19 Mei 2012

NET TE KORT VOOR KAMPIOENSCHAP

Nagele 2 kon theoretisch afgelopen zaterdag, tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Delfstrahuizen 3, nog kampioen worden. Het had dit echter niet meer in eigen hand, want het stond 1 punt achter op koploper Joure 5. Deze gingen op bezoek bij Flevoboys 7. Uiteraard moest er dan zelf ook nog eerst gewonnen worden, maar dat werd een eenvoudige overwinning: 1-5. Joure verloor bij de broer van Hugo, FB7 maar SVM gooide roet in het eten door te winnen en in punten gelijk te eindigen met Nagele. Nog een wedstrijd inhalen en een beter doelsaldo betekent een 2e plaats voor de talentolle equipe Nagele 2.

Voor de gelegenheid had Mees Kees als laatste man geposteerd. Kees toonde andermaal zijn diversiteit op voetbalgebied, want ook op deze nieuwe positie speelde hij foutloos. Helaas kon hij echter niet voorkomen dat Delfstrahuizen op voorsprong kwam. Een lange bal van achteruit bij Dhuizen viel achter de achterhoede bij Nagele en één van de snelle spitsen kon op Roy S. af. Deze was nog aan het bijkomen van zijn hectische avond en dus wist hij zelfs de tegenstander niet te grijpen: 1 – 0.
Niet lang daarna werd het weer gelijk. Paul speelde zichzelf vrij op het middenveld en probeerde met een schitterende steekbal Jos W. te bereiken. Dit lukte : 1 – 1.
Hierna ging Nagele vrolijk door en werd er mooi voetbal getoond aan het publiek. Het leek het half uur van Zetpil te worden, want hij kreeg 2 enorme kansen dichtbij de goal van Dhuizen. De derde kans was echter ook niet raak. Todd nam de bal aan met, zoals gebruikelijk, een man in zijn rug. Na knap wegdraaien lanceerde Todd Zetpil richting de 16 van Bant. Daar rondde onze Zetpil niet beheerst af: 1 – 1.
Na rust speelde Nagele gecontroleerd verder en wist het Dhuizen niet al te veel kansen te geven. De wederom meespelende A’s Jos W. Mark ‘sletje’ R. en Julian J. speelden ijzersterk en het was dan ook Ruben Rienks die met een lange rush vanaf de middellijn naar de goal van Dhuizen kon opstomen in de 55e minuut. Niemand pakte hem aan en iedereen verwachte een schot. Dat kwam ook.  Jos toonde zich een goede spits en rondde de rebound beheerst af in de verre hoek: 1– 2.
Hierna leek de wedstrijd al vroeg gespeeld, want Nagele kreeg een steeds groter wordend veldoverwicht en zette Dhuizen al vroeg vast op eigen helft. Tot zover de gelijkenissen met Nagele 3. Want Nagele 2 zette nog eenmaal hartstochtelijk aan voor het enthousiaste publiek. En wat volgde was genot. Nog eenmaal de heerlijke saves van invaller keeper Zev, nog eenmaal de verdedigingskunsten van Pantelic, nog eenmaal de inspeelpasses van Reinder, nog eenmaal de wreeftrappen van Kees, nog eenmaal de onverstoorbare arbeid van linksback Meurs, nog eenmaal de schwalbe van Sjeppe, nog eenmaal de wissel in de 70e minuut van Paul, nog eenmaal de geniale touch van Todd (1-5), nog eenmaal de kiezelharde schoten van Ruben (1-3, 1-4), nog eenmaal de gemiste kans voor Zetpil, nog eenmaal de buitenkantvoet pass van Francesco, nog eenmaal de lach van Jos W, nog eenmaal de aanwijzingen van Mees, en nog eenmaal de support van Michel. Einduitsslag 1-5. Een memorabel seizoen met vele ups en enkele downs.
Door deze overwinning is Nagele 2 op de 2e plaats geëindigd, achter SVM 5. Zowaar een prima prestatie waar vooraf niet voor getekend zou worden. Wat rest is de seizoensafsluiting volgende week. Intern lekken heeft ervoor gezord dat een ieder weet welke prijzen volgende week door Mees worden uitgereikt: Speler van het jaar, Talent van het jaar, aanmoedigingsprijs, De Buzzycutty topscorer award en de man van glas award. Via deze weg bedanken wij de vaste lezers voor het trouwe volgen van uw favoriete team. Een gemeleerd gezelschap waar heel wat spelers dit jaar in alle leeftijdscatogorien hun opwachting hebben gemaakt en zich hebben doorontwikkeld: Van Matthijs Koene tot Rens Koene. En niet te vergeten Erik Damman. Tot volgend seizoen!
========================================================================================================

NET 1 PUNT TE KORT VOOR KAMPIOENSCHAP             

BANT 3-NAGELE 3      2-3 (rust 1-2)
VOORAF:
Nagele, 
 2e plaats,19 gespeeld 45 punten (77-26)
Bant, 8e plaats met 19 gespeeld 20 punten (26-45)

Nagele 3 kon theoretisch afgelopen zaterdag, tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Bant 3, nog kampioen worden. Het had dit echter niet meer in eigen hand, want het stond 1 punt achter op koploper Espel 3. Deze gingen op bezoek bij Urk 11. Uiteraard moest er dan zelf ook nog eerst gewonnen worden, maar dat werd een eenvoudige overwinning: 2 – 3. Espel won bij Urk met 7 – 2…

Voor de gelegenheid had Lambik Jip als laatste man geposteerd. Jip toonde andermaal zijn diversiteit op voetbalgebied, want ook op deze nieuwe positie speelde hij foutloos. Helaas kon hij echter niet voorkomen dat Bant op voorsprong kwam. Een lange bal van achteruit bij Bant viel achter de achterhoede bij Nagele en één van de snelle spitsen kon op De Kat af. Deze was nog aan het bijkomen van zijn hectische ochtend en dus wist hij zelfs de tegenstander niet te grijpen: 1 – 0.

