3 maart 2012

 

 

VV Nagele – Oudekaske 4-1

Na de klinkende overwinning in en tegen Ens en het geweldige weekendje weg met de selectie stond een week later de wedstrijd tegen Oudehaske op het programma. De uitwedstrijd aldaar eindigde in een overwinning voor Nagelezen met 1-2. Oudehaske stond voor de wedstrijd gelijk met Nagele met een wedstrijd meer gespeeld. Na de goede overwinning van vorige week was het zaak voor Nagele deze week die overwinning een goed  vervolg te geven. In dit seizoen heeft Nagele het vaak genoeg moeilijk met zulk soort wedstrijden die gewonnen moest worden. Bij een overwinning zou Nagele  goede zaken doen in de middenmoot en bij verlies kwamen de ploegen onder ons weer in de buurt. Oudehaske had wat problemen met het vervoer en de wedstrijd startte een kwartier later.

De wedstrijd

Het duurde precies 40 seconden voor Nagele het net vond. Via een assist van Henry vond de zieke Robin het net en stond het dus al snel 1-0. Een droomstart natuurlijk voor de Nagelezen. Dit was een voorbode voor een goede eerste helft. Nagele kreeg alle ruimte om aan te vallen en Oudehaske was vooral hulpeloos achterin. Voorin kwamen ze via speldenprikjes wel is voor de goal, maar echte kansen kregen ze niet. Toch maakte Ad Withaar een handsbal in het eigen zestien meter gebied en kwam Nagele goed weg, omdat de scheidsrechter van vandaag niet voor hands wenste te fluiten. Dit leverde een aantal vreemde situaties op tijdens de wedstrijd. Nagele scoorde  binnen 5 minuten de 2-0 via Henry. Na een eenvoudige aanval liet hij de keeper van Oudehaske kansloos. Oudehaske hield vandaag open huis achterin en al snel stond het ook al 3-0 via Henry. Achterin stond Nagele de eerste helft goed en de uitblinkende routiniers Thomas en Hugo hielden de boel goed dicht achterin. Dit tot frustratie van Oudehaske die vaker Nageler spelers raakten dan bal. Toen Henry via een loepzuivere hattrick voor de 4-0 zorgde was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Oudehaske kon hier vrij weinig tegenover stellen en met de rust was de wedstrijd eigenlijk al over.

Tweede helft

Na rust een ander beeld. Hugo was nog dicht bij de 5-0 maar de tweede helft was bijna een formaliteit. Nagele hoefde niet meer en Oudehaske kon niet meer. Dat leverde een niet al te beste tweede helft op. Toch waren er kansen genoeg voor Nagele om de score uit breiden. Robin mistte eigenlijk nog de grootste kans en had misschien af moeten leggen aan Jacco. Maar wie maalde daar om na een 4-0 ruststand.  Gertjan (terug van een schorsing), Taco en Kees mochten ook nog hun minuten maken en Nagele gaf nog steeds weinig weg. Toch werd Nagele gedurende de tweede helft wat gemakzuchtig en zo kon Oudehaske zelfs de eer redden. De 4-1 was tevens de eindstand. Maar na zo’n eerste helft waren er weinig spelers die zich daar druk om maakte. Een 4-1 overwinning brengt Nagele weer midden in de middenmoot en van de onderste ploegen word afstand genomen. Dit was de belangrijkste winst van vandaag. En zo staat Nagele eindelijk boven buurman Ens en kan Nagele zowaar naar boven kijken op de ranglijst. Komende twee weken staan er twee lastige uitwedstrijden op programma en dan zijn twee overwinningen toch wel lekker mee genomen. Volgende week volgt eerst Nijland uit, waarvan thuis werd verloren. Tevens zijn er een aantal jongens afwezig door vakantie. Hoe ze dit kunnen plannen midden in het seizoen is onbegrijpelijk, maar het weekend is wederom mooi afgesloten met een klinkende 4-1 overwinning.

