10 maart 2012


V.V. Nagele mist kansen in Nijland
 

Nagele speelde zaterdagmiddag een prima partij in Nijland. Het wedstrijdbeeld was veruit in het voordeel van de Nagelezen, maar de ploeg kon dit niet in de score tot uitdrukking brengen.

Door het missen van tal van goede kansen bleven de punten in Nijland en maakte de ploeg van Martin de Jong niet de sprong op de ranglijst waarvan sprake was bij een overwinning.

Goede kansen
Na een aftastend begin van beide kanten was het Nijland dat direct een voorsprong nam. Door zwak optreden voor de goal kon men de bal, vanuit een corner, achter inval doelman Jos van de Vlekkert binnenkoppen. Van de Vlekkert die de afwezige 1e doelman Thomas Keur verving, keepte overigens een prima partij. Na de 1-0 pakte Nagele het initiatief en trok het de wedstrijd naar zich toe. Grote kansen waren er voor Ad Withaar en Robin Staes. Nijland wist een kleine scoringsmogelijkheid te creëren, maar vond Van der Vlekkert op haar pad.

Pijnlijke momenten
De 2e helft was eveneens sterk van de Nagelezen. Een lichtelijk overwicht hield het geloof in een goed resultaat. De Friezen verdedigde de voorsprong met man en macht en deelde op de juiste momenten de nodige stevige tikken uit. Zo moest aanvoerder Ad Withaar na 70 minuten zwaar geblesseerd het veld verlaten na een charge van Friese zijde. Voor zijn vervanger Michiel Eilander duurde de wedstrijd welgeteld 2 minuten. Een bodycheck zorgde voor een schouder uit de kom en Eilander kon weer douchen.

Nagele dat met veel strijd en goed voetbal toch bleef proberen om de gelijkmaker te maken werd niet tijdig doeltreffend. Het ging zoals de bekende voetbalwetten zijn. Nijland counterde er snel uit en zette in de 85e minuut de 2-0 op het scorebord. Een behoorlijke tegenvaller na een prima wedstrijd. Emiel Krops wist een minuut voor tijd nog de 2-1 te maken, maar dit bracht de winst van Nijland niet meer in gevaar.

LinkerrijtjeDoor het verlies van concurrenten Oudehaske, Ens en Bolswardia blijft Nagele in het linkerrijtje staan op de 7e plaats.Volgende week speelt men uit bij het sterke Waterpoort Boys te Sneek en zijn doelman Thomas Keur, topschutter henry Huijsmans en middenvelder Jacco Vessies weer van de partij. Hugo Jongejan is de komende weken nog uitgeschakeld met een knieblessure. 

Nijland – Nagele 2-1 (1-0)
5e Nijland 1-0, 85e  Nijland 2-0, 89e  Emiel Krops 2-1

Opstelling Nagele:
Jos van der Vlekkert, Matthijs Van Arendonk, Taco van der Sar, Rick Bloo, Joep van de Klundert, Gertjan Hulsman, RoyHamstra, Ad Withaar (70e Michiel Eilander), (72e  Emiel Krops), Bart Prins, Keije de Jong en Robin Staes.

Gele kaarten: Keije de Jong en Gertjan Hulsman
Afwezig: Thomas Keur, Henry Huijsmans en Jacco Vessies
Blessures: Hugo Jongejan (knie)
==================================================================================================================

OOK URK 11 AAN DE HAAK GESLAGEN                                    

URK 11 – NAGELE 3
UITSLAG: 1 – 8 (rust 1-4)
VOORAF:
Nagele:
    1e plaats met 11 gespeeld 29 punten (54-18)
Urk :          6e plaats met 11 gespeeld 14 punten (31-39)

Na het startsignaal, stoomde de kotter uit Urk volle kracht vooruit. Na 90 minuten spelen, dobberde de UK 11 echter stuurloos in het rond. De Vader was beledigd, de keeper een aantal blunders, de grensrechter weggestuurd en Nagele 3 had 8 keurige goals gemaakt…of waren het er toch 7? 