Niet lang daarna werd het weer gelijk. Lambik speelde zichzelf vrij op het middenveld en probeerde met een schitterende steekbal De Knikker te bereiken. Voordat dit kon gebeuren zette een verdediger van Bant met een uiterste krachtsinspanning zijn teen tegen de bal en passeerde zo zijn eigen keeper: 1 – 1.

Hierna ging Nagele vrolijk door en werd er mooi voetbal getoond aan het publiek. Het leek het half uur van De Knikker te worden, want hij kreeg 2 enorme kansen dichtbij de goal van Bant. De derde kans was echter wel raak. Bob nam de bal aan met, zoals gebruikelijk, een man in zijn rug. Na knap wegdraaien lanceerde Bob De Knikker richting de 16 van Bant. Daar rondde onze Knikker beheerst af: 2 – 1.

Na rust speelde Nagele gecontroleerd verder en wist het Bant niet al te veel kansen te geven. De wederom meespelende A’s Sjurry Blijden en Laurens Bloo speelden ijzersterk en het was dan ook deze eerste die met een lange rush vanaf de middellijn naar de goal van Bant kon opstomen in de 55e minuut. Niemand pakte hem aan en iedereen verwachte een pass op Bob, maar Sjurry toonde zich een goede spits en rondde beheerst af in de verre hoek: 3 – 1.

Hierna leek de wedstrijd al vroeg gespeeld, want Nagele kreeg een steeds groter wordend veldoverwicht en zette Bant al vroeg vast op eigen helft. In de laatste minuut maakte Lambik het nog even spannend, want met een werkelijk veel te korte terugspeelbal was een spits van Bant veel eerder bij de bal dan De Kat. Ook deze tegenstander kon niet meer in de heupworp worden genomen en de goal was een feit: 3 – 2.
Door deze overwinning is Nagele 3 op de 2e plaats geëindigd, achter Espel 3. Zowaar een prima prestatie waar vooraf voor getekend zou worden.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Peter Dijkstra, Gideon Molenaar, Laurens Bloo, Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde (60’: Marcel van der Wiel), Allard van der Wiel, Sjurry Blijden en Zeger Koene.

===============================================================================================================

Nagele C1 kampioen

Nagele C1 heeft zaterdag de competitie afgesloten met een 8-2 overwinning op Tonego C1, het was geen echt goede wedstrijd en het streven om 200 doelpunten voor te halen lukte niet.

Zo konden Anton en Theo hun geld in de zak houden want bij 200 voor doelpunten stond een bezoek aan de McDonalds op het programma.

Nagele C1 is kampioen geworden door maar één keer te verliezen en één gelijkspel en de overige wedstrijden te winnen met 185 doelpunten voor en 24 tegen. De competitie was eigenlijk te gemakkelijk het ging om de bovenste 3 teams, Nagele, Desz en Ruinen. Toch bleef het tot het laatst nog spannend doordat Desz op bijna het eind van de competitie nog 2 keer tegen Ruinen moest. Desz had op dat moment alleen nog maar van ons verloren en moesten dus tegen Ruinen punten morsen anders konden we geen Kampioen worden. Ruinen vonden wij tegen ons sterker, een meer voetballende ploeg. Er ging dus een delegatie naar de wedstrijd Desz-Ruinen kijken, Desz won echter vrij gemakkelijk met 4-1, Ruinen miste hun laatste man en haalde met z’n alle niet het tegen ons vertoonde spel. Toch verloor Desz  een paar dagen later in Ruinen met 4-0 waardoor Nagele C1 met 1 punt verschil de koppositie overnam.

Nagele C1 dus KAMPIOEN, in de makkelijke wedstrijden was het voetbal misschien soms minder, maar in de wedstrijden waar het er om ging werd er geweldig gevoetbald. En daar gaat het om, er staan als je er moet staan. KLASSE.

HARTELIJK GEFILICITEERD MANNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

===========================================================================================================

VHK F2 – Nagele F1  4-0  (rust 1-0)
Nagele F1 laat zich van haar beste kant zien

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de koploper VHK F2 op het programma. Deze fors uit de kluiten gewassen knapen hadden we al eens in Nagele te gast gehad waar we met 3-7 verloren.

We hadden vandaag exact 7 spelers door afwezigheid van Tijn, Yelte en Arjan. Iedereen mocht kon dus vol aan de bak. En dat hebben we gedaan vandaag. Met Branco op het doel en Tijs , Corne, Ently en Anthoon in de verdediging liep het vandaag zoals het zou moeten lopen. De eerste helft heeft het kansrijke VHK niet meer dan 1 doelpunt kunnen scoren. Vele kansen werden afgevangen door de verdediging en de keeper.

Jaron en Corne hadden zelfs nog bijna gescoord en Max heeft laten zien dat hij ondanks het lengteverschil met de tegenstander niet zomaar te passeren is. Allemaal top gevoetbald vandaag dus, petje af! Als we alle wedstrijden zo zouden spelen, waren we een stuk hoger geëindigd in de competitie.

In de 2e helft gaf het fysieke verschil de doorslag en kon VHK er nog 3 scoren. De eindstand werd daarmee dus 4-0.Volgende week voetballen we het 10-dorpentoernooi in Nagele. Daarna rest ons nog 1 competitiewedstrijd tegen Genemuiden.

Groeten van F1