5 Mei 2012

VV Nagele 1 – Wolvega FC 1    3-1

Nadat Nagele definitief was uitgespeeld, vorige week werd een kans op de 2e periode verspeeld in Friesland op het kunstgras van Makkum, moesten de mannen van bijna aftredend coach Martin de Jong aantreden tegen het gedegradeerde Wolvega FC. Een wedstrijd die eigenlijk nergens om ging maar een mooi afscheid voor de coach en enkele spelers is uiteraard ook een goede motivatie. Een van deze spelers was keeper Thomas Keur, die definitief zijn laatste thuiswedstrijd zou keepen.

De aftrap werd verricht door pupil van de week Sebas Keur, die speciaal voor deze gelegenheid een mooi shirt droeg met de desbetreffende achternaam op de rug. Vervolgens dan het echte begin van de wedstrijd en de bedoelingen van Nagele werden meteen duidelijk. Er was niks te verliezen dus klapten ze er gelijk bovenop. Wolvega maakte het de Nagelezen niet erg lastig en zo kon Nagele vrijuit voetballen. Volledig tegen het wedstrijdbeeld in kwam Wolvega wel op voorsprong. Laatste man Taco van der Sar liet zien een waardig vervanger te kunnen zijn van aftredend doelman Thomas Keur. Een moment van onoplettendheid waarbij Taco vergat een veldshirt te dragen en de bal nagenoeg klemvast had. De scheidsrechter kende een strafschop toe en deze werd onberispelijk ingeschoten door Jappie Visser. 0-1. Nagele raakte hierdoor echter niet van slag en ging verder waar het mee bezig was. Nagele creëerde steeds meer kansen alleen Henry ‘sjaak’ Huijsmans en Robin Staes hadden het vizier niet op scherp staan. Niet veel later kwam Nagele toch op 1-1. Ad Withaar kon via een een-twee met Roy ‘het groeibriljantje’ Hamstra richting de doelman van Wolvega FC en zo aantekenen voor de gelijkmaker. Voor rust viel er nog één grote kans te noteren voor Robin Staes na een scherpe voorzet van Jacco Vessies. Echter, de goalie van Wolvega keerde de kopbal uitstekend.

Na een lekker relaxte rustpauze onder het genot van een heerlijk kopje thee begonnen de mannen van Martin de Jong vol goede bedoelingen aan de 2e helft. Het tweede bedrijf was echter van een lager niveau dan het eerste. Na 60 minuten bracht trainer Martin de Jong nieuwe frisse aanvalskracht in de vorm van Emiel Krops, wie Robin Staes verving. Verder kwam Keije de Jong erin voor Matthijs van Arendonk. In de 65e minuut kwam Nagele dan toch op de langverwachte voorsprong. Jacco Vessies zette met een splijtende pass Ad Withaar alleen voor de keeper die er 2-1 van maakte. Even later kwam Gert-Jan Hulsman in de ploeg voor Henry ‘sjaak’ Huijsmans.Kort hierna ging Jacco Vessies alleen op de keeper af.Hij gooide de wedstrijd definitief in het slot door de bal in het dak van het doel te jagen. 3-1.Hierna geen aantrekkelijk voetbalmomenten meer, maar wel opvallende momenten met een scheidsrechter in de hoofdrol.Na een opstootje op het middenveld trok de scheids een gele kaart voor de nummer 13 van Wolvega en beloofde hem ook nog een tweede gele prent.Zo gezegd zo gedaan, dus even later kon deze beste jongeman met rood naar de kleedkamers.

Tot slot was er na de wedstrijd afscheid van trainer Martin de Jong en spelers Taco van der Sar, Joep van de Klundert, Keije de Jong en last but not least keeper Thomas ‘Gin-Tonic-boy’ Keur. Voor laatstgenoemde werd het een memorabel afscheid. Na een goede derde helft een vervolg in de club. Na enkele leuke onthullingen over perikelen binnen de kleedkamer en de nodige Gin-Tonic was het uiteindelijk de Gin-Tonic-Boy himself die het licht aan deed. Een waardig afscheid!!!!  =============================================================================================================

NAGELE 3 OP KARAKTER LANGS TONEGO 3               

NAGELE 3- TONEGO 3  1-0 (rust 0-0)

Vooraf:
Nagele, 2e plaats met 18 gespeeld 42 punten (76-26)
Tonego,6e plaats met 17 gespeeld 20 punten (38-47)

Nagele 3 had afgelopen zaterdag de lastige thuiswedstrijd op papier staan tegen Tonego 3. Uit was er namelijk kansloos verloren. Na zaterdag lang op 0 – 0 gestaan te hebben, gingen de 3 punten toch naar Nagele 3 en werd De Gier de matchwinnaar door een penalty te benutten.  

Allereerst gaat er dank uit naar Jokertje die het gebrek aan een scheidsrechter opvulde met een foutloze leiding. Tevens moeten we hem ook bedanken voor zijn inzet gedurende alle jaren, want Jokertje stopt aan het einde van seizoen.

