17 November 2012

Rouveen 4 – Nagele 2
Na weer een week van keihard trainen staat er ook vandaag een volwaardige selectie: 16 fitte spelers die elk hopen op een basisplaats. Roon, Mees en gelegenheidsassistent Gaizka hebben een luxe positie!
Deze zaterdag dus op naar Rouveen. Vanwege het verlate vertrek van één van de auto’s vanaf het Nageler parkeerterrein splitste de groep in 2-en. Door wat verkeerstremmingen binnen originele dorpskern van Rouveen was de kleinste helft van de groep pas een kwartier voor tijd aanwezig. Dit mocht de pret echter niet drukken.

Helaas pakte de wedstrijd anders uit dan de voorbereiding deed vermoeden: 3-0 winst voor de thuisploeg betekende dat de rit naar huis puntloos was.
Op een prachtige kort gemaaide mat stonden we voorzien van een sterke bank in de startblokken. Even kennis maken met de scheids maakte ons duidelijk dat we vandaag onze voeten moesten laten spreken. Al met al een goede start waarbij in het eerste kwartier het voetbal zich veelal rondom de middellijn afspeelde. Geen noemenswaardige hoogtepunten dus. In de 21e minuut echter een balverlies aan Nagelerzijde op het middenveld en de sterk centraal spelende Rouvener gaf een hoge bal door het midden richting het Nageler doel. Nagele, op lijn spelend, was hier enigszins door verrast en Mathies moest 1 op 1 het duel in gaan met de Rouvener spits. Enige miscommunicatie met Basje betekende dat de Mathies de bal misste, Basje op het verkeerde been stond en de Rouvener spits tot scoren kan overgaan. Lelijke goal, helaas 1-0. Tot de rust weer geen noemenswaardige acties van beider kanten. Enkele opmerkelijke beslissingen van de scheids gingen niet onopgemerkt vooral aan Nageler zijde.

Dan de rust. Thee. Lekker. Tijd om te wisselen. 5 verse spelers op de bank betekend dus 5 spelers met reeds 45 minuten ervaring terug op de bank. Gekozen werd om de gehele opstelling om te gooien om zo een schrikeffect bij de tegenstander teweeg te brengen. Met 5 invallers werd een geheel nieuwe voorhoede en buitenste middenveld ingezet en kon de 2e helft van start.
Het schrikeffect wat de technische staf voor ogen had bleef echter uit en Rouveen kreeg de betere kansen. Een 2e goal zat er dan ook aan te komen. Na weer een opmerkelijke beslissing van de scheids berichtte Todd in het algemeen dat hij het niet met deze beslissing eens was. De scheids, reeds iets geprikkeld aangezien hij zijn eigen optreden foutloos vond, voelde zich aangesproken, kon niet leven met de woorden van Todd en gaf hem een directe rode kaart! Todd, geheel verbouwereerd aangezien dit zijn eerste rode kaart in zijn voetbalcarrière was, ging mokkend het veld af om plaats te nemen in de dugout. Nu dit ook niet werd getolereerd door de scheids moest hij op het strafbankje plaats nemen alvorens de wedstrijd werd hervat. De overgebleven 10 nagele spelers konden helaas de komende aanvallen van Rouveen niet pareren waardoor er nog 2 goals achter Basje ingeprikt werden: eindstand 3-0. Op naar volgende week: techniek (of toch straf-?) training door Roon.
=====================================================================================================

                                                             NAGELE 3  WEDEROM KANSLOOS 

Door een fout van uw verslaggever was het verslag van vorige week niet verstuurd aan de redactie van de website. Inmiddels is ook dat verslag geplaatst (10 november).     

Nagele-Flevo Boys 6, eindstand 7-3, rust 2-3.

Ploeg Ranglijst Gesp. Punten Voor Tegen
Nagele 5e 6 13 21 15
Flevo Boys 6 10e 9 4 18 42

Nagele 3 toog op volle oorlogssterkte naar Flevo Boys (de nummer 10) met maar liefst 16 spelers. Na een half uur spelen leek er niets aan de hand en leidde Nagele na goed voetbal met 3 – 1. Daarna werd het echter volledig overklast en won Flevo Boys terecht met 3 – 7. 

