15 December 2012

NAGELE 3 SLUIT MET GOED GEVOEL AF                          

URK 9 – NAGELE 3   4-4 (rust 4-1)               

Ploeg Ranglijst Gesp Punten Voor Tegen
Urk 2e 10 23 46 23
Nagele 5e 9 13 25 39

De lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2 Urk 9 eindigde afgelopen zaterdag in een welverdiend gelijkspel: 4 – 4. Uitblinker van de wedstrijd was onze Tomba die de Kat op doel verving en daar uitblonk als een Kat in zijn beste jaren. Speciale dank ook voor Reinder Zelhorst, Kees Geschiere (alias De Ploeg) en Allard van der Wiel (alias De Knikker) die ons meehielpen. 

Het duurde even voordat alle Urkers aan wal waren, maar zonder enige warming up begonnen ze furieus aan de wedstrijd.  Met name De Pastoor voorin was niet te houden, want met zijn techniek en snelheid speelde hij zichzelf telkenmale vrij voor de goal van Nagele, waarna consequent een ziedend schot volgde. Waar Urk niet op gerekend had, was een uitblinkende Tomba die werkelijk tegen elke bal zijn vingertoppen wist te krijgen. Desondanks liep Urk na een half uur uit naar een comfortabele 3 – 0.

Daarna vond Lambik het welletjes en vond hij met een splijtende pass de opstomende Ploeg. Op rand 16 haalde De Ploeg verwoestend uit in de verre hoek: 3 – 1.

Niet lang daarna had Lambik ook de aansluittreffer op zijn voeten, want hij kon alleen doorlopen op de goal van Urk. Lambik koos voor een stiftje, maar de bal was net te hard en verdween over de kruising. Ook Tappie, De Knikker en Bob waren dicht bij een goal, maar Urk verdedigde met hart en ziel. Daarna kreeg De Pastoor het weer op zijn heupen en draaide hij weg bij de Houthakker. Deze had echter letterlijk zijn handen vol aan zijn tegenstander, want bij het wegdraaien bleef zijn wijsvinger steken in het shirt van De Pastoor. Gevolg is dat De Houthakker zijn vinger uit de kom schoot en later bleek dat de vinger nog gebroken is ook. Vanaf deze kant sterkte met het herstel jongen. De Pastoor had inmiddels natuurlijk wel gescoord: 4 – 1.

Na de rust stond er, net als tegen Genemuiden, een ander Nagele in het veld. Het speelde Urk op karakter compleet van het veld. Boertje was ingevallen en gebruikte zijn jeugdige energie door de Urker verdediging vroegtijdig af te jagen. Met een ferme schouderduw ontnam hij de bal van de rechtsback en gaf daarna Bob een niet te missen kans: 4 – 2.

De Ploeg stond inmiddels in de spits en was als vanouds aan het trekken en sleuren. Op rand 16 had hij de bal aan een touwtje en legde hem breed op de inkomende Lambik: De Urker keeper vertelde later dat hij de bal alleen maar had gehoord: 4 – 3.

Badr was ook ingevallen en had het natuurlijk gelijk weer met iemand aan de stok. Maar onze vechtmachine heeft wel iets geleerd van het verleden, want hij hield zich keurig in. Gevolg was wel dat hij daarna vanaf rechts een fantastische voorzet gaf bij de 2e paal. Daar kon natuurlijk maar 1 persoon staan….of beter gezegd: zweven. De Gier hing al in de lucht voordat Urk ook maar dacht aan springen en De Gier kopte fantastisch tegendraads binnen: 4 – 4.

Door dit knappe herstel sluit Nagele 3 een belabberde reeks af en gaat de ploeg met een goed gevoel de winterstop in.

