15 september 2012

VV Nagele – Nijland (deze is voor de fans)

Na de moeizame overwinning tegen TOP vorige week mocht Nagele nu aantreden tegen de mannen uit Nijland. Deze kregen vorige week dik klop van QVC (5-0), maar vorig seizoen verloor Nagele twee maal van Nijland.  Dus uitslagen zeggen niet zo veel. Een goede wedstrijd begint bij het leveren van arbeid en strijd zei de trainer vooraf nog. Dat juist de strijd en niet voldoende arbeid niet aanwezig waren de eerste 40 minuten was dus nogal verbazingwekkend en dat het met rust nog maar 1-2 stond, was vooral te danken aan een paar goede reddingen van Jos van den Vlekkert.

Joep was vandaag afwezig en dat leverde Taco een basisplaats op. Jacco verhuisde van rechts naar links en Gert-Jan en Sander wisselde ook van kant. We zouden wat meer in de afwachtende houding gaan spelen en uitzakken. En dan de tegenstander opvangen. Nijland probeerde ons wel vast te zetten, maar toch kon Nagele redelijk eenvoudig de bal rond spelen achterin. Eenmaal in balbezit konden er echter geen ruimtes gevonden worden en al snel werd de lange bal gehanteerd. Nijland bouwde zorgvuldiger op en kwam meer aan voetballen toe. Echt gevaarlijk werd het niet aan beide kanten. Te afwachtend van beide kanten. Nijland was daarbij wel gevaarlijker en probeerde de keeper een aantal maal te testen. Door een paar fouten achter elkaar kon Nijland voor de 0-1 aantekenen. En hiermee was Nagele alleen nog maar meer van slag. Gaan we wel of niet meer druk zetten was de vraag. Dit gebeurde half en zonder al te veel overleg. Dit was de fase waarin Nijland juist sterker werd en het Nagele heel moeilijk maakte. Bij Nagele was de balans geheel weg en zonder de al eerder arbeid en strijd ga je dan geen wedstrijd winnen. De enige die wel bij de les was, was Jos. Die moest een paar keer ingrijpen en deed dat heel goed en hield zijn ploeg voor rust in de wedstrijd. Toch kwam Nijland verdiend op 0-2 na dik een half uur. Dit was het punt dat de trainer de boel anders neer zette en eindelijk kregen we meer grip op Nijland. Kansen had Nagele nagenoeg niet gehad en het was dan ook een wondertje dat we voor rust op 1-2 kwamen na een mooie pass van Gert-Jan op Ad, die rustig afrondde.

In de rust een meer dan terecht boze trainer. Slappe hap was het zoals hij het noemde en daar kon eigenlijk iedereen het alleen maar mee eens zijn. Aan Nagele de taak dit te veranderen.

De wil was er zeker wel de tweede helft en ook de vechtlust was meer aanwezig. Nagele ging eerder druk zetten en Nijland kwam er nu maar moeizaam uit. Toch heel veel kansen kreeg Nagele niet en Nijland loerde geduldig op de counter. Misschien iets te geduldig, want Nagele voelde dat er meer in zat en gooide er wat meer strijd in. Zonder dat er overigens heel goed gevoetbald werd. Nagele had een vrije trap nodig om langszij te komen. Ad Withaar schoot een vrije trap binnen, waarbij de keeper van Nijland niet vrij uit ging. Dit maakte Nagele natuurlijk niks uit en ze gingen op zoek naar de drie punten. Maar toen Ad en Robin gewisseld waren kon Nagele geen echte vuist meer maken. Toen ook nog Roy kramp kreeg en wel door moest was het juist Nijland dat zijn kansen rook. Er waren een aantal hachelijke momentjes voor de goal van Nagele. Maar het was duidelijk dat beide ploegen op zoek gingen naar de winst. Mooi was het allemaal niet, maar spannend zeker wel. Roy kreeg vlak voor tijd een enorme kans, maar wist deze hoog over te werken. Jos liet zich ook nog bijna verassen met een hoge bal en zo kreeg Nijland ook nog een grote kans. In deze fase kreeg Gert-Jan ook  nog twee keer geel en dus rood. Niet heel handig als je al met iemand speelt die kramp heeft. En zeker de tweede kaart was geheel overbodig. En dus leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen. Toen in de laatste aanval een voorzet werd gegeven en die terug gelegd werd kon Sander zomaar de 3-2 aantekenen. De ontlading was natuurlijk groot bij Nagele en Nijland droop af. Die dachten de punten al binnen, maar een wedstrijd duurt 90 minuten. Een gelijkspel was zeker terecht geweest en ach de fans willen ook graag een spannende wedstrijd zien en dat heeft Nagele de tweede helft wel geboden. Toch zal het veldspel wel moeten verbeteren de komende wedstrijden.
==================================================================================================

Nagele 2 heeft eerste punten binnen

De ongelukkige start van vorige week werd zaterdag alweer weggepoetst. VHK 3 was het slachtoffer van de dadendrang van het team van Ronald Portenge. Goed was het allemaal nog niet, maar de drie punten waren vandaag het belangrijkste. Na een 1-1 ruststand werden de heren uit Sint Jansklooster op een 5-2 nederlaag getrakteerd.

