13 Oktober 2012

Nagele 2 op karakter langs Genemuiden

Een warm welkom wat het niet voor Nagele bij het betreden van het veld in Genemuiden. Tactische en psychische steekspellen zijn blijkbaar ook al in het amateurvoetbal doorgedrongen. Een ploeg als Levante laat het gras wel eens groeien en niet sproeien als FC Barcelona langskomt. Genemuiden 5 had hetzelfde plan om Nagele 2 te bestrijden. Er werd gekozen voor het slechtste veld / trainingsveld van het complex, waar de gemeente het verbod had gekregen te maaien. Het plan leek goed uit te pakken voor de thuisploeg: 2-1 voor bij rust en ook nog eens 10 man voor Nagele na rood voor keeper Bas Bouma. Waar Genemuiden echter geen rekening mee hield was dat Nagele naast het befaamde positiespel ook een portie karakter bezit: 2-4 winst.

Het begon al niet goed. Omrijden via Zwolle, 12.15 uuur arriveren en ook nog eens sterspeler Bram Glastra uit bed moeten bellen. Coach Mees koos niet voor een tactische bespreking maar nam in plaats daarvan enkele bestellingen (kapsalonnetjes) op. Kees zette Nagele op 0-1 na een mooie pass van Allard. Niet veel later de 1-1, de bal viel gelukkig binnen. In de 35e minuut werd keeper Bas omspeeld en dat kon hij niet verkroppen. Een overtreding; volgens de regels een penalty en rood. De nieuwe keeper werd Gaizka, hij kon niet voorkomen dat de 2-1 viel. Maar juist met 10 man werd Nagele de bovenliggende partij. Er kwamen kansen voor Kees, Emiel en Sjeppe maar allen faalden.

Na rust bleek Nagele de intelligentste. Waar de spelers van Genemuiden maar bleven mekkeren en zagen, hield Nagele zich rustig. De scheidsrechter beloonde dit en luisterde niet naar het geneuzel van de thuisploeg, die niet wisten hoe 11 tegen 10 uit te spelen. Bovendien werd Genemuiden een beetje gek gemaakt toen ze keeper Gaikza met paraplu in het doel zagen staan.

Met 10 man zette Nagele druk en was de gehele 2e helft de betere. Sjeppe stuurde Emiel fraai weg en die zag zijn inzet over de doellijn hobbelen: 2-2 in de 56e minuut. Drie minuten later hetzelfde beeld. Sjeppe met het passje, en Emiel die zijn tegenstander fraai voorbij snelde. 2-3. Ook de goed spelende Sandro pakte zijn goaltje mee. Als rechtsback stoomde hij vaak mee op en Frituurpan stuurde hem richting keeper: 2-4 in de 65e minuut. Wedstrijd gespeeld al moest keeper Gaizka nog enkele malen redding brengen door afstandschoten met dezelfde snelheid terug te schieten. Ook werd Paul nog even gefeliciteerd met zijn verjaardag na een innige omhelzing met zijn tegenspeler. Nagele liet zich terugzakken. Sandro werd tien minuten voor tijd nog van het veld gestuurd na een opstootje met zijn tegenstander die ook mocht vertrekken. Ook met 9 man bleef Nagele overeind.

Na vier wedstrijden negen punten. Langzaam kruipt Nagele 2 weer naar boven. Volgende week de inhaalwedstrijd uit bij Flevo Boys 5.

===========================================================================================

Nagele 3 blijft winnen

 

Nagele 3-Staphorst 6  6-3 (rust 2-2)

Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Nagele 3 4e 2 6 8 5
Staphorst6 6e 3 6 8 9

 

Na de laatste letter op 19 mei van dit jaar is uw razende reporter weer terug van een welverdiende vakantie. Nagele 3 heeft dit seizoen al maar liefst 1 echte wedstrijden gespeeld, maar toen was uw penvriend niet aanwezig. DESZ werd toen opgerold met 5-3 en afgelopen zaterdag was Staphorst aan de beurt. Na een nog hoopvolle ruststand van 2-2, konden de heren afgedroogd (red.: omdat het de hele wedstrijd regende natuurlijk) huiswaarts met 6-3.

