17 maart 2012

 

  

Waterpoort Boys-V.V. Nagele 2-1

Na de teleurstelling van een week eerder tegen Nijland mocht VV Nagele nu aantreden tegen nummer 2 Waterpoort Boys . Thuis werd hier kansloos van verloren met 0-3. Waterpoort Boys is misschien voetballend wel de beste ploeg van de derde klasse. Tel daarbij op dat een aantal vaste krachten niet aanwezig waren bij Nagele en dat het dus een zware middag zou worden.

Aanvang wedstrijd

Trainer Martin de Jong zette alle jongens op scherp in de kleedkamer, iedereen wist wat er van elkaar en van zichzelf verwacht mocht worden deze middag. De basis is altijd hard werken en goed in de organisatie spelen. Zorgen dat je een voldoende haalt en dan kan kijken hoe de wedstrijd loopt.

Het begin van de wedstrijd was voor Waterpoort Boys (WPB). Het was even zoeken voor Nagele in de beginfase, maar al snel stond de organisatie goed. WPB voetbalde absoluut makkelijker dan Nagele, maar echt veel uitgespeelde aanvallen kregen de gastheren ook niet. De kansen die ze kregen werden gekeerd door de goed keepende Thomas. Hij moest een keer of drie handelend op treden en deed dat uitstekend. WPB dacht ook een keer gescoord te hebben, maar vanwege hands werd deze goal terecht afgekeurd. Nagele kon daar een paar kansen tegen over zetten. Henry was een paar keer gevaarlijk in de counter en kreeg twee kansen, die er niet in gingen. Ook Jacco kreeg een schietkans, maar ook deze belande niet tussen de palen. De grootste kans was misschien wel voor Matthijs. Zonder dat hij het door had stond hij helemaal vrij, maar hij kopte de bal te zacht richting de goal. WPB maakte het spel en Nagele kon er af en toe gevaarlijk uit komen. Er werd echter niet gescoord in de eerste helft.

Tweede helft

De organisatie stond goed en dus werd dat ook duidelijk aangegeven in de rust. Iedereen moest nog 45 minuten scherp blijven en dan kon er wel een stuntje in zitten.

Na rust was het echter WPB die direct dicht bij de openingstreffer was. De gastheren zette Nagele onder druk en die kwamen daar ook moeilijk onder vandaan. Toch wist WPB niet te scoren uit deze kansen. Nagele kwam er maar beperkt uit, maar kreeg via Henry toch een grote kans. Via een mooie combinatie kwam hij vrij voor de goal alleen kreeg hij de bal niet goed onder controle. Met een zacht rollertje kwam de keeper niet in de problemen. Nagele kwam er weer wat beter in en kreeg zelfs wat ruimte om te voetballen. Maar met de te veel man voor de bal kreeg ook WPB ruimte om te counteren. Dit deden ze na een uur spelen dan ook heel effectief. Na een afgeslagen corner werd de bal door Nagele slecht terug gebracht in het zestien meter gebied van WPB. Een speler van WPB kon de bal snel wegwerken richting de rappe linksbuiten. Deze wist wel raad met deze bal en gaf een goede voorzet op de spits, die de bal koelbloedig achter Thomas werkte. Een 1-0 stand tot gevolg. De opluchting was duidelijk zichtbaar bij WPB en zij consolideerden daarna ook makkelijk de voorsprong. Nagele probeerde wat aanvallender te spelen en dat brengt risico’s met zich mee. Na een aanval over rechts was het wederom de spits die voor de 2-0 kon aantekenen. Wedstrijd gespeeld op dat moment. Het was nog 10 minuten te spelen en Nagele probeerde nog een slot offensief eruit te persen. Door de vele blessure behandelingen kwam er veel extra tijd bij. In de vijfde minuut van blessure tijd verschalkte Henry via een mooi schot de keeper die te ver van zijn goal af stond. En dus was er nog van alles mogelijk. Met alle lange mannen vooruit geschoven probeerde Nagele nog meer te forceren. Meer dan een paar hachelijke momenten voor de goal van WPB leverde dat niet op.  En dus was de 2-1 eindstand een feit.