Opstelling: Sjurry Blijden, Michel Goossens (30’: Tim Roth), Rens Koene, Daan Schouten, Paul Andela, Kees Geschiere, Marco de Jong (45’: Jos van den Berg), Erik Peterse, Allard van der Wiel (45’: Arnoud de Zeeuw) en Zeger Koene (75’: Marco de Jong).
========================================================================================================

Mooie competitieafsluiting Nagele D1

Daar zijn we weer met ons laatste verslag van 2012 van de D1. Op 1 december moesten we aan treden tegen het op gelijke hoogte staand Sportclub Emmeloord D1. Bij een heerlijk lentezonnetje en een lekker grasmatje was het een veel belovende zaterdag ochtend.

Wij reisden af met 10 spelers vanwege drie afwezige spelers. Cas en Thomas, beiden uit E1, waren bereid om ons uit de brand te helpen alleen moesten zij eerst nog een kampioenswedstrijd spelen welke zij uiteindelijk met ruime cijfers wonnen.

De eerste 5 minuten waren het twee slaaaaapmomenten vanuit onze kant waardoor Emmeloord makkelijk 2-0 kon scoren. Ons middenveld had het zwaar om in het spel te komen tegen de erg gedreven Emmeloorders.

Na 20 kwamen we terug vanuit een standaard situatie. Vlak voor rust was het de e-pupil Thomas Koene die ons op gelijke hoogte zette. Ruststand 2-2.

In de rust waren er maanende woorden van de leiders dat de 2e helft nog zwaarder zou worden. Na 30 seconden spelen kwam Emmeloord op 3-2. Daarna kregen we meer grip op het spel en maakten wij uit een hele goede uitgevoerde counter 3-3. Vlak voor tijd was de goed leidende scheids even afgeleid door het heerlijk lentezonnetje waardoor hij een overtreding van de spits van Emmeloord niet zag die daardoor de 4-3 kon aantekenen.

Wij probeerden het nog wel maar helaas maakte Emmeloord in de allerlaatste seconde 5-3. We konden met opgeheven hoofd na huis toe keren omdat we, op de eerste 5minuten, er alles aan hebben gedaan om een goed resultaat te krijgen.

Afgelopen zaterdag eindelijk weer thuis spelen. De eerste twee thuiswedstrijden werd er door ons rustig op los gescoord namelijk 12-0 en 18-0. Nu was Genemuiden D2 wel een veel zwaardere tegenstander dan de andere twee.

Op een uitstekend veld werd er afgetrapt met toch wel weer veel publiek langs de zijlijn  wat wij uiteraard erg leuk vinden. Na een beetje aftasten kreeg Nagele de eerste mogelijkheden waarna Genemuiden toch wel de betere ploeg werd. Verdiend was de 0-1 ruststand in het voordeel van Genemuiden zeker. De leider zag dat er iets moest gebeuren en stelde voor om van 4-4-2 naar 4-4-3 te gaan.

Nagele dook er in de 2e helft meteen erop en creëerde een aantal kansen, halverwege kwamen wij op een 2-1 voorsprong en Genemuiden tekende vlak voor tijd de 2-2 aan. In blessuretijd maakten wij uiteindelijk op z’n Duits de 3-2 en de vreugde was groot. Wij zijn uiteindelijk 4e geëindigd
wat ik een hele mooie en goede prestatie vind en met een beetje meer thuiswedstrijden hadden we misschien nog iets hoger gestaan. Namens D1 wensen wij U vrolijke kerstdagen en een gelukkig Nieuw Voetbaljaar toe.
========================================================================================================

Nagele E1 – Flevo Boy’s E9

Eindelijk, daar kwam het signaal: het voetballen gaat door!!!! De éérste vraag die ik van Rick kreeg was of we dan ook patat gaan eten na de wedstrijd. Mijn antwoord was ja natuurlijk gaan we dat doen, zijn antwoord was daarop ik hoef niet hoor want ik heb buikpijn. Dit had natuurlijk een reden aangezien ze door de winst op 1 december het kampioenschap al binnen hadden gesleept.  Het feest moest nog even uitgesteld worden omdat de KNVB had besloten dat er op 8 december niet gevoetbald werd en zo moesten wij ons strakke schema aanpassen en is alles opgeschoven naar 15 december. Bij het omkleden was het doodstil in de kleedkamer, iedereen bereidde zich op zijn eigen manier voor op de laatste buiten wedstrijd van dit seizoen.

