14 april 2012


Nagele strijdend langs Bolswardia

Na de midweekse overwinning in en tegen Wolvega stond VV Nagele zomaar 5e in de competitie. De eerste helft aldaar was door omstandigheden niet optimaal maar tweede helft was meer dan prima met een uitblinkende Henry Huijsmans. Die was overigens geschorst voor de wedstrijd tegen Bolswardia evenals Gertjan Hulsman. Twee vaste en belangrijke krachten in het team van Martin de Jong. Dus mochten Emiel Krops en Keije de Jong het laten zien wat ze konden vandaag.

Eerste helft
Beide ploegen stonden voor aanvang dicht bij elkaar en dat was ook te zien in het veld. Weinig verschil in beide teams het eerste half uur. Beide teams kwamen redelijk aan voetballen toe, maar tot echte kansen leidde dit niet. Bolswardia was af en toe gevaarlijk met corners en Nagele kon wat spelden prikjes uitdelen richting het vijandige doel. Ad Withaar kreeg een kans na een mooie actie van de goed spelende Emiel Krops. Echter de keeper van Bolswardia was goed bij de les. Het hobbelige veld maakte goed voetbal soms onmogelijk en daar had ook keeper Thomas Keur last van toen een bal zomaar raar opsprong. Tot ieders opluchting ging de bal er niet in. Door het veld kreeg Nagele ook een penalty. De bal stuiterde tegen de arm van een verdediger van Bolswardia en dat leverde Ad een buitenkansje op die hij makkelijk verzilverde.  Een gelukkige en welkome voorsprong voor Nagele. Hierna was Bolswardia wakker en beter bij de les. Nagele kwam er even niet aan te pas en de gelijkmaker hing de lucht. Via de sterke spits kwam die er ook. Na weer een voorzet schoot hij de bal knap langs Thomas Keur. Bolswardia probeerde door te drukken en kreeg ook mogelijkheden om de score uit te breiden. Gelukkig hield Thomas zijn goal verder schoon. Vlak voor rust kreeg Nagele nog een vrije trap. En nadat die werd afgeslagen schoot pupil van de week Roy Hamstra op geweldige wijze de 2-1 tegen de touwen. Een heerlijke goal voor iemand die het al weken verdiend. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft
Bolswardia was in de eerste helft eigenlijk de wat betere en makkelijker voetballende ploeg. Toch stond er een 2-1 voor Nagele op het scorebord en dat moest Nagele natuurlijk zien te verdedigen. In de rust afgesproken om nog wat feller te zijn en niet te veel achteruit te lopen. Zo begon Nagele ook aan de tweede helft. Langzaam namen zij het initiatief over van Bolswardia en was het eigenlijk eerder wachten op de 3-1 dan de gelijkmaker. Na een goede dieptebal van Joep kon Ad door koppen en Jacco wist wel raad met deze bal en scoorde zo de 3-1. Nagele probeerde hierna door te drukken en Bolswardia was even van slag. Toch kwam Bolswardia op 3-2 door een penalty. De scheidsrechter die vandaag niet wenste te praten gaf een penalty na vast houden van Joep. Bolswardia geloofde er weer in en begon weer druk uit te oefenen op de goal van Nagele. Buiten een bal op de paal kregen zij echter niet veel kansen. De verdediging bleef redelijk makkelijk overeind en via de counter kon Nagele er goed uit komen. Voor de goal was er echter iets te vaak geen overzicht en zo bleef het spannend. Keije, Emiel en Jacco kregen kansen op de 4-2. Doordat zij de kansen niet konden benutten bleef het spannend. Maar toen Jacco laat in de tweede helft de 4-2 kon aantekenen was de wedstrijd wel gespeeld. Inmiddels waren Michiel Eilander en Jos Withaar in het veld gekomen. Deze laatste had nog wel zin in een doelpunt. De eerste kans miste hij en even later na een diepe bal van Hugo Jongejan kon hij na goed doorzetten de 5-2 aantekenen. Dit was ook de eindstand en op basis van de tweede helft zeker een verdiende overwinning. Er werd vandaag gestreden voor elke meter en elke bal en dan zie je dat je daar ook wedstrijden mee kan winnen.  ========================================================================================================

NAGELE 3 VERLIEST TOPPER VAN ESPEL 3

ESPEL 3 – NAGELE 3      2-1

VOORAF:
Nagele, 1e plaats met 15 gespeeld 38 punten (68-21)
Espel, 3e plaats met 16 gespeeld 34 punten (55-18)

Afgelopen zaterdag moest Nagele 3 weer een heuse topper afwerken. Helaas waren er teveel hele en halve blessuregevallen aan de kant van Nagele die er voor zorgen dat Espel 3 met de winst er vandoor ging. 