Nagele, het dorp is vernoemd naar een eiland, De Nagel, dat net als Schokland en Urk in de Zuiderzee lag. In de middeleeuwen is Nagele in de golven verdwenen. Het is het laatste van de tien dorpen in de Noordoostpolder.

Sint Jansklooster is genoemd naar het convent op de Sint Janskamp, een klooster dat in 1399 werd gesticht door de blinde Johannes van Ommen. Het Sint Jansklooster werd in 1581 verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Het geen waar de dorpen de naam aan hebben te danken is niet meer, maar dat hield de spelers niet tegen een lekkere partij voetbal te spelen. Het eiland tegen het klooster. Onder de bezielende leiding van Martin Vegterlo was het zoals vaker in beginstadia aftasten en de kat uit de boom kijken. Nagele wist van te voren wat het van VHK kon verwachten: Vlugheid en Kracht. Om dit gevaar te beteugelen besloot coach Portenge om ook aan Nagele kant 11 vlugge en krachtige spelers in de basis te zetten. Dit ging o.a. ten koste van Bram Glastra.

De tactiek ten spijt, Nagele kwam op een 0-1 achterstand. Middels een kiezelhard, onhoudbaar schot van Kees kwam Nagele voor rust langszij. Het spel hield niet over. Toch waren er kansjes voor Fransisco en Sandro en kon het publiek genieten van enkele splijtende passes van Mees, een opbouwend slippertje van Paul en gefrommel van Kees. Het was Michel die een droomkans kreeg. Hoe de bal er door de keeper uit werd gehaald is nog altijd een raadsel. Linksboven (of rechtsboven, van welke kan je het bekijkt) was dus blijkbaar de sterke hoek van de keeper, en dat knoopte de spelers van Nagele in hun oren. Behalve Michel. Want die probeerde in de tweede helft een kopbal weer linksboven in te koppen. Zonder resultaat.

Na rust een splijtend passje van Sjeppe die Sandro lanceerde. Met een fraaie stift stond de 2-1 op het bord. Allard kopte de 3-1 tegen de touwen na een voorzet van Bart. Even later zag Paul met een haviksoog dat er een gaatje was links beneden van de keeper. Hij twijfelde niet en met uiterste precisie was de keeper verslagen: 4-1. De 4-2 was enkel voor de statistieken. De 5-2 niet. Sjeppe nam een snelle Clasie vrije trap waarna Paul keurig Allard bediende voor het slotakkoord.

Drie punten in de tas en op naar volgende week. Uit tegen Wolvega 2. Zonder Dylan, want die liep een vervelend ‘Micheltje’ op, oftewel de schouder uit de kom.
=====================================================================================================

Goede start Nagele C2

Nagele C2 begon vandaag de competitie uit tegen Olyphia C2 en dit was niet naast de deur want de reis ging helemaal naar Noordwolde.  Afgelopen week waren er nogal wat spe[elsters]lers op kamp geweest dus de technische leiding vroeg zich vantevoren af of iedereen wel fit was.Na een aarzelend begin kreeg Nagele al snel een veldoverwicht maar zoals vaker gebeurd viel het doelpunt aan de andere kant, 1-0 Olyphia.

De koppies gingen niet naar beneden, integendeel zelfs want Nagele schakelde een tandje hoger met aanjagers als Wessel die de beste speler van Olyphia vakkundig uitschakelde en via voorbereidend werk van Maud reageerde Dennis alert 1-1. Olyphia kwam er nog sporadisch uit maar Olaf keepte zeer geconcentreerd. Binnen 10 minuten liep Nagele uit naar 1-3 door 2 mooie doelpunten van Leon en de 1-4 door Koen.

In de rust werd vooral over spelsituaties gesproken en hoe je dan moet staan of juist bewegen.Vooral Bas en Dennis hadden dit goed onthouden want zij waren de 2e helft altijd aanspeelbaar en zeeeeeer goed in de combinatie.Bas scoorde 2x waarvan de 2e een beauty met links en ook Dennis scoorde nog 2x fraai.Nadat Koen er ook nog 2 inschoot en Olyphia via onoplettendheid in de verdediging, die verder fantastisch op dreef was, nog 1x doel trof werd de eindstand op 2-10 bepaald.

