31 maart 2012

Nagele doet zich zelf te kort tegen Delfstrahuizen

Na de goede en verdiende overwinning tegen Mulier stond een week later Delfstrahuizen op het programma. Uit speelde Nagele misschien wel de meest dramatische wedstrijd van het seizoen. Niet alleen werd er een belabberde wedstrijd gespeeld. Ook bij alle tegengoals werden er grote fouten gemaakt of ging de bal via de kluts in de goal.

Dus we hadden wat recht te zetten en om naar boven te kunnen kijken op de ranglijst moest er vandaag gewonnen worden. Delfstrahuizen had ook drie punten nodig en dus zou je twee ploegen op de aanval verwachten.

De eerste helft

Nagele kwam goed uit de startblokken en zette Delfstrahuizen gelijk onder druk. Binnen 5 minuten stond 1-0 op het scorebord. Het was de jarige Henry die zijn man uitspeelde samen met Roy en makkelijk de 1-0 kon maken. Een goede start van de wedstrijd en Nagele bleef druk uit oefenen op de goal van Delfstrahuizen. Kansjes en mogelijkheden waren er wel en het was wachten op de 2-0. Delfstrahuizen kon daar weinig tegenover zetten. Toch was het een rommelige wedstrijd. Nagele wou wel, maar Delfstrahuizen was niet bij machten om echt gevaarlijk te worden. De wind en het hobbelige veld speelden vandaag ook een rol. Zo werd de rust gehaald met een 1-0 russtand.

Tweede helft

Na rust hetzelfde beeld. Nagele zetten Delfstrahuizen weer onder druk en na een goede voorbereidende actie van Henry vond hij Gertjan die op fraaie wijze voor 2-0 aantekende. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Delfstrahuizen probeerde het wel maar kwam gewoon niet tot kansen. De scheidsrechter was het hier blijkbaar mee eens en wilde de spanning terug brengen. Uit het niets gaf hij een penalty aan Delfstrahuizen. 22 spelers waren verbaasd over de strafschop. Maar het cadeautje werd wel benut en zo was de spanning weer terug. Delfstrahuizen werd zowaar de sterkere ploeg en kon Nagele onder druk zetten. Nagele kwam er vaak genoeg uit via de counter en dacht al bijna 3-1 te scoren na een goede voorzet van Jacco op Gertjan. Deze laatste kreeg de bal niet goed op zijn hoofd. Delfstrahuizen zette nog een keer aan het was aanvoerder Albert van Veen die voor de 2-2 aantekende. Via een rare stuit werd keeper Keur verrast en stond het 2-2. Hierna was het alleen maar rommelig van beide kanten en zo was er een 2-2 eindstand te noteren. Nagele uiteraard teleurgesteld en Delfstrahuizen opgelucht. Als je zulke goals tegen krijgt is het misschien maar het beste om niks meer te zeggen en uit te kijken naar de volgende wedstrijd uit tegen Joure.
===============================================================================================================

Nagele 2 en de handjes die de lucht ingingen

Nagele 2 moest op bezoek bij koploper SVM. Bij winst van Nagele zouden beide ploegen in punten gelijk komen. Een kolfje naar de hand van Nagele zou je zeggen. Na een 0-1 voorsprong bij rust leek er ook weinig aan de hand. Maar twee onhandige momenten na rust zorgde voor een pijnlijke 2-1 nederlaag. Vooral de losse handjes van Mees waren na afloop goed voor uren gespreksstof.

Een harde wind joeg 90 minuten lang over het terrasveld. Dit kwam het vermaarde positiespel van de handenbindertjes van Nagele niet ten goede. Een fel SVM werkte dat ook niet in de hand. Toch kwam Nagele op 0-1. Todd zette de aanval op met zijn handelsmerk: de steekpass. Fart kon alleen op de keeper af en omspeelde deze handig: 0-1. Nagele verzuimde hierna de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Franscesco de Sousa Oliveira kreeg de kans op 0-2 maar oog in oog met de keeper voorkwam de paal dat de handjes opnieuw de lucht in konden. Verdedigend gaf Nagele niks weg waardoor ze de wedstrijd eigenlijk eenvoudig in handen had. Opvallend was verder het handgemeen van Sjeppe met een SVM-speler onder de neus van de scheidsrechter. De leidsman streek met zijn hand over zijn hart en beide spelers kwamen er vanaf met een reprimande.

