24 maart 2012

Nagele – Mulier 1-0

Mulier is de nummer 3 in de competitie en heeft de 6 vorige wedstrijden allemaal gewonnen. Dat het een zware wedstrijd zou worden stond bij voorbaat al vast. Nagele speelt al weken goed maar wordt daar niet altijd voor beloond in de vorm van drie punten. Gelukkig gebeurde dat in de wedstrijd wel. Vlak voor het einde van de wedstrijd punterde Gertjan Hulsman de bal knap in de lange hoek. Nagele won met 1-0 maar het opvallendste moment van de wedstrijd kwam pas in blessure tijd.

Trainer Martin de Jong had slechts 2 wissels tot zijn beschikking. Dit kwam onder andere doordat routiniers Hugo Jongejan en Robin Staes kwakkelen met knieblessures. Jacco Vessies werd daardoor in de achterste linie geposteerd.  De eerste helft was maar sporadisch spectaculair met kansen aan beide zijde. Ad Withaar kon vrij voor de keeper inschieten maar een katachtige reflex voorkwam de voorsprong voor de thuisploeg. Mulier kwam in de eerste helft ook niet verder dan een paar afstandsschoten. Nagele had de organisatie goed staan maar wist nog niet te overtuigen.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De wedstrijd werd op het middenveld beslist maar geen van de teams had een echt overwicht. Daardoor kon het kwartje beide kanten op vallen. Het was een typische 0-0 wedstrijd. Henry Huysmans liet zien dat hij met de bal aan de voet levensgevaarlijk kan zijn. Zelfs zo gevaarlijk dat hij zo goed als doorgebroken alleen op de keeper af kon. Op het randje van het vijandige strafschop gebied werd hij van achter neergehaald door een verdediger van Mulier. In plaats van meteen te gaan liggen liep Huysmans nog een paar meter door om uiteindelijk toch ten aarde te storten. Waar iedereen een rode kaart voor Mulier verwachte kreeg de aanvaller van Nagele totaal onverwacht en onverdiend de gele kaart voor een schwalbe.

Het eerste echte hoogtepunt kwam door een mooie omhaal van Gertjan Hulsman. Waar zijn moeder al bijna het veld in was gerend om deze goal te vieren belande zijn boog bal boven op de lat. Een paar minuten voor tijd was het dan toch raak. Met een subtiel puntertje scoorde Hulsman toch zijn verdiende goal, 1-0. Omdat trainer de Jong zijn beide wissels had gebruikt werd Chiel Vegterlo bij het tweede weggeplukt om te kunnen invallen wanneer het nodig zou zijn. En het was nodig. Vlak voor tijd mocht Vegterlo in vallen en had daarna de meest effectieve invaller uit de geschiedenis van VV Nagele kunnen worden. Een goede en snelle aanval van Nagele eindigde voor de voeten van Gaizka. Hij stond helemaal vrij op een paar meter voor de goal. Via Ad Withaar ontvangt Gaizka de bal, kan hem rustig aannemen maar hij besluit de bal in een keer op de pantoffel te nemen maar raakt de bal maar half en deze verdwijnt troosteloos over de achterlijn. Nagele komt toch nog in de moeilijkheden maar keeper Thomas Keur houdt tot twee keer toe zijn doel op een schitterende wijze schoon. Deze overwinning van Nagele was een echte teamprestatie. Knokken voor elkaar en met zijn alle er vol voor gaan. Als we op deze manier doorgaan is het kampioenschap zeker nog mogelijk. In theorie althans. Nagele richt zich op de 7e plaats in de competitie en kan zelfs omhoog kijken. Volgende week ontvangt VV Nagele Delfstrahuizen waar oudgediende Lucky Jetten sinds een aantal weken weer bij de selectie zit. Maar als Nagele zo blijft spelen is zal er ook volgende week weer 3 punten worden bijgeschreven.

Opstelling Nagele
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Jacco Vessies, Taco vd Sar, Joep vd Klundert, Roy Hamstra (’60 Kees Geschiere) Gertjan Hulsman, Henry Huysmans, Emiel Krops (’89 Chiel Vegterlo) Keije de Jong (’75 Fransisco Oliviera Figo de Coentrão) Ad Withaar.

================================================================================================================

Todd kopt Nagele 2 naar puntje

‘Als Zev toch eens wat langer zou zijn geweest….’ Het waren de welbekende bespiegelingen na afloop. Maar als telt niet. Invaller spits Zev kwam als breekijzer, targetman, aanspeelpunt, goalgetter en publiekslieveling in één binnen de lijnen voor de laatste 20 minuten. Zijn invalbeurt was sterk, maar twee keer kwam hij net een teenlengte tekort op scherpe voorzetten vanaf de zijkanten. Gelukkig had Todd daarvoor al de 1-1 op het bord gekopt.

