22 Oktober 2011

Bizarre slotfase brengt Nagele 2 een punt

Het was weer zaterdag, dus mooi weer. De opstelling van Nagele 2 zag er veelbelovend uit. De wedstrijd werd dan wel gespeeld in de 5e klasse reserve, maar menig speler had jaren 3e klasse ervaring in zijn bagage. Uiteindelijk mocht het allemaal niet baten. In een hectische slotfase kopte Kruimel diep in blessuretijd de 3-3 tegen SVM 5 binnen.

Vooraf hing er in de kleedkamer de welbekende oude-jongens-krentenbrood sfeer. Maar wel eentje die hand in hand gaat met professionalisme, zoals blijkt uit onderstaande punten:

Waar bij Nagele 1 de outfits nooit keurig klaarliggen (Landman!?), was dit bij Nagele 2 uiteraard wel weer het geval.
De technische staf van vandaag: Hoofdcoach Mees werd geassisteerd door Cafe Bove en MDJ, waarbij
Mees volgens goed Engels model de technische zaken had uitbesteed.
Waar Zuid-Europeanen er een handje van hebben om te laat te komen, was dat bij onze Portugese vrienden uiteraard niet het geval.
Captain Gaizka gaf het goede voorbeeld door als één van de eersten in de kleedkamer te zitten, waar
ook keyspeler MatsoeMatsoe zijn gezicht al vroeg liet zien.
Mees en CafeBove wisten weer alle ins en outs van de tegenstander: de stand op de ranglijst, het
resultaat van de vorige wedstrijd en uiteraard de gevaarlijkste spelers en speelwijze.
MDJ had onze spits van vandaag (Buzzycutty) op vrijdagavond van de eastermar weten af te houden.

0Niets leek dan ook een goed resultaat in de weg te staan. Naast Buzzycutty waren ook Hulsman en Fart van de partij om wedstrijdritme op te doen. De eerste helft werd SVM van de mat getikt, maar stond het bij rust slechts 1-0 door een goal van Fart. Buzzycutty miste de grootste kans na een heerlijk steekpassje van Todd. En zo waren er nog wel een x-aantal kansen niet besteed aan de spelers van Nagele. Slechts een Gaizka’tje bracht SVM in stelling om te scoren, maar de trekker werd tot ieders verbazing niet overgehaald.

Na rust ging het spel er zienderogen op achteruit en SVM werd steeds gevaarlijker wat uiteindelijk tot de 1-1 leidde na een slippertje van Matsoe. Een kort genomen corner bracht de 2-1. Fart schoot verwoestend binnen. SVM bleek conditioneel in orde te zijn en wist 5 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten uit een fraaie vrije trap. Toen in de 90e minuut ook nog de 2-3 viel door een goal met een buitenspelluchtje leek alles verkeerd te gaan. Zo stortte MatsoeMatsoe zich met doodsverachting voor een bal. Zwaar geblesseerd leek hij het veld te moeten verlaten. Wonderbaarlijk genoeg richtte hij zich toch weer op en kon 112 weer worden afgebeld. Met hem stond het hele team nog eenmaal op. De beloning kwam. Een vrije trap van Sjeppe werd bij de tweede paal binnengekopt door Kruimel (3-3), die zich met deze goal tevens mengde in het illustere rijtje van topscorers van Nagele 2 dit seizoen. Iets wat Buzzycutty niet kon zeggen…

Coach Mees, die sprak van duur puntverlies, bleek na afloop slechts 2 euro over te hebben om Buzzycutty binnen te halen, die daarmee de slechtst betaalde speler van Nagele 2 zou worden. Toen Buzzy dit aanbod afsloeg werd onmiddellijk een nieuwe spits voor een onbekend bedrag vastgelegd. Volgende week zal No Meursie zijn kunsten gaan vertonen. Naar verluid heeft Mees hiervoor met zijn groenzwarte honderdjes moeten zwaaien.
===================================================================================

De Godfather bezorgt Nagele 3 punten

Datum:    23 oktober 2011

Verslag: Nagele 3 – Tonego 5
Uitslag:  1-0
Vooraf:  Nagele 3 2e , 4 gespeeld 10 punten(16-8)
Vooraf:  Tonego 5 9e,5 gespeeld 4 punten(7-16)

Met een karakteristieke sleeppush veegde De Godfather de bal in de verre hoek en bezorgde Nagele 3 met deze enige goal de winst afgelopen zaterdag. Saillant detail was de rode kaart voor El Salvador die, ondanks al zijn ervaring, zich liet verleiden tot een opstootje en kon vertrekken.

Met maar liefst 19 spelers trad Nagele 3 aan tegen Tonego 5. De prachtige herfstdag zorgde er blijkbaar voor dat iedereen graag wilde voetballen, want de knikker had maar 1 afmelding. Dat was aan de andere kant ook wel nodig, want Tonego 5 bestond wederom uit een jong team. Het eerste half uur golfde het spel heen en weer en waren er kleine kansjes te noteren voor beide teams. Totdat opeens De Godfather naar voren geslopen was en de assist van Tappie kwam precies bij onze sluwe vos terecht en met een geplaatste voetveeg verdween de bal in de verre hoek: 1 – 0. Nagele ging vrolijk door, want het combinatie spel was nog wat roestig tot op heden. In de 35e minuut was De Cock was prima vrijgespeeld door Stoffel en de voorzet van onze Cock kwam bij de 2e paal bij El Salvador terecht. Bij zijn eerste inzet vloog El nog over de bal heen en bij zijn 2e poging ging de bal via de lat weer het veld in.
Niet lang daarna verloor El Salvador, ondanks al zijn ervaring, even zijn controle en stuurde de consequent leidende Peter Blom El met rood van het veld. Voor Nagele een behoorlijke aderlating, want het moest een uur lang met 10 man verder. Het lukte echter de voorsprong vast te houden tot de rust.

De 2e helft konden er maar liefst 5 verse krachten ingebracht worden en schoof De Gier regelmatig mee in naar voren. Er waren dan ook grote kansen te noteren voor De Gier, De Shadow en Bob, echter tot goals leidde dit niet. Aan de andere kant was Tonego af en toe ook gevaarlijk, maar Kaïn, Jaws, De Houthakker en Rembrandt speelden hun beste helft van het seizoen.
Al met al bleef de teller op 0 staan en groeide onze Godfather uit tot matchwinnaar en dat op zijn 55e jaar!

Opstelling: Dennis Molenaar, Bjorn Kuipers, Peter Dijkstra (45’: Michel Goossens), Melusi (45’: Zeger Koene), Daan Schouten, Erwin van der Wiel (45’: Jaap Jippes), Frank Westervoorde (45’: Rens Koene), Harrie Bloo (45’: Erik Peterse), Marco de Jong,Marc Smit (75’: Sjoerd Postma), Erik Hup.