21 april 2012

 

CVVO rekent af met Nagele

 

In de uitwedstrijd werd het een verdiende 4 – 0 overwinning voor Nagele en in gesprekken vooraf met mensen van Nagele bleek dat Nagele dit sportieve kunstje wilde herhalen. Uiteindelijk bleek dat CVVO met een 3 – 1 winst de bovenliggende partij was en dat de race om de koppositie in 3A ongemeen spannend blijft.

Trainer Johan Wijnsma kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Alleen Martijn Romkema en Tjalling Postma zijn nog herstellende. Na de belangrijke overwinning in en tegen Nijland moest Nagele verslagen worden. De uitwedstrijd liep uit op een zeperd en iedereen was er van overtuigd dit recht te zetten. Toch was het Nagele dat in de 3e minuut al een kans had voor de openingstreffer. Gelukkig voor CVVO raakte de bal het aluminium. Het spel van CVVO was, met name in de eerste helft pover. Er kwamen wel kansjes, maar het balletje plofte er niet in. Toch kwam CVVO op voorsprong. Het kreeg een penalty nadat Thomas Miedema in het strafschopgebied werd neergehaald. Willem Bootsma kreeg de kans om zijn 100e doelpunt voor CVVO te laten noteren en faalde vanaf de stip niet. 1 – 0 in de 29e minuut. Vervolgens ontstond er een status-quo op het veld. Voor de (neutrale) toeschouwer niet leuk. De pauze werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong. Trainer Johan Wijnsma probeerde in de pauze de neuzen weer allemaal de zelfde kant op te krijgen.

Tweede helft
Na de thee werd het een echte wedstrijd. CVVO begon fanatiek aan de tweede helft en de kansen regen zich aaneen. De beloning kwam in de 61e minuut toen Ton Haarman de 2 – 0 binnenschoot. CVVO ging door maar alle goede bedoelingen ten spijt, de voorsprong kon niet worden uitgebreid. Met wissels probeerde trainer Wijnsma de wedstrijd te doen kantelen. Thomas Miedema werd vervangen door Harmen Visser. Toen even hierna Derk Massink geblesseerd het veld moest verlaten en Lourens Visser zijn opwachting maakte, stonden alle drie gebroeders Visser in het veld. Mattijs Tuinstra kwam, de licht aangeslagen, Ton Haarman in de aanval vervangen. In de 85e minuut was het de vierde Visser (geen familie van de drie) die CVVO op een verdiende 3 – 0 voorsprong zette. Visser wist de door Jelmer Schaap voorgegeven bal in het netje te leggen. Echter binnen een minuut wist Nagele de nul van het scorebord af te halen. Een als voorzet/schot bedoelde bal van aanvaller Henry Huijsmans verdween met behulp van CVVO- verdediger Yannick Keetman achter keeper Burgers.

bron: tweenul.nl
============================================================================================================ 

Nagele 2 pakt na lange tijd weer eens 3 punten.

Op sportpark Ervenbos trad Nagele 2 aan tegen degradatiekandidaat, Flevoboys 6. Een wedstrijd waar de uitploeg redelijk tevreden kan op terugkijken. Na een slechte reeks van wedstrijden pakte het tweede elftal van Nagele eindelijk weer eens de volle buit.

Zandvoort, maandag 23 april.

Coach Mees die afgelopen week volop in het nieuws was omdat hij pleitte voor meer groen op straat, mocht na lange tijd van afwezigheid binnen de lijnen weer eens aantreden op de rechtsbackpositie. En zo startte hij met een fitte selectie tegen de nummer 12 van de competitie. Vroeg in de wedstrijd kwam Nagele al op voorsprong door een goede onderschepping van Fart die op snelheid de keeper passeerde en dus voor een leeg doel binnenschoot. Tien, tien, tien werd er al geroepen door de reserves van de huidige nummer 3 die eigenlijk nergens meer om speelt. Geen druk op de spelers en in de eerste helft kwam het welbekende tikkie takkie, terug in de as van het veld. Het combinatievoetbal resulteerde dan al gauw in een 0-2. Na een lange aanval was het Dylan die een harde bassler voor gaf en Meilander hoefde er alleen nog maar tegenaan te lopen. Na deze actie waren het de talenten van Coach Mees die met vervelende blessures het veld verlieten. Dit kwam het spel niet ten goede want Nagele speelde slordig maar kwam onbeschadigd door de eerste helft.