Op een veld dat niet misstaan zou hebben als toendra begon de wedstrijd in een heerlijk voorjaars zonnetje. Het spel golfde heen en weer en er ontstond al snel een evenwicht in de wedstrijd. Toch was het Espel dat de score opende. De gevaarlijke spits van Espel werd even vrij gelaten in de zestien van Nagele door Lambik en Jaws. Na wat kap en draaiwerk werd er hard afgewerkt in de korte hoek: 1 – 0.

Toch was Nagele niet voor 1 gat te vangen en ging het op jacht naar de aansluittreffer. Eerst mocht De Knikker nog een vrije trap nemen op rand 16. De Knikker schoof de bal helaas net naast de pal. Daarna was het echter wel raak voor Nagele. De Knikker vond Bob in de 16 van Espel en hij omspeelde eerst de uitgekomen keeper en rondde daarna beheerst met links af: 1 – 1.

Na de thee zette Espel Nagele gelijk vast en kreeg het kans op kans. Gedurende de hele 2e helft was de pijp een beetje leeg bij Nagele en kon het ook niet veel kansen noteren. Espel had de score flink uit kunnen bouwen, maar bewaarde dit tot 5 minuten voor tijd. Een uittrap van de keeper werd op de middellijn doorgekopt door de spits. De rechtsvoor anticipeerde eerder op de kopbal dan Henk de Witte Condor en kon zo vrij doorlopen op Kaïn. Daar rondde hij af: 2 – 1.

Met deze uitslag is het bovenin razend spannend geworden in de 6e klasse. Nagele leidt nog met 1 punt voorsprong op Espel. Genemuiden lijkt even af te haken, want het verloor bij SVM.Volgende week kan Nagele weer wat op adem komen, want het moet naar hekkensluiter SVBS.

Opstelling: Dennis Molenaar, Melusi Siziba, Daan Schouten, Erik Peterse, Michel Goossens (45’: Paul Andela), Jaap Jippes, Marco de Jong, Harrie Bloo, Frank Westervoorde (60’: Marcel van der Wiel), Zeger Koene en Allard van der Wiel (60’: Rens Koene).  ==============================================================================================================================================

Tollebeek/Nagele MB 1– d’Olde Veste MB 1  2-3        

Met een heerlijk voorjaars zonnetje , op het hoofdveld van vv Tollebeek in een net niet uitverkocht stadion , waren onze stoere meiden afgelopen zaterdag net niet opgewassen tegen de blauw gelen uit Steenwijk. Waren wij het die 14 dagen terug de gelukkig waren in de afronding , vandaag was het de tegenstander. In een gelijk opgaande 1e helft  werd er door de meiden bij vlagen prima combinatiespel op het groene matje neergelegd, en doordat de Steenwijkse er niet voor onder deed was het voor de toeschouwer een genot om naar de inzet en voetbal strijd te kijken. De 1-1 ruststand ( een prima doelpunt van Lisette L) was een mooie afspiegeling en opmaat voor de 2e helft, die naar later zou blijken toch minder werd . De inzet en ijver was iets tanende maar met name de balaanname en de passing  waren van onze To/Na meiden minder als bij de tegenstander , het aantal doelrijpe kansen was dan ook voor de tegenstander groter en zo kan het gebeuren dat er na 80 minuten een 2-3 einduitslag op het score bord staat vermeld. Maartje maakte het 2e doelpunt nadat er eerst door  d’Olde Veste  1-2 was gescoord, maar uit de vele kansen die Olde Veste kreeg werd er nog slechts 1x gescoord ,wat wel voldoende was voor de einduitslag. Teleurstelling alom want de koppositie moeten we nu afstaan , meiden we hebben al wel 2 weken boven aan gestaan, nu nog 5 wedstrijden voor de boeg en alles nog in eigen hand. Met onze spelopvatting en speelwijze moeten we komende zaterdag 21 april in Havelte goede kansen hebben, want dat hebben we vandaag ook al laten zien .
=========================================================================================================