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden startte Nagele 3 wel scherp aan de wedstrijd en stond het positioneel ook gelijk goed. Binnen een minuut had El Salvador op rechts de achterlijn gehaald en zette met buitenkant rechts voor. De keeper van Flevo Boys had waarschijnlijk afgelopen week de DVD “The best of Stanley Menzo” gekeken, want hij beoordeelde de bal helemaal verkeerd en sloeg de bal in eigen doel: 0 – 1. 2 minuten later was het weer raak. Tomba zette vanaf het middenveld met een prachtig steekpassje Tappie alleen vrij voor de keeper. Tappie was niet zelfzuchtig, want hij legde de bal breed op de meegelopen El Salvador. Deze rondde dan ook beheerst af: 0 – 2. Na een half uur spelen maakte Flevo Boys uit een corner schitterend de aansluittreffer, maar Nagele liep daarna gelijk weer uit naar 1 – 3: Tappie stond weer aan de basis van een mooie aanval en deze keer lanceerde hij Bob, die vrij door kon lopen naar het doel van Flevo Boys. Bob plaatste de bal met een stiftje over de uitkomende keeper in de verre hoek.

Nagele telde ook nog bijna de 1 – 4, want Bob zette vanaf rechts voor en vond bij de 2e paal El Salvador. Zijn kopbal was prima naar de grond en liet de keeper kansloos. Helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Voor de thee zette de snelle rechtshalf van Flevo Boys na een scherpe counter de ruststand op 2– 3.

Niets aan de hand zou je zeggen, maar Nagele 3 was de draad in de 2e helft helemaal kwijt. Binnen een minuut maakte Flevo Boys de 3 – 3 en liep daarna gestaag uit naar 5 – 3. Bij deze stand had Nagele nog een grote kans op de aansluittreffer. Wederom stond El Salvador aan de basis en versierde hij zelf een penalty. Zijn elf-meter was echter te zwak en zoals hij naderhand vertelde ongeconcentreerd. Dit was misschien wel het kernwoord om de 2e helft van Nagele te omschrijven. Voor Flevo Boys was dit het sein om vrolijk verder te combineren en de eindstand uiteindelijk op 7 – 3 vast te stellen.Volgende speelt Nagele 3 om 14:30 thuis tegen de nummer 2 SVM 5.

Voor de aliassen: zie verslag 10 november 2012

Opstelling: Dennis Molenaar, Jos van de Berg, Gideon Molenaar, Daan Schouten, Michel Goossens (45’: Melusi Siziba), Jacco Schouten (45’: Peter Dijkstra), Marco de Jong, Frank Westervoorde (45’: Tim Roth), Sjurry Blijden, Erik Hup en Zeger Koene (70’: Paul Andela)

 ======================================================================================================
Goede overwinning Nagele C2

De laatste tijd wisselt Nagele een slechte met een goede wedstrijd af en vandaag was het laatste het geval. Vanaf de eerste minuut werd er bij Nagele goed gevoetbald en het was Dennis die na goed voorbereidend werk van Wessel en Leon de 1-0 liet aantekenen. Even later was het wederom Dennis die zeer alert reageerde na een afstandsschot van Bas en de 2-0 intikte. Nog voor rust werd de 3-0 door Koen gemaakt.

Ook na rust begon Nagele sterk en via Koen werd het 4-0. Daarna had Nagele een klein dipje en kon Meppel 2x scoren . Verder liet Nagele het niet komen dankzij goed keeperswerk van Olaf en via Koen,Dennis en Wessel liep Nagele makkelijk uit naar een 7-2 overwinning. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Urk en als we die winnen staan we in ieder geval in de top 5.
===================================================================================================

D1: 4 OP RIJ…..

