10 November 2012

Nagele 2 pas laat op stoom

Het beloofde een zware dag te worden. Niet zozeer de wedstrijd tegen Olympia ’28, want dat zou een formaliteit moeten zijn. Maar meer het vroege aanvangstijdstip en de verwachte late thuiskomst. In de vroege ochtend om 11 uur op het veld en om 3 uur ’s nachts het complex weer verlaten. Een simpel rekensommetje leert dat het hier om 16 uur aaneengesloten gaat. Slachtoffers zouden er dus in principe moeten vallen, en die vielen ook. Het eerste slachtoffer was overigens Olympia dat met 8-2 werd afgedroogd.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. De aanvangstijd van 12u doet blijkbaar niet iedere speler goed. Een barslechte eerste helft was het gevolg. Gelukkig was Julian al wel vroeg scherp, want hij was alert op de rebound: 1-0. Niet veel later de 1-1. Vlak voor rust was het Michel die zijn eerste kruit van dag al zou verschieten. Een Suarez-achtige rush bracht hem op de achterlijn waar hij een afgemeten voorzet voor Allard in petto had: 2-1.

Hoofdcoach Roon en zijn assistent Mees waren echter alles behalve tevreden en grepen keihard in tijdens de rust. Maar liefst vijf spelers werden geslachtofferd. Het betrof hier Bram, Matthijs, Michel, Gaizka en Todd. Voor hen kwam vers (alcoholvrij) bloed in de persoon van Kees, Jochem, Reinder, Mark en Paul. En of het spel nou beter werd doordat het een uurtje later was of dat de tegenstander in de eerste helft conditioneel kapot was gespeeld, feit is dat het beter ging draaien. Met soms flitsende aanvallen werd het doel van Olympia bestookt. De teller bleef uiteindelijk steken op 8. Doelpuntenmakers: Dylan (2), Allard (2), Julian, Kees, Jochem en Bram. Er zaten een aantal mooie doelpunten bij, waarbij invaller Bram met een geplaatst schot op een heuse pinchhitter begint te lijken. Door een slippertje van Mark viel er ook nog een tegendoelpunt. De enige assist in de tweede helft die ik kan herinneren is het buitenkantvoet steekpasje van Paul. Weer drie puntjes in de pocket en op naar volgende week: Rouveen uit. Oh ja, het busuitje dat volgde was geslaagd, echter details ontbreken.
==================================================================================================

NAGELE 3  KANSLOOS        

Zaterdag 10 november 2012

NAGELE 3- GENEMUIDEN 8  eindstand 2-6, rust 1-2   

Ploeg Ranglijst Gesp. Punten Voor Tegen
Nagele 4e 5 13 21 15
Flevo Boys 6 6e 6 9 17 13

Nagele 3 was afgelopen zaterdag kansloos tegen Genemuiden 8. Dit team was veel feller, combineerde veel beter en creëerde kansen. Nagele kwam geen moment in de wedstrijd en eindigde dan ook met een 2 – 6 nederlaag. 

Met maar liefst 15 spelers trad Nagele 3 aan tegen Genemuiden. Dat was achteraf ook wel nodig, want na een paar minuten had Houdini genoeg gezien en niet lang daarna verdween De Shadow van het toneel met hamstringklachten. Ondertussen was Nagele wel op voorsprong gekomen. Boertje werd gelanceerd op linksvoor en het leek erop dat de keeper eerder bij de bal zou komen. Maar Boertje zette nog even aan kwam gelijktijdig bij de bal aan en via de kluts verdween de bal in de goal: 1 – 0. Vanaf dat moment gaf Genemuiden echter een schepje er bovenop en werd Nagele 3 volledig overklast en was de 1 – 2 voorsprong dan ook verdiend.

Na de thee ging dit overwicht onverminderd verder en bood ook het doorschuiven van De Gier weinig soelaas. Genemuiden liep uit naar 1 – 4 voordat Nagele wat terug d deed. De Gier behaalde de achterlijn op links en vond met een boogbal bij de 2e paal Bob. Deze kopte schitterend tegendraads in: 2 – 4. Vanaf de aftrap maakte Genemuiden echter direct de 2 – 5 en zette niet lang daarna de eindstand op 2 – 6. De wedstrijd werd nog wel even stilgelegd want Zjos vond zijn bijnaam blijkbaar niet spannend genoeg. Vanaf vandaag heeft ie zichzelf gekroond met de alias Badr. Als een volleerd kickboxer werkte hij een spler van Genemuiden volledig terecht (maar niet toegestaan) tegen de grond.Volgende speelt Nagele 3 om 14:30 bij Flevo Boys 6.