Ondanks dat Nagele 3 vorig jaar geen kampioen geworden is, spelen de beloften van weleer dit seizoen in de 5e klasse (vorig jaar 6e). Een aantal jongens is afgehaakt en het team is aangevuld met energierijke B-junioren: Nagele 3 is dus een mix van jong en oud geworden!

Dat het een team is dat bovenin mee gaat draaien voor wederom een kampioenschap, werd na maar liefst 10 seconden spelen maar weer eens duidelijk. Lambik toonde zijn klasse door een corner precies op het hoofd van de aanstormende Gier te plaatsen. Via onderkant lat spatte de snoeiharde kopstoot de goal in: 1 – 0. Nog voordat Staphorst van de schrik bekomen was, stond het ook al 2 – 0: Sjurrie (alias Tomba) slalomde met de bal aan een touwtje langs 3 verdedigers in de 16 en rondde beheerst af in de korte hoek. Na dit luxe begin, liet Nagele de touwtje instinctief matig wat vieren (“Een boog is immers ook niet altijd gespannen”) en dat resulteerde in 2 tegengoals van Staphorst. Al moet gezegd worden dat Nagele daar ook wel heel veel bij hielp: 2–2.

Na in de rust weer even opgewarmd te zijn (het was sinds 6 zonnige zaterdagen weer eens klote weer) ging Nagele 3 weer vol op de aanval. De Shadow maakte 1 van zijn mindere middagen (meer woorden hoeven we er ook niet aan vuil te maken) goed, door op links de achterlijn te halen. Daar plaatste hij zijn voorzet bij de 2e paal op het hoofd van Jip (alias “De Poeper”), 3-2.

          “De Poeper” 

Niet lang daarna onderschepte Abel de bal van zijn tegenstander en plaatste een fantastische lage cross pass dwars door de verdediging van Staphorst op Tappie. Deze kon alleen op de keeper af en toonde De Markies hoe je zoiets doet: 4 – 2. Daarna was Staphorst gebroken en speelde Nagele 3 de wedstrijd beheerst uit. Houdini haalde weer eens de achterlijn en plaatste zijn voorzet op het hoofd van Jip bij de 1e paal. Deze verlengde op Lambik en die rondde met rechts beheerst af: 5–2. Voor de statistieken maakte Staphorst nog de 5 – 3 en de eindstand werd bepaald door Jacco (alias “De Spijker”), die een zeer goede invalbeurt met een doelpunt bekroonde. Het was namelijk De Houthakker die vanaf rechtsachter Antal Roth vond. Deze omspeelde de laatste man en ook bijna de keeper. De Spijker was als eerste bij de afgeslagen bal en schoof strak binnen: 6 – 3.

Volgende week is een inhaalweekend in de competitie. Daar waar anderen al 6 wedstrijden hebben gespeeld, zit Nagele nog maar op 3. U raadt het al: a.s. zaterdag is Nagele vrij!

Opstelling: Dennis Molenaar, Tim Roth (45’: Michel Goossens), Rens Koene, Daan Schouten, Gideon Molenaar, Jaap Jippes, Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde (80’: Sjurrie Blijden), Sjurry Blijden (45’: Jacco Schouten) en Marc Smit.  ===========================================================================================

Nagele D1-Tollebeek D1

Een wedstrijd met twee gezichten….

Afgelopen zaterdag uit na Tollebeek D1 ploeg die voor de bovenste plaatsen zal strijden was uiteraard voor de mannen van Nagele D1 een mooie en vooral moeilijke opgave omdat wij het in deze competitie vaak fysiek zullen afleggen en het daarom moeten hebben van inzet en positiespel.