WPB heeft absoluut niet onverdiend gewonnen, maar er had toch zeker een puntje ingezeten voor Nagele. Als de kansen wat beter benut waren had er meer ingezeten. In ieder geval was de werklust en een goede organisatie aanwezig. Hopelijk dat het de komende wedstrijden wel punten op levert. ================================================================================================================

Nagele 2 ruim langs Genemuiden
Genemuiden uit. De woorden ‘altijd lastig’ zijn dan een understatement. De aanloop naar de wedstrijd beloofde al weinig goeds. Wat fout kon gaan, ging ook fout. Deze misère leek ook op het veld door te werken. Maar na een 1-0 achterstand stelde Nagele in de tweede helft orde op zaken: 1-4. De kampioenskoorts steeg daarmee weer een graad.
Vorige week kon Nagele 2, na maanden wachten, voor het eerst in haar nieuwe shirts spelen. Maar nog geen week later waren de tenues al weer spoorloos verdwenen. Zoals een ieder het shirt van Messi wil hebben, zijn de shirts van Nagele 2 blijkbaar ook erg gewild. Iets wat gezien de prestaties en de  ‘passing-game’ huisstijl natuurlijk ook wel logisch is. Maar wie waren de daders? Meurs die ze weer had ingevorderd? Wilde Tollebeek 2 de shirts van hun helden hebben? Niets van dit alles. Nagele 1 bleek er mee op pad… En dus restte er niets anders dan in het Nagele 1 tenue te gaan spelen.

De reis dan. Ook dat verliep niet vlekkeloos. Sandro en Francesco volgden vanaf de parkeerplaats enkele A-junioren uit Rouveen. Topografische geleerden Zev, Kees en Bart reden hier op hun beurt slaafs achteraan. En dus stond de helft om twee uur in Rouveen. De rest kon na een sightseeing tour door Genemuiden alvast op zoek naar een lege kleedkamer.

Om 14.25 stond een ieder op het veld. Of nou ja veld? Gras was het niet. Kunstgras ook niet. Een tapijthandelaar uit Genemuiden had waarschijnlijk nog een oud, goedkoop tapijtje liggen. Leg het op beton en je hebt een veld moeten ze gedacht hebben. Groen was het in ieder geval wel. Spierpijn leverde het ook op.

Echt scherp oogde het 10 minuten later niet bij Nagele. Zev pakte een zuivere terugspeelbal op, naar eigen zeggen een klutsbal. Gaizka schoot zijn schoen kapot en speelde vervolgens op de schoenen van Ruben, Sjeppe en Todd. Vier verschillende paren schoenen in één wedstrijd,  ongetwijfeld een record. Op links oogde het daarom misschien wat gevaarlijk de eerste helft, maar Genemuiden scoorde niet. Onderwijl schoffelde Gaizka nog iemand neer wat een 5 minuten plaatsverwijzing opleverde. De vrije trap werd door Zev slecht verwerkt en de 1-0 was een feit. De wet van Murphy leek van toepassing vandaag maar Nagele kwam na een half uur wat beter in de wedstrijd en kreeg ook haar kansjes. Kopballen van Kees en Matsoe konden ternauwernood op de lijn gekeerd worden en Francesco Oliveira schoot een vrije trap op de lat. Toch viel de 1-1 nog voor rust. Bart snelde naar binnen en schoot hard op de goal. De keeper was sterk, maar liet de bal toch passeren. Rust.

Na rust kwamen Ruben en Sjeppe binnen de lijnen. De TMS-formatie ging op zoek naar de 1-2. Middels een groot positiespel kwamen er kansen, maar het duurde nog vrij lang voor de bevrijdende treffer viel. Het was de sterk spelende Todd die in de 65e minuut attent reageerde op de rebound: 1-2. Bart deed even later hetzelfde alleen dan met het hoofd: 1-3. Het slotakkoord was voor Dylan die de hoek wist te vinden: 1-4.

Op het drukke sportpark goede naamsbekendheid voor TMS dus. Positief was verder dat Paul Bovee weer 90 minuten heeft gemaakt. Als vlagger, dat dan wel. Maar zijn aanwezigheid zorgt wel elke keer voor drie punten. Volgende week een topper: Nagele – Joure. De nummer 2 tegen 3. Joure heeft de minst gepasseerde verdediging, maar scoort ook lastig. Ze spelen volgens het aloude Italiaanse Catenaccio en winnen vaak met 1 doelpunt verschil. Aan Nagele de taak een gaatje in deze hechte defensie te vinden.