Nagele D1 boekt nuttige overwinning

Vandaag een tegenstander tegen wie wij 2 weken geleden ook moesten spelen nl: SVN’69 D2. Wanneer je zo kort achter elkaar dezelfde tegenstander treft raakt zelfs onze webmaster in de war [een zeldzaam moment] want deze beschreef in zijn nabeschouwing het wedstrijdverloop van 2 weken geleden. De omstandigheden waren ideaal net als de wedstrijdinstelling van onze dames en heren, want ondanks het feit dat ongeveer 90 procent de avond van tevoren was wezen stappen in het MFC begon iedereen lekker fel aan de wedstrijd. De tegenstander werd vanaf minuut 1 onder druk gezet en dit resulteerde in de 1-0 van Koen die na een goede combinatie met Dennis K prachtig inschoot. Hoewel SVN nog geen kans had gehad kwamen ze vanuit het niets via een corner op 1-1 waarbij de verdediging van Nagele er niet al te best uitzag. Nagele bleef stug doorgaan en na wat kansen van Maud,Dennis K en Sebastian was het wederom Koen die verwoestend uithaalde en de 2-1 liet aantekenen, maar net als de eerste goal van SVN kwam de gelijkmaker uit een corner en weer zag de Nageler verdediging er niet goed uit. Vlak voor rust besloot Dennis E het voorbeeld van Koen te volgen en vanaf 20 meter knalde Dennis de bal onhoudbaar in. Ruststand 3-2.

Nagele begon de 2e helft voortvarend en het was Koen die alweer via een afstandsschot de 4-2 scoorde. Na deze goal liet Nagele het een beetje lopen en daardoor kwam SVN terug tot 4-3. De vermoeidheid begon toch toe te slaan maar Olaf bleek niet meer te passeren en uit een goede corner van Bas bepaalde Shanty de eindstand op 5-3. Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft D1 meedoen om het kampioenschap.
==================================================================================================================

Nagele E2 – Olympia 28 E5

Vandaag de nummer 3 tegen de nummer 2, aantal punten zijn gelijk maar ook het aantal tegen treffers, dus het verschil zit in het aantal doelpunten voor en dat zijn er maar 2 in het voordeel van Olympia 28.

De mannen zijn gebrand om naar plek  nummer 2 te stijgen vandaag, spannend ja zeker wel. Olympia was iets verlaat maar de wedstrijd kon beginnen. De éérste paar minuten gingen de beide ploegen gelijk op met veel kansen op een goal voor beide.  Maar helaas wist Olympia toch 2 keer te scoren waardoor het nu 0-2 is. Het dieseltje begon langzaam warm te draaien en Rick wist de stand om te buigen naar 1-2. Olympia vocht terug en wist er 1-3 van te maken.
Na goed  werk van iedereen wist  Rick er weer 2-3 van te maken, dus er bleef aansluiting.  Olympia kwam weer aanzetten en maakte er net voor rust 2-4 van.

Na de rust liep het dieseltje warm waardoor Sem er 3-4 van maakte. Onze nieuweling pikt toch maar steeds zijn doelpuntje mee per wedstrijd. Misschien was het wel geluk want Olympia was van keeper gewisseld en het spel veranderde daardoor. Thomas nam een vrije trap die van een mooie grote afstand zo het doel inrolde, 4-4 is het nu, de mannen ruiken de winst en deden er een schepje boven op, waardoor E2 uitliep via 2 doelpunten van Cas naar 6-4. En zo bleven de 3 punten veilig in Nageler bezit.
=================================================================================================================

Nagele F1 komt tekort tegen G’muiden

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen G’muiden F9 op het programma. Vroeg uit bed dus en vol goede moed naar G’muiden. Met Keeper Arjan op het doel begonnen we aan de 1e helft. In tegenstelling tot hoe we normaal de wedstrijd beginnen, scoorde G’muiden nu het eerste doelpunt in de wedstrijd, die slechts enkele minuten oud was. Nagele reageerde direct alert en Jaron scoorde kort hierna het 1e doelpunt voor Nagele. De wedstrijd, die over het algemeen zeer rommelig verliep, liet kansen voor beide partijen zien. Door de haperende verdediging bij Nagele eindigde de 1e helft in 3-2.

De tijdwaarneming van de scheids was vandaag niet al te best want een helft duurt toch echt 20 minuten en niet korter.In de 2e helft scoorde G’muiden, mede door onduidelijk optreden van de scheidsrechter, een doelpunt die na de wedstrijd afgekeurd werd. Ook kreeg Nagele in de 2e helft een zeer terechte penalty mee, die door Branco hard ingeschoten werd. Gekeept in deze 2e helft werd er door Branco en door Tijn.

De eindstand van deze wedstrijd werd 5-3. We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. De focus bij Nagele F1 moet liggen op de verdediging want daar schort het momenteel nogal aan. Genoeg werk aan de winkel dus. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Groeten van F1