1 December 2012

NAGELE 3 SPOOR HELEMAAL BIJSTER

GENEMUIDEN 7-NAGELE 3 7-0 (rust 6-0)
Stand vooraf: 

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
G’muiden 5e 10 19 32 23
Nagele 5e 8 13 25 32

De depressie van vorige week is nog even boven Nagele blijven hangen. Ook afgelopen zaterdag werd er kansloos verloren van Genemuiden 7 en stond het na een half uur spelen al maar liefst 6-0. In de laatste 4 wedstrijd staat de teller van tegendoelpunten op maar liefst 30! Vorig jaar hadden we na 20 wedstrijden er 28 tegen… 

Met weer een waslijst aan vroegtijdige en late afzeggingen toog Nagele 3 naar Genemuiden. Voordat het elftal echter wakker werd, had Genemuiden er al 6 in liggen. De storm ging pas liggen toen hun gevaarlijke en beweeglijke middenvelder, met codenaam “Jelmer”, geblesseerd aan zijn knie uitviel. De ruststand was dan ook volledig terecht 6–0 voor Genemuiden. Nagele kon daar niets, maar dan ook helemaal niets tegenover zetten. De keeper van Genemuiden had de eerste helft maar liefst 1 vangbal en 3 terugspeelballen te verwerken gehad.

Na in de rust stond er een ander Nagele in het veld en vond Genemuiden het wel best. De 11 Nagelezen probeerden er tenminste nog wat van te maken en waren er kansen te noteren voor de 3 B’s: Boertje, Badr en Bob. Daarnaast waren er nog legio mooie aanvallen, maar dan heeft natuurlijk een tegenstander altijd nog een grensrechter die wel heel veel eczeem in zijn oksel moet hebben gehad…

Volgende week kan Nagele nog proberen met een goed gevoel de winterslaap in te gaan, want het speelt thuis tegen Wolvega om 14:30 uur.

Opstelling: Gideon Molenaar, Jos van den Berg, Peter Dijkstra, Paul Andela, Jacco Schouten, Frank Westervoorde (45’: Melusi Siziba), Marco de Jong, Erik Peterse, Arnoud de Zeeuw, Tim Roth en Zeger Koene.
========================================================================================================

Nagele C2 verliest weer 4-9

Hoewel de uitslag doet vermoeden dat Nagele ingemaakt werd is eigenlijk het tegenovergestelde waar.Nagele kwam furieus uit de startblokken en na wat goede kansen scoorde Maud de 1-0.Uit het niets kwam MSC terug op 1-1. Nagele bleef prachtig combineren en liep via Bas uit naar 3-1.We weten nog steeds niet waarom de ruststand 3-4 was maar het was wel zo.

In de 2e helft precies hetzelfde beeld, Nagele voetballend veel beter maar MSC veeeeel effectiever waarbij onze verdediging weleens scherper heeft gespeeld. MSC scoorde 5x en Nagele via Koen nog 1 dus einduitslag 4-9.Volgende week moeten we naar koploper Blokzijl die ons thuis behoorlijk inmaakte dus ook dat zal geen makkie worden.

========================================================================================================

Creil E2 – Nagele E1

Nagele, 8:15 uur. We verzamelen bij Sportpark Nagele.Gelukkig nog geen winterse taferelen deze morgen, dus de thermo-kleding, wollen sokken en ondergoed konden bij iedereen in de tas blijven zitten. Enige spanning is er al wel te voelen. Maar of dit voor de wedstrijd, voor Sinterklaas of de aanbiedingen van andere teams is zullen we moeten uitvinden. Het was namelijk een onrustige vrijdag want de aanbiedingen van andere teams stroomden binnen.

Maar zoals het een goede coach betaamt gaat het eigen team voor. De 2 spitsen zijn voor één wedstrijd verhuurd aan Nagele D1, maar volgens de huurvoorwaarden moet er eerst bij E1 gevoetbald worden. En dat hebben we geweten.Natuurlijk was er vandaag  iets bijzonders voor E1 mogelijk, namelijk met nog 2 toppers van wedstrijden voor de boeg konden de mannen vandaag bij winst het kampioenschap voor Nagele binnen halen. Creil is de nummer 2 van de competitie en ook zij maken kans op het kampioenschap, dus  ff wachten nog.Met een vernieuwde opstelling van de mannen begonnen we aan de wedstrijd.

