7 april 2012

SC Joure knokt zich terug tegen Nagele

Bron: Sc.Joure.nl 

Tegen subtopper Nagele startte thuisploeg SC Joure zwak en de 1 -3 ruststand was zeker verdiend voor de gasten. Echter, daar waar Nagele na rust speelde alsof de 3 punten al binnen waren, daar schakelden de Jousters een tandje bij. Dit scenario had een boeiende 2e helft tot gevolg die uiteindelijk resulteerde in een 3 -3 eindstand. Een stand waar de polderbewoners eigenlijk niet eens over mochten mopperen.

De Jousters traden aan zonder Vincent Groeneveld, Jonne Boonstra en Rogier de Bruin. De gasten trokken direct het initiatief naar zich toe, wat in de 1e minuut al resulteerde in een doelpunt gemaakt door Gert Jan Huisman. Hoewel de uitstekend leidende Fledderus het doelpunt in eerste instantie goedkeurde had hij een luisterend oor voor de Jouster assistent scheidsrechter Stefan de Groot die terecht hands had geconstateerd voor Huisman. De treffer werd geannuleerd, waarna in de 4e minuut Pieter Joost Struik zich met een handige beweging vrij speelde van zijn directe tegenstander. Alleen voor keeper Thomas Keur slaagde Struik er echter niet in om de sluitpost van de gasten te passeren.

Lat
Dat deed Murk de Vries in de 8e minuut beter toen hij de bal uit een corner van Nick de Glee onhoudbaar in de kruising kopte (1 – 0). Toen keeper Fedde Regts in de 10e minuut bij het wegwerken van de bal uitgleed en de bal in de voeten van Ad Withaar schoof was het voor Withaar een klein kunstje om de achterstand ongedaan te maken
(1 – 1). Gedurende het resterende deel van de eerste helft bakte de thuisploeg er weinig van met als logisch gevolg dat Nagele in de 20e minuut verdiend op 1 – 2 kwam nadat Hugo Jongejan de lat raakte en Henry Huysmans vervolgens de rebound kon binnen werken. Nadat Martijn de Bruin na een half uur bijna profiteerde van een goede actie van Pieter Joost Struik, bal rakelings naast, leek Nagele in de 41e minuut de wedstrijd te beslissen via een uitstekende combinatie tussen Huysmans en Jacco Vessies, waarbij laatstgenoemde de 1 -3 aantekende.

Nekslag
Na de thee lieten de gasten zich regelmatig de kaas van het brood eten door de veel feller spelende Jousters. Mart tromp was al na enkele minuten dichtbij de aansluitingstreffer, maar keeper Keur redde op schitterende wijze. Een sterker Joure wist echter vooralsnog niet dichterbij te komen, maar moest achterin uiterst attent blijven met het oog op de counters van Nagele. Met name Huysmans was een paar keer dichtbij de nekslag voor de thuisploeg maar zover kwam het niet. Integendeel, de hard werkende gelegenheidsspits Anton Jellema bezorgde in de 70e minuut de bal bij Pieter Joost Struik die vervolgens de 2 – 3 binnenschoot. Hierna werd het erg onrustig achterin bij de gasten en het was te danken aan een gebrek aan meedogenloosheid bij de Jouster voorwaartsen, dat de gasten niet binnen de kortste keren op achterstand werden gezet. Met name Pieter Joost Struik en Nick de Glee waren enkele malen dichtbij succes. Toch kwam de verdiende gelijkmaker op het bord toen de bal in de 85e minuut uit een corner van de Glee in een onoverzichtelijke situatie via de rug van keeper Keur in het doel verdween (3 – 3). Nog was de thuisploeg niet tevreden. De ploeg bleef vol voor de winst gaan, wat leidde tot een spannende en hectische slotfase. Daarin was Joure nog dichtbij de winst toen Nick de Glee in blessuretijd kon uitbreken. In plaats van zelf uit te halen probeerde De Glee alleen voor keeper Keur de meegelopen Struik te bereiken. Dit mislukte, waarna de 3-3 eindstand een feit werd.

===============================================================================================================

Nagele 2 volgende week op bezoek bij Muis
De wedstrijd tegen Urk paste eigenlijk niet in het schema van Nagele 2. Het was een noodzakelijk tussendoortje. De spelers kijken namelijk reikhalzend uit naar volgende week: Tollebeek uit. Belangrijk was dus om geen blessures en schorsingen op te lopen. Een ieder speelde hier dan ook na.

De wedstrijd was dan ook te vergelijken met Ajax – Heracles (6-0) van vorige week. Spelers pakte rust waar het kon en verlieten in sommige gevallen met kleine pijntjes het veld. De meest verstandige was Mees die zich helemaal niet in het wedstrijdtenue hees. Op nummer twee qua verstandigheid kwamen onze Portugese baltovenaars. Ze kwamen vijf minuten voor tijd aanzetten en na een helftje gingen ze er al weer vandoor. Daarna kwam Gaizka , die met een klein pijntje een kwartier voor tijd uitstapte. Dat de wedstrijd daardoor met 10 man moest worden beëindigd deerde niemand, wetende volgende week is belangrijker. Ook Paul zag het een tijdje aan, maar vroeg toch om een wissel. En zo moest Splinter nog aan de bak, die eigenlijk zijn accu voor volgende week aan het opladen was.