Waar de leider zich verheugde op de aftrap om 9.00 uur gooide de scheidsrechter roet in het  ontbijt van de leider en stuurde deze na de bestuurskamer om de papieren in te laten vullen. Terug komend van dat karweitje bleek dat Tollebeek al een 3-1 voorsprong had genomen. Uiteraard was de leider daar niet blij mee en zag dat de D1 met moeite de rust haalde met een 5-2 achterstand.

In de rust donderspeech??? Nee eerder de jongens beseften dat hier nog wel wat te halen viel. In de tweede helft een ontketend Nagele die voor elke meter streed en voor elke bal vocht en vlak voor tijd op een 5-5 stand kwam. Helaas lukte het Tollebeek om toch nog een keer te scoren en zo de 3 punten thuis te houden. Al met al een geweldige 2e helft van de jongens gezien wat me trots maakte dat hun karakter toonden. Gelukkig is Bernd er weer van de partij en zijn wij nu op volle sterkte. Zoals het nu lijkt volgende week vrij en daarna thuis tegen Olympia waar we alles zullen proberen om die wedstrijd juichend te kunnen afsluiten.

Groeten Lars
======================================================================================      

Nagele C2-Wolvega C2

En na 70 minuten 7-7.

Soms heel soms worden er wedstrijden gespeeld waar alles in zit.
Grote voorsprong,gelijk,achterstand, gelijk,penalty, rode kaart, uitstekende scheids en 2 ploegen die geen van beide op wilden geven.
Wat vandaag op het hoofdveld op de mat werd gelegd zullen de vele toeschouwers niet snel vergeten.

Stand vooraf:
Nagele     3 gespeeld 9 punten met 35 voor en 6 tegen
Wolvega   2 gespeeld 6 punten met 33 voor en 0 tegen

In het begin had Nagele de overhand maar dit kwam vooral door onderschatting van Wolvega die te slap begonnen. Het was Koen die de score opende waarbij de keeper van Wolvega [die voor de rest geweldig keepte] er een klein beetje naast zat. Met een prachtige treffer van Wessel en een nog mooiere van Dennis liep Nagele binnen 20 minuten uit naar een 3-0 voorsprong.

Het leek wel alsof vanaf dat moment Wolvega wakker werd , Nagele kwam er niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat de ruststand 3-3 was want ondanks dat onze verdediging onder leiding van Ferry zeer goed stond waren de aanvallers van Wolvega levensgevaarlijk met veel snelheid en techniek waar hanty,Marije,Martin,Nick,Ferry en Olaf hun handen vol aan hadden.

Iedereen moest even bijkomen in de rust en we hadden de intentie om weer scherp te beginnen aan de 2e helft,echter Wolvega kwam nog veel scherper uit de startblokken en binnen de kortste keren werd het 3-4 via een mooie aanval en na een terechte penalty 3-5.
Nagele liet het koppie niet hangen en deed er nog een schepje bovenop en de hardste werker van Nagele Leon maakte via een korte corner met goed positiespel 4-5.
Na wederom een schitterende aanval was het Bas die zeer bekeken de 5-5 liet aantekenen. In deze fase had Nagele meer kunnen scoren maar was het Wolvega die via een goede aanval de leiding nam 5-6. De wedstrijd was nog niet gespeeld en Koen na een lange aanval via onder meer Maud schoot Nagele langszij 6-6.
In de slotfase van deze thriller liep iedereen inclusief leiders en publiek van Nagele en Wolvega op hun laatste benen en hoewel Wolvega op dat moment met 10 man speelde na een terechte rode kaart scoorden zij toch de 6-7 Het was toch nog Nagele dat de rug rechtte en via Leon die de bal precies tussendoor aan Koen gaf bleef deze zeer cool voor de keeper 7-7. Uiteindelijk een uitslag waarin iedereen zich kon vinden.