In de rust werden enkele wissels van hoger hand doorgevoerd. Sandro en Reinder kwamen binnen de lijnen. Het lag voor de hand dat SVM er een schepje bovenop zou doen. Nagele moest tegen de wind opboksen en kwam er steeds minder aan te pas. Kansen werden echter nauwelijks weggegeven totdat Mees besloot SVM een handje te helpen. Een kopbal kon door keeper Matsoe eenvoudig worden gevangen, totdat daar plots de hand van god verscheen. Oh nee, de hand van Mees. Hij tikte de bal in een vlaag van verstandsverbijstering weg voor Matsoe. Nu heeft Mees hier wel vaker een handje van. In het verleden pakte zijn losse handjes nog wel eens goed uit. Vandaag helaas niet. De arbiter hield Mees de hand boven het hoofd door de rode kaart op zak te houden. Penalty: 1-1

Nagele was totaal van slag en het lukte niet meer de wedstrijd te kantelen. Een snelle counter zette zelfs de 2-1 op het bord. Een off-day van het gehele team. Handjes schudden en snel naar huis.
===============================================================================================================

NAGELE 3 HERSTELT KNAP TEGEN ESPEL 2                              

NAGELE 3-ESPEL 2   5-0

VOORAF:
Nagele,1e plaats met 14 gespeeld 35 punten (63-21)
Espel,6e plaats met 12 gespeeld 27 punten (38-20)

Na de nederlaag van vorige week was het afgelopen zaterdag de vraag wat er ging gebeuren. Het elftal herstelde zich echter knap, want het had geen enkele moeite met de jonkies uit Espel. Na 90 minuten had De Gier een hattrick en Espel twee eigen goals gemaakt. 

De wedstrijd ving aan met een minuut stilte voor veteraan en oprichter van VV Nagele Dhr. Schieving. Namens Nagele 3 onze deelneming met dit verlies voor de familie. Met een geschatte gemiddelde leeftijd van 20 jaar (Nagele 3 zit inmiddels op 40) was tegenstander Espel 2 in de beginfase het meeste in balbezit. Het veld was echter veelal de spelbreker, want veel gevaar kwam daar ook niet van. Uiteraard hebben we dan ook altijd nog Kaïn op de goal staan en deze middag hield hij zijn goal dan ook weer schoon. Dat Kaïn ook nog eens kan voetballen, was voor zijn teamgenoten ook nieuw. De eerste goal begon namelijk bij hem. Met chirurgische precisie plaatste hij de bal op de knikker van Lambik, die doorkopte op Bob. Bob vond midden voor de goal van Espel De Shadow en deze tikte de bal door op de meegevlogen Gier: onhoudbaar rondde De Gier af: 1 – 0. Espel bleef daarna aanvallen en Nagele counterde er lustig op los. In de 35e minuut speelde De Shadow zich vrij op het middenveld en gaf een diepe bal op Bob in de 16 van Espel. Daar raakte een tegenstander de bal als eerste, maar volledig verkeerd. Door de vermeende terugspeelbal raakte de keeper in de war en verdween de bal achter hem in de goal: 2 – 0.

Niet lang daarna kreeg de keurig leidende heer Jippes opeens heel erg veel zin in een bakkie thee en floot hij een heel klein beetje te vroeg voor de rust.