Nagele 3 had het de eerste paar minuten nog knap lastig met Urk 11. Vanuit het middenveld stoomden meerdere malen mensen op en deze zetten Kaïn direct op scherp. De 1e goal viel uiteraard weer aan de andere kant. De Shadow was mooi vrij gespeeld en van 16 meter vuurde hij op de goal. De keeper van Urk toonde voor het eerst zijn capriolen, want de bal verdween onhandig door zijn benen: 0 – 1. Na 10 minuten moest Kaïn toch grabbelen, want een middenvelder van Urk ramde de goal schitterend (moet gezegd worden) en onhoudbaar in de kruising: 1 – 1. Tot zover Urk 11, want meer kwam er ook niet uit. Nagele 3 ging echter dapper verder en EL Salvador toonde zijn volgelingen dat als het op techniek niet wil, je hard moet werken: El veroverde de bal in de 16 van Urk en schoot diagonaal hard binnen: 1 – 2. De 3e goal van Nagele was een mooie combinatie door het middenveld. Houdini had het vanmiddag op zijn heupen, want hij stoomde op via de rechter kant en vond met een slim passje De Shadow. Deze ronde zeer beheerst af: 1 – 3. De 4e goal voor de thee…ehh ranja, was weer van El. Wederom door zelfs storend werk te verrichten in de 16 van Urk, zette hij zoveel druk dat de keeper de bal tegen het been van El schoot en de bal in het netje verdween: 1 – 4.

Na de rust ging Nagele 3 gewoon door waar het gebleven was. Jip werd vrijgespeeld door De Shadow op links. Aan de achterlijn trok Jip de bal terug op de vrijstaande Tappie en deze rondde met links beheerst af: 1 – 5. Daarna was het weer tijd voor De Shadow, die ook deze middag weer 3 goals te pakken kreeg. Na een paar keer kappen en draaien op de 16, haalde hij diagonaal en hard uit zoals alleen hij dat kan: 1 – 6. De laatste goal van de middag kwam verdiend op naam van Jip. Na veel kilometers (en een klotsend oor) speelde hij zichzelf vrij op links en omspeelde de keeper. Vanuit een moeilijke hoek, bijna op de achterlijn, plaatste Jip de bal echter met binnenkant voet in de goal: 1 – 7. De 1 – 8 was minder verdiend, maar daarom niet minder welkom. De scheids had het formulier al ingevuld en daarop 8 goals van Nagele genoteerd. El was daar niet zo rauwig om, want vanuit ervaring weet hij: “Een gegeven vis, moet je niet in bek kijken”.

Volgende week speelt Nagele 3 zowaar een topper. De nummer 2 Genemuiden 11 komt op bezoek in Nagele met 3 punten achterstand. Voor liefhebbers van echt voetbal: aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra, Daan Schouten, Erik Peterse, Gideon Molenaar, Jaap Jippes, Harrie Bloo, Marco de Jong, Frank Westervoorde (45’: Melusi), Erik Hup en Marc Smit.
=================================================================================================================== 

10 Maart:  Tollebeek/Nagele MB 1 – Havelte MB 1  2-0

Na een lange winterstop ,met een beetje zaalvoetbal en voetbal training , was het vandaag afwachten hoe onze meiden het er vandaag vanaf gingen brengen. De najaars competitie was geresulteerd in plaats 6, wat tot gevolg had, dat onze meiden in de kampioenspoule terecht zijn gekomen en dat betekent willen we daar een beetje naar behoren in mee draaien dan zal er elke training en zaterdag een gezonde goede wil , om te willen voetballen moeten worden getoond. Een aarzelend begin resulteerde na een kwartier dat onze meiden beter in de wedstrijd kwamen.
Mede door de terugkeer van Anouk in de achterste linie en het doorschuiven van Naidienne naar het middenveld kwamen de meiden meer op de helft van de tegenstander. In de 30e minuut werd het dan ook verdient 1-0 na een mooi opgezette aanval over links, een gave voorzet en zo als we dat al vaker gewend zijn kwam als een duiveltje uit een doosje Christine bij de 2e paal te voorschijn om het lederen gevaarte in het doel te tikken. Daar de MB selectie een beetje groot is en er voor gekozen is om iedereen de kans te geven mee te voetballen volgde er wat omzettingen in het veld wat resulteerde in een golvend spelbeeld ,waarbij er niet echte doel kansen werden gecreëerd. Na het bakje thee kabbelde het voetballende wel aardig door en dit tot volle tevredenheid van de grensrechter van Havelte , die het verzoek deed om de bankzitters maar te laten zitten , zodat zijn ploeggie  misschien nog op een gelijkspelletje mocht hopen. Nou dat doen we dus niet en zo gebeurde het dan ook dat de laatste 20 minuten onze meiden , plank gas gaven , vele kansen creeerde en er slechts 1 (Lisette L) in de touwen wisten te werken, een dikverdiende 2-0 overwinning!