Opstelling: Dennis Molenaar, Tim Roth (45’: Paul Andela), Rens Koene, Gideon Molenaar, Jos van den Berg, Jacco Schouten, Marco de Jong, Frank Westervoorde (5’: Erik Peterse), Sjurry Blijden (45’: Daan Schouten), Arnaud de Zeeuw en Marc Smit (20’: Zeger Koene).

Naam Alias Naam Alias
Arnoud de Zeeuw Boertje Marc Smit De Shadow
Daan Schouten Jaws Marco de Jong Tappie
Dennis Molenaar De Kat Melushi Siziba Nelson
Erik Hup El Salvador Michel Goossens Houthakker
Erik Peterse Lambik Paul Andela Henk, de Witte Condor
Erwin van der Wiel De C-o-c-k Peter Dijkstra Stoffel
Frank Westervoorde Houdini Rens Koene De Gier
Gideon Molenaar Abel Ricardo Schaeffer Carlos
Jaap Jippes Jip Sjuury Blijden Tomba
Jacco Schouten De Spijker Tim Roth Kleine Tom
Jos van de Berg Badr Zeger Koene Bob

==========================================================================

Nagele B1 blijft het goed doen.

Nagele B1 speelt dit jaar in de 2de klasse. Het elftal is bij elkaar gebleven vanuit de C’s met aanvulling van Ronald Geluk. Tot nu toe doen we het goed we hebben 5x gewonnen, 1x gelijk en 1x verloren en ook in de beker gaan we verder na laatst gewonnen te hebben van Sport Vereent (Oldeberkoop).
Zaterdag kwam Steenwijkerwold B1 op bezoek, we begonnen te gemakkelijk en kwamen daardoor al na 3 minuten op een 0-1 achterstand. De wedstrijd ging aardig op en neer al bleven de beste kansen voor Nagele en kwamen we dan ook na ca. 20 minuten op 1-1. Steenwijkerwold bleef toch nog wel gevaarlijk met de counters maar wisten hieruit niet te scoren. De scheidsrechter vloot goed alléén begrepen we niet goed waarom Sjoerd 5 minuten aan de kant moest. In de 33ste minuut kregen we een vrije trap die Matthijs langs de muur in de verre hoek mooi inschoot. Voor rust kwamen we nog op 3-1 door dat Jasper werd neer gelegd en Matthijs de penalty benutte. Na rust kregen we nog veel kansen om de stand verder uit te bouwen, mooie rushes van Cees die hij echter niet met een doelpunt kon afronden. In de 70ste minuut kwamen we dan toch op 4-1 door de jarige Huub. Volgende week naar Vollenhove tegen VENO B1 die op dit moment onderaan staan. Ook hier moeten we niet te gemakkelijk aan beginnen, de teams in deze competitie zijn redelijk gelijkwaardig. Al met al hebben we tot nu toe goed gepresteerd.
===================================================================================================

Nagele C2 komt fysiek tekort.

Na vele omwegen bereikten we toch nog op tijd het mooie complex van Steenwijkerwold waar de wedstrijd tegen de plaatselijke C2 op het programma stond.
Vooraf werd iedereen erop gewezen dat dit geen gemakkelijke tegenstander zou worden want en dit had niet alleen met de ranglijst te maken maar ook vanwege het altijd fysieke spel van onze tegenstander. Dit was niet gelogen en binnen 10 minuten was het al 2-0 waarbij de verdediging er niet al te best uitzag.

Voor de zoveelste keer ging Nagele nu pas voetballen en na een schitterende treffer van Wessel na goed voorbereidend werk van Maud en Bas was het Koen die op prachtige wijze de 2-2 liet aantekenen en even later uit een vrije trap van Leon Nagele op voorsprong zette. Steenwijkerwold gaf natuurlijk niet op en omdat Nagele 5 minuten met 10 man speelde nadat Koen ietsepietsie te laat een sliding inzette werd het 3-3.

In de rust werd even gepraat over het gedrag van onze tegenstander waarbij duidelijk werd dat het erg belangrijk is om bij een team als Steenwijkerwold C2 ook een vaste leider te hebben ipv ouders die allemaal 1 wedstrijd leider zijn. De 2e helft bleek duidelijk dat onze mannen en vrouwen fysiek nog tekort komen maar dat is een kwestie van tijd.