De D1 van de plaatselijke VV is met een hele mooie reeks in de lopende competitie bezig. Waar de eerste 2 wedstrijden verloren gingen zat er toch een stijgende lijn in.
Na de onverdiende nederlaag in Tollebeek mochten we voor het eerst thuis aantreden tegen Olympia D2. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er een uitstekende
prestatie neer gelegd door Nagele. Olympia kwam vol goede moed naar Nagele maar ging met een zware kater huiswaarts. Ze werden van de kastje na de muur gespeeld door zeer aantrekkelijk veldspel en dat resulteerde in een monster uitslag van 12-0. De zaterdag erop moesten we in alle vroegte uit na Flevo Boys D3. Dat 9 uur te vroeg was bleek al uit de andere wedstrijden die we in deze competitie moesten spelen ( 2 verloren). De eerste helft was toch weer niet goed van ons en we kwamen daar verdiend met 1-0 achter.  Flevo boys dacht al aan thee waardoor we in de blessure tijd 2x konden scoren. De 2e helft speelden we weer uitstekend voetbal en wonnen uiteindelijk verdiend met 4-7. Vorige week moesten we weer om 9 uur spelen, ditmaal uit bij Ens D1 waar we in de beker nog met 8-4 van verloren hadden. Na een matige warming up een hele slechte eerste helft van onze kant en ook daarom een terechte 2-0 achterstand. In de rust het een en ander verteld aan de jongens zodat we wat scherper de duels in zouden gaan en ook dat de concentratie omhoog moest. Begin 2e helft een beter Nagele maar Ens kon toch vrij gemakkelijk de 3-0 aantekenen, maar opeens een heel ander Nagele D1 die voor elke centimeter streed en zich niet bij de nederlaag neerlegde wat uiteindelijk resulteerde dat we binnen 15 minuten vanuit een 3-0 achterstand een 3-4 voorsprong. We konden deze stand over de eindstreep trekken en na afloop erg blij zijn ( zelfs ik ja). Afgelopen zaterdag SVM D2 dat echt te hoog ingedeeld was. Bij vlaggen speelden wij goed voetbal en soms ook erg slordig maar de eindstand gaf aan dat het een makkelijke wedstrijd was. Uitslag 18-0. 1 December moeten we uit na Sportclub Emmeloord D1 die net als wij op de 2e plek staan. Het zal een loodzware opgave worden voor ons om  een goed resultaat neer te zetten. Positief is dat we pas om 10.30 spelen,

Groet Lars.

===================================================================================================

E2 thriller van hoog niveau.

Leider Molenaar had de afgelopen weken nogal last van stalkers in de vorm van Steven van Mourik, Bauke Pot en Lars “Nogietskowski”. Allen willen ze natuurlijk het geheim weten wat de E2 zo doet vlammen zodat zij dit ook bij hun eigen teams kunnen toepassen. Dit hadden ze ook gewoonweg kunnen vragen.Leider Molenaar staat om 6 uur op kijkt dan Full Metal Jacket waar hij veel van zijn leidinggevende capaciteiten uit kan halen. De inspiratie uit de tijd dat de boten nog van hout waren en de mannen van staal is duidelijk zichtbaar op het veld. De jongens moeten vrijdag verplicht vroeg op bed en ‘s ochtends ontbijten met pasta en Red Bull.

Vandaag vv Nagele E2 – FC Meppel E7
Deze wedstrijd was zeer belangrijk en moest gewonnen worden om de titel binnen te halen.Meppel werd bij aankomst in een warme deken gewikkeld door de ontvangst van Ans Vessies. Menig tegenstander complimenteert ons voor het ontvangst op de club en dat komt de naam van VV Nagele zeker ten goede. Met allemaal zenuwachtige gezichtjes begaven we ons naar de kleedkamers om er weer opgepompt uit te komen met de start opstelling. Hierbij een foto van de voorbereiding van Sander Cornelis onze opbouwende verdediger. 

Keeper Sem Toeter
Verdediging Sander Cornelis, Bas Elenbaas
Middenveld Meilo en Rico Busch
Aanval Tim van Eerten en Juraan Kramer

Onder professionele leiding van scheidsrechter Sander Claassen sterspeler van de B1 kon de wedstrijd beginnen. Verrassend genoeg opende Meppel de score. Jurian liet dit niet over zijn kant gaan en zette weer een rush naar voren in waar hij Timmie vond. Die met een sliding de bal in de verre hoek schoof 1-1.  De kansen de eerste helft gingen ongeveer gelijk op maar Meppel had het geluk meer aan zijn zijde en liep uit naar 1-4.

De tweede helft werd duidelijk dat Meppel geen pasta met Red Bull als ontbijt had gehad.  Nagele zette meer druk naar voren en Bas bleef als de enige verdediger staan. Door het harde werken en de aanvallende instelling werd Meppel naar achteren gedwongen en ze konden niet meer genoeg tegenstand bieden. Want Nagele begon in te lopen naar 3-4. Tegen deze tijd lag de leider van Meppel al aan de zuurstof van de spanning. Want elke aanval van Meppel werd de tweede helft gekeerd door aanvoerder Bas onze onvermoeibare rots in de branding. Sem was onpasseerbaar in de tweede helft en deed zeer goed keeperswerk.