De doelstelling is al maanden hetzelfde: kampioen worden. En ook na vandaag liggen de manschappen van Mees en Paul nog prima op koers. Dan moet er wel volgende week gewonnen worden uit bij koploper SVM, maar niemand die daar eigenlijk aan twijfelt. Zo ook PSV’er Paul Bovee niet, die sprak in de woorden van Dries Mertens:  ‘Volgende week boeken wij de kampioensoverwinning’.  Klare taal.

Het opleidingsteam Nagele 2 bewees maar weer eens haar waarde. Talent Fransisco Oliveira had zich de laatste weken in de kijker gespeeld, en werd geselecteerd voor Nagele 1. Ook Kees G zijn goede wedstrijd was niet ongemerkt gebleven. Hierdoor was er weer plaats in de basis voor verloren zoon Splinter.

En laat het nou net Splinter zijn die de eerste kans kreeg voor Nagele. Een flitsende aanval over meerdere schijven werd gevolgd door een strakke voorzet van Dylan. De touch van Splinter met links was goed maar de bal zeilde over de kruising. Even later zette Sjeppe met een listig passje Sandro alleen voor de keeper, maar zijn inzet miste iedere overtuiging. De goal viel vlak voor rust aan de andere kant. Een vrije trap kon van dichtbij worden ingekopt: 0-1. De communicatie tussen keeper en verdediging liet hierbij te wensen over.

Na rust was het één en al Nagele dat de klok sloeg. Maar niet voordat Matsoe  de thuisploeg vlak na rust in de race hield. Met een katachtige reactie voorkwam hij een zekere goal. Het handje was genoeg om de bal tegen de paal te doen belanden. Nagele ging va banque spelen. Achterin één op één. Voorin breekijzer Zev erbij. Paulus maakte na maanden afwezigheid zijn rentree op het middenveld waar ook Ruben al was ingevallen. Achter de hand de aangewaaide joker Bram Glastra voor noodgevallen. Kansjes kwamen er. Een vrije trap bracht uiteindelijk het verlossende doelpunt. Sjeppe wist de bal tussen keeper en verdediging te deponeren waar Todd opdook en vrij koppend scoorde: 1-1. Todd moest even later het veld verlaten met een knieblessure. De 2-1 hing in de slotfase in de lucht maar Fart miste een grote kans en Zev kwam twee keer net te kort om het laatste zevje te geven na goede acties van Sandro.

Volgende week dus SVM uit. De meeste spelers zijn inmiddels weer wedstrijdfit nadat ze de voorbije weken hun minuten hebben kunnen maken. Er zal dan ook een sterke line-up staan. Als ook Michel dan nog terugkeert, kan het wel eens een mooi seizoenseinde worden.

Opstelling Nagele: Matsoe, Mees, Reinder, Gaizka (67. Zev), Emiel, Sjeppe, Splinter (45. Ruben), Sandro, Todd (75. Paulus), Dylan, Bart

================================================================================================================

NAGELE 3 WEET WEER WAT VERLIEZEN IS!                             

TONEGO 3  – NAGELE 3
UITSLAG:  2 – 0  (rust 1-0 )
 VOORAF:
Nagele                   1e plaats met 13 gespeeld 35 punten (63-19)
Tonego                  7e plaats met 12 gespeeld 13 punten (26-40) 

Alles zat afgelopen zaterdag tegen bij Nagele 3: een slecht veld, een felle tegenstander, veel afwezigen, maar bovenal een algehele matheid had bezit genomen van het elftal. Sinds 2 jaar werd er dus weer eens verloren. Toen was op 4 september 2010 SVM te sterk met 1 – 3. 

Nagele 3 werd na aanvang gelijk vastgezet. Afgeslagen ballen waren voor Tonego en de ene na de andere kans viel er te noteren voor Tonego. De enige die nog niet wilde capituleren was Kaïn. Na 25 minuten was het dan toch raak. Tonego mocht een vrije trap nemen vanaf links en de bal krulde de 16 van Nagele in. Daar kopte een speler van Tonego de bal tegendraads op de goal met een boogje om Kaïn heen: 1 – 0.

Nagele gaf de moed echter niet op en kreeg ook kansen. Tappie vond Bob in de 16 van Tonego en Bob kon met zijn teen nog net bij de bal. De keeper redde echter nipt. Daarna was ook Jip nog dicht bij een goal voor Nagele. Een vlotte combinatie over links kwam via De Shadow bij Jip uit in de 16. Met binnenkant rechtervoet wilde Jip de bal mooi om de keeper heen krullen. Ongelukkig stuiterde de bal net weer op en de bal verdween te hoog over de goal. Na de thee probeerde Nagele er een schepje bovenop te doen, maar het zat er gewoon niet in deze middag. Het was dan ook Tonego dat de voorsprong uitbouwde. Een corner vanaf links werd keurig in de 16 gebracht en daar kwam een spits van Tonego netjes voor zijn man en kopte onhoudbaar in: 2 – 0. Nagele probeerde het nog wel, maar echte grote kansen konden niet vermeld worden. Tonego stond achterin solide en gaf gewoon geen krimp.
Al met al een teleurstellende middag die we maar weer gauw moeten vergeten. Volgende week zaterdag ontvangen we Espel 2 thuis en daar moeten we weer vol aan de bak.