Tot slot een compliment voor de scheidsToine die geweldig floot en natuurlijk moeten wij even Ricky noemen die zo vriendelijk is geweest om keeper van de C1 te worden en waarbij wij hem veel succes wensen maar ook zeker zullen missen.
=====================================================================================================

Tollebeek E2 – Nagele E1

Vandaag gaan we onze buren in Tollebeek bezoeken, met  8 man sterk moeten we proberen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Het zal zwaar zijn want Tollebeek had hun eerste wedstrijd met 20-0 gewonnen dus we moesten aan de bak.

De eerste helft was Tollebeek aangeslagen leek wel want we stonden toen al met 6 – 0 voor, via doelpunten van Cas / Thomas en Rick ( ieders 2).Dit was mede mogelijk om dat iedereen er boven opzat en streed om de bal in ons bezit te houden.Er werd knap en slim gespeeld door de mannen.
Maar in de tweede helft sloeg Tollebeek toe en wist de stand naar 6-4 te brengen.Nu waren onze mannen even hun concentratie kwijt en het resultaat was dan ook 6-4.Maar het kwartje viel weer denk ik want we gingen weer combineren met zijn allen en we wisten de eindstand te zetten op 10-6 voor ons met doelpunten van Cas en Thomas.
=======================================================================================================

Nagele E2 blijft scherp.

Waar Nagele E2 vorige wedstrijd als de underdog van competitie was waren ze deze wedstrijd kampioenskandidaat nr 1. De vraag voor deze wedstrijd was hoe de spelers zich zouden houden na alle media aandacht van de afgelopen week. Geruchten over Paul Andela die de platte kar al aan het oppoetsen was en voorzitter Rens Koene die zijn zwembad voor een kampioensfeest aan het schoonmaken was gingen al in het rond in het platte dorpje Nagele.

Coach Molenaar startte met een verrassend andere opstelling zodat de coach van Wolvega E7 geen voordeel had van de door hem  bestudeerde  videobeelden.

Keeper: Sem Toeter
Verdediging: Rico en Meilo Busch
Middenveld: Bas Elenbaas, Jurian Kramer
Voorhoede: Sander Cornelis, Tim van Eerten

Meteen bij de aftrap maakte Wolvega zijn strijdplan duidelijk. Met zijn allen voor de goal in de hoop de 0 – 0 af te dwingen.Dat Nagele E2 hier beter mee om kan gaan dan het Nederlands elftal werd al vrij snel duidelijk. Onze aanvoerder Sander Cornelis vond al gauw de eerste gaten in dit defensieve blok en bleef zich slim opstellen.

Tim (the Hunter 2) van Eerten kreeg naar aanleiding van zijn vorige wedstrijd dubbele dekking van Wolvega maar twee man bleken te weinig om Timmie af te stoppen met zijn afgetrapte blauwe wondersloffen bleef ie de verdediging verrassen. Jurian Kramer zag de verwarring bij de verdedigers van Wolvega en bleef maar opstomen met veel succes. Onze aanwinst Bas Elenbaas leek wel een pitbull met ADHD hij liep de hele wedstrijd alle gaten dicht en ving de aanvallen van Wolvega moeiteloos op.

De gebroeders Busch namen eigenlijk te veel risico omdat deze verdedigden met het idee ‘de aanval is de beste verdediging’maar deze konden wel met twee vingers in de neus de spitsen van Wolvega weer bijhalen. Sem Toeter de witte panter stond weer als een zekerheidje  te keepen.

Aanpassingen in de tweede helft :
Tim en Bas verdediging , Sander en Rico spits, Jurian en Meilo middenveld.