=====================================================================================================================

DE SHADOW OOK EINDELIJK UIT WINTERSLAAP                       

 SVM 4 -NAGELE 3   1 – 7 (rust 0-2)

VOORAF:      

Nagele:    1e plaats met 10 gespeeld 26 punten (47-17)
Tonego:  8e plaats met 11 gespeeld 10 punten (22-39)

 

Het duurde ongeveer anderhalve wedstrijd waarin De Shadow werkelijk waar geen pepernoot goed raakte. Maar na 75 minuten afgelopen zaterdag tegen SVM was hij daar weer. En hoe: met een hattrick maakte De Shadow de laatste 3 goals van de 1 – 7 overwinning van Nagele 3 op SVM 4.

Nagele 3 begon voortvarend aan de wedstrijd. Kans na kans viel er te noteren, maar de scherpte onbrak nog. SVM was de beroerdste ploeg niet, want het hielp Nagele aan de openingstreffer. Een voorzet van El Salvador op Lambik werd onhoudbaar in het eigen doel geschopt door een speler van SVM: 0 – 1. 5 minuten later was het al weer raak…en bijna op identieke wijze: Deze keer was De Gier mee naar voren geslopen en zijn voorzet vanaf links op El Salvador verdween wederom door een eigen speler van SVM achter de eigen doelman: 0 – 2.

Daarna verwachte iedereen dat El Salvador zijn kunsten weer ging vertonen, maar onze El stond nog net even te veel in de vakantie modus. Tot aan de rust speelde Nagele 3 de 1e helft beheerst uit. Ook moet nog even vermeld worden dat ons slot op de deur, Kaïn, weer 2 zeer noodzakelijke edoch wonderschone reddingen verrichte. Met ware doodsverachting gooide hij al zijn grammen in de strijd.

Na de thee moest Nagele weer even in het ritme komen en waren de spieren wellicht nog wat stram. Het was dan ook SVM dat de aansluitingstreffer raak schoot: 1 – 2.
Maar Nagele heeft dan altijd De Gier nog. Deze was weer eens de 16 van SVM ingevlogen en de perfecte vrije trap van De Knikker kwam dan ook precies in de voeten van De Gier en de goal was een feit: 1 – 3. Daarna gaf Nagele definitief gas en walste het over SVM heen. Jaws was deze keer weer ingeschoven en hij kreeg de bal perfect aangespeeld door Lambik in de 16 van SVM. Dat Jaws veel meer kan dan alleen verdedigen, bewijzen de nu al 3 goals in de 3 afgelopen wedstrijden  van hem: 1 – 4. Daarna was het eindelijk tijd voor De Shadow. Bij zijn 1e goal had ie nog een been nodig van zijn tegenstander: Zijn schot van 16 meter verdween met een boog over de keeper: 1 – 5. Zijn 2e goal was werd weer voorbereid door De Knikker. Een werkelijk waar perfecte voorzet hoefde De Shadow alleen maar in te knikken bij de 2e paal: 1 – 6. De laatste goal van de middag was een mooie combinatie door het midden waarbij Lambik zichzelf vrijspeelde voor de goal van SVM. El Salvador was meegelopen en kreeg de bal van Lambik en speelde hem gelijk door naar De Shadow. Op 2 meter voor de goal had De Shadow de hoek voor het uitkiezen: 1 – 7.

Al met al weer een productieve middag waar ook nog een woord van dank op zijn plaats is voor Geishka (of hoe je het in hemelsnaam ook schrijft). Onze graag geziene invaller vanuit het 2e speelde zeer effectief en bracht ook nog eens behoorlijk wat kansen van SVM om zeep.

Volgende week URK 11 uit heren! Eens horen welke campings dan precies uitgezocht zijn…

Opstelling: Dennis Molenaar, Melusi, Rens Koene, Daan Schouten, Chiel Vegterlo, Marcel van der Wiel (45’: Allard van der Wiel), Harrie Bloo, Erik Peterse, Zeger Koene (55’: Paul Andela), Erik Hup en Marc Smit.