22 September 2012

QVC – Nagele

Eindelijk kreeg Nagele de deksel op zijn neus voor het vertoonde spel van de afgelopen weken. Kansloos ging men onderuit in Stavoren tegen het toch echt niet bijzonder sterke QVC. Bij QVC zat er duidelijk meer lijn in het spel en de ploeg moet wel gedacht hebben dat ze vandaag nooit gingen verliezen.

Nagele begon zonder Gert-Jan (geschorst) en Roy (ziek). Joep was weer terug. Hierdoor kon Jacco een linie opschuiven en kreeg Emiel zijn eerste basisplek in de competitie. In de beginfase werd Nagele gelijk onder druk gezet en kreeg het geen grip op het middenveld van QVC. Die met voldoende lopende mensen voor gevaar konden zorgen. Achterin kon Nagele het nog redelijk dicht houden, maar de druk was simpelweg te groot zodat de 1-0 wel een keer moest vallen. Die viel knullig genoeg uit een corner, waarbij er zoveel mis ging bij Nagele in 10 seconden dat het niet te beschrijven is. Dit doen we dus ook maar niet. 1-0 dus de stand al vroeg in de wedstrijd. Nagele kon hier een kans tegenover zetten van Ruben die knap volleerde, maar de keeper stond helaas goed opgesteld. QVC nam geen gas terug en ging fanatiek op zoek naar de 2-0 en die viel ook na een half uur. Kinderlijk eenvoudig werd de bal veroverd op het middenveld en de QVC kon in een lijn door naar de goal en de bal lag al snel achter Jos. De stemming in het veld werd er ook niet beter op bij Nagele en er werd vooral veel gekeken en weinig bewogen. Er werd op een meter of tien gedekt, aansluiting was er niet en de voorhoede kreeg ook weinig voor elkaar. Nagele was vooral los zand.

In de rust hetzelfde verhaal als de week ervoor. Er moet veel meer strijd geleverd en meer beweging zonder bal zijn . We kijken te veel naar het spelletje en hoe onze medespelers hulpeloos worden uitgespeeld. Het druk zetten voorin loopt ook niet goed, want de tegenstander komt er te makkelijk uit en ook het middenveld geeft veel ruimte weg. Na rust een aanvallender en iets scherper Nagele. Joep was doorgeschoven en daardoor kreeg Nagele grip op de wedstrijd. QVC vond het allemaal prima en loerde geduldig op de counter. Hierin waren ze echter zo slordig dat Nagele vaak al snel de bal weer terug had. Kansen kreeg Nagele echter nauwelijks. Er zijn te weinig mensen die een bal willen hebben, terwijl we juist genoeg mensen hebben die wat met een bal kunnen. Ook miste we met Roy en zeker Gert-Jan strijd op het middenveld om duels te winnen. Ad kreeg nog de grootste kans om er een wedstrijd van te maken. Echter hij miste jammerlijk en dat was misschien wel typerend voor de gehele wedstrijd. Als we nog eens 100 uur hadden door gespeeld hadden we nog niet gescoord en zo won QVC geheel terecht met 2-0 en als Nagele zo blijft spelen, gaan ze niet veel punten meer pakken. Daarom komt de polderderby tegen Tonego precies op het goede moment. Hopelijk kunnen de mannen van Bauke dan wel een potje breken.

=================================================================================================

C2 wint ook 2e wedstrijd 7-3

Vandaag de wedstrijd tegen d’Olde Veste C4 die net als ons de 3 punten tegen Olyphia hadden behaald . Zonder de zieke Marije (die wederom door is bij JPN waar wij trots op zijn) konden wij vandaag wel Rutger van de C1 lenen.

Vanaf de eerste minuut zat Nagele goed in de wedstrijd en nadat Leon omver werd gelopen in de 16 was het Koen die de penalty onberispelijk inschoot. Binnen een kwartier stond het 3-0 via een goede aktie van Leon en een mooie aanval via Dennis die goed afgaf waardoor Koen het af kon maken. Tot die tijd was er niks aan de hand maar Olde Veste had nog een troef achter de hand en deze krullebol maakte het in zijn eentje de Nageler verdediging zeer moeilijk. Nadat Olaf al een paar keer goed opgetreden had was hij vlak voor rust kansloos op een schot van deze krullebol.

In de rust werd even met Ferry gepraat want hij was toch wel de aangewezen persoon om het gevaar te keren. Ferry had dit goed begrepen want op 1 moment na kwam de krullebol niet meer in zijn spel. Voor de rest stond de achterhoede met Ricky,Shanty, Nick, Ilse en Rutger als een huis. De tweede helft was voor de toeschouwers een genot om naar te kijken want het middenveld en de voorhoede speelden Olde Veste helemaal van de mat en via doelpunten van Maud Wessel en Koen liep Nagele uit naar 7-3.
Al met al een goed begin van C2 waarbij ook nog mooi wordt gevoetbald.
===================================================================================================

Beker avontuur D1 eindigt al in de poule!