De tweede helft werd gemakkelijk uitgespeeld door goed verdedigen van Tim en Bas. Rico,Meilo,Jurian en Sander bleven om de beurt naar voren komen als een stormram dit alles zorgde voor de einduitslag van 7–2 . Het thuispubliek kregen zeker waar voor hun geld met mooie goals en aanvallend voetbal. Dit allemaal onder leiding van een goed fluitende Bas Andela. Hiermee zet Nagele E2 zichzelf stevig op de eerste plaats van de competitie en de Fair Play prijs. Gelukkig is het 20 oktober klussendag bij V.V. Nagele misschien is een extra prijzenkast timmeren een idee?
=====================================================================================================

Flevo Boys F5-Nagele F1 0-11(rust 0-5)

Nagele F1 speelt hoog niveau 

Vandaag stond alweer een uitwedstrijd op het programma. We speelden uit tegen Flevo Boys F5. Van F’Boys F4 hadden we al gewonnen met een flinke score, F5 zou wat dat betreft geen probleem mogen zijn – en dat bleek het ook niet.

Met 8 spelers aanwezig en Branco op het doel startten we de 1e helft. Nagele liet direct zien wat ze in huis hadden, Jaron tekende voor de 1e  2 treffers die hard en zuiver ingeschoten werden. Alle acties van F’Boys werden direct aangepakt omdat iedereen goed positiespel speelde. Ook werd er beter dan ooit overgespeeld waardoor Nagele F1 heel wat mooie acties liet zien voor het doel van de tegenstander. Tijn tekende voor het 3e doelpunt in de 11e minuut. Na een corner van Nagele, waarbij de bal met de handen van 1 van de spelers van F’Boys weggewerkt werd, kreeg Nagele een penalty mee. Ook deze werd door Jaron trefzeker ingeschoten. Een prachtige vrije trap van Tijn – ineens genomen op doel vanaf een behoorlijke afstand – landde ook perfect in het net, geweldig.

Al met al stond Nagele dus met 5-0 voor in de rust. Keeper Branco heeft dus niet veel te doen gehad.

In de 2e helft speelde Nagele ook weer prima positiespel met Arjan en Branco voorin, Tijn, Corne en Jaron op het middenveld, Max en Tijs achterin en Tiemen op doel. Flevo Boys kreeg nauwelijks kansen en zag bij iedere aanval een gepast antwoord van Nagele. Het speelniveau van F1 is ten opzichte van vorig seizoen flink vooruit gegaan. Een actie van Tijn die doel mistte maar afgemaakt werd door Jaron, zorgde voor een goed begin van de 2e helft. Nagele overheerste en scoorde loepzuiver uit corners. Branco wist ook nog te scoren en Max rondde deze mooie wedstrijd af door in de 40e minuut te scoren. De wedstrijd kende wel veel vrije trappen waar beide ploegen debet aan waren.

Allemaal klasse gevoetbald en een mooie wedstrijd tot op het einde, waar Nagele overheerste en geen gas terugnam. We staan strak bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De doelpuntenscoorders van vandaag waren:

Jaron     5x
Tijn        4x
Branco  1x
Max       1x

Groeten van F1

=============================================================================================

Ens F3 – Nagele F3 (rust 0-6) eindstand 0-8


Bovenste rij vlnr: Anthoon Meijer, Nick Flier, Yelte Hiddinga, Milan Fath en Sem Krops
Onderste rij vlnr: Mathijs Eilander, Yasin Trinidad, Joris Koene en Neetje Carolina 

Deze week heeft de F3 uitgespeeld tegen Ens. We waren Ens al eens tegengekomen bij de bekerwedstrijden en nu dan opnieuw voor de competitie. Yasin heeft de eerste helft gekeept en de 2de helft heeft Neetje op doel gestaan.

We hadden weer aardig wat supporters mee dus aan aanmoediging ontbrak het zeker niet. In de eerste helft heeft Milan maar liefst 4 doelpunten weten te scoren. En ook Neetje wist 2 keer het doel te vinden waardoor we een ruststand hadden van 0-6. Er werd goed overgespeeld en ook gekeken naar wie er vrij stond.  Na de rust zakte het spel iets in maar de mannen hebben met nog 2 doelpunten van Milan en Yasin een zeer mooie eindscore weten te behalen van 0-8. We kijken dan ook tevreden terug op deze wedstrijd waarbij iedereen goed gespeeld heeft!