De leider van Nagele zag en sprak nog wel een aantal oude bekenden bij Steenwijkerwold langs de lijn nl. de gebr Los { zal bij sommige lezers toch zeker een belletje doen rinkelen } dus het was geen wonder dat Nagele fysiek tekort kwam. Afijn de 2e helft scoorde Steenwijkerwold nog 2x ondanks het zeer sterke keepen van Olaf en de eindstand aldus 5-3. Volgende week Meppel C3 thuis waarbij 3 punten verwacht mogen worden.
===============================================================================================

E2 blijft op kampioenkoers!
Vooraf aan de wedstrijd deze week kreeg leider Molenaar toch wel de kampioenskriebels met nog een paar wedstrijden te gaan lijkt het een fotofinish te gaan worden met Ruinerwold en Meppel. Maar waar leider Gideon helemaal vol spanning naar toe leeft is de Fair Play prijs. Het is verbazingwekkend te noemen met zo`n glansrijke carrière, maar deze staat nog niet op zijn schoorsteenmanteltje. De opdracht is dus zonder overtredingen de wedstrijden winnen.

Vandaag VVAK E2 – VV Nagele E2
Het was weer vroeg op voor de mannen want we moesten weer eens half Nederland door, het valt ook niet mee om tegenstanders te vinden van ons niveau binnen de poldergrenzen. Dus we mochten naar Kerkenveld nabij Hoogenveen. Op papier leek dit een makkelijke tegenstander maar de jongens werden gewaarschuwd, Kerkenveld strijd immers tegen degradatie en een kat in het nauw maakt de muizen dansen of iets dergelijks.
Door verschillende mooie bezienswaardigheden rondom dit dorpje in het prachtige Drenthe besloten we een paar omweggetjes te maken om heerlijk te genieten van al het moois wat deze omgeving te bieden heeft, dat had wel als resultaat dat we geen warming up konden doen, maar ja een beetje cultuur opsnuiven is ook niet verkeerd voor onze jongens. Startopstelling:

Keeper Vaneyth Eleonora
Verdediging Bas Elenbaas en Sander Cornelis
Middenveld Rico en Meilo Busch
Aanval Sem Toeter, Jurian Kramer, Tim van Eerten

Onze keeper Vaneyth deed ‘s ochtends de leider verbazen door ruim op tijd te komen en tel daarbij een goede training op, dus de aanvoerdersband was dik verdiend. Jammer genoeg voor Vaneyth had hij het niet druk in de goal de eerste helft, in de tweede helft speelde hij weer lekker spits met weer wat kap en draai bewegingen en een hink stap sprong vond hij weer gemakkelijk het doel.

Sem Toeter moet nog even zijn draai vinden op het veld maar deed hard zijn best en dit werd beloond door een moment van eeuwige glorie door te scoren. Jurian scoorde weer eens een hattrick dit wordt eigenlijk al wat gewoontjes. Jurian doet het goed op zijn vaste positie. Hij is doelgericht en houd oog voor zijn medespelers.
Rico had vandaag niet zijn beste dag, hij was te lief in de duels waarschijnlijk zat hij met zijn hoofd ook al bij de Fair Play prijs, je kunt ook niet elke week een topprestatie leveren. Meilo zat vandaag wat beter in zijn vel en bleef lekker met succes opkomen naar voren. Onze good old Tim liet zich weer op beide fronten gelden zowel verdedigend als aanvallend. Spelers als Tim zijn zeer belangrijk voor de balans en het functioneren van het team. Ook hij scoorde ik zeg er alleen niet bij in welk doel.

Kerkenveld beschikte over een soort Arnold Schwarzenegger in de spits , die ook wel behoorlijk kon ballen en snel was. Gelukkig hebben wij ons duo Bas en Sander achterin staan die daar niet bepaald van onder de indruk raken. Kinderlijk eenvoudig werd deze tientonner door Bas en Sander aan de kant gezet. Ik moet nog even de wonderschone goal vermelden van Sander Cornelis die niet te beschrijven valt, dus heb je deze niet gezien dan heb je vette pech. Eindstand van deze wat saaie walk-over 9-2 voor Nagele en de koppositie blijft behouden.