Het gaat vandaag om de eer kunnen we wel zeggen, want we hebben tot nu toe alle wedstrijden nog gewonnen en we willen ook de laatste partij met glorie kunnen afsluiten.De selectie is fit, dus afwachten maar wat Flevo Boy’s laat zien. De wedstrijd is begonnen en al gauw werd er druk op ons uitgeoefend door de mannen van Flevo Boy’s. Het werd een op en neer spelletje en dat is leuk voor een paar minuten maar niet voor de volle 25 minuten. Dus even een wijziging in de opstelling en speelstijl en ja hoor daar kwam al snel de 1 – 0 voor ons en de wijziging had effect. Dit deed de kampioen’s spanning wegnemen en het spel kwam bij ons op gang. Bij Flevo Boy’s viel het zwaar vooral na een rare handsbal kregen wij een penalty mee. (onze aller éérste sinds de F-jes) Thomas nam de penalty en schoot ‘m hard achter de keeper in het net. De stand: 2-0. Inmiddels beginnen de geuren van gebakken friet over het veld  te dwarrelen dus opschieten met verhaal.

Flevo Boy’s was de draad kwijt of het nu komt doordat hun spits misschien wel ziek was, of door onze ijzersterke verdediging, want we staan inmiddels al met 7 – 1 voor door doelpunten van Thomas/Cas en Stijn.

Toch leefde het  even op bij Flevo Boy’s want ook zij kregen een penalty mee, maar deze werd hoog over geschoten. De eindstand kwam te staan op 9 – 1 voor Nagele. Maar bij het laatste doelpunt, (deze was weer van een zéér hoge Pellè gehalte) kreeg Thomas zelfs  applaus van de trainers van Flevo boy’s wegens zijn mooie stiftbal.Zo nu is het klaar, op naar de kantine voor de snaps en de hapjes en niet de te vergeten de prijs een mooie  medaille, en tot horens in de zaal of in het nieuwe seizoen.

Ik weet niet of de geruchten waar zijn, maar de verhalen gaan dat een blij verraste Louis van Gaal  na de wedstrijd weg reed bij ons sportcomplex. Wie weet zien we één van onze jongens ooit nog terug in het Nationaal elftal.  ========================================================================================================

Bovenste rij: Silvain Smit (leider), Joel de Munnik, Martijn Schippers, Thomas Koene, Cas Riks, Stijn van Ulsen, Rene Goossens (leider), onderste rij v.l.n.r. Sylvain Smit, Rens Jongman en Rick Goossens

 

Nagele E2 verovert verdiende 2e plaats

Vandaag stond de laatste veldwedstrijd van de competitie op het programma. En niet de minste we mochten tegen Ruinerwold E4 aantreden.
Deze stonden 2e en waren het team dat tot nu toe de meeste goals scoorden. Wij stonden 4e en waren het team dat na Ruinerwold de meeste goals voor hadden.
Kortom een leuke wedstrijd werd verwacht die voor beide nog ergens om ging.

Nagele E2 – Ruinerwold E4
Onze gladiatoren werden nog even flink opgepept voor de wedstrijd en toen Harrie Bloo de aftrap floot sprongen ze er dan ook vol op.
Harrie had er al snel spijt van dat ie nog geen multifocale bril bij Pearle had aangeschaft want de spitsen van Nagele waren binnen seconden van dichtbij naar ver richting de goal van de tegenstanders. Met Jurian en Vaneyth in de aanval hebben we twee supersnelle spitsen staan. Deze hebben dan ook beide een hele goede wedstrijd gespeeld.
Vaneyth wist veel te scoren en maakte zichzelf nog belangrijker door ook veelvuldige assists te geven. Jurian zorgde met zijn snelheid voor de snelle omschakeling naar de aanval en wist wederom ook weer meerdere goals te maken.