Opstelling: Dennis Molenaar, Michel Goossens (45’: Melusi), Peter Dijkstra, Erik Peterse, Gideon Molenaar, Jaap Jippes, Marco de Jong, Harrie Bloo (75’: Erik Hup), Frank Westervoorde (45’: Marcel van der Wiel), Zeger Koene en Marc Smit.

=============================================================================================================== 

Tollebeek/Nagele MB1 – Ens MB1  3-2

Op het ook door zon overgoten sportpark van Tollebeek, is het onze meiden gelukt om de meiden van najaarskampioen  Ens te verslaan. Een prestatie van formaat van onze meiden, want in tegenstelling tot de vorige wedstrijden tegen Ens (allen verloren) waren de meiden van Tollebeek/Nagele die het spel dicteerden, de progessie in het team werd vandaag met de extra goede wil om te voetballen en te willen winnen, beloond met een verdiende overwinning. De 1e helft ging redelijk gelijk op met kansjes voor beide teams, onze meiden kwamen echter op voorsprong door de niet alleen ijverige en snelle, maar de laatste weken ook slimmer spelende Lisette L. 1-0 . De fel strijdende verdediging van To/Na met de goed keepende Inge hielden de deur op slot en het wachten was op de 2-0. Een snel genomen vrijtrap door Ens, kwam de bal bij hun spits terecht en deze vond het nodig om de 1-1 te scoren, dat was een tegenvaller maar de rust diende zich al aan. Na een lekker bakkie thee en een lekkere boterham/fruit, gingen onze meiden er de 2e helft met goede moed er tegen aan.

De selectie bestaat uit 17 meiden en we willen als team fungeren om zo ook iedereen speeltijd te gunnen en zo kon het gebeuren dat  we het eerste kwartiertje het niet makkelijk hadden. Echter de meiden die in het veld stonden, weerde zich kranig en na het inbrengen van wat frisse krachten kregen we weer beter aanvallen met scoringskansen in de 30e min werd het dan ook 2-1 door Maartje en niet veel later 3-1 door Christine (een hele mooie goal ). Ens gaf het nog niet helemaal op , drong wel aan en wist vlak voor tijd op 3-2 te komen maar verder lieten onze meiden het niet komen. Al met al een verdiende overwinning, die hopelijk volgende week uit bij Olde Veste in Steenwijk een vervolg krijgt, want bij winst op deze ploeg staan we voor een weekje boven aan in de competitie! Met deze uitdaging in het vooruitzicht , eerst nog even nagenieten van de historische overwinning op Ens.
================================================================================================================

Nagele C1 – Ruinen C1   3-1

Voor de C1 stond er voor zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. DESZ, Nagele en Ruinen zijn namelijk de titelkandidaten voor deze competitie. Voor zaterdag stond dus de thuiswedstrijd tegen Ruinen op het programma.Van de uit wedstrijd wisten we nog dat Ruinen een sterke tegenstander is maar dat we het gevoel hadden dat we daar toch wel 2 punten hebben laten liggen. Het werd toen 2-2 en de zaalvoetbal scheidsrechter , op leeftijd , floot zeker niet in ons voordeel. Beide ploegen starten fanatiek waarbij gezegd moet worden dat zeker de 1e helft Ruinen veel meer duels won dan Nagele. Ruinen kwam wat zekerder over en ging met volle overtuiging de duels aan. Toch was het Nagele die als eerste scoorde, een afstandschot van Huub werd niet goed gestopt door de keeper en Jasper kon de bal oppikken en inschieten, 1-0 (11e ). Een paar minuten later was het weer raak , Jasper kon Huub de diepte insturen maar deze zag zijn voorzet tegen een arm van een speler van Ruinen komen, penalty. De penalty werd keihard ingeschoten door Jasper 2-0 (18e ).

