8 Oktober 2011

Nagele – Nijland 0-2 (0-1)

VV Nagele verloor zaterdag terecht van Nijland. Er werd hard gewerkt door de jongens van trainer Martin de Jong maar tot fatsoenlijk voetbal kwam dit helaas niet. De eerste helft waren er nog sporadisch kansen te zien in de tweede helft was ook daar geen sprake meer van. Nijland was niet eens beter maar de paar kansen die zij kregen gingen er wel in en zodoende bleef Nagele met lege handen staan.

Nagele begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het tempo lag hoor en er werden kansen gecreëerd. Keije de Jong ging een aantal keren goed zijn directe tegenstander voorbij maar op één keer na werd het niet gevaarlijk. Toen de Jong koos om binnendoor te gaan en te schieten werd het zeer gevaarlijk. Helaas voor Nagele kon de keeper van Nijland dit schot keren. Niet veel later was het Ad Withaar die een vrije trap in één keer op doel schoot. De technische staf van Nagele vloog al overeind maar tot ieders verbazing spatte de bal op de onderkant van de lat uiteen en sprong weer het veld in. Nijland kon daar als fysiek spelende ploeg niet veel tegenover stellen. Toch kwamen de gasten vlak voor rust op voorsprong. Na matig verdedigen kon Wieger Boonstra makkelijk doorlopen en uit een lastige hoek passeerde hij keeper Keur.

Nagele wou de tweede helft net zo spelen als uit bij Oudehaske waarbij ook een 1-0 achterstand werd omgezet in een overwinning. Maar al snel kon dat scenario naar de prullenbak worden verwezen. Een niet al te slimme overtreding op de rand van de 16 meter werd Nagele fataal. De bal werd breed gelegd en Bonnema glijdt uit vlak voordat hij schiet. Toch raakt hij op deze manier de bal perfect en deze vliegt in de lange hoek. De rest van de wedstrijd probeert Nagele wel maar het lukt gewoon weg niet. Nijland haalt telkens op slimme manier de counter eruit met kleine overtredingen en de overigens goed leidende scheidsrechter laat dit toe. Tot kansen leidt dit niet meer. Alleen Hugo Jongejan kopt nog net naast na een goede vrije trap van Henry Huijsmans. Deze week zal blijken hoe de jonge jongens omgaan met dit verlies want komende zaterdag komt WPB op bezoek en is er een nieuwe kans op 3 punten.

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Hugo Jongejan, Taco vd Sar, Joep vd Klundert, Rick Bloo (`65 Kees Geschiere) Roy Hamstra (`46 Robin Staes) Emiel Krops (`65 Bart Prins) Ad Withaar, Keije de Jong, Henry Huijsmans
======================================================================================

8 oktober 2011: Nagele 2 – Genemuiden 8 

Zaterdag was de mooiste dag van de week
En je wist als je naar je vriendjes keek
Hier gaan ze heel wat beleven
En de trainer riep : samen is niet alleen

We waren groen
Groen als gras
Groen, groen als gras
Groen, groen als gras
Dat pas gemaaid was
Groen als gras

Maar zaterdag was de mooiste dag van de week
En je wist als je naar je vriendjes keek
Hier staat het nieuwe oranje…

En zo ook stonden wij toch weer met genoeg spelers op de frisgroene mat op ons mooie sportpark. Gelukkig komt toch alles weer goed zullen we maar denken…

Tegenstander vandaag is Genemuiden 8. Ook vorig jaar zaten we bij deze mannen in de competitie maar dit seizoen is ook hun gemiddelde leeftijd drastisch verlaagd. De scheids van deze middag is Martin Vegterlo.

Middels enkele gastspelers toch een mooie opstelling weten te creeren en waarachtig een machtig sterke bank beginnen we vol vertrouwen, drie punten is wat we willen!

Tikkie takkie voetbal en enkele counters doen ons helaas niet tot scoren komen. Helaas valt de een counter van Genemuiden wel net achter de verdediging waardoor Matsoe 1 op 1 het niet wint van de Genemuider spits: 0-1. Dit is ook meteen de ruststand.

Na de rust een moment om in de boeken te zetten: vader Rens en zoon Matthijs samen in Nagele 2!
Een goeie aanval met flitsend tikwerk tussen Sandro, Jasper Boekee en The Wizzard maakt 1-1. Ook Genemuiden is niet voor niets naar Nagele gekomen en knokt ook door voor de 3 punten. Om een lang verhaal maar kort te maken: we verliezen helaas met 4-1. Op naar volgende week: uit bij SC JOURE, die vandaag 3-3 speelden tegen Urk 9.
Nagele 2: 3 gespeeld, 6 punten, 8e op de ranglijst
====================================================================================== 

Genemuiden houdt koploper op remise

Datum:    8 oktober 2011

Verslag: Genemuiden 11 – Nagele 3
Uitslag:  1-1
Vooraf:  Nagele 1e , 3 gespeeld 9 punten(15-7)
Vooraf:  Genemuiden 11 4e,3 gespeeld 6 punten(11-9)

Afgelopen zaterdag had Nagele 3 voor de wedstrijd tegen Genemuiden 11 maar liefst 15 afwezigen; of toch niet ? Enfin, er werd gewoon gespeeld tegen wederom een team vol met testosteron en acne, waarvan de oudste maar liefst 25 was. Dat beloofde wat tegen een tegenstander met een gemiddelde leeftijd van, zoals u weet, van 38,4 jaar. Het resultaat was echter volledig terecht: 1 – 1.

