20 Oktober 2012

Flevoboys 5 – Nagele 2   1-1

Opstelling:
Bas
Mark, Paul ©, Reinder, Laurens
Bram, Eilander
Emiel, Francisco, Allard
Kees
Wissels : Bart Prins, Jos Withaar, Dylan Schieving, Sandro onbekend, Julien Jukema.

Op de vroege zaterdag morgen van 20 oktober 2012 was menig speler al vroeg uit de veren voor de welbekende klusser dag 2012 te Nagele.Dit resulteerde in wellicht wat te weinig slaap want de 1e helft was minimaal.Na een paar minuten tijd verstek had Nagele al een paar goeie mogelijkheden om de score te openen.Het begon allemaal met een dubieus balletje van Hillebrand Glastra op Kees G, die tot on voldoening van de aangever verzuimde om het netje te laten bollen.Maar de toon was losjes.
Met af en toe wat variërend heus samba voetbal van onze Portugezen collega’s wisten de boys van de FB niet wat ze overkwam.
Met wederom een goede pass van Hillebrand vanaf het middenveld opende onze nummer 10 het spel, hij bracht Emiel Krops in positie die met een goeie individuele actie vanaf de zijkant zijn directe tegenstander snel zijn hakken liet zien, vervolgens had Emiel Krops een goeie voorzet vanaf de zijkant op Michiel Eilander, die hem zonder pardon tegen de onderkant van de lat schoot, wat door 90% van de scheidsrechters als een loep zuivere goal zou worden gezien liet de scheidsrechter van vandaag dat na. Helaas kwamen we halverwege de 1e helft door een goal in de kluts op een 1-0 achterstand.
Dit was mede te wijten aan het feit dat we zelf niet onze kansen verzilverden. Verschillende 1 op 1 mogelijkheden werd niet benut door diverse spelers.

Resultaat na 1 helft voetballen 1-0 voor Flevoboys.

Na een donder preek van Mees aka Skippy aka bolobolo aka de kaptein aka Coach aka De Mees
Werd iedereen weer op scherp gezet met de nodige wissels aan Nagelerzijde begonnen we de 2 helft een stuk beter als de 1e, alle wissels hadden hun kans gegrepen om hun kicksen aan te trekken en zich in het veld te begeven.
We waren nog geen 3 minuten bezig in de 2e helft of de keeper van Flevoboys moest al weer vissen het waren de 2 jongens die de 1e helft nog vanaf de bank moesten toekijken die nu beslissend waren voor de VV.
Bart Prins die goed doorkwam op de zijkant gaf de bal op het goede moment af aan Julien Jukema die de bal eerst met buitenkant rechts toucheerde om hem vervolgens vanaf een meter of 20 binnenkant paal binnen te schieten, een prachtige goal en dat mag gezegd worden.
De 2e helft had Nagele het spel volledig in handen, met een goed functionerende verdediging , een tactisch middenveld, en een behendige aanval waren alle ingrediënten in huis om de wedstrijd met 3 punten af te sluiten. Helaas had Nagele vandaag de leiding niet mee . Er werden een fors aantal keren, in de ogen van Nagele niet altijd terecht, gevlagd voor buitenspel terwijl Nagele ook dacht minimaal een of twee keer recht te hebben op een penalty. Ook was Nagele van mening dat er twee loepzuivere goals afgekeurd werden. Maar misschien ben je als betrokkene niet helemaal objectief.
Toen Jos Withaar een kwartier voor tijd ook nog eens een rode kaart kreeg waarvan de reden niet geheel duidelijk was, was de maat vol. De mannen van de VV stonden op het punt om het veld af te lopen, na lang overleg bleven ze toch staan om de wedstrijd een sportief einde te geven.
Wat uiteindelijk resulteerden in een ongelukkig gelijk spel, wat voor Flevoboys voelde als een overwinning voelde dit bij Nagele als een kostbaar verlies van 2 punten.
Al met al een goed voetballend Nagele die eigenlijk de 3 punten mee naar huis hadden moeten nemen.
===============================================================================================

Nagele C2 kansloos

In deze competitie zijn de onderlinge verschillen nogal groot,want waar er de ene week met 18-1 gewonnen wordt kan er de andere week met grote cijfers verloren worden.
Tegenstander Blokzijl speelde tegen ons hun 1e wedstrijd nadat ze een klasse hoger zijn ingedeeld.  Gezien hun spel en fysiek zijn ze nu nog te laag ingedeeld want waar Nagele normaal gesproken voetballend zeker mee kan komen werden we aan alle kanten afgetroefd.  Het is dat Blokzijl het vizier niet scherp had staan want anders waren er dubbele cijfers gekomen ipv de 2-6 einduitslag. De dames en heren van Nagele beseffen nu wel weer dat ze af en toe vooral fysiek wat sterker moeten worden.  Tot slot danken wij Stijn Andela en Jens Riks van de D1 die allebei een fantastische wedstrijd speelden.

