28 april 2012

 

Verlies voor Nagele 1
Bron: V.V. Makkum 

Op een koud en stormachtig sportpark De Braak wees niets er in de beginfase op dat Makkum na 90 minuten als winnaar en periodekampioen van het veld zou stappen. Na een halfuur spelen stond de thuisploeg op een 0-1 achterstand, ontving in die tijdspanne al twee terechte gele kaarten terwijl tegenstander Nagele makkelijker voetbalde en tot dan toe de bovenliggende ploeg was.

Alles zou echter veranderen na 34 minuten spelen.
Toen ontving rechterspits Jesse Adema na een oliedomme overtreding een directe rode kaart van de prima leidende scheidsrechter Volders en dat zou het beeld van de wedstrijd volledig op z’n kop zetten. Niet het met een man meer spelende Nagele maar Makkum nam het heft in handen en zou, waar het in het eerste halfuur nog nauwelijks dreigend was geweest, nog voor rust twee opgelegde kansen krijgen om op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Menno Bijlsma die vrij voor keeper Keur van Nagele iets teveel tijd nodig had waarna aanvoerder Daniel Kleiterp even later één op één met Keur een opgelegde kans miste de thuisploeg nog voor rust langszij te schieten. Behalve dat het plots kansen creëerde kwam er ook iets onverzettelijks over de ploeg. Tot enthousiasme van het overigens niet in grote getale opgekomen publiek, won het plotseling de meeste duels, combineerde er in ondertal af en toe vrolijk op los en legde bij vlagen weer het voetbal op de mat dat het voor de winterstop met regelmaat had laten zien.

Waar de kansen voor rust niet werden benut was de eerste de beste kans na rust wel raak. Al na 2 minuten spelen was het de zaterdag goed spelende spits Michel Nauta die een mooie steekpass van Kleiterp beheerst achter keeper Keur schoot en de thuisclub op gelijke hoogte bracht. Makkum gaf gas, knokte voor elke meter en gaf daarnaast tot 5 minuten voor tijd vrijwel geen kans meer weg. Uiteindelijk zou de man, die de laatste tijd zo worstelde met zijn vorm, spits Kleiterp, zich kronen tot ‘matchwinner’ door halverwege de tweede helft een penalty te benutten nadat hij zelf in het strafschopgebied was gevloerd.

De laatste vijftien minuten liep Makkum, al dan niet vrijwillig, wat achteruit maar de degelijke verdediging onder leiding van de prima spelende laatste man Jelle Hiemstra gaf weinig weg terwijl de ploeg in de omschakeling dreigend was en bleef. Waar het keihard werkende Makkum via Menno Bijlsma vijf minuten voor tijd nog een grote kans kreeg de wedstrijd in het slot te gooien was het Nagele dat in de slotminuut dan toch nog een uitgelezen kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Op een schot van dichtbij was het echter keeper Hyltsje Bosma die tot opluchting van de aanhang van de thuisploeg redding bracht waarna de handen bij de spelers van Makkum luttele seconden later, na het laatste fluitsignaal, de lucht in gingen.

Voetbal, zo bleek zaterdag maar weer eens, is en blijft soms een wonderlijk spelletje. Wat als Jesse Adema door scheidsrechter Volders zaterdag niet was weggezonden. Had Makkum ook dan een totale ommekeer in de wedstrijd kunnen bewerkstelligen? Het is niet aannemelijk. Maar Adema werd wel weggezonden waardoor Makkum noodgedwongen met twee spitsen ging spelen en alle spelers plots niet 1 maar 2 stapjes harder liepen en een ongekende wilskracht tentoonspreidden. Het bracht Makkum uiteindelijk zowel de overwinning als de periodetitel en misschien zelfs wel een feestje in een plaatselijk etablissement. Was het niet Jan Mulder, voorzitter van de club der voetbalanalytici, die ooit stelde “tactiek bestaat niet”?
============================================================================================================

NAGELE WINT VAN GENEMUIDEN 9…OF TOCH NIET             

NAGELE 3-GENEMUIDEN 9   0-0   (rust 0-0)

VOORAF:
Nagele, 1e plaats,17 gespeeld 41 punten (76-26)
Genemuiden, 4e plaats, 16 gespeeld 30 punten (48-34)

Nagele 3 loopt op haar laatste benen. Lambik kon maar 10 vaste waarden op papier krijgen en zodoende gaat allereerst een welgemeende dank uit naar de A’s Laurens Bloo, Jos van de Berg en Sjurry Blijden. Deze leverden een zeer behoorlijke bijdrage aan de wedstrijd die eindigde zoals hij begonnen was: 0 – 0. 