==================================================================================================================

Goede start Nagele D1

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Ens D2 op het programma.In de najaarscompetitie waren ze de nummer 2 dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

Zonder coach Rik die zich dit weekend niet in het openbaar mocht vertonen begon Nagele zeer scherp.Ens werd onder druk gezet en na een paar kleine kansjes was het Koen die met een bekeken schot de 1-0 liet aantekenen.Nagele bleef doorgaan en hoewel er af en toe slordig werd gespeeld was het met de rust 3-0 door mooie doelpunten van Maud en Sebastian.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde want Ens kwam er bijna niet aan te pas en kwamen ze al bij het doel, was daar altijd Olaf nog.Spits Dennis K die nog niet gescoord had maakte er 2 Koen nog 1 en de mooiste was de laatste van Bas die na prachtig voorbereidend werk van Dennis K de 7-0 kon intikken.Al met al een goede start maar is het moeilijk in te schatten hoe sterk de andere tegenstanders zijn dus zullen we na volgende week wel meer weten.
=================================================================================================================

Nagele E2  –  DESZ E4   6-4

Het programma voor E2 is weer begonnen en we mochten onze éérste wedstrijd  van het nieuwe seizoen thuis afwerken.DESZ E4 uit Zwartsluis kwam langs in Nagele dus afwachten maar of we goed uit de winterstop zijn gekomen.

Tussen zaal en veldvoetbal zit wel een verschil.Na het fluit signaal van de scheid’s vielen we gretig aan met een paar mooie kansen die helaas niet het doel troffen wat we ook probeerden.Het scoren wou nog niet echt vlotten bij ons, maar DESZ sloeg toe en liep uit naar 0 – 3.Nog voor het einde van de éérste helft wisten we toch terug te komen naar 2-3 met doelpunten van Cas en Rick.

In de tweede helft nam Nagele het heft in handen en liepen we uit naar 4 – 3 met doelpunten Van Thomas en Sem.DESZ probeerde van alles maar door goed verdedigen  en keepers werk van Stijn,Martijn en Silvain wisten we lang de 4 -3 te behouden.Maar via een eigen doelpunt en een doelpunt van Thomas liepen we uit naar 6 – 3.Het waren nog spannende eind minuten want de vermoeidheid sloeg toe bij E2, maar toch wisten we  de stand te zetten op  6 – 4 voor E2, dus de éérste 3 punten zijn voor ons binnen.

==================================================================================================================

Nagele F1 – Ens F2  10-1 (rust 4-0)

Vandaag was het eindelijk weer zover, de voorjaarscompetitie is weer gestart. Dat betekende dat iedereen weer vol aan de bak moest. Na een behoorlijke nederlaag in de oefenwedstrijd van vorige week was iedereen weer op scherp en dat is te zien aan de einduitslag. We moesten het vandaag zonder Arjan doen die niet fit was.

Het team van Ens F2 waar we in de najaarscompetitie 2011 ook al met 12-1 van gewonnen hadden bleek ook ditmaal niet sterk genoeg. Nagele begon de wedstrijd voortvarend door al in de 3e minuut te scoren en daarmee was de toon van de wedstrijd ook gelijk gezet. Branco van Mourik had er zin aan en scoorde maar liefst 8x deze wedstrijd. De andere doelpunten zijn gemaakt door Tijs Krops en Tijn Riks. Ens was enkele malen gevaarlijk. Keeper Ently kon een aantal kansen elimineren, maar kon niet voorkomen dat Ens in de 35e minuut toch nog een doelpunt kon scoren. Voor debutant Yelte was het even wennen om voor het eerst op een groot veld te spelen maar alles ging goed. Het kansrijke Nagele zag de scoreteller uiteindelijk stoppen bij 10 doelpunten.

Nagele F1 bestaat dit voorjaarsseizoen uit: Arjan,  Branco, Jaron, Corne, Anthoon, Ently, Max, Tijn, Tijs en Yelte