Hierbij een kort verslag van ons bekeravontuur. Op 8 september mochten wij aantreden tegen de oranje hemden van Belt-schutsloot beter bekend als SVBS. Voor het eerst mochten de overgekomen E1 spelers spelen op een groot veld, wat wel ff wennen was omdat de meeste wel na 20 minuten wel een wisseltje konden gebruiken. We kwamen in deze wedstrijd terecht op een 1-0 voorsprong door goed voetbal op het biljartlaken te leggen wat net voor ons spelers (D1) werd aangelegd door het bestuur omdat wij toch de toekomst zijn van de plaatselijke trots. Helaas konden wij na een aantal mooie kansen voor ons niet de 0 vasthouden en kregen een kopbal doelpunt tegen uit een corner. Onze keeper hield totdat tijdpunt alles tegen waar hij bij kon maar als je iemand van 1meter 30 in een doel zet van 2.44meter hoog en 7.32 meter lang is het voor onze doelman een grote klus. Ruststand 1-2. In de tweede helft kregen we verschillende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar helaas vinden onze voorhoedespelers dat het doel nog wel wat meters groter mag. SVBS kon in de laatste fase van die wedstrijd uitlopen na een eindstand van 2-6. Ondanks het verlies weet ik zeker dat er meer in had gezeten. Krijg je na de wedstrijd complimenten van de tegenstander die onder de indruk was van ons voetbalspel omdat hij louter 2e jaars spelers bij zich had en wij voornamelijk 1e jaars. De 2e wedstrijd kon ik er helaas niet erbij zijn maar dankzij de ervaren jeugdcoach Sander de J. verliep ook deze wedstrijd in Ens na behoren en pas na een tussenstand van 4-4 liepen de de 2e jaars spelers van die thuisclub uit na 8-4 eindstand.

Afgelopen zaterdag mochten wij onze laatste bekerwedstrijd spelen thuis tegen Giethoorn. Ook deze tegenstander was 2e jaars. Tijdens in mooi lente zonnetje in september speelden wij weer uitstekend voetbal  tegen sommige die wel 2 koppen groter waren. Gelukkig wordt voetbal met de voeten gespeeld en speelt lengte niet een al te grote rol in het voetbal zolang je de bal laag  over de grond blijft spelen. Omdat de wedstrijd conditie er langzaam insluipt en spelers in de gaten krijgen dat het voetbal op een groot veld makkelijker is als iedereen op z’n  positie blijft spelen konden wij deze wedstrijd omzetten in een 4-2 overwinning.

Al met al mag ik als coach tevreden zijn over de prestatie van deze groep en ben ook zeer blij met onze vaste grensrechter Alwin beuving en de zeer ervaren en geslepen trainer Bas van Breugel. Met de prachtige ondersteuning van de ouders zullen deze pupillen U nog  mooie dingen kunnen laten zien. Helaas zullen wij in de competitie maar 3x thuis spelen en 5x uit, met beginnen volgende week uit na SVBS D1 spelend om 9.00.

Groet Team D1
===================================================================================================

Tollebeek F1-Nagele F1 2 – 1  (rust 1 – 1)

Nagele F1 en het sprookje van 1001 goals 

Vandaag stond de 3e bekerwedstrijd op het programma en wel tegen Tollebeek F1. Iedereen was aanwezig en het was weer super voetbalweer. Tim deed vandaag helaas voor het laatst met F1 mee, omdat hij doorschuift naar E2.

Na de aftrap ging de wedstrijd gelijk op, met Tijn op doel was duidelijk te zien dat Nagele er zin in had. De verdediging stond goed en we kregen diverse kansen. We slaagden er echter niet in om deze te benutten. De keeper van Tollebeek liet zien duidelijk zijn mannetje te staan. Dit alles resulteerde erin dat Tollebeek in de 10e minuut de bal binnentrapte. Dit konden we niet op ons laten zitten en diverse kansen volgden. Jaron had meerdere kansen maar werd geblokkeerd door de keeper of schoot op de lat. Tim kon echter kort voor rust de stand gelijktrekken door mooi te scoren.

In de 2e helft ging de stand gedurende lange tijd gelijk op, waarbij Nagele voetballend de meerdere was van Tollebeek. Met Tim op het doel kregen Tijn, Jaron en Max diverse kansen maar ze wilden er maar niet in – wat we ook probeerden. Wel spanning ten top. In de 38e minuut zag Tollebeek een gaatje en scoorde 2-1. Nagele heeft echter zeer goed gespeeld en had gezien het spel moeten winnen. Het team stond als een huis. Tim, Tiemen, Arjan, Branco, Jaron, Corne, Max, Tijn en Tijs allemaal goed gevoetbald!!

Volgende week start de competitie en spelen we thuis tegen Flevo Boys F4. Dat beloofd een mooie wedstrijd te worden.
Tim, bedankt en veel succes bij E2!

Groeten van F1
===================================================================================================

SC Emmeloord F3 – Nagele F3 8-0 (rust 4-0)

Deze zaterdag mocht de F3 om 9.00 uur spelen in Emmeloord tegen SC Emmeloord F3. Vooraf wisten we al dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Iedereen was aanwezig dus in totaal met 10 spelers. Emmeloord had 9 spelers waardoor we 9 tegen 9 hebben gespeeld. Matthijs Eilander heeft de eerste helft gekeept.  Aan aanmoediging geen gebrek want er waren veel ouders mee om te supporten.  Helaas kwam Nagele al tijdens de eerste helft op een 4-0 achterstand.  Dit had niets te maken met het spel van Nagele want dit was goed. Maar met een sterke tegenstander en harde schoten op het doel heeft Emmeloord 4 keer  weten te scoren. Er waren weinig doelkansen voor Nagele tijdens deze eerste helft.

Na de rust heeft Ently het keepen overgenomen maar ook hij heeft 4 onhoudbare ballen langs zien komen. Toch heeft Nagele na de rust meer doelkansen en balbezit gehad en daardoor ook meer dreiging op de helft van de tegenpartij. Helaas wilde er maar geen doelpunt vallen ondanks een paar mooie kansen van Nick, Neetje en Yasin. Er kwamen een paar harde oefs en aahhhhs voorbij langs de lijn toen de ballen rakelings langs het doel van Emmeloord gingen. Dus, ondanks het verlies, hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Volgende week spelen we uit tegen Vollenhove. We spelen vanaf volgende week zonder Milan omdat hij een team gaat doorschuiven. Milan, veel succes in je nieuwe team!