De eerste helft was Genemuiden de bovenliggende partij. Op het middenveld had men telkens een mannetje meer leek het wel en Nagele had hier niet direct een antwoord op. Gevaarlijk werd het echter nooit voor het doel van de jarige Kaïn die zich deze middag trakteerde op een schoon doel. Ook is een compliment op zijn plaats voor De Cock en zijn mannen achter, want Jaws, Jip en Nelson boden hun tegenstanders geen kans.

Qua aanval kon Nagele helaas niet echt een vuist maken. Er was 1 grote kans te noteren voor De Knikker. Lambik vond met een boogballetje vanaf links De Knikker bij de 2e paal, maar deze zat net even te veel onder de bal en zijn kopbal ging dan ook net over.

Na de thee stond er een ander Nagele binnen de lijnen. Niet qua personages, maar wel qua instelling. Genemuiden had eigenlijk niet veel meer te vertellen en Nagele vond regelmatig de zeer goed spelende Jos op rechts. Ook Laurens was op links heer en meester. In de 60e minuut jaagde Sjurry achter de bal aan en blokte een uittrap van de keeper op een volledig legale manier met een goal tot gevolg: 1 – 0. De scheids keurde de goal goed, maar dan heeft de tegenstander altijd nog een grensrechter. Deze had een zeer grove overtreding geconstateerd en de scheids nam deze leugen over: 0 – 0.

Als door een bij gestoken probeerde Nagele dit onrecht alsnog om te zetten in goals. Sjurry vond met een schitterende boogbal Jaws in de 16 van de tegenstander. Jaws raakte de bal echter met zijn scheenbeen en lepelde de bal zo over de goal.
Genemuiden stelde daar 1 grote kans tegenover, want het bereikte een vrijstaande speler bij de 2e paal. Zijn inzet werd tegendraads op de goal geschoten, maar met een werkelijk katachtige redding tikte Kaïn de bal naast!

Door dit gelijkspel werd Nagele als koploper afgelost door Espel 3 dat overtuigend Genemuiden 11 versloeg met 4 – 0.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Melusi Siziba (75’: Michel Goossens), Erwin van der Wiel, Daan Schouten, Laurens Bloo, Jos van de Berg, Erik Peterse, Marco de Jong, Sjurry Blijden en Allard van der Wiel.

================================================================================================================

Flevo Boys MB 1 – Tollebeek/Nagele MB 1  1-4

Het is onze meiden gelukt om afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen de Flevo Boys meiden winnend  af te sluiten.

Vooraf waren ze toch allemaal ( ook de leiding) best wel een beetje gespannen , kunnen we voor een 2e keer het gerenommeerde Flevo Boys verslaan en daarmee de koppositie steviger in handen krijgen.  Na het 1e fluitsignaal was die spanning helemaal weg , op het gladde kunstgras veld kunnen onze meiden prima uit de voeten en het wind tegen effect was eerder een voordeel te noemen dan dat het een nadeel ook maar zou kunnen zijn. Mooie combinatie en verbeten duels werden meestal gewonnen en als er dan op het juiste moment ons haantje de voorste Maartje zeer attent en koelbloedig is sta je zo met 2-0 voor, opvallend vandaag was dat er vele momenten van bijna hands waren en nog opvallender was dat er vaak in het voordeel van de thuisspelende ploeg werd gefloten, en zo kon het ook gebeuren dat Flevo Boys een vrije trap van net buiten de zestien , gedragen door de wind onder de lat deed scheren en er een 1-2 ruststand op het score bord prijkte.

De 2e helft met de wind in de rug waren onze meiden met het meeste balbezit en ook dreigender na de goal toe, een enkel plaagstootje daargelaten (de makkelijk verkregen vrije trap werd door Inge keurig over het doel heen gekeken) zat het er gewoon dik in dat de 3-1 er vandaag wel in zat, Maartje had wel trek in een hattrick en na een mooie aanval over rechts , matig weg werken uit de FB verdediging en hoppa het vonnis werd voltrokken. Deze dag hadden een aantal meiden aangegeven , niet perse hun speelminuten te moeten hebben , want vandaag winnen en gaan voor het kampioenschap was hen ook heel veel waard. Getuige van een juiste team spirit,wat nog voordat er kon worden gewisseld werd beloond met de 1e kop bal goal van Maartje , een op maat voorzet van rechts ging lekker in de touwen.4-1!!

Scheids liet nog wel langer doorspelen , maar de dikverdiende voorsprong kwam geen enkel moment in gevaar, meiden proficiat met de geleverde prestatie. Komende zaterdag thuis tegen Genemuiden,uit hebben we dik verloren, maar wel onnodig en dus zaterdag alle gelegenheid om dit even recht te zetten, mocht dit lukken dan komt de titel wel heel dichtbij.