Beide partijen gingen eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Kansen waren over en weer te noteren, maar nu ik toch bezig ben veren uit te delen, moet we Kaïn (alias De Kat) bedanken. In de eerste helft ranselde hij namelijk 2 100% kansen uit zijn doel. De 2e was wel heel bijzonder, want liggend op zijn rug, wist hij met dierlijk krabbende bewegingen van al zijn 4 poten de bal naast zijn doel te werken. Aan de andere kant waren er bijna goals te noteren voor Houdini, De Gier, De Knikker en Bob, maar allen troffen helaas geen doel.

Na de thee toonde De Kat wederom zijn klasse, want bij een inkoppende speler van Tonego stond De Kat weer op de goede plaats.Na 60 minuten kwam Nagele bijna tot een goal via Laurens Bloo, die we wederom moeten bedanken voor zijn inzet deze middag. Zijn schot, de rebound en de re-rebound gingen helaas niet in de touwen.

In de 75e minuut was het gelukkig wel raak voor Nagele. Lambik vond met een slim passje (de onuitputtelijke ingeschoven) Jaws die vrij kwam voor de keeper. Jaws en de keeper gingen beiden met een sliding naar de bal in de 16 van Tonego. Na een potje vrij worstelen werd uiteindelijk Jaws door de keeper weer teruggetrokken naar de grond en was de penalty niet meer dan terecht. Grote spelers als Messi en Ronaldo missen tegenwoordig nogal eens, maar wij hebben De Gier. Zelfverzekerd en onhoudbaar werd het 1 – 0.Hierna werd het nog een kwartiertje billenknijpen, maar Tonego kon niet echt meer gevaarlijk worden en speelde Nagele de wedstrijd beheerst uit.

Door deze overwinning staat Nagele 3 weer bovenaan, maar heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 2.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Michel Goossens, Rens Koene, Daan Schouten, Laurens Bloo, Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde (45’: Gideon Molenaar), Allard van der Wiel en Zeger Koene  ======================================================================================================
Nagele D1 kansloos in topper

Vandaag de wedstrijd waarin beslist werd wie er kampioen zou worden. Vooraf hadden we nog een klein beetje hoop want thuis werd er met veel geluk een gelijkspel behaald. Na een kleine bespreking dacht iedereen op scherp te staan maar vanaf minuut 1 werden we aan alle kanten voorbijgelopen door SVN D1. Dit resulteerde in de 3e minuut al in 1-0. Even kreeg Nagele een opleving en het was Shanty die na goed doorzetten de 1-1 liet aantekenen. SVN was totaal niet onder de indruk en via mooi combinatievoetbal werd Nagele overklast en met de rust was het 5-1. In de rust werd iedereen erop gewezen dat onze instelling te wensen over liet met uitzondering van Marije,Shanty en Merlijn die alle 3 vochten als leeuwen. In de 2e helft ging het beduidend beter wat de inzet betrof maar SVN was toch echt een maatje te groot voor ons. Eindstand 8-1 Na deze nederlaag kunnen we ons gaan richten op plaats 2 en dat zal volgende week al beslist worden in de wedstrijd tegen Flevo Boys D6.
======================================================================================================

Nagele F1-Flevo Boys F8 2-8 (rust 1 – 5)

Flevo Boys te sterk voor Nagele

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys F8 op het programma. De uitwedstrijd bij Flevo Boys hadden we nipt verloren met 8-7 dus dat het spannend zou worden was wel zeker. We moesten het vandaag doen zonder Ently (ziek) en Tijn. Tijn heeft helaas zijn hand gebroken en zit in het gips. Hierdoor is de competitie voor Tijn helaas afgelopen want hij is hierdoor voor 4 weken uit de running. Beterschap Tijn!

De wedstrijd werd vandaag gefloten door Rutger Andela die het overigens zeer goed heeft gedaan.

Na de aftrap namen de over het algemeen flink uit de kluiten gewassen spelers van Flevo Boys direct het initiatief en scoorden al in de 4e minuut. Keeper Corne had het er maar druk mee want hier bleef het niet bij. In de 6e minuut scoorde Flevo Boys weer. De verdediging van Nagele haperde. Jaron kon in de 9e minuut via een mooie voorzet van Branco het eerste punt voor Nagele binnenschieten. Daarna bleek Flevo Boys toch de sterkere partij. Zij scoorden nog 3 maal voor rust.

Na de rust stond Anthoon op het doel. Anthoon deed het verrassend goed en heeft heel wat acties van Flevoboys kunnen stoppen. Toch wist Flevo Boys er nog 3 in te krijgen. Branco scoorde in de 2e helft voor Nagele. Daarmee kwam de eindstand op 2-8. Jammer, want de vorige keer scheelde het allemaal niet zoveel. Nagele moet goed oefenen en meer schotkracht krijgen, de verdediging kan ook beter en er moet sneller worden geschakeld. Als er goed verdedigd wordt en overgespeeld kunnen we veel verder komen. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

De doelpunten scoorders van vandaag:
Jaron 1x
Branco 1x

Volgende week spelen we uit tegen G’muiden F7.

Groeten van F1