Na de thee zette Nagele 3 Espel gelijk vast en ging op zoek naar meer goals. Eerst vond Lambik nog het achterwerk van Johann (alias van Johan Zelhorst), maar niet lang daarna was De Gier weer eens aangevlogen in de 16 van de tegenstander. De bal viel natuurlijk weer precies voor zijn voeten, maar eerlijk is eerlijk: De Gier rondde met rechts snoeihard af: 3 – 0. Bij de volgende aanvalsgolf was het deze keer Jaws die mee naar voren was gegaan. Met een slim passje vond Bob de instormende Jaws. Als een heuse linksbuiten boogde Jaws de bal met links naar de 2e paal. Daar liepen de keeper en een speler elkaar in de weg en was de 4 – 0 het gevolg. Na een kwartier spelen in de 2e helft moest Nagele een tegenslag incasseren, want het was De Shadow die zeker wist dat hij zijn rechterenkel had gebroken na een mislukt schot. “Ook zou hij nooit meer terugkeren op de velden”, volgens eigen zeggen. Voordeel was wel dat Jokertje binnen de lijnen kwam. Dat hij een stijgende lijn te pakken heeft in zijn carrière, bewees hij dan ook meteen. Een weergaloze één-twee met Lambik zette Lambik vrij op de 16 van Espel. Daar werd Bob aangespeeld en Bob prutste zich weer eens langs een tegenstander. Eén daarvan was inmiddels van Bob zijn rug gegleden naar de grond en maakte daar hands. Een terechte penalty was het gevolg en daar hebben we uiteraard een Gier voor: 5 – 0. De Gier maakte met deze goal een hattrick, zowaar niet gek voor een laatste man.

Opstelling: Dennis Molenaar, Melusi Siziba, Daan Schouten, Rens Koene, Gideon Molenaar, Erik Peterse, Marco de Jong, Harrie Bloo, Frank Westervoorde (45’: Johan Zelhorst), Zeger Koene en Marc Smit (60’: Sjoerd Postma).
===============================================================================================================

d’Olde Veste MB1 – Tollebeek/Nagele MB 1  2-3

Met de wind tegen in de 1e helft voetbalde onze meiden op een prachtig kunstgras voetbalveld in Steenwijk tegen de plaatselijke voetballende meiden . Een aantal zijn behoorlijk getalenteerd maar voetbal is een teamsport en dat laten onze poldermeiden ieder week steeds beter zien. Inge keepte de 1e helft alsof  ze Maarten Stekelenburg zelf is,  de verdediging staat als een huis, het middenveld buffelt er lekker op los en de aanval staat op scherp ,wisselingen van positie, verlopen soepel als een geoliede machine. Dan kan de tegenstander meer individuele kwaliteiten hebben , maar effectief was het zeker niet deze ochtend. Op het randje van buitenspel mocht Maartje na een steekpass van Iris alleen op de keeper en dus 0-1.Met het zicht op een 2e helft met een windje in de rug eerst effe een lekker bakkie thee. Alles staat op zijn plek en dan besluit de leiding om Inge in de spits te laten voetballen en Leanne op de goal! Het was een signaal van vertrouwen in het team , dat ze meer kunnen dan dat de meiden zelf af en toe denken. Tegenstander kwam niet verder dan de “16”meter en gestaag de 2e helft vorderde was het wachten op de 0-2. Die er ook op een schitterende wijze kwam. Opbouwend vanuit de verdediging ,via het betere tik werk op het middenveld, werd Lisette L. op rechts gelanceerd die middels een leep balletje Maartje voor een lege doel zette. Feest werd helemaal compleet toen even later Lisette L de verdediging  haar hielen liet zien en de keepster verschalkte met een lob in de linker bovenhoek, hoppa 0-3! Met nog een paar minuten te gaan, leek de wedstrijd gespeeld, maar 2 rare momenten pakte voor de tegenstander uit in 2 tegentreffers , maar daar bleef het bij. Een dik verdiende overwinning en voor minimaal een week koploper in de 1e klasse! De wedstrijd tegen Flevo Boys is inmiddels uitgesteld en verplaatst naar woensdag 18 april, maar gisteren avond lekker een partij gevoetbald tegen de dames van Nagele, en volgende week zaterdag 14 april thuis tegen d’Olde veste proberen we het goede spel vast te houden en de 3 punten in Tollebeek te houden.

