1 September 2012

VV Nagele – SV Ens

Na weken van voorbereiding begon dan eindelijk de competitie. Voor trainer Bauke Pot niet de meest ideale voorbereiding, door vakanties, werk en blessures. Pas tegen Ens had hij zijn complete groep tot zijn beschikking, op twee blessures van Taco en Matthijs na. Laat dit nou twee verdedigers zijn en tel daar bij op dat we daar juist niet een te veel aan hebben. We begonnen in een 3-5-2 formatie en vooral op het middenveld zaten we er goed kort op. De tweede bal was constant voor onze middenvelders en de spelbepaler bij Ens lag aan de ketting bij Roy. Zelf kwamen we ook aan voetballen toe en konden we de bal makkelijk kwijt op het middenveld. Met Gert-Jan als motor op het middenveld en Ruben als aanspeelpunt kon Nagele steeds opbouwen en aanvallen creëren. Ens kon daar niks tegenover stellen en werd eigenlijk alleen een keer gevaarlijk door een snelle inworp waarbij de verdediging van Nagele even stond te slapen.

Het was dus wachten op kansen voor Nagele. En die kwamen er ook voldoende in het eerste halfuur. Na 11 minuten was het ook al raak voor Nagele. Een mooie aanval over de rechterkant werd keurig afgerond door Roy en zo stond het al snel 1-0. Toen 8 minuten later Ruben via een hard schot met links er 2-0 van maakte zat iedereen klaar voor een grote score. Dit had ook makkelijk gekund. Ens was helemaal van slag en Nagele kreeg nog een enorme kans op 3-0 alleen mikte Ad de bal hard op de paal. Nagele controleerde de wedstrijd en Ens kon op dat moment niet zo veel in brengen. In een van de spaarzame tegenaanvallen kreeg Ens zowaar een (terechte) penalty en konden ze zowaar de aansluiting weer vinden. Op dat moment onverdiend. De penalty werd benut en dat betekende ook de ommekeer in de wedstrijd. Ens gooide er een partij strijd tegenaan en na een mooie solo van Gerke Schaap had deze zomaar de 2-2 aan kunnen tekenen. Hij schoot echter hoog over. Ens kwam nu meer en meer in de wedstrijd en behalve wat afstandschoten leverde dat nog niet heel veel op. En de ploegen gingen met een 2-1 tussenstand rusten.

Na rust een hele andere wedstrijd. De eerste vijf minuten waren weer voor Nagele. Ruben miste oog in oog met de keeper en Nagele kreeg nog twee kansjes na rust. Hierna was het echter Ens dat het spel bepaalde. Nagele kwam er niet meer uit en de 3 mans verdediging kwam onder druk te staan. Er moest te veel geschoven worden en de middenvelders konden het amper belopen. Ens drukte Nagele helemaal terug en kreeg wat kansen om de 2-2 te maken. Het was vooral knullig dat die viel uit een standaard situatie. Ens blij natuurlijk en ze gingen zelfs op zoek naar drie punten. Nagele rechtte gelukkig ook de rug en probeerde ook weer wat druk te zetten. Een spannende fase met veel fouten tot gevolg. Het spel ging op en neer en Nagele kreeg 10 minuten voor tijd een strafschop en deze werd benut door Ad. Dit moest Nagele even over de eindstreep heen trekken. Echter het was weer Gerke Schaap die de verdediging te slim af was en met een geweldige lob over Jos heen de 3-3 kon aantekenen. Dit was tevens de eindstand, waar uiteindelijk iedereen mee kon leven. Het eerste half uur was heel goed van Nageler zijde en daarna waren er vlagen dat er goed gespeeld werd. Achterin zullen we nu de boel dicht moeten houden, want als je 3 keer scoort mag je het niet meer weggeven natuurlijk. Toch zal bij Ens dezelfde gedachte heersen en zodoende is een gelijk spel de terechte uitslag met het publiek als grote winnaar.
=============================================================================================================

Nagele B1 bekert verder. 

Nagele B1 begon de 1e wedstrijd op 25 augustus thuis tegen RKO super gemotiveerd en stonden na een goed eerste helft al op 6-0. Dat RKO ook kan voetballen bleek in de 2e helft van een eindstand opleverde van 8-3.

Op 28 augustus uit naar Creil, deze ploeg werd niet erg hoog ingeschat na de ervaringen van vorig jaar. Er was wat gelatenheid over de groep en het hele mooie spele van de 1e helft tegen RKO was er vandaag niet. Toch werd er vrij gemakkelijk gewonnen: 0-8.