Opstelling Nagele: Zev; Mees, Matsoe, Reinder, Gaizka, Kees, Todd, Sandro (45. Sjeppe), Francesco, Bart, Dylan (45. Ruben)
=================================================================================================================

NAGELE 3 –  GENEMUIDEN 11    

Uitslag: 1-0 (rust 1-0)

VOORAF:
Nagele:                 1e plaats met 12 gespeeld 32 punten (62-19)
Genemuiden:      2e plaats met 12 gespeeld 27 punten (38-20) 

De topper tussen koploper Nagele 3 en de nummer 2 Genemuiden 11 werd afgelopen zaterdag beslist door El Salvador die tekende voor het enige doelpunt. Met name de eerste helft speelde Nagele weergaloos, maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in meer goals. 

Beide teams waren op volle oorlogssterkte aan de start verschenen en met name de eerste helft ontsproot zich een wedstrijd, die een hoofdveld waardig was. Nagele 3 speelde zoals gezegd haar beste wedstrijd van het seizoen en zette Genemuiden gelijk volledig vast. Genemuiden daarentegen wist af en toe met lange ballen haar 2 snelle spitsen te bereiken, maar daar was het dan ook mee gezegd. Nagele 3 heeft namelijk Kaïn op de goal staan en ook bij deze topper wist hij zijn goal schoon te houden. Een linie daarvoor hadden Jip en Jaws het deze middag knap lastig tegen de snelle spitsen, maar ook zij leverden een topprestatie.

Voorin was het bij Nagele een ware stormloop op de goal van Genemuiden. De gasten hadden echter een solide sluitpost. Met name El Salvador bewees zijn scherpte voor de goal, want in het eerste kwartier was hij telken male het eindstation van schitterende aanvallen. De keeper redde echter telkens. Na een half uur spelen was het dan toch raak voor Nagele, wat later ook gelijk de winnende goal bleek te zijn. Lambik onderschepte een aanval van Genemuiden en met een boogbal speelde hij de bal op De Shadow in de 16 van Genemuiden. De Shadow vond bij de 2e paal El Salvador en met een hard en droog schot passeerde El de doelman in de korte hoek: 1 – 0. Nagele ging hierna op jacht naar meer goals en was daar dicht bij via onder meer De Gier, Bob, De Shadow en El Salvador.

Na de thee bleef Tappie in de dug-out, en of het daar aan gelegen had, maar Nagele kon niet meer de pressie spelen uit de 1e helft. Beide teams waren nu iets meer aan elkaar gewaagd en het spelde golfde dan ook meer heen en weer. Jaws maakte zijn mindere middag nog wel goed, want met gevaar voor zijn leven kopte hij een harde inzet van de doellijn. Nagele kreeg aan de andere kant nog wat kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het ook niet meer.

Speler-coach De Knikker kwam niet meer binnen de lijnen, maar stond zijn team vanaf de zijlijn gepassioneerd te leiden.

Al met al was het een spannend gevecht tussen 2 ploegen uit de top van het klassement. De neutrale toeschouwer kreeg, zoals aangekondigd, een wedstrijd te zien zoals voetbal gespeeld moet worden met een terechte winnaar. Door de overwinning staat Nagele 3 fier bovenaan en maar liefst 7 punten los van de nummer 2.

Opstelling: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Daan Schouten, Rens Koene, Erwin van der Wiel, Erik Peterse, Marco de Jong (45’: Harrie Bloo), Frank Westervoorde (60’: Peter Dijkstra), Zeger Koene, Erik Hup en Marc Smit (75’: Sjoerd Postma).

=================================================================================================================