Als wij zo blijven spelen gaan we in ieder geval een leuke competitie tegemoet.
============================================================================================================

Giethoorn E1 – Nagele E1

Vandaag vroeg vertrokken richting Giethoorn om daar onze tweede wedstrijd te spelen voor de beker. Het weer was prachtig dus daar zal het niet aan liggen denk ik.

Inmiddels is de aftrap al genomen en Thomas heeft zijn  doelpunt voor vandaag alweer in het net liggen, dus 0 – 1 voor ons. Maar Giethoorn liet het er niet bij zitten en scoorde via een eigen doelpunt van Stijn de 1-1. Er was toch wel te zien dat Giethoorn sterker was dan ons want wat bij ons niet lukte lukte bij hun wel, en zo liepen zij uit naar 4 – 3  ( doelpunten  Cas en Thomas ). Giethoorn bleef maar komen maar door onze keeper en de verdedigers zijn een paar mooie kansen om zeep geholpen. Natuurlijk lukte dat niet altijd en inmiddels is de stand nu 6 – 3 voor Giethoorn. Maar vlak voor het einde prikte Rick de 6 – 4 erin wat toch wel verdiend was door de mannen. We hebben veel geprobeerd en we kunnen tot de conclusie komen dat vandaag Giethoorn de sterkste was.
=======================================================================================================

Kansrijk Nagele F1 niet opgewassen tegen Bant 

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. We speelden uit tegen Bant F1. Bant F1 had in de eerste beker wedstrijd al met hele dikke cijfers gewonnen van Tollebeek F1. Het zou dus niet gemakkelijk worden.

Met iedereen aanwezig trapten we af voor de eerste helft. Corne stond op doel. Bant scoorde in de 5e minuut echter de openingstreffer en had de vaart er behoorlijk in. Toch had Bant niet heel veel meer balbezit dan Nagele. Wat Nagele goed deed was positiespelen. Dit leidde tot diverse kansen in de eerste helft voor Nagele waaronder goede kansen van Jaron, Tijn, Tim en Branco. De verdediging stond ook veel beter dan in andere wedstrijden. Ondanks dit kregen we maar geen doelpunt gescoord.

In de 2e helft zakte Bant, na nog 2 doelpunten te hebben gescoord enigszins in waardoor er weer kansen kwamen voor Nagele die op dat moment ook meer balbezit had. Jaron stond in de 2e helft op doel. Dit resulteerde in een doelpunt van Tim. Er volgden nog meerdere kansen voor Nagele maar het mocht niet baten, er ging er geen meer in.

Al met al helemaal niet slecht gespeeld, we speelden zelf beter over dan Bant, maar Bant was een maatje te groot. De stand had niet zo dramatisch hoeven te zijn als er meer ingegaan waren maar het zat er helaas niet in. Soms moet je ook gewoon geluk hebben.

Volgende week spelen we de 3e bekerwedstrijd uit tegen Tollebeek.

De doelpuntscoorder van deze wedstrijd:
Tim    1x
=====================================================================================================

Nagele F3 – Ens F3

Deze week hebben we thuis gespeeld tegen Ens.  Ently kon niet mee spelen maar verder was iedereen van de partij! Yelte heeft de wedstrijd gekeept maar heeft weinig ballen voorbij zien komen. Dat had alles te maken met het spel van de rest van het team want het regende dit keer doelpunten! Neetje (6 doelpunten), Joris (2 doelpunten), Yasin (2 doelpunten) hebben voor de rust de nodige doelpunten weten te scoren. We gingen de rust dan ook  in met 10-0. Na de rust zijn er nog eens 6 doelpunten gemaakt, 2 door Milan, 1 door Joris en 3 door Yasin. Zelfs Yelte heeft na de rust nog even als “vliegende keep” meegespeeld en had nog bijna zo een doelpunt gemaakt…. Sem, Nick, Matthijs en Anthoon hebben goed verdedigd waardoor Ens niet verder dan het middenveld kwam.

Het moet gezegd worden de spelers uit  Ens bleven ondanks de grote achterstand zeer hard hun best doen. Maar deze wedstrijd was Nagele echt supersterk! Zou het de techniektraining van de avond ervoor geweest zijn die heeft meegeholpen aan dit resultaat? Hoe dan ook: we proberen dit spel  vast te houden  en op naar Emmeloord volgende week!