Rico, Meilo en Tim waren vandaag sterk in de duels en wonnen deze ook regelmatig. Sander speelde ook weer een lekkere wedstrijd en Jurian was levensgevaarlijk voorin. Met een beetje pech in de afwerking en de wedstrijd die voor ons te kort was lukte het niet meer om de stand gelijk te trekken. Een 3-4 eindstand bleef op het scorebord staan. De prestatie was indrukwekkend vooral het terugkomen de tweede helft. Het zegt veel over het karakter van onze spelers dat ze nooit de hoofden lieten hangen. De kans dat we nog kampioen worden is piepklein.  Maar we heten niet voor niets de voetbalgoden van de E2 dus we blijven er vol voor gaan.
========================================================================================================

Nagele F1-SVM F2  2-0  (rust 0-0)

Weer winst voor Nagele in zinderende finale

Vandaag mocht Nagele F1 aantreden tegen SVM F2.  Een bijzondere wedstrijd want beide teams hebben de 1e 5 competitie wedstrijden alle beschikbare punten kunnen binnenhalen. De wedstrijd van vandaag was dus een bepalende voor de stand in de competitie.

Nagele was met 8 spelers op volle sterkte. Met Jaron op doel trapten we af voor de 1e helft. Het werd een spannende 1e helft, beide teams gingen gelijk op waarbij SVM tekende voor de 1e kans die door Jaron vakkundig uit het doel werd gehouden. De kansen gingen over en weer, maar gescoord werd er niet. De verdediging van Nagele stond goed en diverse kansen van SVM konden voortijdig afgevangen worden. Indien dit niet het geval was, stond daar altijd nog Jaron die verschillende kansen van SVM in rook deed opgaan. Andersom wist echter ook SVM de aanvallen van Nagele te weerstaan.

In de 2e helft besloot Nagele afstand te nemen. Met Max op doel schoot Tijn de bal hard in en zette daarmee SVM op achterstand. SVM liet het hier echter niet bij zitten en werd zelf even erg gevaarlijk met meerdere opeenvolgende kansen die veelal op de doelpaal eindigden. De leiders kregen er kromme tenen van in de schoenen en Max had het er maar druk mee. Hij kon zich echter kranig weren en liet geen bal door. Hierna keerden zich de kansen en bleek Nagele fysiek de sterkste. Nagele bleef komen en had meer kracht over in de slotfase. Na diverse kansen van Nagele, wist Branco in de slotfase het 2e doelpunt voor Nagele te scoren.

Nagele heeft deze wedstrijd laten zien het positiespel goed te beheersen en goed over te kunnen spelen. De overwinning werd in de kleedkamer gevierd en de jarige Arjan Hooyer deed er nog even een schepje bovenop door op chips te trakteren.

Allemaal super gespeeld!!

Gekeept werd er vandaag door Jaron en Max, in de verdediging stonden vandaag Tiemen, Corne en Tijs. Op het middenveld  en voorin stonden vandaag Max, Tijn, Arjan, Branco en Jaron.

Er rest ons nog 1 wedstrijd die over 2 weken gespeeld gaat worden tegen Olympia in Hasselt. We kijken ernaar uit, zeker nu we afstand hebben genomen van SVM!!

Groeten van F1

De doelpuntenscoorders van vandaag:
Tijn 1x
Branco 1x
=========================================================================================================

VHK F5 – Nagele F3

Vandaag mocht de F3 uit spelen in Sint Jansklooster tegen VHK. Neetje had zich voor deze dag afgemeld dus zijn we met 8 spelers richting Sint Jansklooster gereden. Daar aangekomen snel omgekleed en precies op tijd voor aanvang wedstrijd. Nick heeft deze wedstrijd gekeept en dat heeft hij zeer verdienstelijk gedaan. Het was een erg leuke wedstrijd om te kijken. De kansen lagen over en weer maar VHK wist voor de rust 1 kans te benutten waardoor we met 1-0 de rust in gingen.

Na de rust bleven er kansen aan beide kanten. Joris wist een mooi doelpunt te scoren en daarna hebben we nog een drietal mooie kansen gehad maar helaas een volgend doelpunt bleef uit.Het uitblijven van een doelpunt ging voor VHK niet op. Zij hebben na de rust nog twee doelpunten weten te scoren waardoor de eindstand 3-1 was. Helaas verloren maar desalniettemin een schitterde wedstrijd om te kijken. En of het de dreigende straftraining van Harrie is geweest of de peptalk vlak voor de wedstrijd; onze mannen hebben berehard gewerkt en we kunnen dan ook tevreden terugkijken op de wedstrijd!