Na rust ging Nagele wat feller spelen maar toch was het Ruinen die 2-1 kon maken na verkeerd uitverdedigen van Julian(48e). Nagele speelde in deze fase beter en wisten in de 55e minuut weer te scoren. Cees , die even geruild had met Jasper , wist over de rechter kant door de verdediging te soleren en een perfecte voorzet af te leveren op Huub. Huub kon de bal eenvoudig inschieten,3-1. Dit was dan ook de eindstand. Nagele heeft zo goede zaken gedaan en vanaf nu is het afwachten op puntverlies van DESZ C1. DESZ en Ruinen moeten nog 2 keer tegen elkaar en dat zijn dan ook de belangrijkste wedstrijden die nog gespeeld moeten worden in deze competitie.
=============================================================================================================

Nagele D1 komt tekort

Voor het eerst dit seizoen moest Nagele haar meerdere erkennen en wel tegen koploper FlevoBoys D6. In tegenstelling tot vorige week begon Nagele vandaag wel scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde in kansen via Sebastian, Bas, Maud en Koen. Eigenlijk had het met de rust al 3 of 4-0 moeten wezen maar na een goede pass van Leon was het Koen die Nagele de 1-0 bezorgde en tevens de ruststand.
Hoewel er goed gevoetbald werd was het toch Flevo-Boys die na rust het initiatief overnam en binnen 3 minuten de 1-1 en 2-1 scoorden. Nagele kwam er niet aan te pas maar via Stan die de bal heroverde en deze precies in de voeten van Leon gaf was het de laatste die de bal op maat aan Koen gaf en deze rondde beheerst af dus 2-2. Flevo-Boys bleef komen en had geen moeite om kansen te benutten dus de 3-2 was al gauw een feit. Na een blunder van de keeper was Koen er als de kippen bij om de 3-3 in te tikken.
Hierna kon de wedstrijd alle kanten op maar bleek Flevo Boys toch de sterkste en via 2 mooie doelpunten werd de eindstand 5-3.In de laatste 2 wedstrijden is er maar 1 punt gepakt, maar zijn we zeker nog niet kansloos voor de titel dus het beloofd een spannende competitie te worden.
====================================================================================================================

Nagele E2 – Tonego E1

Na verlies vorige week bij Flevo Boy’s hopen we nu op winst voor ons. Onze tegenstander van vandaag was aardig uit de kluiten gewassen mogen we wel zeggen, maar of dat indruk maakte voor de spelers van ons zullen we zien. Met een kleine wijziging in onze opstelling mocht er afgetrapt worden. Al gauw was te zien dat de wijziging wel eens kon gaan helpen vandaag. Nagele opende sterk en wist na een paar minuten het doel te treffen. Stand 1 – 0 door Thomas. Door goed en mooi aanvallend spel van onze mannen liepen we uit naar 5- 0 door doelpunten van Cas, Joell  en Sem. Er zat meer in maar het lukte  Rens jammer genoeg  net niet om zijn doelpuntje ook mee te pikken. Onze verdediging stond als een huis met Stijn en Martijn maar Tonego wist er toch door heen te komen waardoor ze terug kwamen op 5 – 1. Maar Cas bracht al snel daar weer verandering in waardoor het 6 – 1 werd. Door de wijziging in de opstelling hadden we vandaag alle plekken goed bezet (zoals het ook hoort natuurlijk) en heeft iedereen zijn beste kunnen laten zien waardoor de eindstand 7 – 2 is geworden via een mooie goal van Thomas als afsluiter.
===================================================================================================================

Nagele F1- SC Genemuiden F7  10 – 2 (rust 3 – 0)

Kansrijk Nagele wint overtuigend!

Mooi weer, bijna iedereen aanwezig en veel goede zin – Dat waren de ingrediënten van zaterdag 24 maart. We speelden thuis tegen Genemuiden F7. In het najaar van 2011 hadden we voor de beker nog verloren van Genemuiden F6, maar vandaag bleek Nagele veruit de sterkste. We moesten het vandaag zonder Anthoon doen. Met Branco in de 1e helft op doel, scoorde Jaron overtuigend het eerste doelpunt in de 2e minuut van de wedstrijd. Na een aantal gemiste kansen van o.a. Jaron en Max  scoorde Tijn weer in de 10e en de 14e minuut. Genemuiden bleek echter niet ongevaarlijk en brak een aantal malen door de verdediging van Nagele. Branco keepte echter erg sterk en daarmee kwam de ruststand op 3-0.

In de 2e helft echter kwam de doelpuntenmachine van Nagele goed op gang en mede daardoor scoorde Nagele het ene na het andere doelpunt – uiteraard mede door goed voetbal van Arjan, Yelte, Corne, Ently en niet te vergeten Tijs. Genemuiden echter liet ook zien dat zij wel degelijk konden scoren en deden dat niet onverdienstelijk met 2 hele mooie doelpunten. Max die op doel stond had het sommige momenten best druk. Al met al heel goed gevoetbald door iedereen. Nagele F1 heeft van de 3 wedstrijden er nu 2 dik gewonnen en 1 nipt verloren dus we draaien goed mee.

De doelpuntenmakers:
Jaron     1x
Branco  4x
Tijn        4x
Keeper van G’muiden  1x