De laatste wedstrijd op 1 september thuis tegen Tollebeek, ook hier begonnen we niet erg fel, Tollebeek had immers met 6-2 verloren van RKO. We werden echter snel op achterstand gezet want ijn de 2e minuut wist tollebeek al te scoren. Toch wist Cees na 1q0 minuten de gelijkmaker te scoren en konden we de kleedkamer opzoekenmet een 2-1 ruststand. In de 2e helft gingen wij beter voetballen en had de eindstand van 5-2 wel hoger kunnen/mogen zijn.
Al met al een lekker begin van het seizoen , op naar de 1e competitiewedstrijd aanstaande zaterdag tegen Urk B3.

========================================================================================================

Nagele C2 in de beker.

Afgelopen woensdag stond de eerste bekerwedstrijd tegen VHK C2 op het programma.Via allerlei media hadden we al gehoord dat dit een pittige tegenstander zou zijn en daar was geen woord aan gelogen. VHK C2 was gewoon beter dan ons en de eindstand van 2-4 had ook 2-8 kunnen zijn.

Gelukkig spelen we in een poule van 4 dus kregen wij zaterdag de heren en 1 dame van Flevo Boys C7 op bezoek. Het werd een potje waarbij Nagele en Flevo Boys de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd waren maar in de tweede helft was Nagele oppermachtig.

Via goals van Dennis 3,Koen 4,Jens 1 en Leon 1, (de laatste met een prachtige vrije trap met links en achteraf bleek dat zijn oudere broer goed opgelet had want ook deze scoorde in de derby tegen Ens fraai met links) werd de eindstand 9-4.

Deze 2 bekerwedstrijden hebben wij Jens en Okke ingehuurd van de D1 en na hun fantastisch goede optreden overleg gehad met de leider van D1 om deze mannen te kopen maar dit werd resoluut van de hand gewezen.

Aangezien het nieuwe seizoen weer van start is gegaan vonden 2 moeders nl: Harmien Lemstra[Maud] en Betsy Brals[Nick] het een mooie gelegenheid om een BBQ te organiseren onder het mom van teambuilding.

Een geweldig initiatief wat wij als C2 iedereen aan kunnen raden want zowel voetbal[sters]lers als ouders hebben zich prima vermaakt waarbij vooral bij de ouderen jeugdsentimenten en trauma’s naar boven kwamen want zeg nu eerlijk wie kent pony POLLY niet??

==============================================================================================================

Flevo Boys F3 – Nagele F1  8-4  (rust 3-4)

Nagele schiet tekort in 2e helft

Om weer te wennen aan het wekelijkse voetbalspektakel, had Nagele F1 vandaag een oefenwedstrijd op het programma staan. We speelden uit bij Flevo Boys en wel tegen F3.Nagele F1 bestaat dit seizoen uit:

Tim van Eerten
Tiemen Kuipers
Arjan Hooyer
Branco van Mourik
Jaron Kalter
Corne van der Reest
Max Koene
Tijn Riks
Thijs Krops

We moesten het vandaag zonder Tiemen Kuipers doen. T.o.v. vorig seizoen zijn Tim van Eerten en Tiemen Kuipers nieuw bij F1.

Nagele ging goed van start zoals we wel vaker gezien hebben en Branco wist dan ook in de 5e minuut de eerste treffer te scoren. Kort hierna scoorde Tijn de 2e treffer gevolgd door een eigen doelpunt van Flevo Boys. Flevo Boys hield echter wel aansluiting door in de 10e minuut met een tegendoelpunt te komen wat keeper Corne niet meer kon stoppen. Nagele kon het goede spel voortzetten hetgeen in een treffer van Jaron resulteerde in de 16e minuut. Hierna ging Flevo Boys beter voetballen en scoorden zij voor rust nog 2x, waarvan 1x uit een vrije trap.

In de 2e helft zette Flevo Boys de goede lijn door en kwam Nagele er niet meer aan te pas. Met Tijn op het doel, die zeker niet onverdienstelijk keepte, scoorde Flevo Boys maar liefst 5x zonder dat Nagele hierop een antwoord had. Nagele was verdedigend niet sterk, speelde niet over en de spelers namen het niet zo nauw met hun posities. Genoeg werk aan de winkel dus!

De komende 3 zaterdagen spelen we diverse bekerwedstrijden en eind september begint de competitie weer.

Groeten van F1