25 februari 2012

Nagele 3 gaat door waar het gebleven was: winnen.
TONEGO 5-NAGELE 3
UITSLAG: 2-7  (rust 1-5)

VOORAF:
Nagele:  1e plaats, 9-23 (40-15)
Tonego: 7e plaats, 10-10 (17-28) 

Na maar liefst 3 maanden winterstop mocht Nagele 3 afgelopen zaterdag voor het eerst weer de wei in. Onder het genot van een prachtig zonnetje en amper wind, dartelde Nagele 3 als een kudde kalveren over Tonego 5 heen: Het werd een prachtige 2–7 overwinning. 

Na 5 minuten spelen was het voor Nagele al meteen raak. Een vlotte combinatie door het midden, werd via De Shadow doorgekopt op Bob. Bob volleerde de bal met links hard in de goal: 0–1. Niet lang daarna was Jaws mee naar voren gestormd. Dwars door het midden omspeelde hij de laatste man en ging alleen op de keeper af. Als een volleerde spits rondde Jaws beheerst af: 0–2. Na 20 minuten spelen werd het zelfs al 0–3 voor Nagele. Dit keer stond De Knikker aan de basis met één van zijn vele goede voorzetten. Hij bereikte Houdini en deze nam beheerst de bal op de borst aan, deed nog even een schijntrap voor de keeper en rondde in de andere hoek af! Tonego stelde daar niet al te veel tegenover, alhoewel Kaïn wel 2x zijn schitterende reflexen moest tonen. Toch was het Tonego dat van 11 meter de 1 – 3 mocht aantekenen. De Houthakker was namelijk voorbij gesneld door zijn tegenstander en met een schitterende (maar uiteraard strafbare) tackle vloerde hij zijn tegenstander in de 16.

Nagele liet het er niet bij zitten en ging vrolijk weer door met aanvallen. Deze keer zette De Gier een aanval op via Bob. Bob wilde de bal weer terugspelen op De Gier bij de 2e paal, maar de tegenstander was zo vriendelijk om zelf af te ronden: 1–4. De laatste goal van de 1e helft kwam ook op naam van Bob. Het was namelijk De Knikker die weer eens diep ging op links. Zeer bekeken trok hij de bal terug op de inkomende Bob, die beheerst afrondde in de korte hoek: 1–5.

Na de thee deed Nagele het iets rustiger aan, om de al verkrampende spieren niet al te zeer te belasten. Ook konden we gelukkig Henk de Witte Condor na lang blessureleed weer verwelkomen binnen de lijnen. In de 60e minuut zette De Shadow (deze middag helaas geen goal, maar het veld was ook wel heel hobbelig) Bob alleen voor de keeper. Bob slalomde nog even om de keeper heen en plaatste de 1–6.Tonego mocht ook nog even een goaltje meepikken. De bal verdween vanaf 20 meter schitterend over de uitgekomen Kaïn in de kruising: 2–6. De laatste goal van de middag was voor Lambik. Deze stond op de goede plek toen de keeper van Tonego een hard schot van De Knikker los liet. Lambik rondde met rechts beheerst af: 2–7.
Toen de bal in de 87e minuut over de ballenvanger richting de tennisbanen verdween, vond iedereen het wel welletjes en floot de zeer goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Rens Koene, Michel Goossens (45’: Peter Dijkstra), Daan Schouten, Allard van der Wiel, Frank Westervoorde, Harrie Bloo (45’: Gideon Molenaar), Erik Peterse, Zeger Koene (55’: Paul Andela) en Marc Smit.