12 Mei 2012

 

Nagele 1 sluit seizoen af met winst

Nagele heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten in Stavoren tegen QVC. Hoogstaand was het allemaal niet wat de mannen van scheidend trainer Martin de Jong lieten zien, maar effectief was het zeker. Nagele sluit het seizoen af met een keurige vierde plaats. Volgens de bronnen de hoogste notering van VV Nagele ooit. Een prestatie om trots op te zijn. Met zeker na de winterstop een hele sterke reeks

De wedstrijd
Na een mooie omweg door het prachtige Friesland kwamen we eindelijk aan in een winderig Stavoren. Deze wind leek veel invloed te gaan hebben op de wedstrijd, maar uiteindelijk viel dat allemaal mee. QVC had eigenlijk een overwinning nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud. Bij ieder ander resultaat was het afhankelijk van andere ploegen. QVC had ook al een hele goede reeks neergezet. In de winterstop stonden ze nog roemloos onderaan, maar met een indrukwekkende reeks hebben ze zich bijna veilig gespeeld. Voor Nagele stond plek 6 sowieso al vast, maar poldergenoot SV Ens had de ambitie om hoger te eindigen en dit moest Nagele vandaag voorkomen.

QVC begon veel sterker aan de wedstrijd. Ondanks dat ze de wind tegen hadden speelden ze juist met veel dreiging naar voren. Met snelle aanvallers en veel aansluitende mensen vanaf het middenveld maakten ze het Nagele heel moeilijk. Het was duidelijk dat QVC moest winnen vandaag en dat Nagele een beetje mat begon. QVC kreeg ook genoeg mogelijkheden, maar de verdediging van Nagele hield met kunst en vliegwerk goed stand. Thomas Keur die zijn laatste wedstrijd keepte bewees vandaag dat hij in goeden doen een hele goede keeper kan zijn. Met een redding of 5 hield hij QVC van scoren af. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Nagele meer grip op de wedstrijd en werd QVC steeds minder dreigend. Nagele kon daar echter aanvallend niks tegen over zetten en mocht zich nog gelukkig prijzen dat ze met 0-0 gingen rusten.

Tweede helft
Na rust had Nagele wind tegen, maar ook dit maakte niet heel veel uit. QVC was d e ploeg met meer balbezit maar Nagele kwam steeds beter in de wedstrijd. Doordat de wind tegen was moest Nagele meer over de grond gaan spelen en dat blijkt ook het beste spelletje te zijn. Af en toe konden ze nu spelden prikjes uitdelen. QVC had het lastig met de wind mee. Een voorzet of 10 belandde in de handen van keeper Keur en buiten een goede kopkans vanuit een corner konden ze voor de goal voor weinig gevaar zorgen. De verdediging stond een stuk beter en Thomas stond nog steeds zijn mannetje in de goal. Toen Ad toch maar een keer besloot te gaan lopen op een diepe bal, na een afgeslagen aanval van QVC, speelde hij Jacco mooi vrij voor de goal die met een bekeken tikkie de keeper van QVC verschalkte. Zo stond het zomaar 0-1 voor Nagele. QVC was de weg even kwijt en kon zich niet meer herpakken. Zo kon Nagele toch vrij eenvoudig 0-1 voorsprong verdedigen. Nagele kreeg zelfs nog mogelijkheden via Sjaak Huijsmans en Ad om te score uit te breiden. 0-1 was uiteindelijk de eindstand van deze wedstrijd. Niet geheel verdiend, maar wie maalt daar om. Door het verlies van Joure tegen kampioen CVVO blijft ook QVC behouden voor de derde klasse. Nagele stijgt door de overwinning naar plek 4. Een ongekende prestatie voor Nagele. Thomas Keur was in zijn laatste wedstrijd de absolute uitblinker. Ook trainer Martin de Jong kan met meer dan opgeheven hoofd afscheid nemen.


Bij terugkomst in Nagele stond een geëmotioneerde voorzitter de ploeg op te wachten. Hij kon het niet droog houden en ook de hoofdsponsor was helemaal in extase. Er werd de groep van alles beloofd en dat ze het qua prestatie zo goed gedaan hebben. Toen aanvoerdertje en groeibriljantje iedereen de kantine hadden uitgeveegd werd de avond nog eventjes voortgezet in de plaatselijke kroeg en voor de die hards zelfs nog in de Bottom. Nou nog even vlammen op het tiendorpen toernooi om de trainer ook nog met een prijs naar huis te laten gaan.