Creil dook er meteen boven op en onze verdediging stond even te trillen. De adrenaline spoot rond in lichamen van de mannen, wat een spanning.Zo professioneel als we zijn konden we daar goed mee omgaan natuurlijk, want via mooie actie’s onderling  wist Cas er 2 in het doel te prikken.Toch wist Creil een gaatje te vinden in onze verdediging en maakte er weer 1 – 2 van.De turbo werd aangezet en ja hoor bingo: Thomas 1-3, Cas 1-4 en net voor de thee en Red Bull 1-5 door Thomas.

Tijdens de korte rust vielen een paar woorden, we zijn Kampioen, feest, lekker patat eten. Gelukkig bleef de concentratie op peil, want dat zien we ook wel ééns anders.Zo de thee en Red bull  zijn weg gewerkt en op naar de tweede helft. Onze kleine Maradonna genaamd Cas sloeg weer toe 1 -6. Maar Creil wist via een fraaie uithaal de stand weer op 2-6 zetten. Oh ja en dan nog de 2 corners van ons die waren van een hoog Pellè gehalte. Want tot verbazing van de mee gereisde harde kern van E1 wist Thomas de bal 2 maal fraai in het doel te koppen (en dat zonder al te veel concentratie gel in zijn haar). Uiteindelijk wisten Maradonna en Pellè de eindstand op 2 – 10 te zetten voor Nagele E1, met andere woorden we zijn Najaars kampioen Hoera hoera.

Wil je ons in actie zien, met ons op de foto of die fel begeerde handtekening kom dan op 8 december naar de kuip in Nagele want dan spelen we thuis tegen Flevo Boys onze laatste wedstrijd voor de winter.
===============================================================================================================

Cupido’s pijlen slaan toe

Vandaag stond er op papier een makkelijke wedstrijd te wachten voor onze helden van de E2.Staphorst E6m uit stond op het programma.Afgezien van dat deze nog maar 6 goals in 7 wedstrijden hadden gescoord en 8e stonden bestond dit team uit alleen maar meisjes.Kat in het bakkie dus voor onze stoere mannen.Met twee afmeldingen en dus maar 7 man sterk reisden we af naar dit karakteristieke dorpje.

Keeper Sander Cornelis
Verdediging Bas Elenbaas en Meilo Busch
Middenveld Rico Busch en Ravi Soenessardien
Aanval Tim van Eerten en Jurian Kramer

Een stralende zon over een vel groen grasveld gevuld met madeliefjes en boterbloemetjes. Bas huppelde eroverheen en toen zag hij haar, het mooiste meisje wat hij ooit had gezien. Drie koppen groter dan hem gehuld in een blauw gele sporttenue met nr. 10 op haar rug. Haar paardenstaart wapperde door de wind en haar glimlach straalde. Opeens schrok Bas weer wakker door de stem van leider Bert van Eerten die hem bij de les riep. Bleek hij toch gewoon op een nat afgetrapt veldje in Staphorst te voetballen. Maar ja dat mooie meisje ga je toch niet op zijn Jaap Stams aanpakken? Duidelijk niet Bas zijn sterkste wedstrijd dus volgende week hopelijk een mannelijke spits. Maar eerlijk is eerlijk hij heeft wel een hele leuke wedstrijd gehad. Aanvoerder Meilo speelde een sterke wedstrijd, daardoor wist hij ook te scoren. Rico speelde ook een lekkere wedstrijd en dat is voor beide broers zeker een opsteker gezien dat het team vandaag niet top draaide. Wel hadden we vandaag vele kansen maar onze spits Jurian had vandaag wel heel veel oog voor de lieflijke keepster van Staphorst en had moeite het doel te vinden waardoor hij meer op de keepster stuitte. Jurian is een zeer gretige spits waardoor als het niet lekker loopt hij gaat forceren. Hij scoorde wel drie keer maar hij had vandaag te weinig oog voor medespelers. Hopelijk gaat dat volgende week beter. Ravi die vandaag zijn eerste officiële wedstrijd had dwaalde binnen welgeteld 3 seconden van zijn positie af om vervolgens balletje te gaan wachten in de spits hij scoorde daaruit wel 1 keer. Tim van Eerten speelde vandaag fanatiek en sterk en toonde met zijn jonge leeftijd geen medelijden voor welk meisje dan ook. Tim scoorde de openingstreffer strak in de kruising wat de enige treffer de eerste helft was. Ook de tweede helft vond hij het doel. Sander Cornelis die de eerste helft de 0 heeft gehouden als keeper mocht de tweede helft zijn voetballende kwaliteiten laten zien. Dit ging als volgt.