10 Maart:  Tollebeek/Nagele MB 1 – Havelte MB 1  2-0

Na een lange winterstop ,met een beetje zaalvoetbal en voetbal training , was het vandaag afwachten hoe onze meiden het er vandaag vanaf gingen brengen. De najaars competitie was geresulteerd in plaats 6, wat tot gevolg had, dat onze meiden in de kampioenspoule terecht zijn gekomen en dat betekent willen we daar een beetje naar behoren in mee draaien dan zal er elke training en zaterdag een gezonde goede wil , om te willen voetballen moeten worden getoond. Een aarzelend begin resulteerde na een kwartier dat onze meiden beter in de wedstrijd kwamen.
Mede door de terugkeer van Anouk in de achterste linie en het doorschuiven van Naidienne naar het middenveld kwamen de meiden meer op de helft van de tegenstander. In de 30e minuut werd het dan ook verdient 1-0 na een mooi opgezette aanval over links, een gave voorzet en zo als we dat al vaker gewend zijn kwam als een duiveltje uit een doosje Christine bij de 2e paal te voorschijn om het lederen gevaarte in het doel te tikken. Daar de MB selectie een beetje groot is en er voor gekozen is om iedereen de kans te geven mee te voetballen volgde er wat omzettingen in het veld wat resulteerde in een golvend spelbeeld ,waarbij er niet echte doel kansen werden gecreëerd. Na het bakje thee kabbelde het voetballende wel aardig door en dit tot volle tevredenheid van de grensrechter van Havelte , die het verzoek deed om de bankzitters maar te laten zitten , zodat zijn ploeggie  misschien nog op een gelijkspelletje mocht hopen. Nou dat doen we dus niet en zo gebeurde het dan ook dat de laatste 20 minuten onze meiden , plank gas gaven , vele kansen creeerde en er slechts 1 (Lisette L) in de touwen wisten te werken, een dikverdiende 2-0 overwinning!
===================================================================================================================

17 Maart: Genemuiden MB 1 – Tollebeek/Nagele MB 1  5-1

Vandaag waren onze meiden niet opgewassen tegen een met  name in de 1e helft, gretiger Genemuiden. De start was nog veelbelovend , al vrij vroeg in de wedstrijd wist Maartje het net te vinden door sneller te reageren op een diepte pass dan haar tegenstander 0-1.  Na mate echter de 1e helft verstreek , was Genemuiden de betere en liepen onze meiden steeds vaker achter de tegenstander aan, dat er met de rust dan ook 4 tegen goals viel te noteren is nog daar aan toe de wijze waarop was geheel niet nodig. Na de rust waren  onze MB 1 ers beter bij de les , nog wel vaak een stapje te laat , maar nu wel actief om het recht te zetten.  Uit één van de snelle uitbraken was Maartje alleen op weg naar de keeper, echter het resoluut neerhalen door een tegenstander leverde niet meer op dan een vrije tap en dat was deze ochtend ook wel in detail een verschil tussen beide ploegen, Tollebeek/Nagele te lief en afwachtend daar waar de tegenstander al of niet geoorloofd meedogenlozer was in de duels. Vlak voor tijd werd het nog 5-1, een leerzame maar onnodige nederlaag, wat voor volgende week thuis ( in Tollebeek) tegen sv Ens een extra inspiratie mag zijn om dan proberen te punten in huis te houden.
==================================================================================================================
Nagele D1 pakt punt in laatste seconde

Voor het eerst sinds lange tijd kreeg Nagele D1 vandaag een tegenstander van formaat namelijk SVN69 D1. Deze mannen hadden vorige week hun collega´s van de D2 met 9-1 opgerold dus Nagele was gewaarschuwd.

Je hebt van die dagen dat het gewoon niet lukt en vandaag was er een van. Vanaf de eerste minuut werd Nagele overlopen en werkelijk niets lukte. De enigen die zich aan de algehele malaise onttrokken waren onze meiden die wel strijdlust vertoonden. SVN was veel en veel beter zowel voetballend als fysiek en het was dankzij keeper Ricky te danken dat het nog maar 0-1 stond met de rust.

Tijdens de rust vielen er wat harde woorden maar waar het anders nog wel eens effect heeft begon de 2e helft even slap als de 1e. Binnen 5 minuten viel de 0-2 en het was dat SVN het vizier niet op scherp had want anders was het makkelijk 0-5 of 0-6 geworden. Met nog 4 minuten te gaan had iedereen er wel vrede mee en zou Nagele D1 voor het eerst sinds lange een nederlaag lijden, maar zoals altijd blijkt dat de wedstrijd pas afgelopen is als de scheidsrechter heeft gefloten. Leon passeerde vanuit eigen helft een paar man en schoot verwoestend hard op doel.De keeper kon de bal nog met zijn vuisten parreren maar Koen was er als de kippen bij en kon de bal makkelijk inkoppen. Nagele kreeg ineens de geest en begon vanaf de aftrap druk te zetten. Dit resulteerde in een corner in de laatste minuut. Leon nam hem en de eerste bal werd afgeslagen maar nadat Marije de bal heroverd had kon Leon opnieuw de bal voorgeven en was het wederom Koen die op de juiste plek stond en beheerst in kon koppen. Al met al een gestolen punt maar wel 100% rendement.