Volgende week tegen de nummer 2 Meppel een zeer belangrijke moeilijke thuiswedstrijd die we absoluut zullen moeten winnen. Dit wordt natuurlijk een spektakelstuk waar de stukken vanaf zullen vliegen. De wedstrijd der wedstrijden. Het moment dat legendes geboren gaan worden. Maar verder geen druk op deze wedstrijd gewoon lekker ballen.
========================================================================================

Ens F1  –  Nagele F1  5 – 6  (rust 4 -3)

Nagele speelt uitmuntend in wedstrijd tegen Ens!

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de nr. 3 uit de poule, Ens op het programma. Ens hebben we kort na de zomervakantie al eerder ontmoet in de bekerwedstrijden. We speelden toen 6-6 gelijk in een spannende wedstrijd. Dat het spannend zou worden leek op voorhand dus al beslist. We moesten het vandaag zonder Tiemen doen die helaas ziek was. Met 7 spelers sterk traden we aan tegen Ens. Na eerst de opstelling goed doorgenomen te hebben gingen we van start.

In de beginfase van de wedstrijd stond iedereen nog ietwat onwennig maar had Nagele wel het meeste balbezit. Met keeper Branco op doel leken we  wel de wedstrijd in handen te hebben. Leken, want een 2-tal uitbraken van Ens en een niet goed functionerende verdediging van Nagele zorgde ervoor dat Ens in de 10e en 12e minuut scoorde, 2-0 achter dus. De spits van Ens, getekend met nr. 9 tikte vrij gemakkelijk de doelpunten binnen. Nagele moest dus flink aan het werk om de wedstrijd niet uit handen te geven. Door goed te spelen en alles te geven kon Tijn 2x scoren waardoor de stand weer gelijk kwam. Nagele kreeg in de slotfase van de 1e helft nog een vrije trap mee die ook weer door Tijn feilloos ingeschoten werd. Helaas kreeg de slotfase nog een staartje want weer flikte Ens het om 2x kort achter elkaar te scoren. Weer was dit dezelfde nr. 9 en stond Nagele verdedigend niet goed.

Met een ruststand van 4 – 3 was het tijd om de jongens even goed toe te spreken en nogeens duidelijk te maken waarom positiespel zo belangrijk is. En dat hielp! Tijs, Max, Jaron, Tijn, Branco, Arjan en Corne gingen ervoor. Met Corne op doel en goed positiespel was Nagele kansrijk en kon het de aanvallen van Ens pareren. Nagele scoorde weer 2x kort achter elkaar waardoor de rollen ineens omgedraaid werden. De nr. 9 van Ens bleek nog steeds gevaarlijk maar Nagele had zijn antwoord klaar. Keeper Corne stond zijn mannetje met meerdere mooie reddingen en werd goed bijgestaan door Tijs. Goed verdedigend werk van de achterhoede van Nagele kon niet voorkomen dat Ens nog 1x scoorde in de 2e helft en een doelpunt in de 29e minuut van Tijn zorgde ervoor dat Nagele definitief voorsprong nam op Ens. Een terechte overwinning voor Nagele die duidelijk meer balbezit en veel meer kansen had in deze wel heel spannende wedstrijd.

Nagele F1 is in de competitie tot op heden nog steeds ongeslagen……allemaal klasse gevoetbald – zo hoort het.

Volgende week spelen we thuis tegen het eveneens nog ongeslagen SVM, dit beloofd ook weer een mooie wedstrijd te worden.

De doelpuntenscoorders van vandaag:

Tijn        6x

Groeten van F1

=================================================================================================

Nagele F3 – DESZ F5

Vandaag hebben we thuis gespeeld tegen DESZ F5. Hoewel het voor de wedstrijd nog hard aan het regenen was stopte dat gelukkig op tijd en konden we droog aan de wedstrijd beginnen.

Neetje heeft de eerste helft gekeept en heeft aardig wat ballen uit het net weten te houden. DESZ heeft toch in de eerste helft 2 doelpunten weten te scoren. Dit heeft mede te maken gehad met het feit dat er op het middenveld van Nagele helaas heel weinig activiteit te bespeuren was. Want wat stonden onze mannen te dromen…. Vast van een mooie voetbalcarrière bij Ajax of een andere club… We hebben heel wat staan roepen om ze weer bij de les te krijgen maar het mocht niet baten.

Yelte heeft de tweede helft staan keepen en ook hij heeft, op 3 treffers na, veel ballen uit het doel van Nagele weten te houden. Dus al met al een eindstand van 0-5 en nog wat aandacht op de training aan wegdromende middenvelders….