Nagele 3 had het de eerste 20 minuten weer even lastig, omdat de tegenstander met 2 spitsen speelde, maar nadat Lambik linksvoor ging voetballen, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Genemuiden had echter tot die tijd al aardig wat kansen gehad, maar Abel verving zijn broer Kaïn met verve. Ja, zelfs Jacky Chan zou soms jaloers geweest zijn. Ook onze nachtbrakende Houthakker en de “wederom raak schietende” Stoffel boden zeer behoorlijk tegenstand en het mag wel een wonder genoemd worden dat De Cock zelfs de 90 minuten vol maakte. Dat had ie vooraf niet van zichzelf gedacht.
Enfin, in de 35e minuut brak Genemuiden dan toch door de muur heen en haalde van 25 meter onhoudbaar uit achter Abel: 1 – 0.
Daar tegenover zette Nagele ook heel behoorlijk veldspel en de grootste kans was voor de steeds gevaarlijk inschuivende Rembrandt. Na een schitterende combinatie met El Salvador, was Rembrandt doorgelopen het 5 meter gebied in, maar koos ervoor de bal met rechtsbuiten te raken, in plaats van binnenkant links. Ook Bob had een paar goede kansen zijn 41e verjaardag op te leuken met een paar goals, maar gezien zijn rugklachten, was ook dit een medisch wonder te noemen dat ie de 45 minuten überhaupt volmaakte.

De 2e helft was volledig voor Nagele. Genemuiden had uiteraard wel een paar kansjes, maar de ballenvanger verschoot regelmatig van kleur, omdat hij telkens weer bovenlangs gepasseerd werd. Jip was nu echt op stoom, want hij kon regelmatig gelanceerd worden op rechts. Zijn voorzetten gaan we de komende week aan werken, want die misten nog wat precisie. Toch was het Jip die de aansluitingstreffer inleidde. Hij vond met een slim passje El Salvador (wie anders) en de verre hoek lag geduldig te wachten tot El daar de bal met een enorme krachtsexplosie in ramde: 1 – 1. Lambik had daarna zelfs de winst op zijn schoen, want na een heerlijke combinatie over 7 schijven met 1x raken (Rembrandt, Lambik, Rembrandt, Tappie, Lambik, El en Lambik), dacht hij de bal ala De Shadow in de tegendraadse hoek te plaatsen. De keeper redde echter met zijn grote teen. Daarna werd er nog gezellig heen en weer gepraat in het veld en verliet de goed presterende Genemuider goalie uiteindelijk strompelend het veld.

Opstelling: Gideon Molenaar, Bjorn Kuipers, Peter Dijkstra, Erwin van der Wiel,Michel Goossens, Erik Peterse, Harrie Bloo (45’: Marco de Jong), Jaap Jippes,Sjoerd Postma (45’: Allard van der Wiel), Zeger Koene, Erik Hup.

======================================================================================

Tollebeek/Nagele MB 1 – Ens MB 1 2-5 

In de winning mood flow zijn en nog niet alle voetbalfacetten onder de symbolische knie hebben , is het best wel teleurstellend dat je als team niet kunt brengen waar je vooraf op gehoopt had en misschien wel gerekend had. Eindelijk een zaterdag met mooie voetbal temperatuur , een prachtige grasmat en allemaal er voor willen gaan, bleek het al gauw dat Ens het betere van het spel had en onze meiden wel heel veel zeilen moesten bij zetten ,om de ene na de andere aanval van de Enser meiden te weerstaan. De verdediging kwam er niet meer uit, het middenveld werd overlopen en de voorhoede werd niet bereikt. Het was het allemaal net niet, de tegen doelpunten daarentegen juist wel en zo kon Ens met een 3-0 voorsprong gaan rusten. Werd het tij dan in de 2e helft nog gekeerd ? Feitelijk wel, Ens bleef de betere ploeg en won uiteindelijk terecht met 5-2, maar onze meiden hebben zich in de 2e helft meer dan kranig verweerd, mouwtjes omhoog , tandje erbij en afdwingen van enig fortuin leverde een 2-2 op in de gespeelde 2e helft. Beide Lisette’s (al wordt er één steevast Arie genoemd) wisten knap te scoren na mooi voorbereidend werk vanuit het middenveld , via de buitenspeler een goede voortzetting na de goal werd er meer dan enkel gescoord voor de statistiek. Volgende week naar Friesland op bezoek bij de Heerenveense Boys, gaan we voor een leuke voetballende wedstrijd met 3 punten als doel mee naar huis te nemen.

