeloord E2. Een hele mooie einduitslag die werd verdiend door het harde werken van onze mannen. V.V. Nagele E2 moet het momenteel nog vooral hebben van hun fysieke kracht en doorzettingsvermogen. Als team mag je er behoorlijk trots op zijn dat er gezamenlijk gestreden word en er duidelijk vooruitgang te zien is binnen dit team. Volgend jaar maar weer zo’n familiewedstrijd dan zullen we na een jaar door ontwikkelen zeker boven dit team uitstijgen. O ja Nagele was vandaag wel vooral tactisch sterker.
================================================================================================ 

SVM F5- Nagele F3  6-1

Deze week stond een vervroegde wedstrijd van 8 december op het programma. Om half elf mochten we dan ook uit spelen tegen SVM. In de mist zijn we richting Marknesse gereden waar eenmaal omgekleed ook het veld 2 goed verborgen lag in de mist. Anthoon was in de eerste helft keeper en beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Door wat dromerige spelertjes op het middenveld (waarschijnlijk met de gedachten al bij Sinterklaas die vandaag zou aankomen in Nagele en de schoen die gezet mocht worden….) liep het niet echt lekker. Matthijs en Yasin hebben geprobeerd om voor het doel van de keeper van SVM te komen maar doordat heel het middenveld stil lag kwamen er alleen wat kansen voor SVM. Zij wisten voor de rust dan ook tweemaal het doel van Anthoon te vinden. Wat andere kansen werden door Anthoon maar ook door Milan en Joris vakkundig weg gewerkt. Ruststand 2-0.

Na de rust heeft Milan gekeepd omdat onze Anthoon “ijsklontverschijnselen” begon te vertonen. We hebben in de rust een poging gedaan het middenveld nog even wakker te schudden en dit leek in de tweede helft gelukt. Ook daar begon activiteit te komen waardoor er ballen voor het doel van SVM kwamen. Joris heeft een doelpunt weten te scoren. Verder kwamen er mooie kansen voor Neetje en Matthijs maar helaas wilde de bal er maar niet in. SVM daarentegen heeft er eind tweede helft nog 4 weten te maken waardoor de eindstand 6-1 is geworden. Jammer, maar in de tweede helft hebben de mannen goed gespeeld.