====================================================================================================

Nagele 2 in spektakelstuk naar 5-4 overwinning

Nagele 2 presteerde zaterdag het onmogelijke. Na 10 minuten (!) stonden de manschappen van Van der Sar en Bovee tegen een 0-4 achterstand aan te kijken tegen de hekkensluiter van de competitie VVI 3. Onderschatting, een zware vrijdagavond, niet genoeg op scherp gezet of gewoon even inkomen? We zullen het nooit weten. Feit is dat Nagele een wonderbaarlijke veerkracht toonde en uiteindelijk zegevierde met 5-4. Matchwinner werd Mees die in de 85e minuut op koele wijze een penalty benutte.

De start was dus niet scherp. Na 2 minuten lag de bal al in het netje. Emiel Melchers had dit nog kunnen voorkomen ware het niet dat hij op de doellijn finaal over de bal trapte: 0-1. Dit was het sein voor Gaizka om door te stappen naar het middenveld en aanval. Deze tactische zet pakte niet goed uit. Bram ‘Pantelic’ Glastra kwam centraal achterin alleen te staan en was duidelijk nog niet hersteld van een zware playstation avond. Twee keer mistasten van Pantelic en het stond na 8 minuten 0-3. Captain Gaizka werd weer tot de orde geroepen om verder onheil te voorkomen en werd weer naast Pantelic geposteerd. Toch kon dit niet voorkomen dat ook de 0-4 viel. Nagele had het lastig en zelfs de 0-5 hing nog in de lucht. Na 12 minuten ging de storm van VVI liggen en kwam Nagele beter en beter in de wedstrijd. Het vizier stond echter niet op scherp en dit betekende dat vele ballen over de ballenvanger verdwenen. Meurs kreeg de lachers op zijn hand toen hij met buitenkant voet de bal snoeihard langs de ballenvanger schoot. Later kreeg hij de kans de critici de mond te snoeren, maar op 1 meter van een leeg doel kreeg hij de bal er over heen. Ook F. Oliveira miste de mooiste kansen. Gelukkig was daar Kees die met een fraaie lob de 1-4 scoorde. Dit was tevens de ruststand.

In de rust geen vertwijfelde gezichten. Waar een ieder een donderspeech verwachtte, werd er juist op rustige wijze wat gecommuniceerd. Alsof we met 4-0 voorstonden. Ruben Rienks kwam van een dansvoorstelling vandaan, en was precies op tijd om de tweede helft in te vallen. Meurs, die aangegeven had iets eerder weg te moeten was het kind van de rekening. De licht geblesseerde Mees bleef vooralsnog op de bank en was in staat om misschien een kwartiertje in te vallen. De 2-4 viel na 10 minuten. Het was Kees die een passje van Sjeppe keurig afrondde. Hierna een lange periode zonder doelpunt. Het publiek (Gerbrand vd Sar en 4e official Martin Vegterlo) keerden zich tegen de thuisploeg en verlieten het veld. Dit betekende dat de laatste 15 minuten zonder ook maar één toeschouwer werd gespeeld. Zonde, want zij miste de ongelooflijke wederopstanding van Nagele. Martin Vegterlo had bij het weggaan nog wel een psychische truc in huis. Hij drukte op play waardoor het laatste deel van de wedstrijd werd gespeeld onder heerlijke inspirerende inloopmuziek. Dit kwam het spel ten goede. Het zonnetje ging schijnen en VVI keek vertwijfeld om zich heen of het wel toegestaan was om onder deze dreunende beats te spelen. Arbiter Michel liet het echter toe. Middels heerlijk campingvoetbal werd VVI steeds verder achteruit gedrukt en de 3-4 viel een kwartier voor tijd. Het was Pantelic, die zich uitstekend had hersteld van de beginfase, die F. Oliveira op pad stuurde. Deze omspeelde keeper en speler. Mees kwam in het veld voor de slotfase, hij verving Paul Bovee. Niet veel later ook de 4-4! Het was de gehuurde Gideon die met zijn felgele kicksen de bal het doel ingleed. De bal werd niet snel uit het netje gehaald. In plaats daarvan in een verlaagde looppass terug naar eigen helft. Was het vertrouwen dan zo groot dat het allemaal wel goed zou komen? Inderdaad, zo bleek. Vijf minuten voor tijd kreeg een VVI speler de bal tegen de hand. Arbiter Michel, die een lastige middag had wegens het felle en harde spel van beide ploegen en dus vaak moest ingrijpen, kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De gemaakte afspraken voor de wedstrijd bleven in stand en dus mocht Mees de klus klaren. De druk op zijn schouders was torenhoog. Michel stond er op dat de bal in een 10 centimeter diep gat, hetende penaltystip, werd gelegd. Wat natuurlijk tegen alle spelregels indruist. Na minutenlang gekibbel over en weer legde Mees de bal toch stoïcijns op 17 meter. Hij stuurde met een voet- en lichaamsbeweging de keeper de verkeerde hoek in: 5-4! Gekkenhuis zou je zeggen maar de goal werd verrassend genoeg niet al te uitbundig gevierd. Misschien overheerste toch meer de schaamte dat nummer laatst VVI maar met één goal verschil werd verslagen. Hoe je het ook bekijkt, achterstevoren of niet. De 3 punten waren binnen.

