10 Mei 2012

Tollebeek/Nagele MB1 – Genemuiden MB1 eindstand 5-1

De competitie verloop waar onze getalenteerde jonge meiden in spelen is nog grilliger en verrassender dan dat het weer ons de afgelopen weken bezig houdt. Zijn de speeldata (gewoon de zaterdag) al ver van te voren bekend, menig tegenstander van onze meiden doen er alles aan om dit te dwarsbomen, middels afmeldingen op meestal late momenten. Echt van de wijs brengen , lukt het de tegenstanders niet , maar echt leuk is het niet. Onze trouwe selectie van 17 meiden zijn er bijna altijd en geven daarmee de juiste spirit aan voor het willen voetballen in competitie verband. En zo kon het gebeuren dat onze meiden de succesvolle reeks , afgelopen donderdagavond 10 mei tegen Genemuiden verder mochten uitbreiden. Belt de tegenstander nog om 17.30 uur of het wel door moet gaan want de weerkundigen geven kwalijk weer af, één blik op buienradar leerde dat er deze avond heerlijk gevoetbald mag worden. Onze meiden kwamen eerder terug van school/werk en waren dan ook allemaal er op gebrand om de teleurstellend verlopen uitwedstrijd “recht”te zetten. Met de wind in de rug en het idee dat het aftrap fluitsignaal nog klonk was het al 1-0 voor onze meiden , en niet veel later zelfs 2-0 (beide doelpunten van Maartje), dit wordt een kat in het bakkie avondje voetbal. Maar dat was niet helemaal zo , de rare wind over het veld, de benauwde drukkende temperatuur, het niet gewend op donderdagavond voetballen gevoel, te snelle voorsprong, de zenuwen en spanningen voor de toenemende kans op kampioen worden speelde onze meiden zeker de 1e helft parten ( geeft eigenlijk niets hebben we dat ook weer gehad). Genemuiden kreeg behoorlijke kansen maar scoorde niet , dat deed Maartje wel voor de 3e keer, alleen het spel was nog veel te onrustig en daardoor ook onzuiver en dan loopt het niet lekker en ben je blij dat je de rust haalt, ondertussen scoorde Genemuiden wel tegen 3-1. De 2e helft pakte onze meiden het beter op , de angst voor de “rare wind” werd omgezet in een voordeel om zodoende de bal rond te spelen ,bij elkaar netjes in de voeten en zie daar ging het beter lopen. Mede door de brede selectie en het vele wisselen daardoor is het knap om de voorsprong te behouden en op juiste momenten gewoon uit te breiden naar uiteindelijk een verdiende 5-1 overwinning.( 2x Lisette L.) Na het laatste fluitsignaal gejuich en gejoel over het voetbalveld van onze heldinnen, zaterdag 12 mei uit naar Ens en wie weet…..
Mooi niet dus een telefoontje uit Ens ,te weinig speelsters de wedstrijd kan zaterdag niet doorgaan, en dus gaan we komende woensdag de wedstrijd tegen Ens spelen in Nagele!!!?
Na overleg de afgelopen uren/dagen is dit de compromis die eruit voortkomt, woensdag 16 mei vanaf 19.00 uur. Ondertussen zijn de uitslagen in de competitie dusdanig, dat onze meiden komende zaterdag 19 mei in Tollebeek in de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys de kampioenswedstrijd gaan spelen, aanvang 12.00 uur!