Ook de 2e helft begon rommelig aan beide kanten. De vele spelerswisselingen, hardere overtredingen een subjectieve scheidsrechter en Matsoe met katachtige reddingen zorgden ervoor dat Nagele het moeilijk kreeg maar geen tegentreffer incasseerde. Na de beginfase van de tweede helft verloor de arbiter, die in dienst was van de KNVB, zijn controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in een regen aan gele kaarten en een onterechte strafschop voor Flevoboys. De thuisploeg verzuimde om de aansluitingstreffer te maken want het houtwerk werd geraakt. Niet veel later was het feest voor Nagele want Meilander maakte zijn tweede van de wedstrijd. Flevoboys leek de gifbeker te hebben leeggedronken maar kwam goed verassend goed terug in de wedstrijd. Nagele kwam kon de bal voorin niet vasthouden waardoor Flevoboys bleef komen. Doelwachter Matsoe die een puike wedstrijd keepte, werd alsnog gepasseerd. En terecht want Flevoboys was feller geworden en rook een klein beetje bloed. Treurig dat Meilander vroegtijdig het veld moest verlaten. Voor hem lijkt het seizoen voorbij na een zware spierscheuring in de kuit. De ouderdom lijkt te zijn toegeslagen. Dit blijkt uit een kwakkelend seizoen met vele kleine pijntjes voor de oud captain van het eerste elftal. In de slotfase wat het dit keer niet Mees maar Beavis die de bal wegsloeg. Stand tussen beide 4-1 in het voordeel van Mees. Dit keer scoorde Flevoboys wel. Eindstand 2-3. Doordat SVM punten liet liggen in Genemuiden blijft er een sprankeltje hoop over voor de mannen van Coach Mees op de titel. Dan moet het volgende week winnen in de inhaalwedstrijd tegen Muis.
============================================================================================================ 

 

NAGELE 3 SIMPEL LANGS SVBS

SVBS ’77 2 – NAGELE 3      3-7

VOORAF:
Nagele, 1e plaats met 16 gespeeld 38 punten (69-23)
SVBS, 11e plaats met 16 gespeeld 12 punten (33-67)

Afgelopen zaterdag stond voor Nagele 3 de wedstrijd tegen de nummer laatst SVBS 2 op het programma. Dat de spelers van Nagele eigenlijk alleen maar gewend zijn topwedstrijden te spelen, was te merken aan de opgave. Leider Lambik had maar liefst 11 afzeggingen van de 23 en zodoende mochten we gelukkig een beroep doen op Sjurry Blijden en Laurens Bloo. Een simpele zege was dan ook het gevolg: 3 – 7.

Toen Jip uiteindelijk ook De Belt had gevonden, konden we beginnen. Er moet gezegd worden dat SVBS zeer goed partij bood, want het was eigenlijk het eerste kwartier behoorlijk gevaarlijk...tot de 16 van Nagele. Daarna ging het eigenlijk de hele wedstrijd mis voor SVBS en wij vermoeden dat dat te maken had Abel. Hij stond op doel namelijk, want Kaïn zat op de eilanden. Na 15 minuten had De Godfather er genoeg van en verzond hij een schitterende pass richting Bob. Alleen op de keeper is dat inmiddels weer een zekerheitje geworden en Bob omspeelde de keeper dit maal: 0 – 1. Niet lang daarna was het wederom De Godfather die ditmaal De Knikker lanceerde. Ook De Knikker was hot, want hij scoorde een ware spookgoal: vanaf links keihard in de kruising. Omdat De Knikker niet juichte en niemand goed kon zien of de bal nu in het net lag of tegen de ballenvanger, floot de scheids pas toen de keeper het doel in wandelde: 0 – 2.
Toen moet Lambik gedacht hebben: “Wat De Godfather kan, kan ik ook”. Lambik ging alleen op de keeper af na een vlotte combinatie. In eerste instantie leek de keeper de bal te gaan pakken, maar omdat hij de bal tegen een medespeler schoot, rondde Lambik beheerst af: 0 – 3. 5 minuten later was het weer Lambik die was uitgeweken naar de rechterkant. Daar lanceerde hij een voorzet met links naar de 2e paal. Een verdediger kopte de bal zo bij Bob in zijn voeten en met schitterende volley ramde Bob de bal in de kruising: 0 – 4.
De laatste goal van de 1e helft was een schitterende aanval over meerdere schijven. Een lange bal van De Gier werd doorgekopt door Bob. Lambik was doorgelopen en nam de bal mee de 16 in van de heren Dekker. Daar omspeelde hij de uitgekomen keeper op de achterlijn. Met een passje terug op de meegelopen Bob was de goal een koud kunstje: 0 – 5.