Volgende week kan in één klap het hele seizoen worden goedgemaakt en zijn de resultaten van de laatste weken snel vergeten. Prestige is het woord. Verlies betekent crisis, bij winst kunnen er wel eens rare dingen gaan gebeuren. Uit bij Tollebeek dus. Een ieder weet waar het om draait bij Tollebeek: Muis. Het beloofd een spektakelstuk te worden. Zoals Gaizka het in de thuiswedstrijd mooi verwoordde: het wordt een psychisch en tactisch steekspel.
===========================================================================================================

Nagele D1 blijft meedoen.

Na de moeizame overwinning vorige week op SVN 69 D2 stond vandaag uitwedstrijd nummer 4 op het programma en wel tegen Genemuiden D3.Om 10 voor 8 stonden de eersten al op het voetbalveld en het eerste wat opviel was de frisse lucht die vanuit de kantine kwam.Het schijnt dat onze voorzitter eigenhandig met een heel klein beetje hulp van anderen alles gereinigd heeft en volgende week staan alle kleedkamers + ramen op de lijst.Wat verder opviel was dat de E2 10 minuten eerder als de D1 vertrok richting Genemuiden en deze 10 minuten later arriveerden.

Dan nu de wedstrijd: Onze mannen en vrouwen begonnen voortvarend en na wat kleine kansjes was het weer Maud die de score opende.Na een kwartiertje spelen was het Ferry die na een mooie combinatie met Leon de 2-0 liet aantekenen.Genemuiden probeerde wat terug te doen maar de achterhoede onder leiding van Ricky stond als een huis: Ruststand 2-0.

In de 2e helft kwam Nagele vooral in het begin onder druk te staan maar dankzij goed keeperswerk van Olaf bleef de 0 gehandhaafd.Vooral door goed voetbal van het middenveld onder leiding van Leon kwam Nagele beter in haar spel en met nog 10 minuten te gaan kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Dennis K die de keeper te ver uit zijn doel zag staan en de bal subtiel eroverheen schoot 3-0.Nog geen 5 minuten later maakte Genemuiden hands in eigen strafschopgebied en de goed leidende scheids kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.Dit buitenkansje werd prima benut door onze jarige Marije die de bal met het linkervoetje hard inschoot.De laatste goal was de mooiste want het was Sebastian die eerst zijn man uitspeelde daarna het overzicht behield en de bal keurig aan Dennis K gaf die de bal zo kon intikken.

Een mooie zege en uit vooral de manier waarop blijkt dat onze mannen en vrouwen zeer snel leren.
==================================================================================================================

Genemuiden E6 –  Nagele E2

Bij vertrek regende het, maar gelukkig was het droog toen we in Genemuiden aankwamen.Het voetbalt toch wel een stuk lekkerder wanneer het  droog is vinden wij.

Op papier moesten we vandaag de 3 punten mee naar  huis kunnen nemen, maar ja je weet het maar nooit of dat ook zal gebeuren?Na de aftrap namen we al snel het heft in handen en wist Cas er 3 te scoren, waardoor het al snel 0-3 werd.Maar de jongens gaven wat gas terug waardoor Genemuiden net na de rust terug kwam op 2-3.Toen begon het wel een beetje te knagen o wee als we maar blijven vechten voor de winst.
Maar de mannen kregen het op hun heupen en met de wind  in de rug werd Genemuiden helemaal zoek gespeeld door ons want Sem,Cas en Thomas hadden al  weer gescoord waardoor het 2-6 was geworden. Bij ons liep het als een trein en Genemuiden gaf zich gewonnen want Rick en Thomas zetten de stand nu op 2-8.Maar de mooiste 2 goal’s voor vandaag, tevens ook de laatste 2 kwamen van Cas die via twee corner’s de bal via een indraaier in het doel schoot. Prachtig hoor die mee wind. Zo is de eindstand gezet op 2-10 voor Nagele E2 en heeft iedereen van het team zijn beste kunnen laten zien vandaag. ==================================================================================================================

Nagele F1 – VHK F2  3-7  (rust 2-3)

VHK een maatje te groot voor gedreven Nagele

VHK was vandaag letterlijk een maatje te groot voor de 10 jongens van Nagele F1. Dit neemt echter niet weg dat Nagele zich kranig geweerd heeft tegen de ploeg die voornamelijk uit 9-jarigen bestond. Nagele nam zoals vaker het voortouw door een openingstreffer van Branco in de 3e minuut van de eerste helft. In deze eerste helft, waarbij Ently op doel stond, ging het nog aardig gelijk op, maar de treffers van VHK (vaak van behoorlijke afstand) waren bleken lastig te stoppen. Een doelpunt van Tijn in de 12e minuut kon daar niet veel aan veranderen. Het ging gelijk op, waar nog aangetekend moet worden dat Max een prachtkans had die helaas niet zat. De stand bij rust was 2-3.
In de 2e helft met Tijn op het doel bleek VHK op gang te komen en scoorden ze een aantal malen hard in. Jaron kon de eer van Nagele nog hoog houden door in de 2e helft binnen te schieten na een actie waarbij Nagele nog eens liet zien goed over te kunnen spelen. Helaas dus fysiek te kort en verdedigend kon het allemaal wat beter, maar toch een knappe einduitslag waarvoor we ons zeker niet hoeven te schamen. De doelpuntenscoorders van Nagele:
Branco  1x
Tijn        1x
Jaron     1x

Volgende week spelen we uit in Genemuiden, we gaan hoe de kaarten dan geschud zijn.

Groeten van F1