===============================================================================================

Nagele E1 – Tonego E1

Vandaag spelen we de wedstrijd die op 6 oktober afgelast was. Met een fitte en gemotiveerde groep gaan we kijken of we de 3 punten  in Nagele kunnen houden. De instructies zijn duidelijk voor de mannen: met zijn allen voetballen en overspelen. Cas opende de score door via een zelf genomen corner de bal via een speler van Tonego in het doel te prikken. Maar Tonego antwoordde terug door er weer  1-1 van te maken. Het was een felle strijd met kansen over en weer, maar Nagele maakte via Cas weer 2-1 en weer kwam Tonego terug naar 2-2.

Nagele ging weer druk zetten en via een paar mooi combinaties van de groep wisten Rens / Thomas en Cas de score te verhogen naar 5 – 2. Onze verdediging met Martijn / Stijn en Joël was moeilijk te passeren vandaag, maar moesten toch toestaan dat Tonego nog één keer terug kon komen naar 5 – 3, en toen kwam de diesel op gang en zetten we door naar 10 – 3 met doelpunten van Cas / Thomas en Rick. Het was een mooie pot voetbal vandaag, en door de inzet van de mannen bleven de 3 punten in Nagele.

===============================================================================================
Nagele E2 de potentie van een kampioen

Het was een zware week voor de vrouw van de leider Molenaar zoals gebruikelijk moest ze aanhoren hoe zijn tactische wisselingen de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van Nagele. Maar nu moest ze ook al de hele week de gootsteenontstopper aan hem uitreiken zodat hij zijn toespraak kon oefenen voor team van het jaar verkiezing NOP. Maar eerst moesten er nog even 7 wedstrijden gespeeld worden voor het zover was.

Vandaag tegen Rouveen E5
Bij het verzamelen in Nagele zagen we Sjoerd Postma al aankomen rijden met het tropische hardhout uit zijn Suzuki Alto stekend klaar voor de E2 prijzenkast. Rouveen begon met een koude oorlog tegen ons ten eerste werd de wedstrijd al vervroegd en bij aankomst werden we in een Nagele E2 team onwaardig chaletje gedrukt.

De wedstrijd kon beginnen met de opstelling.
Keeper – Sem Toeter
Verdediging – Meilo Busch en Bas Elenbaas
Middenveld – Sander Cornelis en Vaneyth Eleonora   8’ minuut Rico Busch
Aanval- Tim van Eerten en Jurian Kramer

Tenminste beginnen? De scheidsrechter kwam 7 minuten later dat was mentale tik nummer drie. Het startte allemaal wat onwennig, Rouveen had niet door dat het de bedoeling was dat wij zouden aanvallen en zij moesten verdedigen. Deze vergissing werd al gauw door Bas Elenbaas alias de stofzuiger opgevangen. Bas ons Duracell konijn  weet niet van opgeven en dat maakt hem een heel waardevolle verdediger.  Bij onze eerste aanval was het onze Justin Bieber look a like  Jurian Kramer die op heel mysterieuze wijze de twee vrouwelijke verdedigers naar zich toe trok, Dit maakte de weg vrij voor Tim van Eerten om met zijn vrij vormgegeven spiksplinternieuwe  sloffen de 1 – 0 aan te tekenen. Nagele legde geweldig voetbal op de mat, Maar stuitte keer op keer op de Man of the Match de keeper van Rouveen.\
Opvallend was de rol van Sander Cornelis die zich als een spelverdeler gedroeg en daarbij hard werkte. Aanvoerder Jurian Kramer nam de hele wedstrijd zijn team op sleeptouw en afgezien van zijn scorend vermogen speelde hij ook lekker de bal rond.  Meilo (Frank de Boer))verdedigde sterk en kan dit beter dan hij zelf zou willen en was daardoor belangrijk voor het team. Rico (Ronald de Boer) deed lekker mee op het middenveld zowel aanvallend als verdedigend. Vaneyth onze trukendoos speelde speler op speler uit.  Rouveen beschikte ook over een topspits waar zelfs Meilo, Tim en Bas moeite mee hadden, Ook al werd deze vaak afgestopt hij was er soms toch effectief doorheen waardoor hij onze Sem toeter vaak kansloos liet maar deze nuttige reddingen maakte.  Ongetwijfeld de mooiste redding was van Rico die de bal klemvast had jammer genoeg was hij niet de keeper en dat resulteerde in een penalty.  Einduitslag 5-4 verloren ondanks het mooie spel, de inzet en de vele kansen bleek de keeper van Rouveen bijna onpasseerbaar.

Ondanks het verlies een fantastische wedstrijd van E2 dat als team blijft groeien mede door de professionele trainingen van Rene Goossens, Sander Koene, Dolf en clubicoon Zegers Koene beter bekend als “de man van de honderdste goal”.
We kunnen niet wachten tot het weer zaterdag is om dit kleine misstapje weer recht te zetten dus Sjoerd mag ondanks zijn opmerking de breekijzer wegleggen en de prijzenkast gewoon weer aftimmeren in zijn legendarische kaplaarzen.