Een stralende zon over een vel groen grasveld gevuld met madeliefjes en boterbloempjes.
Sander huppelde eroverheen en toen zag hij haar dezelfde nr  10.
Oftewel de leiders hadden het druk de dromende verdedigers bij de les te houden met als resultaat geen 7-0  maar 7-2 winst voor de voetbalgoden.
Na de wedstrijd was er natuurlijk het gebruikelijke handje schudden en het  E-mail adressen uitwisselen.
Wijze les uit deze wedstrijd lijkt mij “ook uit een matige wedstrijd kan iets moois groeien”.

===============================================================================================================

Olympia’28 F3-Nagele F1  3-10  (rust 1-7)

Nagele F1 ziet inspanningen beloond: we zijn KAMPIOEN!!!!!!!

Vlnr: Jaron Kalter, Corne van der Reest, Branco van Maurik, Tijn Riks, Max Koene, Thijs Krops, Arjan Hooiojer en Tiemen Kuipers

Op deze best koude zaterdagochtend ging Nagele F1 op pad naar Hasselt om daar tegen Olympia F3 te spelen. Nagele F1 had aan een gelijkspel voldoende om definitief kampioen te worden dus spanning alom….Olympia heeft in de competitie ook niet onverdienstelijk gespeeld en staat op de 4e plek. Bij de aftrap was de spanning enigszins merkbaar want Nagele F1 kwam niet zo vlot uit de startblokken als dat we gewend waren. Na enkele kansen van Nagele en Olympia, was het toch Nagele die voor het eerste doelpunt tekende. Branco scoorde in de 8e minuut van de wedstrijd. Na deze “opluchting” kregen we de smaak te pakken en tekende Max voor het 2e doelpunt in de wedstrijd. Olympia kon dit echter niet onbeantwoord laten en scoorde direct hierna waardoor het angstig spannend bleef. Gelukkig niet voor lang want Jaron zorgde er voor dat de afstand weer op een wat comfortabeler 2 punten kwam. Ook keeper Tijs, die de hele wedstrijd gekeept heeft, liet zien dat hij zijn mannetje stond. Menig kans van Olympia werd door Tijs vakkundig verijdeld. Nagele bleef scoren en zo kwam de ruststand op 1 – 7. Keer op keer scores door goed over te spelen en te verdedigen. Een speciale vermelding voor Tijn, die zelf niet wist te scoren maar wel bij bijna elk doelpunt betrokken was in de opbouw, klasse. Ook verdedigend stond het goed met Corne en Tiemen.

In de 2e helft kwam Olympia toch nog even terug en scoorde in de 24e minuut omdat bij Nagele F1 toch de scherpte mistte. Echter liet Nagele het hier niet bij zitten en wist nog maar liefst 3x te scoren. Een speciale vermelding waard is het doelpunt van Arjan, die de bal strak langs de keeper schoot in de 30e minuut van de wedstrijd. Al met al kwam de eindstand op een verdiende 3 – 10 en zijn we daarmee definitief kampioen.

De doelpuntenscoorders van vandaag:
Jaron     4x
Branco  3x
Max        2x
Arjan     1x

Enkele feiten over de najaarsreeks,wist u dat:
–          Nagele F1 heeft alle 8 competitie wedstrijden van deze najaarsreeks winnend afgesloten.
–          Nagele F1 had maar liefst 65 doelpunten voor en slechts 12 doelpunten tegen.
–          De wedstrijden tegen SVM en Ens verschrikkelijk spannend waren.
–          De leiders trots zijn op de prestaties van dit team.