Ravi deed vandaag zichzelf en zijn team tekort door de opdrachten van zijn leiders te negeren. Hij onttrok zichzelf van het spel door weer een wedstrijd balletje te wachten. De momenten dat hij zich verdedigend liet zien deed hij dat goed daar liggen dus zeker mogelijkheden. Tim speelde als vanouds weer betrouwbaar. Hij gaat volop mee in de strijd, scoort en gaf een aantal mooie voorzetten. De gebroeders Busch maken sprongen in hun voetbalspel en worden met de week belangrijker voor het team.

Al moet ik wel zeggen dat ik mijn twijfels heb of Rico wel zijn veterstrikdiploma heeft gehaald want het waren weer zijn schoenen die het halve veld doorvlogen zonder Rico erin wel te verstaan. Duels worden door beide gewonnen en ze geven nu ook beide vaker een voorzet.

Aanvoerder Sander is een belangrijk rustpunt in de verdediging en zorgt met zijn passing ook voor een goede aansluiting van verdediging naar middenveld.
Bas was weer fanatiek de aanvallen van de tegenstanders aan het opvangen en maakt zichzelf een onmisbare schakel in het team.

In mijn ogen vandaag absoluut man of the match de enige echte witte panter Sem Toeter. Hij keepte vandaag een fantastische wedstrijd en dankzij hem werden vele aanvallen gestopt. Met gevaar voor eigen leven dook hij voortdurend op de bal en als een volleerd acrobaat tikt hij de ballen uit het doel.
Het team heeft vandaag loon naar werken gekregen want de onverwachte hoge eindstand was 10-1. Tijdens de rust moesten we vooral scheidsrechter Harrie weer op adem brengen met een Bidon water en een pufje van Sander zijn astma apparaat maar onze jongens bleven de hele wedstrijd strijden.\
Met dit resultaat zijn we overtuigend tweede geworden en kunnen terugkijken op een succesvol seizoen. Voetballend gaan we flink vooruit en leiders Gideon en Bert zijn vooral trots op de inzet die elke week weer word vertoond. Volgende week begint het zaalvoetbal waar we minder voordeel hebben van ons fysieke spel en is daardoor een goede leerschool om sprongen te maken in het overspelen. Complimenten voor het team dit seizoen voor de inzet en daardoor de goede resultaten.
2e plaats en we zijn het meest scorende team en de tegengoals waren ook lekker laag. Geweldig gedaan!!!!
=========================================================================================================

Nagele F3 – Kraggenburg F1

Vandaag stond de laatste wedstrijd buiten op het veld op de agenda. We mochten thuis tegen Kraggenburg F1 om 9.00 uur spelen. Zowel Joris als Milan waren ziek en konden helaas niet meespelen. We begonnen de wedstrijd dan ook zonder wissel. Yelte heeft de eerste heft gekeept en heeft het doel leeg weten te houden. De andere spelers hadden er zin in en lieten zich niet afschrikken door de toch, iet wat grotere, tegenstanders. De teams waren aan elkaar gewaagd maar Neetje, Matthijs en Yasin wisten de bal toch een aantal keren voor het doel te krijgen. Sem en Anthoon hebben aardig wat ballen achter weten op te ruimen en vanuit het niets was daar een kans voor Neetje die met de bal vanaf de middellijn zo door wist te lopen tot aan het doel van Kraggenburg. Daar wist hij het netjes af te maken door de bal het doel in te schieten. Ruststand 1-0.

Anthoon heeft de tweede helft gekeept en ook hij heeft het doel leeg weten te houden. De heren wilden de laatste wedstrijd graag winnend afsluiten dus moesten er doelpunten gescoord worden. Yasin en Neetje hebben beide in de tweede helft nog een doelpunt weten te scoren. Er werd veel werk verzet door Neetje en Matthijs die daardoor ook veel balbezit hadden. Met een eindstand van 3-0 kunnen we zeer tevreden zijn. Iedereen heeft goed gevoetbald en was blij met de overwinning! Op naar het zaalvoetbal!