Na de thee vond Nagele het eigenlijk wel leuk zo. Het begon fiks te regen en het spel werd ook harder. Henk de Witte Conder ging hier ook dapper in mee en maaide een tegenstander neer in onze 16: 1 – 5. Bob toonde de goede mentaliteit na zijn gele kaart, want hij versierde meteen een penal daarna. Dat was de koud kunstje voor De Gier, die deze middag opvallend dicht bij zijn eigen nest bleef: 1 – 6. Hierna mocht SVBS nog 2 goals maken, want er moet wel gezegd worden dat ze fanatiek bleven aanvallen ondanks de vele kansen.
De laatste goal van de middag was voor De Knikker. Sjurry had naar eigen zeggen niet zo’n beste middag maar met werkelijk waar 3 tegenstanders op zijn nek wist hij toch nog De Knikker vrij te zetten voor de goal. Deze rondde beheerst af door de benen van de keeper: 3 – 7.

Opstelling: Gideon Molenaar, Jaap Jippes, Michel Goossens, Laurens Bloo, Harrie Bloo (75’: Sjoerd Postma), Frank Westervoorde (45’: Marcel van der Wiel), Erik Peterse, Sjurry Blijden (45’: Paul Andela), Zeger Koene en Allard van der Wiel.

================================================================================================================

Havelte MB1 – Tollebeek/Nagele MB1  uitslag  1-2

Willen onze meiden noch meedoen voor de titel dan moest er vandaag gewonnen worden in en van de Havelter meiden een niet onmogelijke opgaaf omdat de tegenstander thuis al werd verslagen en het ( gelet op de stand in de competitie) net niet is in de huidige competitie. Komt nog bij dat er 3 MC junioren meededen ivm vele blessures (wij spelen het hele seizoen al met 4 MC junioren in het team) en zelfs in de 2e helft er een paar niet actief voetballende Haveltse meiden werden opgesteld. Van onderschatting bij onze meiden was geen sprake , de wil was er , het je best doen ook zeer zeker, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd al gauw duidelijk dat de punten nog niet zomaar binnen waren. In de 1e helft bij balbezit maar kort plezier daarvan, of de bal ging uit of werd aan de tegenstander kado gedaan, die vervolgens hetzelfde terugdeed ( dan schiet het niet op), nee het nivo van vorige week tegen d’olde veste werd nu niet behaald . de 0-0 ruststand was dan ook een logisch vervolg . De hoop dat een bakkie thee, een omzetting op het middenveld en het windje in de te rug in de 2e helft het tij zal keren, was zeker de eerste 20 minuten ijdele hoop.