====================================================================================================================

Nagele C1 wint van SVN’69 C1.

Na 2 weken geleden een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen koploper DESZ C1 die we wonnen met 3-1 (had wel 6 of 7-1 kunnen zijn) mochten we vandaag naar Nijeveen, de nr. 8 van de poule.

Nagele staat momenteel op de 2de plaats en heeft 2 verliespunten meer dan DESZ C1 we hebben het dus niet in eigen hand om kampioen te worden. We moeten de resterende wedstrijden dan wel zien te winnen en hopen op een misstap van DESZ.

We begonnen  de wedstrijd met de opdracht om gelijk vanaf het begin druk te zetten en de bal lekker rond te spelen. Echter begonnen we te gemakkelijk, vorige keer thuis met 14-0 gewonnen “dit wordt een makkie”. SVN’69 begon juist met direct druk te zetten maar in de 10de en 17de  minuut kon Huub  2 keer scoren en trokken we de wedstrijd naar ons toe. Door verschillende mooie combinaties en nog 2 doelpunten van Matthijs en Jasper gingen we de rust in met 0-6. De tweede helft was laks en gingen enkele spelers uit op eigen succes, toch nog een paar leuke aanvallen in de 54,58 en 60ste minuut waardoor de eindstand  door Jasper en Cees 0-9 werd. Dit had nog 1 meer kunnen zijn als Matthijs de penalty had binnen geschoten. Jasper scoorde zelfs weer een quatrick.

Volgende week krijgen we Ruinen op bezoek, Ruinen C1 heeft evenveel verliespunten dan ons maar moeten echter nog 2 keer tegen de koploper DESZ spelen. De uitwedstrijd tegen Ruinen was zeer moeizaam en we mochten toen blij zijn dat we daar een punt gehaald hebben. Als we net zo’n wedstrijd als tegen DESZ spelen moeten we de 3 punten kunnen veilig stellen. Dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

================================================================================================================

Flevo Boys F8 – Nagele F1   8 – 7 (rust 4 – 3)

Sterk openend Nagele komt net te kort

Zaterdag 17 maart stond de uitwedstrijd tegen Flevo Boys F8 op het programma. Waar we vorig seizoen nog met dikke uitslagen van Flevo Boys F10 wonnen bleek dit wel even andere koek. We moesten 2 spelers missen, Arjan moest zwemmen en Ently was ziek.

Toch startte Nagele overtuigend en kwam na een openingstreffer van Branco op een 0 – 3 voorsprong. De over het algemeen fysiek flink grotere tegenstander kwam echter terug na een aantal strakke acties. De stand kwam daarmee voor rust op 4-3. Het laatste punt door een wat ongelukkige actie van Nagele die in eigen doel scoorde. Keeper Corne had het er druk mee.

Het einde van de eerste helft was ook tekenend voor het begin van de 2e helft waarbij Flevo Boys weer een aantal malen scoorde. Echter na een gemiste kans van Jaron, weet hij enkele minuten later toch overtuigend te scoren. De stand was nu 7-4 voor Flevo Boys. Nagele kwam hierna sterk terug in de wedstrijd en weet, mede aangemoedigd door de omstanders uiteindelijk terug te vechten tot 8-7. Helaas scoorde Nagele ook nu weer 1x in eigen doel.  Het einde van de wedstrijd was daarmee wel zeer spannend. Helaas kwam Nagele dus net te kort, maar het heeft wel laten zien goed zijn mannetje te staan tegen deze tegenstander.

Goed gespeeld dus Branco, Jaron, Corne, Anthoon, Max,Tijn, Tijs en Yelte. Een leerzame ervaring rijker, kan Nagele toch tevreden terugkijken op deze wedstrijd. We zijn nog maar net begonnen en dit beloofd in ieder geval veel goeds voor de rest van de competitie.

De doelpuntenmakers:
Branco 5x en 1x in eigen doel
Jaron 1x
Thijn 1x
Tijs 1x in eigen doel