================================================================================================================ 

Nagele C1 wint eenvoudig van WIJC C1

Vandaag stond WIJC C1 op het programma, de inhaal wedstrijd van 18 februari.  Alwin en Huub konden er vandaag ivm blessures niet bijzijn. Wessel ging als 12de man mee.WIJC is momenteel de nummer 4 van de competitie en Nagele staat nog steeds op de tweede plaats. We begonnen goed en Jasper maakte al in de 2de minuut de 0-1. Daarna ging het redelijk gelijk op en kreeg WIJC een paar goede kansen waaronder een kopbal op de lat.
Na  in de 23,24 en 25ste minuut door Matthijs en twee keer door Jasper de score naar 0-4 te hebben gebracht was WIJC gebroken en konden we nog voor rust door Cees de 0-5 aantekenen. Begin tweede helft kregen we een penalty tegen door een beetje rare beslissing van de scheidsrechter. Gerben kon met een geweldige redding de tegentreffer voorkomen. De tweede helft werd makkelijk uitgespeeld. Door Jasper 1x, Cees2x en Remon 2x werd de eindstand uiteindelijk 0-10. Vandaag ging het weer vrij eenvoudig. Ook gingen we minder op eigen succes uit en werden er weer mooie gecombineerde aanvallen uitgevoerd.
Volgende week uit naar Rutten.
================================================================================================================

Nagele D1 toont veerkracht 

Dat we hoger ingedeeld waren hadden we de laatste weken al ontdekt en vandaag stond er ook weer een sterke tegenstander op het veld namelijk SVN ‘69 D2. De gemiddelde lengte van deze knapen kwam overeen met de lengte van de leiders en dit maakte ook behoorlijk veel indruk op onze jongens en meiden want de eerste 20 minuten kwam Nagele er niet aan te pas. SVN was voetballend veel sterker en liep al snel uit naar een 2-0 voorsprong. De laatste 10 minuten leek Nagele eindelijk wakker te worden en via goed voorbereidend werk van Dennis K en Sebastian stond Bas op de goede plek om de bal in te tikken ruststand 2-1.

In de rust werd er verteld dat we door moesten gaan en wilden we nog kampioen worden moesten we deze wedstrijd winnen. Het was Maud die via een mooie solo de 2-2 liet aantekenen terwijl iedereen dacht dat de bal naast ging. Nagele bleef doorgaan en het was Leon die na een prachtige aanval via Ferry en Koen alleen op de keeper afging en beheerst afrondde. SVN liet zich niet kennen en 5 minuten later stond de 3-3 op het scorebord.

In deze fase kwam Nagele goed weg dankzij Olaf die 2x een speler alleen op zich af zag komen maar ook 2x uitstekend redde. Met nog een paar minuten te spelen was het Bas die met een sublieme pass Sebastian vrij voor de keeper zette en deze schoot de bal er goed in. Zoals iedereen nog wel weet is dat wanneer Sebastian scoort Nagele wint en dat was ook nu weer het geval. Al met al een moeizame overwinning maar wel door iedereen zeer hard gewerkt.
================================================================================================================

Nagele E1 bekert verder

Nagele E1 heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde ten koste van SVM E1. Uiteindelijk werd het een ruime 4-1 overwinning. De uitslag doet vermoeden dat het een eenvoudige overwinning was maar dat was absoluut niet het geval.  Met name de eerste helft was het fysiek sterkere SVM de bovenliggende partij. Daarbij hadden ze ook nog het windvoordeel (er stond een koude gure wind over de lengte van het veld) en ze speelden tegen een Nagele wat naar het leek niet altijd even goed bij de les was. Met een fraaie goal ging SVM dan ook met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Na rust waren de rollen omgedraaid. De aanvallen van SVM waren zeker niet ongevaarlijk maar Nagele werd, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds sterker. Thijs Engelchor werd man of the match. Hij scoorde in de 2e helft liefst 4 keer op aangegeven van met name Jens Riks en Okke de Jonge.  Door dit resultaat heft Nagele zich geplaatst voor de volgende bekerronde waarin na vandaag nog 30 ploegen zitten. Na vandaag zitten er in de poule waarin Nagele speelt (E-pupillen, groep 2) nog 3o ploegen. Als Nagele niet wordt vrijgeloot dient er vermoedelijk op 4 april al weer gespeeld te worden voor de volgende ronde. De tegenstander is een van de winnaars van de vandaag gespeelde wedstrijden. Voor het wedstrijdprogramma van vandaag klik hier.