De tegenstander wilde onze meiden overbluffen met power voetbal en de speelwijze van hoppakee de bal naar voren , gelukkig waren Anouk ,Leanne en Inge bij de les want anders hadden onze meiden zomaar op een 3-0 achterstand kunnen staan en dat was niet de bedoeling! Lisette L. wordt regelmatig in de verslagen genoemd vanwege haar vele doelpunten,vandaag een vermelding dat ze ook kan missen en hoe pfffff…. , gelukkig voor ons allemaal kwam het toch nog goed deze dag . Een aanval over links met een mooie voorzet en Naidienne dacht , now it’s my time, en rammen die bal in de touwen 0-1. Een hele last viel van de schouders van de meiden , het spel werd niet beter maar Havelte was geknakt en werd dat helemaal even later toen Naidienne een hoekschop nam op een manier dat de bal hoog over iedereen incluis de keepster heen in het doel deed belanden 0-2. Kat in het bakkie met nog een raar moment voor het To/Na wat een 1-2 werd, maar de tijd was om en de koek op en zo konden onze meiden na een “draak van een wedstrijd” toch een verdiende overwinning bijschrijven. Volgende week zaterdag uit naar Flevo Boys, voor de derby van het lage NOP land, de meiden hebben alles nog in eigen hand om de felbegeerde titel te bemachtigen .Zoals bij iedere elftal heb je wel eens een mindere dag , die hebben we nu gehad, maandag voetballen tegen de C2 van Tollebeek, donderdag avond gemotiveerd en fanatiek trainen er tussendoor op tijd naar bed, en de focus op voetbal.

================================================================================================================

Nagele wint tamme wedstrijd tegen Ens 7-1

Vandaag stond de return tegen Ens op het programma. De uitwedstrijd was vrij gemakkelijk met 7-0 gewonnen dus de heren/dames maakten zich van tevoren niet al te druk.Bij de warming-up was het zelfs zo erg  dat de voorhoede extra sprintjes moesten trekken [ verplicht ] nadat zij ongeveer 10 minuten op dezelfde plek stil hadden gestaan.

Deze instelling typeerde Nagele vandaag want vanaf minuut 1 was er van passie geen sprake terwijl dit toch een wedstrijd was waarin wij ons doelsaldo konden opvijzelen.Voor de 3e keer op rij was het Maud die de score opende en daarna liep Nagele gemakkelijk uit naar een 3-0 voorsprong via Leon en Koen.Na slecht verdedigen kwam Ens op 3-1 maar was het Leon die via een mooi afstandsschot de ruststand op 4-1 bracht.

In de rust werd er over van alles en nog wat gesproken [ vooral tussen de dames en heren ] behalve over voetbal.Nagele kwam zeer slap uit de kleedkamer en het was dat Ens het vizier niet op scherp had staan want anders kon het ook 4-4 zijn geworden.Gelukkig kwam het niet zover en via Koen, een keihard ingeschoten bal van Merlijn en wederom Koen werd het 7-1.

Onze directe concurrenten hebben vandaag ook niets laten liggen dus zullen we het in de onderlinge confrontaties moeten beslissen.

================================================================================================================

Ens F2 – Nagele F1   3-9  (rust 2 – 4)

Nagele F1 ook in de return te sterk voor Ens
Op 21 april stond de eerste returnwedstrijd tegen Ens F2 op het programma. We moesten het zonder Ently en Yelte doen vandaag. Thuis hadden we in deze reeks al met 10-1 van Ens gewonnen. Dit neemt niet weg dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Nagele speelde wat rommelig in het begin en Ens opende meteen scherp en scoorde al in de 2e minuut. Ze lieten het daar niet bij, want in de 5e minuut scoorden ze weer waardoor Nagele tegen een 2-0 achterstand aan moest kijken. Keeper Max had er zijn handen vol aan.

Gelukkig kwam Nagele direct daarna beter in de wedstrijd en scoorde Tijn in de 7e minuut voor Nagele. Direct daarna volgden doelpunten van Branco en Jaron. Ens hielp nog een handje mee door in eigen doel te scoren. De eerste helft kon dus met een 2-4 voorsprong afgesloten worden.

In de 2e helft speelde Nagele beduidend beter dan Ens. Er werd meer overgespeeld en beter verdedigd. Met Corne op het doel ging het Nagele voor de wind. Er werd diverse malen gescoord en doorgebroken spelers die het op het doel van Nagele hadden gemunt werden door Corne snel uit hun droom geholpen. Mooie acties volgden waarbij Ens voor het doel uitgespeeld werd. Allemaal goed gespeeld dus in de 2e helft!!  De doelpuntenscoorders van vandaag waren:

Tijn        4x
Jaron     2x
Branco  1x
Eigen doelpunten Ens   2x

De volgende competitiewedstrijd staat ingepland voor 5 mei, we spelen dan thuis tegen Flevo Boys waar we de vorige keer nipt van verloren hebben.