======================================================================================

Nagele D1 blijft winnen
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen onze buren uit Tollebeek op het programma. Het eerste wat opviel was het schitterende MFC gebouw waar menig dorp jaloers op zal zijn. De wedstrijd onder leiding van de plaatselijke Frans Derks was vrij eenzijdig want na 15 seconden had Sebastian {die zondag jarig is dus van harte} de eerste er al in liggen en zoals de oplettende lezer weet is dat wanneer Sebastian de eerste of laatste scoort Nagele D1 altijd wint. Na 30 minuten met regen en zonneschijn was de ruststand 0-10. In de rust werd afgesproken om weer met 0-0 te beginnen. Iedereen kwam gebrand de kleedkamer uit maar omdat er binnen 10 minuten 1 0mm water viel kon ervan goed voetbal geen sprake zijn.Daarna werd de draad weer opgepakt en 6x gescoord maar vanwege de felle zon had Olaf geen zicht op een zondagsschot van Tollebeek dus eindstand
1-16.De doelpunten van Nagele kwamen bijna uit allemaal goede combinaties waarbij Sebastian ongeveer 10x de aangever was.
Doelpunten :
Dennis K     9X!!!!
Ferry            3X
Sebastian   1X
Ilse               1X
Leon            1X
Stan             1X

Volgende wederom een uitwedstrijd en wel tegen d”Olde Veste54 D9M 10.00. Tot dan.
======================================================================================

Nagele E1 – Urk E2 6-8
Vandaag was het voor ons een hele spannende wedstrijd want we moesten tegen de koploper Urk E2. Urk E2 had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Ook hadden wij tot nu toe alles gewonnen alleen een wedstrijd minder gespeeld. Het stond al snel 0-1 voor Urk. Gelukkig werd het al snel 1-1. Daarna ging de wedstrijd erg snel op en neer met kansen voor beide ploegen. Het scoreverloop was erg afwisselend, de ene keer stonden wij voor de andere keer Urk. Helaas heeft Urk uiteindelijk gewonnen met 6 – 8.

======================================================================================
Creil E2-Nagele E2 13-5
Vandaag zijn we met 10 man vertrokken richting Creil, waar ondanks de vele regen het veld er netjes bij lag. In het begin hebben we een paar goede kansen gehad maar de bal wou er maar niet in helaas. Maar Creil lukte dat wel en liep uit naar 2 – 0.

Maar Cas wist de 2 – 1 te scoren en alles zag er goed uit voor ons. Creil werd sterker en sterker en niet iedereen bij ons had zijn dag en Creil liep zo uit tot 5 – 1, we antwoorden nog wel terug door er 5 – 2 van te maken.
Door dat er bij ons niks liep en niet iedereen met het spel bezig was liep Creil zeer gemakkelijk uit naar 12 – 2 . Maar Nagele kreeg het misschien toch op de heupen en er werd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd toch maar even 3 maal gescoord door ons en 1 maal door Creil. Waardoor de eindstand is blijven staan op 13 – 5 voor Creil E2.
=======================================================================================

Nagele F2 blijft ongeslagen 19-0 (rust 12-0)

Met een temperatuur die zeker 10 graden lager was dan vorige week en een flinke portie regen afgelopen nacht mocht Nagele F2 vandaag aantreden tegen VHK F4.
VHK was maar liefst met 10 spelertjes naar Nagele gekomen. Nagele F2 moest het vandaag zonder Arjan stellen maar kon wel beschikken over debutant Ently.  En wat voor een debutant, hij scoorde gelijk maar even de openingstreffer en maakte totaal in deze wedstrijd 2 doelpunten. Helaas voor F2 moeten we het ook gelijk weer zonder Ently stellen omdat hij een maand naar het buitenland gaat. Het zeer gedreven Nagele bouwde gelijk de voorsprong verder uit door de ene na de andere kans te benutten, waarbij opviel dat er steeds beter wordt overgespeeld.Hier komen de doelpunten makers:
1)      Ently
2)      Jaron
3)      Branco
4)      Branco
5)      Jaron
6)      Max
7)      Tijn
8)      Max
9)      Tijn
10)   Jaron
11)   Branco
12)   Branco
13)   Tijn
14)   Tijs
15)   Tijn
16)   Ently
17)   Tijn
18)   Jaron
19)   Tijn

Totaal scores:
Tijn 6x
Jaron 4x
Branco 4x
Max 2x
Ently 2x
Tijs 1x

De eerste helft werd het doel verdedigd door Tijs die slechts 2x in actie hoefde te komen maar wel een mooi doelpunt zette in de 2e helft. De 2e helft stond Branco op doel, VHK 4 had 2 goede kansen in de 2de helft maar heeft deze niet kunnen benutten. Volgende week spelen we thuis tegen Blokzijl. Gezien de stand van Blokzijl in de competitie mag deze tegenstander geen problemen opleveren. Zwaardere tegenstand zal er zeker nog komen omdat er nog wedstrijden op het programma staan tegen Oranje Zwart, Flevoboys en Genemuiden die ook bovenin de ranglijsten terug te vinden zijn.