Na afloop nam Mees de felicitaties in ontvangst van de spelers van het 1e die inmiddels via de social media ook op de hoogte waren van dit huzarenstukje. Ook in de stand kruipt Nagele weer naar plaats 1 na drie minimale zeges op rij (2-3, 2-3, 5-4). SVM en Joure laten de laatste weken vele punten liggen. Nog maar 1 puntje achter op de koploper. Volgende week de kampioenswedstrijd (?) bij laagvlieger Delfstrahuizen en 26 mei een huldiging of seizoensafsluiting, dat is de vraag. Dat er op een seizoensafsluiting ook wel eens veel publiek zou kunnen komen is inmiddels bekend.

==========================================================================================

Nagele D1 wint strijd om 2e plek

Vandaag was het de wedstrijd om plaats 2 tegen Flevo Boys. Uit verloren we nog met 5-3 maar we wisten dat dat niet had gehoeven dus de hoop was er. We hadden echter 1 ding vergeten en dat was dat er van de 13 spelers maar liefst 10 op kamp waren geweest en uit ervaring weten we dat de nachtrust er dan weleens bij in wil schieten. Aan de koppies konden we zien dat het een moeizame wedstrijd zou worden. Het begin was zoals te vaak slap en de 0-1 lag er vrij snel in. Net als vorige week was het Shanty die na goed doorzetten de 1-1 maakte en vlak daarna was het Dennis K die na een mooie actie Nagele op een voorsprong zette. Dennis K maakte even later ook de 3-1 maar Flevo Boys kwam vlak voor rust op 3-2. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er nog een helft keihard gewerkt moest worden om plek 2 te veroveren en dit gebeurde dan ook. Hoewel Flevo Boys al snel de 3-3 maakte was Nagele de sterkere ploeg en via Koen liep het uit naar 5-3. Een paar minuten voor tijd scoorde Flevo Boys nog wel de 5-4 maar dankzij Olaf die er vandaag heel wat tegenhield bleef het daarbij zodat we deze competitie op plaats 2 zullen eindigen en dat was ook het maximaal haalbare.

==========================================================================================

Genemuiden F7 – Nagele F1 8-0 (rust 4-0)

Nagele kansloos tegen Genemuiden

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen G’muiden F7 op het programma. Zou een eitje moeten zijn gezien de 10-2 winst in de eerdere wedstrijd tegen dit team. Helaas bleek niets minder waar……

De vorm was vandaag zeer ver te zoeken en Genemuiden scoorde vanaf de 8e minuut en bleef dit doen. Keepers Max en Yelte hadden er hun handen vol aan. Nagele kon de aanvallen van Genemuiden niet beantwoorden en was zowel aanvallend als verdedigend niet aanwezig vandaag. Erg jammer want hierdoor hebben we 3 kostbare punten laten liggen.

Volgende week spelen we tegen VHK. Deze staan erg hoog in de ranglijst dus dat gaat een zware dobber worden. Hopelijk kunnen we dan wel wat meer weerstand bieden.